Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Katselija

  Katselija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tuolla hiukan aiemmin vesa/finnsat kertoi kirjanmerkkejä käyttävänsä kun snookeria katselee. Hänellä joku oma viritys?
   
 2. dohf

  dohf Guest Guest

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  No varmaan on oma viritys, Vesa/Finnsat on juurikin se Finnsatin työntekijä jolla se firmis on testissä :)
   
 3. Katselija

  Katselija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  11
  Aijuu. :-D
   
 4. Peanut

  Peanut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän väliin on kyllä pakko heittää aiheeseen suoranaisesti kuulumaton kommentti. Ikinä ennen minkään elektroniikkalaitteen kohdalla ei ole tullut tunnetta, että asiakasta oikeasti kuunneltaisiin. Tämän boxin kohdalla on toisin ja siitä kiitän täysin nimimerkkiä Vesa/Finnsat. En tiedä onko Vesan vai Finnsatin idea, että hän on täällä meidän keskuudessamme, mutta ehdoton plussa sinne suuntaan. Kaveri ei missään vaiheessa väitä, että oma tuote olisi markkinoiden paras, vertaa sitä avoimesti muihin boxeihin, myöntää sen virheet ja ottaa parannusehdotuksia vastaan. Kerrassaan loistavaa ja ainakin minun kohdallani ennenkuulumatonta!

  Ei muuta, jatkakaa...
   
 5. kippo76

  kippo76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän on kun MTV3 HD ja NELONEN HD kanavat varsinkin vanhemmat ohjelmat kuten pulmuset niin näkyy ainoastaan 4:3 kuvakoossa eikä sitä pysty muuttaan millään sillain että näkyis koko tv:n kokoisena. Enemmän kun ärsyttävää !!!!!!!!
   
 6. Peanut

  Peanut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pulmuset on alunperin 4:3 kuvasuhteella, mikäs hd se enää on, jos sitä lähdet venyttelemään joka suuntaan? Ylipäänsä en kyllä ymmärrä, miksi kukaan nykypäivänä haluaa katsoa venypäitä, paitsi meidän 85 v. mummo.
   
 7. Elix

  Elix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täysin samaa mieltä. Tälläinen näiden keskustelu palstojen pitäisi ollakin. Todella upeeta :)
   
 8. Taky

  Taky Guest Guest

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  On ja siinä on riskinsä, laitteesta saattaakin käyttäjin kanssa pähkäillessä tulla SE Markkinoiden Paras-laite.
   
 9. Katselija

  Katselija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  11
  Miten tuota signaalinäyttöä pitäis tulkita?
  Eilen oli vasemmassa reunassa punaista, vähän keltaista ja yli puolet vihreää. Tänään taas keskellä melkein puolet keltaista. Kuis se noin heittelee? Ei tietty ole tuo laitteen vika. Mutta tuostakohan johtuu, että kuva ihan selvästi välillä nykii?

  RGB-scartilla kiinni, telsussa ei ole HMDI-liitintä.
   
 10. kippo76

  kippo76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedän että se on, ei siitä ole kysymys. Vaan siitä että sitä ei voi muuttaa haluamakseen. Kyllä aika häiriintynyt persoona täytyy olla jos haluaa kattella 16:9 tv:stä 4:3 lähetystä. Näyttäähän se nyt huomattavasti paremmalta kun se muutetaan 16:9 muotoon. Koska toi 4:3 on tikku-ukkoja täynnä ja toiseks txt on melkein lukukelvotonta. Ei se HD merkintä niistä MTV3 kanavista HD:ta tee. Sieltä ei taida tulla kun vajaa 10 ohjelmaa HD:na muut on skaalattu ylöspäin. Vai meinaakko että pulmuset tulis HD:na :)
   
 11. unreal

  unreal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki noiden HD-kanavien kuva tulee koko ajan HD-resoluutiossa, siis kuvan koko on 1920x1080 pikseliä. HD-resoluution kuva (oli se sitten 720 / 1080) on aina kuvasuhteessa 16:9, eikä siinä välitetä erillistä kuvasuhdetietoa samalla lailla kuin SD-resoluution lähetyksistä. Tällöin alunperin 4:3-kuvasuhteessa oleva materiaali on skaalattava ylöspäin HD-resoluutioon jo lähetyspäässä "pillarboxaamalla", siis lisättävä kuvan laidoille mustat reunat, jotta kuvan mittasuhteet pysyvät oikeina. Veikkaan, että noin 90% tämän palstan lukijoista on näitä "häiriintyneitä persoonia", jotka haluavat katsoa alunperin 4:3-kuvasuhteessa olevat ohjelmat nimenomaan oikeilla mittasuhteilla ja 4:3-kuvasuhteessa mustat palkit reunoilla. Itse ainakin tälläinen olen.

  Joissain televisioissa on toki toiminto, jolla noita kuvassa olevia mustia alueita voi venyttää kuvasta pois, jos sellaista halajaa. Boksi ei kuitenkaan tähän vaikuta mitenkään, eli nuo lähetykset näkyvät täsmälleen samalla tavalla kaikilla bokseilla. Vaihtoehtona voisi ehdottaa ko. sarjojen katsomista HD-kanavan sijaan SD-kanavalta, jolloin kuvassa tulee mukana kuvasuhdetieto ja boksi voi tuon kuvan koko ruudulle venyttää, jos näin on laitteen asetuksista asettanut.
   
 12. Ohramies

  Ohramies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noh, nyt on päästy siihen että on näppärää että voi hakusanalla asettaa epg tiedoista ajatukset. Pelottaa ajatellakin jos boksi osaisi tehdä saman operaation vaikka kerran päivässä annettujen hakusanojen mukaan. Siinä teeveenkatsojilta hyvä nöyryys katoaisisi kun ei tarvitsisi seurata ohjelmatietoja lähetysaikojen muutosten pelossa!
   
 13. Jepe

  Jepe Guest Guest

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohta viikko testattu laitetta ja tuntuu aavistuksen positiivisemmalta. Ainut pahasti ärsyttävä ominaisuus on tuo kanavanvaihtojen hitaus. Varsinkin ajansiirtotoiminnon ollessa päällä. Onko tuohon mahdollista saada muutosta vai onko "raudan" ominaisuuksia?
  Pientä ihmetystä herättää tallennuksien sekaan ilmestyvät DAF3, DAF4 ja DAF5 nimiset tiedostot. Tuleeko muille tälläisia ja onko tietoa mistä syystä?
  Kuvanlaatu on aavistuksen heikompi kuin topfieldin Masterpiecessä. Kuitenkin riittävän hyvä.
  Itselläni on tuo alkuperäinen firmis. Onko missään listaa noista parannuksista mitä päivitetty firmis on korjannut?
  Miten ajansiirrossa pääsee takaisin livelähetykseen? Kelaamalla eteenpäin jää itsellä aina 2 sekunnin pääähän suorasta.
  Onko normaalia että kun aloittaa tallennuksessa vielä olevan ohjelman katsomisen kesken tallennuksen niin kuva jämähtää tallennuksen loppuessa. Itse jouduin ainakin pysäyttää katselun ja aloittaa sen uudestaan tuon jälkeen. Boxi kuitenkin onneksi muistaa mihin katselu jäi. Topfieldin masterpiecellähän tallennuksen katselu pysähtyi vastaavassa tilanteessa myös ja kirjainmerkki ilmestyi pysäytyksen kohtaan.
  Muutama parannusehdotus.
  Voisiko asetusvalikkoon lisätä mahdollisuuden sammuttaa tuo ärsyttävän kirkas vihreä ledi vai onko ohjelmallisesti mahdollista? Himmennyshän olisi myös hyvä mutta ei taida onnistua ohjelmallisesti.
  Tuli myös mieleen että miksei kello voisi näkyä laitteessa myös sammutettuna. Nythän sen voi valita näkymään kanavan nimen tilalle.

  Kiitokset myös täältä Finnsatin suuntaan. Jos pidän boxin niin osasyy siihen on se että mielenkiinnolla odotan kuinka paljon tätä saadaan hiottua vielä parempaan suuntaan.
   
 14. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  www.finnsat.tv Tuki - Päivitykset löytyy ohjelmiston muutos luettelo.

  Kannattaa ehdottomasti päivittää 1.0.5 versioon.

  Samalla sivustolla myös virallinen tuki ja palautelomake.
   
 15. pjsinc

  pjsinc Guest Guest

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun en koskaan tunnista ironiaa niin vastaan tähän olettaen että kommentti on tehty vakavissaan.
  Sellaisia bokseja löytyy, esim. Wbox HD2:ssa on juuri tuollaiset automaattiset hakuajastimet ja kaikkiin Topfieldin TAP:eja tukeviin bokseihin sellaisen saa lisättyä (esim. PlasmaEPG). Tuo jälkimmäinen osa "lähetysaikojen muutosten pelossa" on taasen hieman hankalampi asia. Kyllä, jos ohjelmalla on epäsäännölliset lähetysajat tai ne vaihtelevat silloin tällöin etukäteen tiedettyinä aikoina (esim. urheuilulähetysten takia) tai ohjelma menee/palaa tauolta, silloin hakuajastimet ovat loistava keksintö. Mutta jos lähetysajat muuttuvat muiden ohjelmien myöhästymisen tai vastaavan takia, niistä ei ole hyötyä, koska en ole vielä koskaan nähnyt että EPG dataa olisi muutettu vastaamaan ohjelmistoa noissa tilanteissa. Ainoastaan jos tiedetään useampia päiviä (yleensä vikkoa) ennen että ohjelmisto muuttuu, saattavat muutokset päivittyä tuohon EPG dataan...

  Silti, hakuajastimet ovat itselleni (lue: vaimolle joka nauhoittaa hyvin vaihteleviin aikoihin tulevia dekkareita) se killerifeature joka määrää minkä boksin ostan. Jos tähän boksiin ne joskus tulevat niin saattaapi siirtyä ostoskoriin siinä vaiheessa. Varsinkin, kuten yllä on puhuttu, kun näyttää että tämän boksin valmistajat ovat ainoat jotka ovat oikesti kiinnostuneet käyttäjien kokemuksista ja haluista!
   
 16. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 394
  Saadut tykkäykset:
  370
  Vai 4:3 venytettynä 16:9 näyttää paremmalta?
  Mikäs siinä jos haluaa nähdä maailman keskivertojenkkiläisenä, jossa kaikki on leveätä...
  Usein käynti optikolla riittää...
  Itseäni ainakin ärsyttää suunnattomasti jos 4:3 on pakkovenytetty 16:9, minä en siedä venytystä....

  T: Vesku
   
 17. kippo76

  kippo76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäis olla mahdollista vaihtaa jos haluaa siitä tässä on kyse. Enkä muuten kysynyt sun mielipidettäs koska se ei kiinnosta. Ihmettelin että miksi sitä ei voi vaihtaa. Kyllähän se nyt näyttää huomattavasti paremmalta kun toi alkuperäinen 4:3 kuva. (omasta mielestä) Itseäni ainakin ärsyttää suunnattomasti jos 4:3 on pakkokutistettu,minä en siedä kutistusta....

  T: Marko
   
 18. J Sarnikorpi

  J Sarnikorpi Guest Guest

  Liittynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun Logitech:n kaukosäätimet oli mainittu, niin yksi kysymys: Löytyykö tälle laitteelle "diskreetit on-off koodit" (oma säädin on Harmony One, jos sillä on merkitystä...)? Eli erilliset komennot, joilla laitteen saa käynnistettyä ja sammutettua (jos laite on jo päällä, niin "päälle"-komento ei aiheuta mitään).
   
 19. Katselija

  Katselija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  11
  Päivitinpä boxini.

  Kysymys: Ajastuksen voi tehdä kellonajan tai event id:n perusteella. Kumpi parempi? Event id on minulle uusi käsite.
   
 20. pjsinc

  pjsinc Guest Guest

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt ole varma, mutta tuolla linux DVB puolella (VDR) tuolla tarkoitettaisiin ohjelmastriimin mukana tulevien alkaa/käynnissä/loppuu tietojen (==DVB event_id) käyttämistä nauhoitusta tehdessä.

  <GUESSMODE>
  Eli kun kerrot että haluat nauhoittaa ohjelman XXX tiettyyn aikaan, boksi tutkisi noita striimissä tulevia statustietoja ja oikeasti tallentaisi ohjelman niiden perusteella. Jos tietoja ei tule (hyvin yleistä!) tai ne on vajavaisia (vielä yleisempää) niin sitten tallennus tapahtuisi puuttuvilta osilta aikojen perusteella. Eli siis jo aloitustieto jää tulematta niin tallennus alkaisi normaalisti asetettuna aikana. Jos aloitustieto tulee vasta kun tallennus on jo käynnissä niin sitä pidettäisiin merkkinä että ohjelma on myöhässä ja a) tallennus aloitetaan uudestaan (jo tallennettu heitetään pois) ja b) loppuaikaa kasvatettaaisiin säädettäisiin siten että tallennuksen kesto pysyy samana. Boksi lisäksi mahdollisesti katselisi tuota tietoa jo vähän ennen nauhoituksen suunniteltua alkua (varaa virttimen) ja alottaisi tallennuksen jos lähetys on etuajassa.
  </GUESSMODE>

  Vesa varmaan kertoo miten tämä on tehty... :)