Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. jarsaman

  jarsaman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksiin vielä Teran kovalevy, niin olisi varmasti hankintalistalla.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 198
  Saadut tykkäykset:
  339
  Ruokitaan nyt trollia...
  4:3 on harvemmin "pakkokutistettu", kyllä se tulee neljäkolmosena...
  Vai meinaatko, että sitä kutistetaan vielä vaikka 2:1,5:een?
  4:3 on useimmiten pakkovenytetty 16:9:ksi, koska lähetyksissä kuvasuhdetieto puuttuu tai on persiillään.
  Kyllä muakin ottaa pattiin, kun 16:9-kuva lähetetään 4:3 "lakanalla" (eli canvas) postiluukku-muodossa, eli mustat raidat on ympäri kuvan....
  Onneksi miraakkeli osaa sen venyttää oikein, eli venyttää joka suuntaan, mitä töllö ei osaa venyttää vain oikealle ja vasemmalle jolloin tulos on lähinnä koominen...

  T: Vesku
   
 3. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  EPG ajastustapa
  Aika -> Tallennus alkaa ja loppuu ajastuksen tekohetkellä EPG:stä saadun aikatiedon mukaan.
  EIT(event id) -> Tallennus aikoja korjataan seuraamalla ohjelman Event ID:n running statusta ja aikoja.
  Molemmissa tavoissa on aina mukana käyttäjän määrittelemät lisäajat.

  pjsinc:n kuvaus EIT(event id) toiminnasta on melko hyvä.

  Vastaus kysymykseen:
  Aika on yleensä parempi. YLE on tietääkseni ainoa kotimaisista kanavayhtiöistä joka korjaa EPG aikatietoja viimehetken ohjelmamuutoksien mukaisesti.
  1.0.5 versioon lisättiin tuo Aika-pohjainen koska joissakin kaapeliverkoissa EPG-datassa oli event ID virheitä mikä aiheutti ajastuksien epäonnistumisia.
  Event ID on ohjelmakohtainen uniikki ID jonka tilaa (running status) ja EIT-datassa olevia aikatietoja boksi seuraa ja käyttäytyy sen mukaisesti.

  Reaaliaikainen EPG korjaus olisi etenkin urheilukisojen aikana kätevää jos MM-finaali ottelu menee jatkoajalle ja sitten rankkarikisaksi. Lähetysyhtiön korjatessa seuraavan ohjelman (Event) aikoja siirtäisi boksi MM-lätkän jälkeen tulevan ohjelman aikaa automaattisesti ja tallennus tapahtuisi oikeaaikaisesti ja tarkasti.
   
 4. barkovi

  barkovi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksi tuli hommattua eilen illalta ja tässä muutamia havaintoja yhden illan käytön jälkeen.

  Testaus suoritettu TTV/Elisan verkossa.

  Hyviä puolia:
  - Kaukosäädin omaan makuun ihan ok.
  - Tekstitv riittävän hyvä, kuvaruudun jako myös on ehdoton juttu olla olemassa. (Vanhan boksin kanssa käytin telkkarin teksti-tv:tä ja telkkarin kautta kuvanjakoa joten hyvä että tämä toimii nyt suoraan boksin kauttakin...)
  - Yleisfiilis positiivinen, toki vähän hakemista vielä hieman erilailla toteutettujen menujen etc kanssa (Vanha boksi siis 9200c).
  - Boksi tukee asioita joihin olen aiemmin tottunut kuten hyppynapit etc joten en usko että muutosvastarinta vanhasta on kovinkaan suuri
  - SD-kanavat näyttää näkyvän hieman parempilaatuisena kuin Humaxin kanssa.
  - HD-kanavien kuvanlaatu on kyllä hienoa, vähän liiankin hyvältä näyttää koska nyt sd-kanavien kuvanlaatu ehkä ärsyttää enemmän kuin aiemmin.

  Huonot asiat:
  -Ne HD-kanavat voisi toimiakin kunnolla! Tässäpä testauksen anti: Yle HD ei toimi, MTV3 HD toimii mutta pätkii niin että ei pysty katsomaan. Nelonen HD toimii. Canal+Urheilu HD ei toimi. Canal+FirstHD toimii, Canal+MM24/7 toimii. Eurosport HD toimii mutta pätkii hieman. Eli käytännössä puolet kanavista ei joko toimi lainkaan tai toimii pätkien.
  - Yhteistä näille ongelmille tuntui olevan se, että ne kanavat jotka näkyivät 122-tajuudella toimivat kaikkein huonoiten tai ei ollenkaan.
  - Myös osalla muita Canal+ kanavia oli ongelmia. (myös Humaxin boksilla on ollut ongelmia osalla canalin kanavien kanssa joten jotain boksista riippumatontakin ongelmaa tässä toki nyt näyttäisi olevan..)
  - Osasin ongelmia toki odottaa koska olisihan se nyt ollutkin jotain uutta, että kerrankin joku uusi juttu olisi toiminut kuin junan vessa.
  - Kanavanvaihto on myös liian hidasta (etenkin jos on ajansiirto päällä).

  Boksissa nyt 1.0.4 versio. Päivitän 1.0.5:n illan ja katsotaan onko mitään vaikutusta.

  Olisi kiva kuulla Vesa/Finnsatilta kommenttia onko tästä boksia testattu kuinka kattavasti TTV:n kaapeliverkossa?
   
 5. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sattuipa hassun hauska vika. En ollut millään kanavalla enkä voinut siirtyä millekkään kanavalle koska boksin mielestä kummatkin virittimet olivat käytössäni. Tutkin ajastukset ja tallennukset mutta kun niissä ei ollut mitään, käynnistin boksin uudelleen(ihan kaukosta vain) jolloin ongelma korjaantui. Käynnistyksen jälkeen tallennuksiin ilmestyi DAF8-tallenne.

  Boksi on antennissa 1.05 softalla ja olin aiemmin päivällä hakenut MTV3 HD -kanavan. Muutoin tietääkseni ihan normipäivä.
   
 6. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kutsutaan tätä vaikka "bittivirheeksi" eli varmaan oli bitit poikittain ja jumissa jossain... Tietotekniikka, kun sekoilee joskus... :D
   
 7. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole Vesa, mutta itsellä laite Ylöjärvellä TTV/Elisa verkossa kiinni.
  Maikkarin HD:ta en näe, kun ei ole korttia, mutta mitä olen YLEn ja Nelosen HD:ta joskus vilassut, niin ovat toimineet ongelmitta...
  En tosin juuri kanavia katso, kun suurin osa on vain skaalattua kuvaa eikä oikeata HD:ta...
   
 8. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen itse käyttänyt ko. boksia TTV:n verkossa ilman havaittavia ongelmia noilla kanavilla, joten veikkaan, että kysymys on signaaliongelmasta. Tähän viittaa sekin, että taajuuden 122 Mhz kanavat eivät näy sinulla ollenkaan ja taajuuden 130 Mhz kanavat näkyvät pätkien. HD-kanavaniput lähetetään TTV:llä 256QAM-modulaatiolla, joka on lähtökohtaisesti häiriöherkempi, kuin 128QAM-modulaatio, jota SD-kanavilla käytetään. Häiriöherkkyys myös useimmiten lisääntyy, mitä alemmille taajuuksille mennään, joka tuossa sinun tilanteessasikin näkyy. Itsekin olen joutunut kotosalla kaapeliverkossa taistelemaan signaalien kanssa nyt HD-aikana enemmän, ja muun muassa joutunut vaihtamaan vanhoja ja huonoja antennikaapeleita uusiin, joten vanha ajatus kaapeliverkon "häiriöttömyydestä" ei enää ole kyllä nykyaikana paikkaansapitävä.

  Veikkaan, että tässä tapauksessa kysymys on nimenomaan signaalin laadun, eikä voimakkuuden ongelmista eli vahvistin ei tässä tapauksessa todennäköisesti auta, vaan mahdollisesti jopa pahentaa tilannetta. Tämän voinee varmistaa ihan Finnsatin mittareistakin, löytyvät "Palvelun tiedot"-nimisestä valikosta. Jos ongelmana on signaalin laatu, kuten epäilen, niin asiaa voi lähteä ratkomaan esimerkiksi poistamalla välistä mahdollisia haaroittimia, vaihtamalla antennikaapelin laadukkaampaan tai asentamalla antenniliitäntään vaippavirtaerotin (esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/21861/qmfk). Jos nämäkään eivät ongelmaa korjaa, niin siinä vaiheessa ei varmaan oikein auta, kuin TTV / Elisan asentajan kutsuminen paikalle, joka tarkistaa noiden alataajuuksien signaalitasot ja laadun, mutta yleensä nuo ongelmat tosiaan noilla omilla korjaustoimenpiteillä saa hallintaan.
   
 9. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mahdollista on myös, että seinän antennirasia vaimentaa liikaa alataajuuksia. Ongelmana varsinkin vanhemmissa taloissa. Uudemman antennirasian vaihto auttaa siinä tapauksessa.
   
 10. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kukaan ei vielä ole kertonut, miten signaalivoimakkuusnäyttöä pitäisi tulkita. Vasemmassa reunassa on punaista ja luku 100%. Sitten jonkin verran keltaista ja puolet sitten vihreää. Onkos tämä nyt OK?
   
 11. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos HDMI resoluutioasetus on "Alkuperäinen" niin SD kanavalla oltaessa HD tallenteen toisto, jolloin resoluutio vaihtuu, aiheuttaa ko vikatilanteen. Korjaantuu valmistilassa käytöllä. Taustalla tallennuksen yms toimivat OK eli turvallisesti voi käyttää valmiustilassa.
  Väliaikainen korjaus: Käytä HDMI asetuksena jotain muuta kuin "Alkuperäinen"

  Tallenneteen poisto kun toisto on vielä käynnissä (PLAY kuvake tallenteen kohdalla) aiheuttaa epätäydellisen tallenteen poiston. Seuraavassa käynnistyksessä Playlist:lle tulee ko da-alkuisia "rikkinäisiä" tallenteita.
  Väliaikainen korjaus: Pysäytä tallenteen toisto ennen poistoa.

  Nämä molemmat on korjattu tulevassa versiossa, yrittäkää kestää.
   
 12. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tätä minäkin kaipasin mutta kun ei saanut niin ei voi mitään. Käyttöohjeessa taisi olla että tukee 1-2 teran levyjä, samassa olisi voinut olla vinkkejä millaisia levyjä. Vielä kun voisi vaihtaa ilman takuun menettämistä niin vaihtaisin.
   
 13. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kestämistä on koska on tulossa hyviä uudistuksia :) Firmistä varmaankin pitää odotella vielä jonkin aikaa, eikös nämä mene vielä jonnekin testattavaksi että saisi pitää sen Cable ready merkinnän, vai mikä sen nimi nyt oli. Vai pitääkö näitä fimiksiä tarkistella saadakseen pitää tämän ? Olenko täysin pihalla, kuten yleensä :)
   
 14. qizmo

  qizmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin tänään hakemassa tällaisen boksin ja törmäsin omituiseen ongelmaan :D

  Etupaneelin USB liitin on kotelon sisällä liian korkealla eli en voi siihen tökätä USB-tikkua kiinni.

  Saakohan tätä jotenkin itse korjattua ilman takuun menetyksiä vai pitääkö tämä lähteä viemään takaisin kauppaan heti ?

  Edit:

  Kävin vaihtamassa liikkeessä uuteen boksiin. Eivät olleet sielläkään tuollaiseen aikaisemmin törmänneet.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2012
 15. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni tuo tarkoittaa "täydellistä" voimakkuutta. Moista asiaa nyt ei tietenkään voi millään prosenttiluvulla varsinaisesti aukottomasti esittää, mutta Nordig-speksissä on määritetty miten tuo signaalin voimakkuuden ja laadun prosenttiarvo kuuluu signaalista laskea.
   
 16. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^^Kuten unreal sanoo, täydellistä se tarkoittaa. Se on ohjekirjasessa mainittu.

  Itsellä on Finnsatin lisäksi Toppari ja se näyttää paikoitellen jopa 20% parempaa signaalin voimakkuuta kuin Finnsat. Jompi kumpi ei noudata speksiä? Finnsat on ykkösboksi ja signaali looppautuu sen kautta Toppariin.

  edit: Viestin sisältö näyttäisi menneen hiukan hukkaan. Eli samassa köydessä olevien boksien ilmoittamat voimakkuudet eroavat suh't paljon(laatu on tosin ~100% kummallakin) ja jos voimakkuuden tulkinnasta on jokin standardi, niin toinen ei sitä noudata? Veikkaisin tosin Topparia siksi joka ei noudata, koska sen luvut ovat suotuisammat. Jos kummatkin noudattavat sitä standardia, niin seuraavaksi tulisi mieleen erot virittimissä. Itselle ei ainakaan asialla ole mitään varsinaista väliä, kunhan mainitsin havainnon.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2012
 17. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 198
  Saadut tykkäykset:
  339
  Signaalin voimakkuudella on vain informatiivinen arvo. Laatumittari on se tärkeämpi!
  Voimakkuus saa olla vaikka 100%, mutta jos laatu on 10%, niin vaikeuksia on tiedossa...
  Jos taas laatu on 100% ja voimakkuus 10%, niin kuva näkyy erittäin suurella todennäköisyydellä...

  T: Vesku
   
 18. Jorkale

  Jorkale Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari päivää ollut toi boxi ja muutaman kerran mennyt kuva menee harmaaksi ja sirisee, joskus kuva palautuu ja joskus pitää käynnistää boxi uudestaan.
  Ideoita mikä auttais vai korjattavaksi?
  Soneran kaapeli valkeakoskella.
   
 19. qizmo

  qizmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan muu törmännyt tällaisee:

  Laitan ulostuloksi 1080p niin Denon 2310-vahvistin ei osaa vastaanottaa tätä signaalia, ei tule kuvaa eikä ääntä. 1080i toimii. Vastaavasti tuo 1080p toimii kyllä televisioon kytkettynä suoraan.

  Denoni osaa kyllä ottaa PS3-konsolista kiltisti tuon 1080p-kuvan vastaan ja toimii ongelmitta sen kanssa.

  edit:

  Tämä ratkesi HDMI kaapelia vaihtamalla, näemmä tuo käyttämäni kaapeli ei ollut riittävän laadukas. (vaikka kovasti sitä 1080p toimivana kaapelina kaupattiinkin)
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2012
 20. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikea sanoa mittaamatta kumpaakin laitetta. Myös liittimissä voi olla eroa, mutta ero kuulostaa isohkolta pelkästään liittimistä johtuvaksi.

  Jos asia jotakuta kiinnostaa, niin nuo signal strengthin ja qualityn mittauskaavat löytyvät tuosta speksistä:

  http://www.nordig.org/pdf/NorDig-Unified_ver_2.2.1.pdf

  Alkaen kohdasta 3.4.4.6 Requirements for the signal strength indicator (SSI), sivu 41.