Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Chart

  Chart Guest Guest

  Liittynyt:
  06.06.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ettei vaan olisi joku toinen kaukosäädin mikä lähettelee päälle komentoja, tai joku halpa energiansäästölamppu, joka tuottaa valoa myös IR-spektrillä? Auringonvalostakin on taidettu todeta, että voi häiritä signaalia.
   
 2. okanen81

  okanen81 Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oisko Vesa/Finnsat:lla mitään apuja tohon kiintolevy ongelmaan kun se ei sammu valmiustilaan jos ajansiirto on päällä. 1.0.4 softassa se toimi, 5min pyöri ajansiirto päällä ja sit sammu. Sähköökin menee turhaan ja kaikkia vit..... :) joku pikapäivitys?
   
 3. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole pika-apua :( . Otetaan korjaus mukaan seuraavaan päivitykseen. Lomakauden jälkeen aletaan taas työstämään seuraavaa versiota.
  1. korjaus jäi hieman puutteelliseksi.
  Itse käytän ajansiirtoa jatkuvasti kotikäytössä enkä juuri tästä syystä juurikaan boksia sammuttele, puskuriin kertyy aina mukavasti ohjelmaa jota voi sitten viivellä katsella.
  FH05-HDR virrankulutus on markkinoiden pienin joten tuskin jäätiköt sulaa vaikka levy jäisikin pyörimään :).
   
 4. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä vielä lähetä huoltoon.

  Tarkista
  1. Ohjelmistoversio SIGNAL näppäimellä -> jos versio on jokin muu kuin 1.0.5r6, päivitä http://www.finnsat.tv/fh05_hdr_paivitys.html ohjeella.
  2. Jos sinulla on jo 1.0.5r6 ohjelmisto niin alusta kiintolevy boksin alustus toiminnolla (Menu- Ylläpitö - Kiintolevyn huolto)

  Ohjelmistoversio 1.0.4:lla on toisinaan kiintolevyn käynnistys ongelmia ja jos jumittuminen tapahtuu juuri kiintolevyn käytön yhteydessä on päivitys enemmän kuin tarpeen.

  Lisäsin juuri http://www.finnsat.tv/fh05_hdr_paivitys.html sivulle vaihtoehtoisen tavan USB päivitykseen mikäli 1. tapa tai IP-päivitys eivät toimi.
   
 5. Cee Bee

  Cee Bee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Koska ohjelmoitu tallennus keskeytyi kerran aikaisemmin, kun sammutin boksin valmiustilaan, olen uusinut tuon sammuttamisen muutaman kerran, ja tallennus ei miellyttäväksi yllätyksekseni olekaan enää päättynyt kesken. Olisiko mahdollista, että lähes kuusi tuntia ennen ensimmäistä kesken jäänyttä tallennusta ollut sähkömittarin vaihdosta johtunut sähkökatko olisi aiheuttanut tallennuksen katkeamisen? Koska laite nyt toimii oikein, en oikein keksi muutakaan syytä.

  Vesan suositteleman galvaanisen maaerottimen asentaminen tuntuu poistaneen aikaisemmin kiusaa tehneet pikku häiriöt kuvassa eikä boksin äänikään ole tätä kirjoitettaessa kertaakaan katkennut kanavan vaihdon yhteydessä. Vaikuttaisi siis siltä, että boksi toimii täysin virheettömästi!:) Ainakin yksi asiakas on tyytyväinen! Tosin olisin vielä tyytyväisempi, jos tätä autuutta ei olisi tarvinnut odottaa lähes kuusi kuukautta...
   
 6. edibo

  edibo Guest Guest

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Kaikkiin bokseihin laitoin uusimman päivityksen. Kolmannessa boksissa pidin vähän aikaa sitä alkuperäistä firmistä ja sama kaukosäädin sekoilu alkoi pian.

  2. Kakkos boksiin tein kaikki kiintolevyn huolto toimenpiteet. Ei auttanut mitään.

  Aamulla nakkasin sen anttilaan ja sanoin et huoltoon, tack!

  Aika kivasti saanu jumpata et sais toimivan boksin :)
   
 7. Peanut

  Peanut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haiskahtaa kyllä vahvasti siltä, että jokin ympäristössä häiritsee signaalia. Ei vaan kuullosta kovin todennäköiseltä, että samaan osoitteeseen osuu kolme viallista boxia, tai sitten anttila on saanut jonkin viallisen erän laitteita...

  E: Kokeilitko uusilla paristoilla?
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2012
 8. edibo

  edibo Guest Guest

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, kokeilin 3 satsia uusia paristoja. No ei oo kyl laadussa hurraamista, jos tosiaan signaalin häiriintymisen takia boksi ei toimi. Olis eka kerta ku törmään digivekottimissa semmoiseen. Toivottavasti se boksin lukupää vaan on sökönä.
   
 9. kippo76

  kippo76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt uusimmalla päivityksellä näyttäs nauhotuksissa txt näkyminen olla ihan lottoo, varmaankin joku 30% txt jää tulematta. Tätä tekee joka kanavalla mistä nauhottaa. Alkuun tämä boxsi tuntu täydelliseltä mutta näitä vikoja nyt tuntuu tulevan tasaseen tahtiin lisää.
   
 10. Elix

  Elix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tapahtuuko näin kaikilla kanavilla?
   
 11. santerila

  santerila Guest Guest

  Liittynyt:
  24.06.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan testaillut tuota kovalevyn eheytystä? Pikkuisen ollut ongelmia talletuksien kanssa ja ajattelin, että tuo saattaisi auttaa. Eheytys kestää kuitenkin uskomattoman kauan. Viimeksi jätin sen perjantaina juhannukseksi raksuttamaan ja edelleen on eheytys käynnissä. Lieneekö normaalia vai onko laitteessa joku bugi?
   
 12. hmjh

  hmjh Guest Guest

  Liittynyt:
  05.01.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu täällä. Muutaman kerran olen kokeillut eheytystä, mutta olen antanut periksi useamman tunnin jälkeen. Ei lopu eheytys...
   
 13. Cee Bee

  Cee Bee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eilen, siis juhannuspäivänä, sain taas ilmoituksen päivitetystä kanavaluettelosta ja säikähdin, että katselu loppuu taas pian. En nimittäin usko, että Welho päivittää kanaviaan juhannuksena!:) Toista ilmoitusta ei kuitenkaan tullut, ja pikainen silmäys kanavaluetteloihin ei paljastanut mitään silmään pistäviä muutoksia. Jos jokin Welhon noin 140 kanavasta oli kadonnut, sitä on hankala todeta. Boksi toimi normaalisti koko päivän.

  Kovalevyä en ole eheyttänyt, mutta sen alustaminen kesti vajaat kaksi sekuntia. Tosin levy oli ihan tyhjä!
   
 14. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten tuolla aiemmin kerroin tekee boksi taustalla automaattista kanavalistan päivitystä.
  Mikäli jokun kanavanipun(jen) signaalilaatu ajoittain tipahtaa liian huonoksi tulkitsee automatiikka kanavanipun poistetuksi. Jos signaali taas palaa hyväksi sama automatiikka palauttaa nipun takaisin.
  Jos taustahaku on huomannut jonkun kanavanipun poistuneeksi ja sitten taas palanneeksi annetaan ilmoitus kanavaluettelon päivityksestä vaikka mitään ei olisi lopulta muuttunutkaan, ilmoius kuitenkin annetaan varmuuden vuoksi.
  Lyhytkin häiriö juuri taustahaku hetkellä riittää. Häiriintyvä kanavanippu saattaa sisältää kanavia joita et ole tilannut, tai et normaalisti katsele, ja siksi et huomaa "normaalikanavilla" mitään ongelmaa.

  Taustahaku automatiikan saa pois päältä Menu - Asetukset - Muut asetukset - Automaattiset toiminnot kohdasta.

  Cee Bee:n talossa on todennäköisesti signaalilaaduissa vaihtelua koska aiemmin lyhyt sähkökatko aiheutti kanavien poistumista ja taas palautumisen.
  Häiriöt saattava nyt näkyä vain osassa kanavanippuja mutta myöhemmin saattaa myös muille kanavanipuille tulla vikaa.

  - Vesa
   
 15. kippo76

  kippo76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on boksi pari kertaa menny ihan jumiin ainoastaan johto seinästä auttaa tilanteeseen. Eilen teki näin että oli 2 nauhoitusta menossa ja sit tuli hetken päästä punainen maailmankartan kuva jossa luki finnsat ja siihen jökkäs.
   
 16. Elix

  Elix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jostain syystä EPG tietojen päivitys on alkanut takkuamaan enemmän ja enemmän. Aluksi toimi hienosti, mutta nyt pitää melkein aina laittaa kyseinen kanava päälle jotta saisi EPG tiedot. Oli mukava katsella tulevia ohjelmia samalla kun kuunteli jotain toista kanavaa, mutta nyt tämä onnistuu harvoin joten tulevien ohjelmien katselu on jäänyt vähemmälle.
   
 17. Jukkis69

  Jukkis69 Guest Guest

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama huomio minullakin, varsinkin maksullisilla HD-kanavilla tekstit ovat kadoksissa ohjelmissa, joissa teksti näkyi vielä edellisellä firmiksellä. Lisäksi EPG:n päivittyminen on muuttunut todella hitaaksi firmispäivityksen myötä.

  -Jukkis
   
 18. Mouhijärvi

  Mouhijärvi Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä pitkään kestänyt ilo tästä huollosta palanneesta boksista. Kuva pätkii jälleen HDMI-liitännän kautta, mutta SCART-liittimellä ei ole mitään ongelmia. Olen nyt testannut 3 HDMI-letkua (mukaanlukien boksin mukana tullut), telkun (Panasonic PZ-85) kaikki 3 HDMI-sisääntuloa sekä pari antennikaapelia galvaanisella erottimella ja ilman. Em. letkut ja liitännät toimivat tietokoneilla, bluray-soittimella, konsoleilla ym. kikottimilla ilman ongelmia. HD-kanavilla pätkimistä esiintyy enemmän kuin SD-kanavilla. Taitaa olla EM-kisojen jälkeen taas huoltokeikka edessä...
   
 19. Cee Bee

  Cee Bee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen tietoinen siitä, että hakuautomatiikan saa pois käytöstä. Olen vain tahallani pitänyt sitä päällä seuratessani boksin käyttäytymistä. Kuusi vuotta vanha Topfieldini nimittäin on ilmoittanut automaattisista kanavapäivityksistä vain, kun niitä on ollut. Nytkin se on yhä kytkettynä ja käyttövalmiina Finnsatin ohella, eikä se reagoinut millään tavalla sähkökatkoon tai mahdolliseen signaalin laadun huononemiseen - ainoastaan Finnsat on ilmoittanut kanavalistan päivityksistä. Ei sekään tosin enää jo mainitsemieni kertojen jälkeen. Finnsat ilmoittaa aina signaalin laaduksi 100%, kun asiaa vilkaisen. Asun Länsi-Pasilassa noin kilometrin päässä Welhon Itä-Pasilan päämajasta.

  Pari samassa talossa asuvaa haastattelemaani henkilöä ei ole saanut mitään ylimääräisiä ilmoituksia omilta digibokseiltaan. Kysyin asiasta Welholta, eikä siellä ollut huomattu mitään erikoista Länsi-Pasilan signaalissa. Kun kanavia ei heti huollon jälkeisten päivien jälkeen ole enää poistunut eikä edes lisäilmoituksia kanavapäivityksistä ole tullut, asia lienee korjaantunut itsekseen.

  Tallennuksissa on yhä esiintynyt häiriöitä. Yksi ohjelma jäi kokonaan tallentumatta, mutta katosi kuitenkin tallennettavien luettelosta. Yksi tallentui kokonaan, mutta tallenneluettelossa sen pituudeksi ilmoitettiin vain 10 sekuntia. Yhdelle EPG:stä ajastetulle tallenteelle boksi antoi aikaisemman ohjelman nimen.

  Tarkkailen tilannetta.
   
 20. jussi2

  jussi2 Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä sanoisitte boksin stereoulostulon äänenlaadusta verrattuna aikaisempiin "laatikkoihinne"?