Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksi ensimmäistä kappaletta tuntuvat hölmöiltä ennen viimeistä.

  Niin asiaan, en väitä vastaan etteikö sanahakutallennus™ voisi boksista löytyä, joskaan en itse sellaiseen ole koskaan luottanut. Olen ratkaissut(aina) hivenen eri aikaan viikoittain tulevan ohjelman laittamalla tyhmästi ylimääräistä aikaa, joskin sekään ei ihan toimi tässä koska tallennuksia ei voi nimetä vaan boksi antaa niille itse nimen perustuen nauhoituksen alkaessa menossa olevan ohjelman mukaan*.

  * Ilmeisesti jos meneillään olevaa ohjelmaa on jäljellä vain muutama minuutti niin tallenteen nimi tulee oikeen. Tuollainen tosin ei ainakaan itselle ihan riitä.
   
 2. Chart

  Chart Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntuu vaan hassulta luottaa pelkästään siihen että ohjelma tulee yleensä samaan aikaan. Eikös tämä tarkoita myös sitä että kun ohjelma jää tauolle, niin sen timeri pitää erikseen poistaa tai muuten tallennetaan jotain aivan muuta ohjelmaa, joka siihen ohjelmapaikalle tulee?
   
 3. Peanut

  Peanut Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitähän se tarkoittaa. Samoin jos jostain sarjasta tulee vaikka erityispitkä jakso, ei boxi osaa automaattisesti lisätä aikaa ohjelman loppuun. Siksi tätä automagiaa täällä niin kovasti kaivattaisiinkin.
   
 4. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhumattakaan sarjoista jotka tulevat epämääräisiin, vaihteviin kellonaikohin ja esimerkiksi vain joka toinen viikko... Lisäksi esimerkiksi erilaiset urheilutapahtumat aiheuttavat muutoksia sarjojen vakioaikatauluihin.
   
 5. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ei ole vielä tähän muut kommentoinu, niin tuosta pääsee muistaakseni yli aikajanalla siirtymällä, siis nuolinäppäimin. Mullakin ollut muutaman kerran TTV/Elisan kaapeliverkossa samaa häiriötä. En ole laittanut merkille, että onko kyseessä ollut saman kanavan tallenteet vai ei, mutta mutuna on esiintynyt ainakin parin kanavan tallenteissa...
   
 6. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ettei nyt jää epäselväksi, niin en ole töissä Finnsatilla enkä kuulu firman omistajiin tai ole muutoinkaan mitenkään yhteydessä firmaan. Olen vain tyytyväinen laitteen käyttäjä.
  En tiedä mikä sinusta oli taas niin mustaa (ehkä voisit perustella tarkemmin?), mutta kuten tuossa edellisellä sivulla joku ehti jo mainita, niin kun esitystapana on desimaaliluku, niin asiaan löytynee jokin perustelu. Luultavasti se tässä tapauksessa on, että ohjelmistossa ko. sarakkeeseen ei mahdu 1h 42min, vaan siihen mahtuu 1.7h eli kyseessä on ohjelmiston valmistajan valinta asiasta. Voisihan se olla myös sen 102 minuuttia, mutta olen täysin varma, että se olisi joidenkin mielestä vielä huonompi vaihtoehto... :rolleyes:

  Sinusta tämä valinta saa olla täysin väärä ja jopa epäreilun tyhmä. Sinulla on oikeus siihen. Silti mielestäni kyseessä ei ole virhe. ;)
  Jos oikein vääntää, niin desimaaliluku on vain yksi luku, kun taas tunti-minuutti esitystapa sisältää kaksi lukua. Joten oikein HC käyttäjälle desimaaliluku on parempi koska aivojen tarvii prosessoida vain yksi luku kultakin riviltä... :D

  Onko laitteesi muuten toiminut hyvin? Mulla on tähän asti nykyisellä ohjelmistolla ja se tekee laitteesta parhaan mitä minulla on ollut. Olen siis tyytyväinen vaikka tallenteen pituus näkyisi sekunteina.
   
 7. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ostin uuden telsun, Samsungin 46" LCD.

  Kannattaako vahvistimeen ottaa äänet suoraan tästä FinnSatista vai telsusta? Vai onko sillä väliä? Optinen liitäntä löytyy vahvistimesta, HDMI:tä ei ole. Kuvaa en ole ajatellut kierrättää, se menköön suoraan telsuun.

  HDMI lähtö kai kannattaa pitää RBG:ssä? En äkkivilkaisulla eroa huomannut siihen toiseen mikäsenytonkaan.
   
 8. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin TM testissä kehuttiin juuri sitä toista mikäsenytolikaan, että siinä olisi parempi kuva. Itse pidän siinä.
   
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Tämä selvä.

  Otin tähän asiaan aluksi kantaa siitä syystä, että minusta sinä näytit kirjoittajalta, joka haluaa vähätellä ongelmia. En enää jaksaisi lukea näitä kirjoituksia, joissa puolustellaan omien laitteiden selviä virheitä. Hyvä esimerkki tällaisesta on tapaus "Finnsatin ikioma ajan esitys", josta on jaksettu vääntää kättä. Kyllä siinä on alusta asti mennyt jotain pieleen. On se syy sitten ohjelmiston tilaajassa, määrittelijässä, koodaajassa tai testaajassa tai kaikissa edellä mainituissa, mutta lopputulos on käsittämätön.
  Otan toisen esimerkin. "madson" kertoo ongelmasta, mutta sinun mielestäsi se on ihan normaalia tietotekniikkaa:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/86686-Finnsat-FH05-HDR?p=1498979#post1498979
  Mielestäni on väärin väittää laitteen virheitä normaaleiksi tilanteiksi. Tässä ketjussa on raportoitu useita pahoja ongelmia. Eivät ne mihinkään poistu, vaikka sinä yrität niitä vähätellä tai kieltää kokonaan.

  Näitä oman laitteen puolustajia on muissakin keskusteluissa näkynyt. Tämä huonosti toimivien HD-digiboksien ongelma on kaikkia asiakkaita koskeva. Ongelmat eivät poistu, jos niitä ei tunnisteta ja raportoida avoimesti.
   
 10. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä sitten luet näitä?;):cool: Sille, että et käsitä jotain, emme me muut voi mitään. ;):cool::rolleyes:
  Kuka meistä olisi huonon valinnan tehnyt laitetta ostettaessa, ei kukaan. siksi on luonnollista hieman puolustella omaa laitettaan. Ei rajoiteta sananvapautta.
   
 11. Bayer

  Bayer Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onpas tämä 1,7h aikamerkintä jollekin kova pala. No jotkut ovat niin sanottuja " putkiaivoja ". Niille ei mene joku asia millään perille vaikka rautalangasta 5 vuotta vääntää. Meinaan vaan sitä ISPF3.4 että tässä laitteessä se on 1,7h ja piste.

  Mennäänpä välillä asiaan. Boxi tiltannut noin 10 kertaa 3viikon sisällä ja aina TNT HD kanavan ollessa päällä. Ei auta kuin virtajohto irti seinästä. Muilla kanavilla ei mitään ongelmaa. Muuten boxi ollut lähes virheetön tallenteissa yms.
   
 12. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  IMO ajanesitys 1,7h näyttää hitusen "itse tehdyltä" ja tuntuu vain vahingossa mukaan joutuneelta ajattelemattomuudelta. Se kai se on se ongelma? Se olisi helposti korjattavissa, mutta pahasti näyttää että kyseisestä esitystavasta pidetään.

  Itsellä on tilttailu sellaista että kuvaa ei vain yksinkertaisesti tule, en muista voiko kanavia kuitenkin vaihdella, muistaakseni ei. Kun ottaa kaukosäätimestä virrat pois ja takas rupeaa kauko toimimaan mutta ei kuvaa. Toisen kerran kaukosta virrat pois ja päälle ja kuvakin tulee. En ole vielä huomannut johtuuko mistään kanavasta. Tapahtuu useamman kerran viikkossa ja on tällä hetkellä ongelma numero yksi.
   
 13. McKone

  McKone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyykö tallentamaan usb- tai verkkolevylle ja katsomaan esim VLC:llä subien kera? jos pystyy niin taidan kokeilla seuraavaksi tätä...
   
 14. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei, ei edes saa varmuuskopiota ulkopuoliselle levylle, puhumattakaan niiden sieltä katsomisesta jollain muulla laitteella. Tämä on tarkoituksella estetty kaikista standardinmukaisista HD bokseista. Pelkäävät nääs että lähtevät elokuvat piraattilevitykseen jos sellainen sallittaan, huomioimatta sitä että BluRay versiot ovat olleet torrentteina saatavissa jo pari vuotta ennenkuin ko. elokuva on Suomessa TV:ssä... :hitme:
   
 15. Jukkis69

  Jukkis69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuukauden verran on ollut kyseinen Finnsatin boxi taloudessa ja nyt pystyy antamaan alustavia käyttäjäarvioita. Boxi majailee Oulussa DNA-Welhon kaapelitaloudessa uusimmalla firmiksellä varustettuna. Muuten toiminta on ollut kiitettävää, mutta ne AJASTUKSET EPG:n KAUTTA ei meinaa onnistua. Välillä tulee niitä kymmenen sekunnin tallennuksia, joita ei voi katsoa. Lisäksi kahden peräkkäisen ohjelman tallentaminen EPG:stä tuntuu olevan todellista myrkkyä boksille, yleensä toinen tallenteista ei onnistu. Lisäajat ohjelman alkuun ja loppuun olen muuttanut nollaksi sekä ajansiirto on pois käytöstä. Jos nuo ajastukset saisi pelaamaan, niin boksi olisi lähes täydellinen omaan käyttööni, niin kuvanlaadun kuin käytettävyyden osalta.

  Välillä pikkasen kihelmöi tämä "beta-testaajana" olo, mutta niinhän se nyky-elektroniikan kanssa menee monissa tuotteissa. Lisäksi todella hienoa, että valmistajan taholta ollaan kiinnostuneita käyttäjäkokemuksista ja mahdollisista vioista. Uusi firmis kaiken muuttaa voi, täytyy vaan uskoa ja toivoa;)

  -Jukkis
   
 16. Mouhijärvi

  Mouhijärvi Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2005
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on boksi ollut huollossa kaksi viikkoa eikä myyjällä mitään havaintoa, miten kauan vielä kestää. Lievästi keljuttaa, että boksi makaa huollossa samalla kun EM-kisat on käynnissä ja boksin kanssa hankitut maksulliset ja maksuttomat HD-kanavat jäävät näkemättä :mad:
   
 17. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sain boksini huollosta tänään, kolme viikkoa ja kaksi päivää sen jälkeen, kun jätin sen Helsingissä Itäkeskuksen Anttilaan. Mukana tulleiden papareiden mukaan se oli lähtenyt Seinäjoelta jo 5.6., joten ei se ainakaan ylinopeudella liikkunut!:D

  Alkuperäispakkauksessa on pari styrox-palasta, joista irtoaa pieniä muruja. Ne saattavat mennä boksin ilmaraoista sisään. Suosittelen Finnsatille boksien käärimistä huollossa muoviin.

  Huollosta soitettiin jo viime viikolla ja kyseltiin kaikenlaista, mm. televisioni merkkiä. Käyttämäni Philips ei kuulemma ole herkkä aiheuttamaan häiriöitä. Lisäksi suositeltiin galvaanisen maaerottimen hankkimista antennikaapeliin. Sen hommasin täältä. Hinta oli postikuluineen 6,50 €. Varaboksinani on kuusi vuotta vanha Topfield, ja sen kuvaan oli joillakin kanavilla tullut vuosien mittaan muutaman sekunnin mittaisia kuvan hyytymisiä. Tuo vempain posti ne heti! Suosittelen erotinta kaikille, joilla on samantapaisia häiriöitä Finnsatin toiminnassa kuin itselläni oli. (Katso sivu 20) Maksaa voi esimerkiksi pankki- tai luottokortilla. Varmennus tapahtuu verkkopankkitunnuksin. Hintakaan ei tee kipeää, sillä maksaahan jo tuopillinen laadukasta tsekkiolutta kantapubissani yli 6,50 €!

  Koska Finnsat on nyt ollut päällä vasta 3-4 tuntia, en osaa varmasti sanoa ovatko häiriöt poistuneet.

  Tiedoksi vielä, että boksiin on tulossa päivitys, joka tuonee mukanaan kirjanmerkit.
   
 18. Smack

  Smack Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.07.2008
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ostettua tämä boksi. Viikko pari sitten päivitin samantien firmiksen. Semmosta ongelmaa olen kohdannut, että vaikka nauhottaa vain yhtä kanavaa, niin boksi ei anna katsella mitään kanavaa (ei ees sitä mistä ajastusnauhotus on käynnistynyt), eikä anna katsoa tallennetta. Tilanne korjaantui kun lopetin tallennuksen, jonka jälkeen boksi jäi jumiin ja käynnistin sen uusiksi. Onko muilla samaa ongelmaa?
  Toinen ongelma on Onkyo TX-SR707 yhteensopivuus tuon kaverina. Saa väliinsä räpläillä melkoisesti eri vahvistimen sisääntulojen välillä, tai/ja käynnistelemään boksia uusiksi ennenkuin kuva alkaa näkyä. Onkos tuttua ongelmaa jos jollakin on samanlainen vahvistin, tai kenties jollain muullakin vahvistimella?
   
 19. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä tuollaista vikaa joillakin taisi olla mutta en nyt muista kenelle, taaksepäin menemällä kyllä selviää. Itsellä boksi on toiminut kokoajan hyvin vain yksi ongelma (Monikanava ääni ongelma, mutta en kirjoita siitä uudestaan) ja se on tosi vähän verrattuna muihin bokseihin. Vihdoinkin olen löytänyt boksin johon olen voinut luottaa alusta asti, kun vanha hyvin palvellut Handan alkoi temppuilemaan :D
   
 20. Jukkis69

  Jukkis69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään YleHD:ltä jalkapalloa katsellessa ääni pätki noin minuutin välein kolmen katkoksen sarjoissa. Samalla boksissa oli taustalla menossa nauhoitus MaxHD:ltä. Sitten kun nauhoitus loppui, niin loppui myös äänen pätkiminen. Pistin sitten testimielessä kolme kertaa nauhoituksen päälle MaxHD:ltä ja äänen pätkiminen alkoi aina samantien. Eikö koneen raudassa riitä ruutia vai mistäköhän tämäkin oire johtuu?

  -Jukkis