Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo kohta speksestä viittasi DVB-T ja -T2 voimakkuus ja laatuilmaisimiin. Entäs kaapelissa kun nuo tuon kappaleen kaavat eivät toimi QAM128-256:ssa? Edellisessä kappaleessa (3.3) on vastaavat kaapelille, mutta sieltä puuttuu kokonaan noiden ilmaisinten määritys... Tuo BER luku on varmaan se kiinnostavin, mutta kun sille ei ole mitään ohjetta samanlaiselle prosenttiesitykselle kun T puolella (eikä siinä olisi järkeäkään). Kuka ruudinkeksijä nämäkin speksit on tehnyt, olisiko ollut parempi ottaa esim. Saksan speksit (jos ei riittävän universaaleja löydy) ja vain kertoa että mitä halutaan olevan erilailla.
   
 2. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsos vaan, muistelin vain, että arvot löytyvät speksistä ja hain suoraan, enkä muistanut, että nuo on erikseen speksattu terrestriaaliin ja kaapeliin. Olen nähnyt samantyyppisen speksinpätkän joskus kaapeliinkin, mutta näköjään kysymys ei ollutkaan Nordig-speksistä. Nordigin testispeksissähän tuo on vielä ylimalkaisemmin, siellä vaaditaan vain "jonkinlainen" signaalin laadun mittari. QEF-arvon selittämisen kohdalla testispeksin kappaleessa 2.2.1 tosin selitetään jonkin verran signaalin laadun mittaamisen problematiikkaa, mutta mitään käyttökelpoista noita signaalimittareita varten ei juuri anneta.

  Tosiasiassahan järkevää olisi tosiaan vaatia näyttämään "oikeat" arvot, eikä mitään prosenttilukuja. Siis signaalin voimakkuus desibeleissä, C/N, ja BER-arvot ainakin, koska nuo ovat ne arvot, joilla oikeasti on merkitystä ja joilla esimerkiksi joku asentaja voisi tehdä jotakin, kun asiakas ilmoittaa ongelmista operaattorille. Ymmärrän toki, etteivät normiboksit ole mitään tarkkuusinstrumentteja ja nuo arvot eivät välttämättä olisi kovinkaan tarkkoja boksien tunereilla, mutta kyllä niillä suuntaa antava merkitys olisi ja ainakin enemmän tekoa, kuin jollain prosenttiluvuilla.
   
 3. barkovi

  barkovi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vaan vinkistä. Hankin tuollaisen vaippavirtaerottimen ja kappas vaan alkoi kanavat toimimaan paremmin. YleHD tosin vielä pätkii mutta on jo katsottavan rajoilla.
  Epäilen että taloyhtiön antenniratkaisuissa on ongelmia mutta itseasiassa parin viikon sisällä muutto edessä joten tällä erää tämä taso riittänee ja täytyy katsoa sitten uudessa kämpässä joko toimii paremmin/huonommin kuin nyt.

  Asiasta toiseen: Saakohan sille tehtyä mitään, että kun vaihtaa kanavaa niin äänilähdöstä kuuluu sellainen "räpsähdys". Varsinkin kun pitää kuulokkeita korvissa tuo on hieman ärsyttävää.

  Epg:stä sen verran, että itse olen pitänyt tähän asti ns. monen kanavan yhtäaikaisesta epg-näkymästä. Nyt tuo on näkyvillä vain "nyt ja seuraava ohjelma" -moodissa joten siinä hieman totuttelemista.
  Muuten kyllä vaikuttaa ihan hyvältä ostokselta. Tallennustilaa toki voisi olla enemmän mutta toisaalta tähän auttanee se, että osan tallennuksista voin ohjata toki kakkosboksiksi jääneelle Humaxille.
   
 4. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt huomasin yhden asian mikä ihmetyttää hiukan. Tallennetun ohjelman pituus ilmoitetaan esim. 1.7 tuntia, tästä sitten laskemaan kuinka pitkä tämä tallenne todellisuudessa on (onko tämä 1 tunti ja 42 minuuttia, menikö täysin pieleen). Oma päässälaskutaito ei tähän riitä eli laskukone esille jos haluaa tietää :) Onneksi ohjelmien pituus ei ole mulle tärkeä.
  Nyt on tullut käytettyä boksia todella paljon ja käyttössni boksi joutuu todella koville. Kaikki toimii hienosti, pieniä ongelmia silloin tällöin mutta uskoisin että johtuu mun käyttötavasta. Vain yksi isompi ongelma, josta olen aiemmin kertonut eli monikanava ääntä en voi käyttää koska tallennetun ohjelman katselun jälkeen ei tule enää ääntä "live" katselussa, vasta kun uudelleen käynnistyksen jälkeen. Tähän toivon uudelta firmikseltä korjausta. Tämä taitaa olla vain mun boksin vika koska kyllä muutkin olisi tämän huomanneet jos sama ongelma olisi.
   
 5. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  8
  Minulla olisi sellainen toive, että myös siitä monen kanavan ohjelmatietolistasta pääsisi OK-napilla valitulle kanavalle. Nyt OK laittaa ajastuksen päälle.
   
 6. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama. Ajastuksen teko tuntuu luonnollisemmalta painamalla REC-näppäintä. Jos menee erikseen kanavan päälle ja painaa OK niin kanava vaihtuu, tämänkin jälkeen sitten EPG jää vielä näkyviin ja se pitää erikseen sulkea. Ei ole toivottua.

  Pikku yhteenveto tähän mennisistä omista toiveista seuraavan firmiksen suhteen:
  * Tiedostoille "nimet" oikeasti, eikä automaattisesti ensimmäisestä EPG-tiedosta. (esim. kun laittaa pikkuisen ennakkoa nauhoitukseen niin boksi on täynnä uutisia sun muita. Todella ärsyttävää.)
  * Kansiot + suoraan kansioon tallennus
  * HDMI-tulon "Alkuperäinen"-toimintaan
  * Dialogeissa tarjotaan ainoastaan vaihtoehtona painaa kaukosäätimen näppäintä. Sen sijaan että tarvitsisi etsiä tuo näppäin kaukosta, olisi mielekäämpää jos dialogeissa voisi käyttää nuolinäppäimiä ja OK:ta.
  * Yllä mainittu EPG/kanavalistan toiminnan muutos

  Kivat myös:
  * Teräväpiirron valikkojen läpinäkyvyysasetuksen korjaus
  * Valikoissa on aivan liian paljon peruuta vaihtoehtoja, kun oikeasti ne tarkoittavat vain paluuta. Näyttää ja tuntuu hölmöltä.
  * Ne daf-nauhoitukset :)
   
 7. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  - Kyllä mulla nimet on aina tulleet oikein. Miten monta minuuttia sulla on extraa ohjelman alussa ? Itsellä on vain yksi minuutti.
  - Sinä siis haluaisit "palaa" vaihtoehdoksi. Eikös "peruuta" tarkoita paluuta eli peruuta edellinen käsky. Itse olen tottunut jo tuohon "peruuta". No sanoilla on monta eri vaihtoehtoa :)
   
 8. Sammmy

  Sammmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa "vikaa" täälläkin, levy ei pysähdy vaikka mitään ei tallenneta ja boksi on valmiustilassa. Ei ainakaan yön aikana ollut sammunut.
  Vaikka virtajohdon irroittaa seinästä, ja kytkee takaisin, levy lähtee (ja jää) pyörimään vaikka boksia ei edes käynnistä. Liekö tehdyillä ajastuksilla jotain vaikutusta asiaan, pitää vielä koittaa tyhjentää kaikki ajastukset. Muistaakseni aluksi tuota ei ilmennyt. Boksi siis ollut käytössä vajaan viikon, uusin firmis laitteessa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2012
 9. jarsaman

  jarsaman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan Finnsatilta tulossa teran kovalevyllä varustettua mallia? 500 Gt:n mallia ei enää haluttaisi ostaa.
   
 10. poqwe

  poqwe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaan juttu, hieman hämmentävää miettiä aikoja kymmenjärjestelmän kautta :/


  Tästäkin samaa mieltä. REC nappula ajastusta varten luonnollisempi vaihtoehto, OK napin pitäisi ilman muuta vaihtaa valittu kanava, sitä vartenhan siellä EPG:ssä useimiten ollaan....
   
 11. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viisi minuuttia oletuksena, mutta on myös muutama ikinauhoitus joissa ohjelman alkumarginaali on suurempi. Taisinkin mainita jo, mutta ajastimissa ohjelmien nimet ovat oikein mutta tiedostolistaan tulee sitten mitä sattuun.

  No joo, semantiikkaahan tämä on kun peruutalla on tosiaan toinenkin tarkoitus, mutta tätä poikkeusta lukuunottamatta teknisissä laitteissa se juuri tarkoittaa käskyn tai toiminnon perumista. Itseasiassa boksin valikoissa tarjotaan vaihtoehtoja Hyväksy ja Peruuta asetuksille, ja peruuta nimenomaan peruu tehdyt muutokset. Eli ensin painat hyväksyt ja boksi siirtyy alemmalle tasolle, onko sen jälkeen luonnollista painaa peruuta kun halutaan siirtyä vielä alemmalle tasolle? En näe että siirryttäessä edelliselle valikkotasolle peruttaisiin(voihan sinne toki peruuttaa), eli käyttäessä noita valikkoja tulee mieleen että olenko nyt perumassa jotain tekemiäni muutoksia. Takaisin tai palaa kuvaisivat mielestäni luonnollisemmin(ja kenties yksiselitteisemmin) siirtymistä edelliselle tasolle, tai jos mahtuu niin viittaus napista tulevan valikon nimeen.

  edit: Itseasiassa aiemmin mainitsemaani nuolinäppäinten käyttöön liittyvä ominaisuus; olisi lisätä vaihtoehto ihan siihen valikkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2012
 12. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kokeilin omalla laitteellani ja noinhan se tekee. Onneksi mulle riittää yksi minuutti jolloin nimet näyttää tulevan oikein.
   
 13. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  8
  Voikos jonkinmuotoista videotiedostoa usb-tikulta toistaa? Käyttöohje ei kerro mihin sitä voi käyttää.

  Entä verkkoliitäntä. Onko siitä muuta iloa kuin päivityksessä?
   
 14. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla kyllä on toiminut viiden minuutin etuajallakin. En muista paljonko mulla nyt on asetettu etuaikaa, kun lyhensin sitä. Oiskohan minuutti tai kaks.
  Aina on ollut oikea nimi tiedostolistassa... Ajastusasetuksena on "aika".

  Mihin tarvit viiden minuutin tai jopa vielä suurempaa etuaikaa? Mikä ohjelma alkaa ajoissa? :)
   
 15. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oiskhan mitään isompaa ongelmaa olemassa? Jos ei, ole tyytyväinen tilanteeseen! ;)
  Ihan oikeesti. Mitä väliä onko se pituus 1.7 h vai 1 h 42 min. Kun aika ei ole x.0 tai x.5, niin se on jotain puoltuntisten välistä. Mainokset jne. turhat pois, niin ohjelman kesto ei kuitenkaan ole tallennuksen pituus, on se sitten tiedossa vaikka sekunnin tarkkuudella...

  Pieni aivojumppa ei ole muutenkaan kuin hyvästä. ;)
   
 16. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ole isompaa ongelmaa, jotain teki mieli kirjoitella :) Olen tosi tyytyväinen boksiin vaikka tämäkin jäisi :)
   
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 786
  Saadut tykkäykset:
  427
  Sinulla on merkillinen asenne laitteen ohjelmiston virheeseen. Tekniikan pitää palvella käyttäjää. Ei kukaan ihminen sano, että ohjelman pituus on 1,7 tuntia. Pituus pitää ilmoittaa tunteina ja minuutteina tai sitten pelkkinä minuutteina. Näin muutkin laittet tekevät.
   
 18. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitä merkitystä sillä tallenteen pituuden ilmaisulla on, jos itse ohjelman lisäksi se sisältää etuajan, mainokset + jälkiajan? Itse ohjelman pituus on ihan arvausta.
   
 19. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä esimerkki miten näitä bokseja käytetään eri tavalla.
  Itse katselen tallenteiden pituuksia lähes joka päivä koska sen perustella pystyn katsomaan mitä ehdin/viitsin katsoa ja osaan huomioida nuo extra ajat. Ajansiirto on ollut taas mulle täysin turha toiminto en ole koskaan käyttänyt tätä toimintoa niin kauan kun tämä toiminto on ollut digibokseissa, tämä on totta kertaakaan en ole käyttänyt ja sen takia aina poissa päältä. Joillekin toinen toiminto on tärkeämpi mitä toinen, ei kukaan voi sanoa mikä on tarpeen ja mikä ei ole.
  Täytyy loppuun sanoa kuitenkin että tämä ei ole niin tärkeä toiminto että pitäisi jonkun menettää yöunet, minäkään en menetä :D
   
 20. falcontemp

  falcontemp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2012
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari hermostuttavaa piirrettä minulla on iskenyt päälle muutaman viikon aktiivisen käytön jälkeen.

  - Tästä on ollut täällä aiemminkin keskustelua: Kelausta päälle laittaessa inforuutu pysyy edelleen näkyvillä tekstitysten päällä. Sen takia joutuu aina kurottelemaan Back- tai Exit-nappulaa, joka on niin kaukana ohjaimessa, että sormien paikka kelausnappuloilta katoaa. Sille saisi olla oma viivesäätö asetuksissa (vastaava kuten "Kanavatiedot").

  - Kun poistan tallenteen menemällä suoraan toistosta Tallennelistaan ja poistamalla sen, valintakohta pomppaa listan alkuun ja seuraavaa katsottavaa ohjelmaa joutuu hakemaan vaivalla (pitkästä) listasta. Juuri tätä raportoidessani tuli vasta mieleen testata toista etenemisjärjestystä eli ensin pysäytän toiston jolloin Tallennelista aukeaa, sitten vasta poistan tallenteen, ja silloin valintakohta pysyy oikealla kohdalla mistä on helppo valita listasta seuraava. Saisi kuitenkin toimia samalla tavalla molemmilla tavoilla eli pysyä sillä kohdalla mistä poisto tapahtui (ja vaikkapa siirtyä seuraavan tallenteen kohdalle).

  Uusien ominaisuuksien osalta toivoisin että jonain päivänä olisi käytettävissä USB:n ja verkon kautta toimiva mediatoistin.