Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niille, jotka osaavat kuuden kertotaulun, ei tämä ole mikään ongelma.;););)
   
 2. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä ei varmaankaan ole kyse siitä, etteikö ihmiset osaisi laskea tuosta minuutteja, mutta minunkin mielestäni tuo on yksi ylimääräinen mutka kun sen ajan voisi yhtä hyvin ilmoittaa tunneissa ja minuuteissa.
   
 3. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahoittelut huonoista tiedoista. Uusin ohjelmisto on boksissa ja tosiaan antenniverkossa kiinni Tampereella. Muistaakseni kummallakin kerralla ongelma esiintyi nelosen matkaoppaat-ohjelman kanssa. Jos en väärin muista, niin tällöin boksi näytti hetken alussa edellisen ohjelman nimeä kun tallennuksen käynnisti, vaikka minulla ei ole ohjelman alussa yhtään extra-aikaa laitettu.
   
 4. 111t111

  111t111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusin ohjelmisto on myös mun boxissa ja tehdasasetukset palautettu sen jälkeen. Soneran kaapelissa ollaan ja kaupunki on Turku. Mulla ainakin viimeksi ongelma tuli Walking dead tallennuksessa eli FOX oli silloin kanava. En pysty muistamaan et minkä kanavan tallennuksissa aiemmin ongelma ilmeni. Muutaman kerran tosiaan osunut kohdalle.
   
 5. potero

  potero Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyhmä kysymys varmaankin mutta ostin tällä viikolla kyseisen FH05-HDR laitteen.Eilen illalla tallensin nelonenhd kanavalta Forrest gumppia ja samaan aikaa yhdeksältä tv viideltä jotain Terminaattoria niin boxi rupesi joka kanavalla ilmoittamaan että en voi katsoa sitä tallennusten takia vain LIV näkyi oli pakko poistaa toinen tallennus.Eikös tossa mainoksessa sanottu että voi tallentaa 3 kanavaa samaan aikaan ja katsoa neljättä miksi minä pystyin tallentamaan vain kahta ja katsomaan pelkkää liviä asun kaapeli taloudessa ja uusi päivitys on.
   
 6. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos olisin tiennyt että tästä tulee näin suuri riesa joillekin niin en olisi kijroittanut kommenttiani lainkaan :) Luulin että tänne voi heitellä laitteesta kommentteja ja kun laitteesta ei löydy enää isompia "iheellisyyksi" niin pitää kirjoitella pienemmistä.
  Nyt kirjoittelette jo että toiset ovat fiksumpia kun toiset kun ymmärtävät nämä desimaaliluvut paremmin eli ei pysytä enää asiassa.
  Jos olisin halunnut tähän parannusta niin olisi laittanut viestiä finnsatin sivulle jonne tuo Vesa niitä haluaa ja ymmärrän täysin miksi hän haluaisi mieluummin sinne kun tänne kun täällä kirjoitellaan suurimmaksi osaksi turhaa niin eihän hän jaksa lukea näitä turhia kommentteja.
  Loppuun vielä laitan, jos 1,5 on ok niin miksi 30 minuuttia ei ole 0,5 tuntia :D
  Niin ja sitten vielä sekin että en usko minäkään että tämä on mikään ohjelmointi virhe, näin se vaan on nyt tässä boksissa, piste.
  Eiköhän jätetä tämä aihe nyt jotta päästään asiaan vai onko asiat loppuneet :D
   
 7. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki markkinoilla olevat varsinaiset digiboxit sisältävät enintään kaksi viritintä ja niillä voi siis katsoa tai tallentaa yhtäaikaa ohjelmia enintään kahdesta kanavanipusta. Laitteesta riippuen voi noista kahdesta kahdesta kanavanipusta tallentaa 2-4 yhtäaikaista ohjelmaa. Kun molemmat virittimet on varattu joko tallennuksen tai katselun takia, ei laite pysty samaan aikaan tekemään enää muita tallennuksia. Se monenko kanavan jälkeen lisätallennukset eivät enää onnistu on kiinni siitä mitä kanavia tallennat ja mihin kanavanippuun ne on sijoitettu.

  Sama rajoitus koskee myös tätä Finnsatin boxia.

  Eri laitteiden mainoksissa yleensä sanotaan pienellä jossain mainoksen alareunassa, että 3 tai 4 ohjelman tallennus/katselu voidaan tehdä enintään kahdesta kanavanipusta.
   
 8. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tekijällä on ollut rajoituksena sarakkeen leveys, siihen ei mahdu tunnit ja minuutit. Tekijä olisi voinut valita ilmaisutavaksi myös minuutit eli esim. 1,7 tuntia olisi 102 minuuttia. Näinhän aika ilmaistaan jossain DVD- ja BluRay- levyissä. Mutta tee niin tai näin aina se on jonkun mielestä väärin päin.:rolleyes::cool:
   
 9. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tuli myös Jimin poliisit-sarjan yhden jakson kanssa tämä alun hyppynapin toimimattomuusongelma. Nauhoitus taitaa olla vielä tallessa jos se jotenkin tutkimuksissa auttaa.
   
 10. avisti

  avisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tietäisikö joku eiköm tässä boksissa ole sellaista normaalia EPG:tä.

  Netistä ladatun käyttöohjeen mukaan on vain ohjelmalistaus "nyt - seuraava".

  Eli aika janoina olevaa EPG:tä, sitä perinteistä, kyselen.

  Jos ei ole, milloin tulee? Kaikissa muissa maailman bokseissahan se on.
   
 11. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vai on kaikissa muissa maailman bokseissa. Oletko nyt aivan varma :), muistaakseni yhdessä laitteessa joka mullakin (tosin en käytä enää) on ei ole tätä iänikuisen vanhaa EPG, varma en ole.
  En ole lukenut ohjetta kun sieltä täältä, joten en tiedä millainen kuva siellä ohjeessa on. Tässä on kyllä uudenlainen EPG ja on ihan hyvä, totuttelemista vaatii. On tämä silti parempi kun tuo mitä haluaisit.
  Kukaan toinen ei ole tätä samaa kysynyt siis milloin tulee, joten eiköhän tämä nykyinen ole parempi kun se perinteinen vuosien takaa.
  On hyvä että joku uskaltaa tuoda laitteisiin jotain uutta. Ei pidä jäädä roikkumaan vanhoihin tapoihin, eteenpäin pitää mennä.
  Tässä on kyllä aikajana näkymä mutta on vain kanava kohtainen ei sellainen jossa näkyisi monen kanavan ohjelmat samalla ruudulla.
   
 12. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä tässä on laajempikin epg, joka näyttää jokaiselta kanavalta viikon ajan eteenpäin ohjelmat. Päivän ohjelmia voi selata siinä tilassa suuntanäppäimillä ylös ja alas, sivusuunnassa liikutaan eri päiviin, saman päivän sisällä kelausnäppäin hyppää sivun eteenpäin, hyppynapeilla voi vaihtaa kanavaa. Henkilökohtainen mielipide: paljon parempi EPG kuin monen kanavan aikajana.
   
 13. Mouhijärvi

  Mouhijärvi Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2005
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sitten kuoli 5.5. ostetusta boksista HDMI-lähtö. Toivottavasti huoltokeikka ei kestä kauaa, kun ostin tuon boksin nimenomaan jaliksen EM-kisojen HD-lähetyksiä silmällä pitäen.
   
 14. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  No kävipä todella huono tuuri. Itsekin aion katsella näitä kisoja ja kesälomakin on samaan aikaan niin ja tietenkin Finnsatin kautta.
   
 15. avisti

  avisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  3
  No voihan se olla makuasiakin, mutta itselläni olleissa 4 boksissa ja varmastikin useimmissa hd-bokseissa on tuo usean kanavan aikajana, joka on kyllä täysin ylivoimainen tapa havainnollistaa yhdellä silmäyksellä, mitä on milläkin kanavalla menossa nyt ja muutaman tunnin sisällä. Myös ajastus on "normaali-epg:n" kautta kätevää, samoin se, että näkee täpätyt ohjelmat eli ajastuksien merkinnät. Muut boksit vaan ovat sen verran bugisia, että eivät kiinnosta, vaikka ei taida täysin puhdas olla Finnsatkaan.

  Vanhassa vara parempi, suosittelen kyllä Finnsatin pojille perinteisen epg:n lisäämistä valikkoon, kaikki uusi ei ole kehitystä eteen päin eikä varsinkaan hyväksi koettujen ominaisuuksien pois jättäminen.
   
 16. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oli pakko katsoa millainen se perinteinen epg olikaan kun en muistanut. HD Topparista tämä löytyi ja täytyy sanoa että tuosta sekamelskasta ei kyllä yhdellä silmäyksellä näe paljon mitään eli turha näyttö, mutta kuten sanotaan maku asia. En nyt muista oliko tälläistä wbox hd2:ssa. Loppuun vielä oma mielipiteeni bokseista. Finnsat on paras mitä olen käyttänyt, mutta ei virheetön tämäkään.
   
 17. jarsaman

  jarsaman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävisin varmaan heti hakemassa, jos olisi isompi kovalevy. 500 Gt:n levy on mielestäni liian pieni HD-tallennukseen.
   
 18. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täytyy myöntää että tämä on yksi miinus, koska tallentelen todella paljon ohjelmia. No kaikkien ei kuitenkaan tarvitse olla HD laatua. Vaihtaisin levyn itse jos ei menettäisi takuuta ja vielä kun osaisi :)
   
 19. poqwe

  poqwe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  EDIt: Äh, olihan tämä kohta 1 jo hyvin kommentoitukin tuolla viestissä #351 :eek:  N. kuukauden käytön jälkeen olen huomannut pari ongelmaa itsellänikin:

  1) Jotkut ovat täällä threadissa valitelleet sitä, ettei kanavan katselu onnistu jos 1-2 tallennusta on käynnissä. Nuo väitteet on yleensä aina joku teilannut toteamalla, että ei onnistuisi johtuen kanavanipuista jne., mutta nyt ilmeni itsellänikin sama ongelma eikä sillä ole nippujen kanssa mitään tekemistä.
  Minulla oli tallennus päällä Nelonen HD kanavalta, minkä aikana vaihtelin kanavia ja boxin asetuksista sitä HDMI ulostulon formaattia (alkuperäinen/automaatinen/576/1080...). Yhtäkkiä kanavanvaihdon yhteydessä boxi sanoi, ettei kyseistä kanavaa voida näyttää tallennusten takia. Tämän jälkeen MITÄÄN kanavaa ei voinut enää katsoa, ei edes sitä tallennettavaa Nelonen HD:ta!?
  Kun boxin sammutti kaukosäätimestä lepovirralle ja sitten takaisin päälle, kanavat taas toimi. Tämä sama toistui pari kertaa peräkkäin.
  Tein ongelman esiintyessä jopa niin, että sammutin tallennuksen ja siltikään ei mitään kanavaa voinut katsoa ja väitti tallentamisen estävän sen.

  2) Taaksepäin kelaus tökkii pahasti. Usein (=vähintään puolet kerroista) kun aloittaa taaksepäin kelauksen, se hyppää heti alkuunsa pariminuuttia taakse päin. Melko ärsyttävää jos haluat vain nähdä 10s sitten tapahtuneen kohdan uudestaan.
  Eteenpäin kelauksessa en ole huomannut mitään ongelmia.  Nämä tiedoksi muille, mutta laitan näistä vielä vikailmoituksen ketjussa mainitulla lomakkeella.


  DNA Welho verkko, ESPOO. Laitteessa uusin 1.5 softa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2012
 20. Chart

  Chart Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis miten tässä toimii tuo tallennus, jos esim haluan nauhoittaa Doctor Who -sarjan? Kirjoitan EPG-hakuun ohjelman nimen ja klikkaan hakutuloksista päivät jolloin se tulee, ja boksi nauhoittaa kyseisinä päivinä klo 20-21 maailman tappiin asti, riippumatta siitä mitä ohjelmaa siihen aikaan tulee?

  Toisaalta sitten jos haluan pistää kerran viikossa tulevan ohjelman talteen, niin klikkaan EPG:sta ohjelmaa ja boksi tekee tyhmän ajastinsäännön jonka mukaan se nauhoittaa kerran viikossa siihen aikaan?

  Elisa Viihteen tilalle pitäisi löytää boksi, siinä ilmeisesti oli juuri tämä sanahakutallennus, joka tästä puuttuu. Suurin osa tallennuksistani on viikoittain tulevia sarjoja, joiden pitäisi aina mennä talteen, aika harvoin tulee laitettua mitään yksittäistä nauhoitukseen.