Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on ruvennut boksi sekoileen, tässä muutama mitä on tullut.

  1. Nauhotettujen ohjelmien txt sekoileen varsinkin canal+ series kanavalla.

  2. Muutamia tallennettuja ohjelmia on hävinnyt itsekseen !!!!! Nämäkin oli kaikki nauhoitettu canal+ series kanavalta.

  Voiskohan näillä olla yhteyttä vai onko sattumaa ?
   
 2. 111t111

  111t111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä samasta tekstien sekoilu ongelmasta olen pistänyt palautetta sekä canalin että finnsatin suuntaan. Finnsat lupasi tutkia asiaa mutta canal+ ei ole vaivautunut vastaamaan. Mulla tota teksti sekoilua on kyllä kaikilla kanavilla mitkä käyttävät teksti tv:n kautta tulevia tekstityksiä. Tekstit jumiutuu ja useita lauseita jää kokonaan puuttumaan. Toisinaan vain toinen teksti rivi näkyy. Tota tallennuksien katoamista ei ainakaan vielä ole itsellä tapahtunut.
   
 3. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  1. Täällä on myös samanlaisia ongelmia, mutta niin on veljelläkin jolla ei ole Finnsattia (vielä) ja asuu vielä eri paikkakunnalla, joten luulisin että ongelmia on jossain muualla kun boksissa. Katsotaan paraneeko jossain vaiheessa.
  2. Tätä ongelmaa ei ole meikäläisellä Finnsatissa, mutta oli Wbox HD2:ssa. Siis tallenteet olivat tulleet mutta sitten myöhemmin hävisivät, ihmeellistä.
   
 4. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo toi txt ongelma kyllä on sit varmaan siä canalin päässä. Täytyy kokeilla et tekeekö tota samaa muilla canalin kanavilla. Aikas varmasti tekee kyllä.
   
 5. dvdLeskinen

  dvdLeskinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suurin "virhe" laitteessa on että kansiot puuttuu.

  Nyt on pikkukakkoset ja walking deadit samassa jonossa, siinä sitten juniorille kapula käteen ja katsomista etsimään?

  Kansiot siis pikana, kiitos.

  (saisi toki vielä olla "lukittavat" kansiot, mutta en halua pyytää liikaa)
   
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 407
  Saadut tykkäykset:
  315
  On sillä merkitystä. Ei todellakaan ole järkevää ilmaista tallenteen pituutta n,n tuntia -tyyliin. Suomessa ei koskaan sanota, että tallenne on 1,7 tunnin mittainen.
  Suomessa myytävän laitteen pitää käyttää täällä yleisesti käytettyä tapaa.
  Päivämäärä ei saa olla mm-dd-yyyy -muotoa. Kalenterissa viikon ensimmäinen päivä ei ole sunnuntai. Kello ei ole 7.00 p.m.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2012
 7. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan nimimerkkisi suomen kieltä tai mahdollisesti lyhennys suomenkielistä sanoista?;);););)
   
 8. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kun nuo teräväpiirtolätkäkisat ovat nyt ohi, vein boksini tänään kauppaan huoltoon lähetettäväksi. Korjattua laitetta odotellessani käytän kuusi vuotta vanhaa Topfieldiäni, joka ei ole koskaan temppuillut ja jonka ohjelmistoa en siitä syystä ole koskaan edes päivittänyt. (Toimivaa laitetta ei kannata korjata!:))

  Viat ovat tällaisia:

  1. Aluksi boksi käynnistyi normaalisti. Noin kuukauden käytön jälkeen boksi alkoi käynnistyä siten, että punainen merkkivalo muuttuu vihreäksi muutaman sekunnin ajaksi. Sitten valo vaihtuu takaisin punaiseksi ja pian taas uudestaan vihreäksi.

  2. Boksi tallentaa ohjelmat yleensä oikein, mutta ilmoittaa joskus tallenteen pituudeksi vain 10 sekuntia. Joskus tallenteen nimi on väärin.

  3. Suoraa lähetystä katsottaessa kuva pätkii joskus sekunnin murto-osan ajaksi kerran tai kaksikin kertaa hyvin nopeasti peräkkäin.

  4. Suoraa lähetystä katsottaessa ääni saattaa kadota kokonaan kaikilta kanavilta kanavaa vaihdettaessa. Tämä on kuitenkin harvinaista. Ilmiö on esiintynyt vain neljä tai viisi kertaa koko kevään aikana. Äänen tuo takaisin vain boksin uudelleen käynnistäminen.
   
 9. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen samaa mieltä: esitystapa on väärä. Mutta tuollaisenakin siitä näkee, onko tallenne puolisen tuntia, kolmisen varttia vaiko puolitoista tuntia. Ohjelma sen sisällä taas on ihan mitä sattuu johtuen mainoksista, alkamisen myöhästymisestä jne.

  Sellainen toive olisi boksiin liittyen, että jos tuota EPG-tietojen hakua voisi jotenkin parantaa, ja saada niitä jopa mahdollisesti tallennettua levylle. Joskus kestää aika kauan hakea seitsemän päivän tiedot, vaikka olisi ko. kanavalla eikä ole tallennuksia menossa (DVB-T/T2). Taustahakuna tai erillisenä skannauksena öisin tai jotenkin.

  Muuten edelleenkin tyytyväinen boksiin. Ei yhtään missattua tallennusta eikä epämääräistä kaatuilua, vaikka päivittäinen käyttö aika runsasta.
   
 10. jarsaman

  jarsaman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama laite kyseessä, eri valmistajan vain. "Mantelstromfilter" on saksaa ja tarkoittaa nimenomaan vaippavirtaerotinta tai -suodatinta.

  Signaalin laadun paraneminen on tietenkin tapauskohtaista ja riippuu siitä, millaisia ongelmia signaalissa on ja mistä ne johtuvat, mutta kyllä tuo yleisesti ottaen on hyvä ja halpa keino yrittää asiaan vaikuttaa.
   
 12. jarsaman

  jarsaman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksestasi.

  Meillä on kaapeliverkon signaalin vahvuus jotain 99%, mutta laatu heittelee rajusti (välillä melkein nollassa). Kun signaalin laatu on heikko, silloin myös kuva "tökkii" rajusti. Laatu tuntuu olevan heikoimmillaan klo 18 - 22 välillä.

  Pitänee kokeilla tuota .... toivottavasti auttaa.
   
 13. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt ollut ihan niin tosissani, kuin tunnut ajattelevan. Samaa toivoin myös asian esiin ottaneilta. ;)
  Onko kyseessä ohjelmistonvirhe? Ei ole. Minkätahansa luvun voi esittää desimaalilukuna. Ymmärrän pointtisi, mutta ei se silti ole virhe ohjelmistossa. Kyseessä on Finnsatin päätös ko. informaation esittämisestä. Muutoin oma kommenttini asiaan oli, että onko sillä IHAN oikesti väliä mitä siinä lukee.
  Jos mun tarttis sanoo kuinka pitkä on 1,7 tunnin ohjelma niin sanoisin "reilu puoltoista tuntia". Ja edelleen tallenteen pituudessa on joka tapauksessa, tai ainakin 99,5 % tapauksista, alussa ja/tai lopussa itseasetettua ja/tai lähettäjästä johtuvaa ylimääräistä aikaa. Joten metsään menisi "ohjelman pituus" vaikka tietona olisi se "1 h 42 min" tms. :p
  Tallenteen avaamalla taitaa keston nähdä sitten sekunnin tarkkuudella. Se varmaan riittänee? ;)
   
 14. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja kun osaat huomioida extra-ajat tallenteissa, niin varmaan pärjäät myös luvun 1.7 h kanssa, jolloin tiedät yhtä hyvin kuin luvun "1h 42 min" tms. kanssa, että vajaa puoltoista tuntia riittänee. Varmaksihan sitä ei koskaan tiedä ennen kuin tallenteen avaa ja saa kelattua ohjelman alkuun.

  Hyvä. En minäkään menetä uniani. Ihme soppahan näistä aina syntyy. Pitäisi kait olla nostamasta kissaa pöydälle, mutta se on nyt myöhäistä.
  Mitähän kaikkea hyvää tähänkin asiaan juuttuneet saisivatkaan aikaan, jos sama uutteruus kohdistettaisiin johonkin oikeasti hyödylliseen/vialliseen asiaan tässä laitteessa, saati laitteissa tai elämässä yleensä..
   
 15. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy sen olla ainakin "yleisten käytäntöjen" mukainen. Siitä olen varma. ;)
   
 16. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksi kertaa on nauhoituksen kanssa tehnyt sellaista, että alussa kun yrittää hyppynapilla kelata mainokset ohi, niin palaa aina nauhoituksen alkuun. Jos antaa pyöriä muutaman sekunnin eteenpäin ja painaa hyppyä niin palaa alkuun. Ei pääse siis alussa hyppynapilla ollenkaan eteenpäin. Sitten taas kun kokeilin ohjelman keskellä olevan mainoskatkon hyppiä, niin se taas onnistui. Mikähän bugi tuossa mahtaa olla? Antenniverkon boksi kyseessä.
   
 17. 111t111

  111t111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa on tapahtunu muutamia kertoja. Ei pysty edes kelaamaan eteenpäin kuin x2 nopeudella. Jos yrittää kelata nopeammin hyppää tallennus alkuun. Kun on antanut tallenteen pyöriä jonkun aikaa toimii taas normaalisti. Ei nyt mikään suuren suuri ongelma mut hyvä kai tuokin olis kuntoon saada.
   
 18. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riittääkös tämä ilmoitus Vesa/Finnsatille tästä ongelmasta vai pitääkö virallista kautta ilmoittaa? :)
   
 19. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuun pieni purkautuminen :weep:
  Kyllä täälläkin voi antaa palautetta, mutta usein perustiedot ovat puutteelliset tai sitten täällä palautetta antava olettaa että olen ketjun sivulta 5 lukenut että laitetta käytetään Rovaniemellä Soneran verkossa. Yritäppä siinä sitten kerätä kaikki oleellinen tieto :grr:
  Joskus oli mahdollista täälläkin omaan profiiliin lisätä "allekirjoitus" mihin olisi voinut perustietoja laittaa, mutta en enää löytänyt sitä enää mistään. Kertokaa joku jos profiilissa on jokin luonnollinen paikka ko tiedoille.

  Virallinen palautelomake löytyy täältä.
  Lomakkeeseen on kerätty tärkeimmät perustiedot joiden avulla ratkaisun antaminen onnistuu mahdoillisimman tehokkaasti. Lisäsin juuri muutaman uuden kohdan.
  Kannattaa tutustua.
  Täällä annettavasta palautteesta voi toki tarkat yhteystiedot jättää pois :)
  Sama perustietojen tarve koskee myös muista merkeistä ja malleista annettavaa palautetta täällä ja muilla keskustelupalstoilla.
  Perustietojen avulla voivat myös muut keskusteluja seuraavat verrata ongelmiaan, joskus jokin pieni ero käyttötavassa voi olla se ratkaiseva tekijä jonka avulla päästää kiinni ongelman syyhyn.

  Tässä lyhyesti pari tarkentavaa kysymystä:
  Onko teillä boksissa uusin ohjelmisto 1.0.5 ? Löytyy täältä http://www.finnsat.tv/fh05_hdr_paivitys.html
  Kaapeli vai antenni verkko? Joope on näemmä antenniverkossa.
  Minkä kanavan tallenteilla ongelma on toistettavissa?

  - Vesa
   
 20. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 407
  Saadut tykkäykset:
  315
  Sinä siis tiedät, että Finnsat on päättänyt näyttää tallenteen keston tyylin "1,7 tuntia". Mielestäni päätös oli tyhmä ja väärä.
  Oletko sinä joku Finnsatin myyrä? Yrität näköjään täällä pestä mustan valkoiseksi.