Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. att

  att Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aina toisinaan tulee talletuksia, joita ei voi jostain syystä katsoa. Viimeksi näin kävi sunnuntaina. Tein kaksi nauhoitusta, yhden aamulla ja yhden illalla. Boksi ilmoitti huutomerkillä, että aamuohjelman tallennuksessa oli jotain häikkää ja väitti sen kestoksi 11 sekuntia. Tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa vaan koko ohjelma oli tallentunut ja sen katsominen sujui ongelmitta. Iltaohjelman suhteen boksi ei esittänyt mitään huutomerkkivalituksia ja kestoa oli ilmoituksen mukaan 1.7 h. Katsominen ei kuitenkaan onnistunut. Boksi ilmoitti heti kättelyssä, että tallenteen toisto ei onnistu tms. Ei siis mitään sen tarkempaa syytä, mutta sekuntiakaan ei nauhoitusta voinut katsoa. Uudelleenkäynnistyksistä ei ollut apua. Molempia ilmiöitä on tapahtunut ennenkin. Molemmat nauhoitukset ilmais-SD-kanavilta, uusin softa, DNA-kaapeliverkko Raumalla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2012
 2. Jukkis69

  Jukkis69 Guest Guest

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taas uusia juttuja boksin suhteen, minullekin oli ilmestynyt tallenteisiin kolme kappaletta db1b-nimisiä tiedostoja kestoltaan 24s - 4min. Poisto kyllä onnistui. Kahden peräkkäisen ohjelman tallennus EPG:stä ei onnistunut vieläkään, tehdasasetusten palauttamisen jälkeenkään. Toinen tallenne ok mutta toisen kesto 10s ja tallennetta ei voinut katsoa. Pitää kokeilla "manuaali"-ajastusta kun se vissiin on mahdollista.

  Lisäksi MaxHD-kanavalla ainalin Topgear ja Jakt&Fiske ohjelmissa ei saa esiin suomi-tekstitystä vaikka boksi sitä tarjoaakin. Liekkö vika operaattorissa vai boksissa? Operaattori DNA-Welho Kaapeli Oulussa

  -Jukkis
   
 3. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.finnsat.tv/fh05_hdr_paivitys.html
  Päivitys malleille:
  - FH05-HDR
  - FH05-HDR-W (Valkoinen)
  Uudessa ohjelmistoversiossa 1.0.5r6 (14.6.2012) on uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aiempiin toimintoihin.
  Ohjelmistoversion voit tarkistaa SIGNAL näppämellä.

  Uudet toiminnot:
  - Tallenneluettelosta valitun ohjelman EPG-haku TTX näppäimellä (PLAYLIST EPG haku). Tallennelista toimii siis hakusanamuistina
  - Teksti-tv tekstityksen fonttikoon säätö 50-100%, oletus 80% (Asetukset-Muut asetukset). 50+ ruudussa 50% on vielä täysin luettavan kokoinen.
  - Kirjanmerkit tallenteeseen: (Yleisön pyynnöstä :) )
  • - Toistettaessa painamalla REC (punainen) luodaan kirjanmerkki
  • - Kirjanmerkkien välillä siirtyminen CH +/- näppäimellä.
  • - Kirjanmerkin poisto REC näppäimellä +/- 5s kirjanmerkin kohdalla.
  • - Kirjanmerkkejä voi lisätä ja valita myös pikakelauksen aikana.
  • - Maksimi kirjanmerkkimäärä per tallenne 100kpl
  - EPG näppäimen toiminta:
  • - 1. EPG näppäin painallus 1-taso (Nyt/Seuraava)
  • - 2. painallus 2-taso (7-pv)
  • - 3. painallus poistuu EPG:stä
  - 7-pv EPG:ssä 2-tasossa kanavan vaihto myös kanavanumerolla
  - Kanavalistat - Kanavien lisäys/poisto valitun kanavan näyttö PLAY näppäimellä. Helpottaa listan luontia kun voit tarkistaa onko kanava katsottavissa/tilattu.
  - Automaattinen HD-kanavalista luodaan automaattisesti (Edellyttää tehdasasetuksien palautusta tai automaattihakua). Käyttäjä voi muokata listaa ja myös halutessaan poistaa sen.
  - Selkeämpi tieto mitä kanavia voi katsella kun molemmat virittimet varattuna. "Silmä" merkki katseltavissa oleville kanaville sekä "REC" merkki tallennuksessa oleville kanaville.

  Parannukset:
  - Selkeämpi tieto mitä kanavia voi katsella kun molemmat virittimet varattuna. "Silmä" merkki katseltavissa oleville kanaville sekä "REC" merkki tallennuksessa oleville kanaville.
  - EPG latausnopeus. EITother dataa käytetään aina T/T2 verkossa, C-verkossa vain jos EPG ajastustapa asetettuna "Aika" tilaan.
  - Ajansiirto. Kanavan vaihtoa nopeutettu
  - Da/db-nimisten tallenteiden ilmestyminen tallennelistaan estetty
  - Kiintolevyn sammutus valmiustilassa kaikissa tilanteissa
  - Pikakelaus eteenpäin näppäimen pitkä painallus (toistetassa ja ajansiirrossa)
  - Resoluution vaihto toistettaessa (SD-HD-SD jos HDMI resoluutio asetus "Alkuperäinen")
  - Pienempiä yleisiä parannuksia

  Päivityksen voi tehdä joko USB-tikulla tai IP-verkon välityksellä kytkemällä boksi internettiin.
   
 4. kilroy72

  kilroy72 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.06.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset Finnsatin väelle! Luettuani uuden firmwaren ominaisuuksista kävin hakemassa Anttilasta itselleni oman FH05:sen :)

  Hienoa huomata, että Suomesta löytyy vielä laitevalmistajia, jotka jaksavat panostaa tuotteiden kehittelyyn!
   
 5. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Todella hienoa kun laitevalmistajat päivittävät laitteitaan ja vielä kertovat mitä uutta/parannuksia uusi firmis tuo. Monesti kerrotaan vain että uusi firmis olisi jaossa ja siinä kaikki. Boksista tulee päivityksen myötä entistä parempi (kaikki testaamaan :D) ja entistä enemmän tätä boksia voi suositella muille. Toivottavasti boksia tullaan jatkossakin parantamaan.
  Yksi kysymys loppuun. Voiko EPG:n väärät tiedot johtua digiboksista, minun mielestäni ei mutta kysytään varmuuden vuoksi. Monesti EPG:n mukaan pitäisi tulla jotain muuta mitä boksiin on tallentunut. Tallentunutta ohjelmaa ei löydy edes lehdestä ?? Hyvä esimerkki kanava Eurosport 2 HD.
   
 6. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lue postaukseni edelliseltä sivulta ja hanki galvaaninen maaerotin. Itselläni oli samanlaisia häiriöitä. Voi olla tosin vieläkin. Asia selviää lähipäivinä ja -viikkoina. Boksini esitti tänään aivan uuden tempun, mutta siitä tarkemmin joskus myöhemmin. Nyt täytyy ryhtyä saunomaan, että ehtii katselemaan jalkapalloa!:D
   
 7. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eurosport ja Eurosport 2 ovat urheilukanavia, ja niiden ohjelmatiedot poikkeavat usein siitä, mitä lähetetään. Esimerkiksi sade saattaa sotkea vaikkapa tennisottelun aikataulua niin paljon, että ottelu tai sen osa siirretään seuraavaan päivään. Näin kävi juuri Ranskan avointen miesten kaksinpelin loppuottelussa Nadal - Djokovic. Eurosport lähetti ottelun suorana ja siirsi muut ohjelmat muihin aikoihin tai jätti ne kokonaan lähettämättä.
   
 8. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eilen asunnossani oli ennalta ilmoitettu viiden minuutin sähkökatkos, joka aiheutui siitä, että Helsingin energia vaihtoi vanhojen sähkömittareiden tilalle etäluettavat mittarit. Digiboksini ja televisioni olivat suljettuina katkon aikana.

  Noin puoli tuntia katkon jälkeen katsellessani digiboksilla Eurosport-kanavaa boksi ilmoitti, että se oli päivittänyt kanavaluettelon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin tuli vielä toinen samanlainen ilmoitus. Kului vielä muutama minuutti, ja lähetys katkesi yhtäkkiä ilman mitään ennakkovaroitusta tai oiretta häiriöstä. Televisioruutuun tuli Finnsatin harmaa maailmankartta.

  Selvisi, että kanavaluettelon "päivitys" oli poistanut Eurosport-kanavan koko kanavaluettelosta ja näin tietysti myös itse laatimastani kanavalistasta. Poistettu oli arviolta noin 300 kanavaa eli 75 % kanavista. Kokeilin katsoa paria jäljelle jäänyttä kanavaa, ja kun ne näkyivät normaalisti, tein uuden kanavahaun ja laadin omat kanavalistat uudestaan. Boksi toimi sen jälkeen eilisillan normaalisti.

  Mahtoiko "päivityksen" syy olla tuo sähkökatko? Jos oli, sähkökatkot merkitsevät paljon hommia monille maalla asuville, sillä maaseudullahan katkoja on useammin kuin täällä Länsi-Pasilassa. Edellistä katkoa en muista, mutta siitä lienee aikaa ainakin viisi vuotta. Muistan, miten edellinen vaihtoon mennyt boksini lakkasi täysin toimimasta, kun irrotin sen sähköverkosta hetkeksi. Tähän uuteen saattoi sentään hakea kanavat uudestaan.

  Yksi ominaisuus kuusi vuotta vanhassa Topfieldissäni on hoidettu paremmin kuin Finnsatissa. Jos Finnsatista katkaisee vahingossa virran ohjelmoidun tallennuksen aikana, tallennus päättyy samalla hetkellä. Kokeilin asiaa kiinnostuksesta. Topfield tuo kuvaruutuun ikkunan, jossa kysytään "Haluatko todella katkaista virran ja lopettaa kesken olevan tallennuksen?" Jos siihen ei vastaa mitään, tallennus jatkuu loppuun asti ja virta katkeaa vasta sitten.

  Lisäksi tiedoksi niille, jotka ovat kirjoittaneet merkkivalon oudosta värin vaihtumisesta punaisesta vihreäksi, takaisin punaiseksi ja taas uudestaan vihreäksi käynnistymisen yhteydessä, että huollosta saamani tiedon mukaan tämä on normaali ilmiö eikä merkki viasta.
   
 9. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katkoksen aikana myös talon antennivahvistimesta (tai kuituvastaanottimesta) on sähköt kadonneet. Tämä saattaa aiheuttaa signaalitason vaihtelua jonkin aikaa sähköjen palautumisen jälkeen.
  Samaan aikaan (heti virtojen palautumisen jälkeen) on boksi tehnyt vapaan olevalla virittimellä kanavalistatarkistusta, jos kanavanipun taso on ollut hakuhetkellä niin heikko että vastaanotin ei ole pysytynyt sitä vastaanottamaan tulkitaa tämä siten että kanavanippu on poistettu verkosta.
  Sama automatiikka olisi palauttanut kanavat kanavalistalle jonkinajan kuluttua.
  Automatiikan saa pois päältä Menu - Asetukset - Muut asetukset - Automaattiset toiminnot valikosta.


  Jos sähkökatko aihuttaa talossasi signaali vaihtelua saattaa talovahvistimen virtalähteen vika/kuolema olla lähellä. Edellisen boksisi virtalähde kuoli kun se pääsi jäähtymään virtakatkoksen aikana (elektrolyytti kondesaattorit).

  Valmiustilaan sammuttaminen ei katkaise tallennuksia joten kyselyyn ei ole tarvetta. Etupaneeliin jää merkit tallennuksen jatkumisesta: Punainen pallo ja 1/2 kertoo tallennuksien määrän (2= 2 tai 3).
  Oletan että "katkaisee vahingossa virran" tarkoittaa valmiustilaan sammuttamista eikä töpselin irroitusta :).
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2012
 10. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  :)
  Kiitos vastauksesta!:) Tuli käytettyä hieman epätarkkaa termiä. Joka tapauksessa sammutin boksin nimenomaan valmiustilaan kaukosäätimellä. Tämän jälkeen menin katsomaan minikokoisia merkintöjä boksin näytössä, ja niiden mukaan laite todellakin jatkoi tallentamista. Kun myöhemmin illalla katsoin tallenneluetteloa, tunnin tallenne oli pituudeltaan vain 21 minuuttia ja se oli merkitty huutomerkillä. Tarkastin myös katsomalla, että tallennen todella oli vain 21 minuutin mittainen. Boksi siirtyi valmiustilaan nimenomaan 21 minuutin tallennuksen jälkeen ja lakkasi tallentamasta samalla hetkellä.

  Valmiustilaan sammuttaminen siis katkaisee tallennuksen ainakin minun boksissani, mutta jos siinä ei ole muita vikoja, en viitsi lähettää sitä huoltoon, koska tämän asian kanssa pystyn elämään oikein hyvin.

  Tulin muuten vahingossa liioitelleeksi kadonneiden kanavien määrää. Se johtui niiden numeroinnista, joka jatkuu reippaasti yli neljän sadan Welholla. Eihän niitä kuitenkaan kuulemma ole kuin noin 140 Welhon oman ilmoituksen mukaan.
   
 11. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Huomasin juuri toisen, hieman vakavamman vian. Olen luonut kanavalistan nimeltä "Muut" ja valinnut siihen 14 kanavaa. Kun ryhdyin vaihtamaan kanavien järjestystä, tämä vaihtoehto oli valkoinen eli ei käytettävissä. Kummastellen asiaa valitsin vaihtoehdon "Lisää tai poista kanavia", jolloin näytön mukaan listaan "Muut" ei ole sijoitettu yhtään kanavaa. Niinpä niitä ei siis voi järjestellä tai poistaakaan.

  Kanavat näkyvät kuitenkin normaalisti OK-nappia painettaessa ja niistä voi valita minkä tahansa katsottavaksi.
   
 12. edibo

  edibo Guest Guest

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Howdy kaikille!

  Eilen kävin boxin hakemassa tuon uuden päivityksen innoittamana ja boxi onkin ollut vihdoin semmoinen jonka on voinut hakea korvaamaan topfield tf5100.
  Alustavasti olen ollut tyytyväinen boksiin, mutta jostain syystä kaukosäädin on tänä päivänä ruvennut menemään juntturaan. Eli voi tulla monen minuutin taukoja ettei boxi ota vastaan mitään näppäintä. Onko muilla ilmennyt tämmöistä? Tottakai päivitin eilen heti uuteen ohjelmistoversioon ja patteritkin vaihdoin varmuuden vuoksi...
   
 13. edibo

  edibo Guest Guest

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, nyt riitti. Lähtee romu takasin Anttilaan.
   
 14. Zem

  Zem Guest Guest

  Liittynyt:
  16.07.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pian tulee 10v näiden digivastaanottimien kanssa puuhailusta ja useiden merkkien ja mallien säätämisesetä.
  Nyt on ollut pari kuukautta tämä malli käytössä ja täytyy kyllä sanoa, että lähtökohtaisesti ylivoimaisesti paras laite mihin olen
  tutustunut tähän mennessä. Kaksi käyttöön liittyvää "puutetta" on mielestäni sellaisia jotka korjattuna/lisättynä nykyiseen
  ohjelmistoon tekisivät tästä laitteesta selkeästi ykkösen suositeltavaksi muille.

  Ensimmäinen tarpeellisin ja varmasti helpoin lisäys/korjaus olisi se, että EPG:ssä painettaessa OK, pitää siirtyä näyttämään
  ko. ohjelmaa jos se on parhaillaan menossa. Jos ohjelma ei ole menossa, niin silloin voisi tulla vaihtoehtovalinta..tallennus tms.
  Tämä ihan käytännon kokemuksen kautta, vaimo ja lapset (huom. logiikka vain toimii näin useimmiten) lähes poikkeuksetta
  valitsevat ohjelman kohdalla OK EPG:ssä kun haluavat katsoa juuri sitä mikä kohdistimen kohdalla.

  Toinen sanoisinko hieno feature olisi aito hakusanatallennus. Varmasti paljon haastavampi ja vaikeampi toteuttaa. Eikä niin monelle
  peruskäyttäjälle ehkä välttämätön eikä totuttu ominaisuus, mutta vanhan Topparin UKAS tap toimi suorastaan mieltä lämmittävän
  hienosti ja luotettavasti. Siitä pitäisi nykyisten ohjelmanvääntäjien ottaa opiksi.

  Tässä täältä tähän...

  Br, Zemy
   
 15. madson

  madson Guest Guest

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asennusvalikoissa kauko ei toimi niin ripeästi mutta peruskäytössä kauko on juuri se missä Finnsat voittaa Topparin. Kaksi topparia on ollut(ensimmäisestä vaihdoin konkat) ja niiden kanssa piti melko pirun tarkasti tähdätä boksia kohti, ja silloinkin käskyt lähtivät melkoisella viiveellä. Finnsatin kanssa voi suhaista vähän sinne päin ja käsky rekisteröidään heti.
   
 16. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kun pääsin tätä kokeilemaan yhden topparin kanssa niin tämä oli kyllä tosi hyvä ominaisuus. Tätähän ei ole tainnut olla vielä missään boksissa ei edes topparissa, vai oliko proadcasterissa vai mikä sen nimi nyt olikaan. Toppariin sai vain tappina.
   
 17. edibo

  edibo Guest Guest

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun boksissa jumitti ihan kanavan vaihdoissakin. Kävin äsken vaihtaa uuteen boxiin. Toivottavasti oli vika vain kaukosäätimessä, ettei tossa uudessa firmwaressa.
   
 18. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Wbox Hd2: ssa on, tämän ominaisuuden takia pidän tätä boksia ykkösboksina muuten heittäisin laitteella vesilintua, jos Finnsattiin tulee automaattinen hakusanatallennus niin tässä yksi ostaja.
   
 19. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 916
  Saadut tykkäykset:
  481
  Hakusanatallennus pitäisi olla kaikissa tallentavissa digibokseissa. Tuskinpa sen toteutus voi olla kovinkaan vaikea asia. Käytin Topfieldin kanssa Jag's EPG:tä. Se toimi hyvin ja oli tietääkseni yhden ihmisen koodaama ilman suoraa tukea korealaiselta valmistajalta. On pelkkää laitteiden valmistajien ja maahantuojien laiskuutta tuoda markkinoille uusia laitteita ilman hakusanatallennusta.
   
 20. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin muuten taisi ollakin. Eikös tässä ollut määrä rajoitettu aika pieneksi ? Itsellä tämä boksi on hyllyssä pölyttymässä. Finnsat meni edelle, kun tämä toimii :D