Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan kuten jo totesinkin niin ei Finnsat ole ainoa joka näin mainostaa. Mielestäni ihan aiheellista huomauttaa kuinka taas kerran kuluttajia vedätetään uskomaan ties mitä. Tätä en laskisi natinaksi itse tuotetta kohtaan.

  Samaa mieltä, voisihan tuonne jonkun raapustuksen kirjoittaakin.

  Nimenomaan sen takia tuo pienimuotoista kusetusta onkin!  Onkohan muuten tässä Finnsatin boxissa ominaisuutena myös että pystyy tallentamaan ainoastaan kahta HD kanavaa kuten Topfieldissä (crc-2400) vaikka olisi samassa kaapelinipussa? Topfieldin ominaisuuksissahan on maininta "tallentaa 4 normaalikanavaa 2 kanavanipusta tai 2 HD-kanavaa"
  Eli voisihan olla että tuokin rajoitti katselua koska tallennuksessa oli 2 HD kanavaa ja yritin samalla katsoa jääkiekkoa HD:nä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2012
 2. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vain kahta pystyy tallentamaan kun testasin äsken.
  Samalla huomasin yhden puutteen tässä boksissa tai parannettavan asian. Kun tallenteita on monta päällä ja sen takia kaikkia kanavia ei enää voi katsella niin kanavalistalta voisi niiden kanavien nimet joita ei voi katsella muuttua esim. harmaaksi, silloin helposti tietäisi mitä kanavia vielä voi vielä katsella eikä tarvitse kokeilla kaikkia erikseen. Tälläinen toiminto on esim topparissa ja on tosi hyvä.
   
 3. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kuten MUX1 tuolla selitti, kanavien ryhmittely, etenkin HD, estää melko usein kaapelitv:ssä kolmen yhtäaikaisen tallennuksen. Olen tallentanut kolmea kanavaa ja ajansiirrossa vielä neljäs ns tallennus ilmana ongelmia.
  Kanavien taajuustieto (SIGNAL nappula) kertoo missä nipussa se on. Welho/dna ryhmittelyyn voi tutustua http://dvb.welho.fi/, Anvian http://www.anvia.fi/fi-FI/Asiakaspalvelu/televisio/Sivut/Taajuusasetukset.aspx , muita en tähän hätää löytänyt.

  Mitä kanavia voi katsella kun molemmat virittimet on varattuna
  Tuohon toiveeseen katseltavista kanavista on jo seuraavaan ohjelmistoon tehty parannus.
  Samaan tulee myös kaivatut kirjanmerkit. Maksimi 100 per tallenne ja kirjanmerkkejä voi asetella jopa pikakelauksen aikana. Tänään merkkasin 16x nopeudella Kunfu Panda 6h maratonin :)
  Tulossa myös teletext tekstityksen fonttikoon säätö 50-100% sekä EPG haku tallenneluettelosta tallenteen nimellä, on muuten näppärä.

  Äänenvoimakkuus
  Täällä mainittua äänenvoimakkuus ongelmaa myös tutkitaan. Onko teillä minkälaiset audiokytkennät ja millä kanavilla tuo on pahin, jos on eroa.

  Vikaraportointi
  Noin yleisesti kun raportoitte mistä tahansa ongelmasta niin tieto verkosta, operaattorista, kanavasta, muista liitetyistä laitteista, ohjelmistoversiosta jne on välttämätön että ongelma tilanteen pystyy toistamaan.
  http://www.finnsat.tv/kuluttajapalvelu.html lomake kattaa perustiedot ja vapaaseen kenttää sitten lisää.

  - Vesa
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2012
 4. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hienoja parannuksia :) On todella upeeta saada tietää että joku katselee täällä keskustelupalstoilla mitä parannuksia boksiin voisi tehdä.

  Itse käytän Finnsatin ja Topfieldin CRC-2400 HD digibokseja. Hyllystä löytyy myös Wbox HD2, mutta en voi käyttää kun ei toimi kunnolla.
  Soneran kaapelissa olen ollut kiinni jo useamman vuoden.
  Viimeisin firmis koneessa eli 1.0.5

  Ääni ongelmasta;
  Mulla on boksi HDMI kaapelilla viritinvahvistimessa kiinni.
  Kaikilla kanavilla tämä ongelma on. HD kanavilla on hiukan kovempi ääni (aivan liian hiljainen kuitenkin), mutta niin on muillakin bokseilla.

  Hyvältä näyttää tämän boksin tulevaisuus :) Voin jo nyt suositella kavereille tätä boksia ja tämä on ensimmäinen HD boksi jota suosittelen.
   
 5. Bayer

  Bayer Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ääniongelma
  Antenniverkko DNA Welho Seinäjoki. Ohjelmistoversio 1.05/50f. Finsat liitetty telkkariin HDMI johdolla ja vahvistimeen analogi lähdöistä. Boxin äänet todella hiljaiset valitset TV tai vahvistimen kummallakin sama juttu. Ja ongelma on joka kanavalla. Jos TV volyymisäätö on asteikolla 1 ...50 asetettu vaikka 18( jossa sitä pidän.) Finsatin joutuu ruuvaamaan joka kerta n. 30 jotta se olisi muiden laitteiden äänitasolla. Äänen lähtötaso on Finsatissa asetettu maximiin. Huomasin vielä yhden ihmetyksen. Menet MENUUN - Kuva ja ääni - Äänilähdön voimakkuus. Tällä kohdalla vaikka et valitse vielä kumpaakaan vaihtoehtoa Säädettävä tai Kiinteä Ääni jostain kumman syystä nousee. Mutta jos valitset jommankumman tai palaat katselutilaan Äänet ovat taas vaimeat. Finsat ollut 3 viikkoa käytössä ja nyt tää ongelma vähän rupee ärsyttämään ( jatkuva säätäminen). Toivottavasti päivityksellä sais asian kuntoon. Muuten Boxi on toiminut moitteettomasti.
   
 6. jouni55

  jouni55 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Topfield crc-2400:lla pystyy tallentamaan neljää HD-kanavaa yhtäaikaisesti. Kokeilin juuri äsken tallentaa crc-2400:lla pari minuuttia yhtäaikaa Discovery HD:tä, Animal Planet HD:tä, Natgeo HD:tä ja Natgeo Wild HD:tä ja katsoin samaan aikaan MTV HD:tä ja hyvin onnistui. Nuo viisi kanavaa ovat kahdessa eri kanavanipussa Soneralla.
   
 7. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyviä parannuksia tulossa loistavaa. Mutta tosiaan sitä hakusanatallennusta vielä kaivattas tosi paljon. Eli kun sen kerran laittaa niin se olis siä kuukaudesta toiseen,eikä niin kun nyt että sen joutuu uusiin kerran viikossa. Ton kun sais vielä niin boksi olisi täydellinen.
   
 8. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tallennus oneglma, onko muilla ??
  EPG:stä NYT listalta kun valitsee kanavan ensimmäisen ohjelman joka alkaa esim. vasta kahden tunnin kuluttua niin boksi aloittaakin tallenuksen heti eikä kahden tunnin kuluttua. Nyt joutuu tallennuksen laittamaan manuaalisesti. Jos muilla ei ole samaa ongelmaa niin sitten on toiveita että korjaantuu kun päivittää firmiksen kunhan tulee.
  Ongelma on kaikilla kanavilla joilla pääsin testaamaan.
   
 9. makkeu

  makkeu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli itsekin hommattua kyseinen boksi, ja toistaiseksi kokemukset ovat varsin positiivisia. Käyttö on helppoa, valikoissa on ripeä liikkua. Kuvassakaan ei ole pahasti moittimista.
  Toistaiseksi ainoa ongelma on ollut muutamassa tallenteessa: kaksi canal+:lta tallennettua elokuvaa näyttää tallennelistalla punaista huutomerkkiä. Ohjelman pituudeksi näytetään 10-15min. Kuitenkin tallenne on boksilla kokonaisuudessaan ja kun alkaa katsomaan, aikajana näyttää ajan oikein.

  Pari kehitysehdotusta:
  - Menu painike voisi toimia back nappina asetusvalikossa, sillä tällä hetkellä siinä ei vaikuta olevan asetuksiin menon jälkeen muuta toimintoa. Toki kaukosäätimessä on se back nappi erikseen, mutta omassa logitech yleiskauko-ohjaimessa ei ole oikein sopivaa nappia tuon ohjelmoimiseen. Menu-napin toimimen back-nappina (niissä tilanteissa, kun se on mahdollista) helpottaisi käyttöä. Edellisessä maximum boksissa oli näin.
  - Toinen kehitysidea tulee myös Maximum boksista: kun ajansiirto on käytössä, pystyi ohjelman tallennuksen aloittamaan keskeltä niin, että se tallensi myös ohjelman alkuosan. Toiminto oli toteutettu siten, että painettaessa kesken ohjelmaa rec nappia, boksi kysyi, aloitetaanko tallennus tästä hetkestä vai ohjelman alusta. Tämä toki vaatii, että kanava on ollut päällä koko ohjelman ajan.
  - Hakusanatallennus olisi kiva lisä.

  Kaiken kaikkiaan toistaiseksi boksi on ollut positiivinen yllätys, toivottavasti ohjelmistoa kehitetään jatkossakin. Pisteet myös Finnsatille siitä, että palaute menee myös tallaisen foorumin kautta perille.
   
 10. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksi(1.05) on HDMI:llä telkkarissa, muilla laitteilla ei ole ongelmaa ja ei ole kanavakohtainen. Esim. vaihdettaessa Topfieldin puolelle täytyy äänentaso säätää 75%:ta 45%:een. Eilisessä lätkäpelissä piti volyymit säätää jo 90%, eli säätövara alkaa loppumaan. Ikävää tuossa on myös se että volyymien ollessa noin korkealla, telkkarin omat vingahdukset tulevat _kovaa_.

  Jostain syystä teräväpiirtokanavalla ollessa boksi unohtelee valikoiden läpinäkyvyys asetuksen, tai tarkemmin asetus on niin kuin olen sen asettanut, mutta sitä ei huomioida. Epg auki ja pois ja se on voinut unohtua / standardi kanavalla ja takas, se unohtuu.

  Entä tallenteiden nimeäminen? Boksista olen laittanut asetuksista muutaman minuutti ekstraa tallennuksien alkuun ja kun noita tallenuksia ei voi nimetä itse, vaan tallenteen nimi tulee sen ohjelman mukaan mikä on silloin menossa kun tallennus alkaa, niin tallennuslista täyttyy "kryptisesti" uutisista sun muista. Koita sieltä sitten keksiä mikä on mikäkin. Kuitenkin ajastukset-valikossa ajastuksilla on järkevät nimet.

  Yksi plussa myös kansioita kaipaavien kohdalle, ja mieluusti vielä suoraan kansioon tallennus.

  Hienoa että käyttäjiä kuunnellaan ja boksia kehitetään :thumbsup:
   
 11. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseäni lainaten:
  "Vikaraportointi
  Noin yleisesti kun raportoitte mistä tahansa ongelmasta niin tieto verkosta, operaattorista, kanavasta, muista liitetyistä laitteista, ohjelmistoversiosta jne on välttämätön että ongelma tilanteen pystyy toistamaan."

  Eli Operaaattori, verkko sekä mikä/mitkä kanavat ja kellonajat kun ongelma esiintyy.

  EPG tiedot on kanavakohtaisia ja boksi lähes sokeasti totelee EIT-streamissa (EPG) olevaa tietoa. EIT present/following datassa tulee nuo Nyt/Seuraava tiedot ja jos ohjelmatiedot on Nyt sarakkeessa tarkoittaa se että sen runnig status on "running" eli käynnissä. On aikatieto mikä tahansa boksi tulkitsee että ohjema on käynnissä ja aloittaa tallentamisen heti. Jos ohjelma alkaa parin tunnin kuluttua ja running status pitää olla "Not runnig"
  Jos status tieto on virheellinen vika on ohjelmatietojen toimittajassa, ei boksissa eikä kaapeli/antennioperaattorissa.

  Kunhan saan kanava tiedot ja ajat niin analysoin ongelmaa.

  Pikaisesti katsoin juuri antenniverkon Disney kanavan EPG tietoja ja siinä oli kaikki OK. Disney lopettaa lähetykset 20:00 ja seuraava alkaa 6:00.
  Ainakin tuolla on running statukset kohdallaan.
  Tässä esimerkki Viasat Drama kanavan EIT datasta katso liitettä Viasat Drama klo 1514 FIN - 1314 UTC.jpg
  Nyt/Seuraava tieto on virheellinen koska klo 17:10UTC (20:10FIN) alkava ohjelma on merkitty tilaan "running" eli "present". Tämä on siis signaloinnin mukaan NYT vaikka kello oli kuvantallennushetkellä 13:14UTC(15:14)

  Boksi uskoo running status tietoa ja aloittaa tallentamisen.

  Jos tällaisen haluaa ajastaa on siirryttävä EPG 2-tasolle ja tehtävä ajastus sieltä. 2-tasolla boksi lukee EIT-schedule tietoa.

  Tässä kuvassa katso liitettä Viasat Drama klo 1514 FIN - 1314 UTC EIT schedule.jpg näkyy kuinka sama 17:10 olevan ohjelman running status on "not running" eli oikea tieto. Tätä luetaan EPG:n 2-tasolla.

  Viasat Drama tapauksessa kyse on siis selvästi EPG ohjelmatietoja tuottavan tahon virhe.

  Toivottavasti tämä selventää tilannetta.

  - Vesa
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2012
 12. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulla ei juuri nyt ole maksukanavia käytössä, mutta boksi tekee itsekseen muutaman sekunnin (~4-14s) pituisia "tallennuksia", nimeltään daf1, daf2, daf3 jne. joiden päiväys on suunnilleen kuukauden takainen. Ne näkyvät Playlistissä punaisen huutomerkin kera, niitä ei voi toistaa, ainostaan poistaa. Ja minulla ei edes ollut tätä boksia vielä kuukausi sitten, joten joku virhe sen tekee. Käyttöön ei vaikuta mitenkään, pitää vain poistaa ne tarvittaessa.

  Ohjelmistoversio 1.0.5/50f, Oulun seudulla antenniverkossa. Sekä Digitan että DNA:n mastoista tulee signaalia.

  Huomasin, että Back-nappi toimii myös edelliselle kanavalle palaamisessa, joten ohjelmoin oman Logitech Harmony 300 -säätimen PrevChannel -napin toimimaan Backina. Eikä toiminnallisuudessa ole eroa.

  Tähän mennessä olen kyllä ollut todella tyytyväinen boksiin. Ja ehdottoman hienoa huomata, että kun yleensä yritykset unohtavat asiakkaansa maksusuorituksen jälkeen, Vesa/Finnsat näyttäisi hyvin panostavan jälkimarkkinointiin. Tekee ainakin helpommaksi miettiä, minkä firman tuotteita voisi ostaa jatkossakin. Hyvä!
   
 13. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  EPG tallennus ongelma;
  Digiboksit; Finnsatin FH05-HDR ja Topfieldin CRC-2400 (laitoin kaikki boksit mitä on käytössä).
  Operaattori; Sonera / Hyvinkää
  Firmis; 1.0.5
  Kytkentä; Viritinvahvistimen kautta TV:hen HDMI 1.4:lla (vahvistimen kautta ääni ja kuva)

  Kiitos kun selitit kuinka tämä tallennus toimii. Tämäkin kiinnostaa.

  Testasin just äsken ja sama toistui ja alla tiedot joita kaipasit.
  MTV3 Scifi; Kello 17:05 alkoi Premonition. Laitoin EPG:llä ajastuksen kello 16:44 ja alkoi heti tallentamaan.
  ESPN America; 17:00 alkoi MLB; Philadelphia at Washington. Laitoin EPG:stä 16:46 ja alkoi heti tallentamaan.
  YLE HD; 17:00 alkoi Pikku Kakkonen. Laitoin EPG:stä 16:47 ja sama homma.
  Muita en päässyt testaamaan koska kaikilta kanavilta tuli jo ohjelmaa.

  Jos kaipaat lisää testiä niin kerro vain.

  Masa
   
 14. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pieni tarkentava kysymys:
  Teitkö ajastukset EPG 1-tasolla, Nyt/Seuraava näkymässä, vaiko 2-tasolla, 7-pv kanvakohtainen?

  Tämä on oleellinen tieto koska eri EPG tasoilla luetaan eri osaa EIT-datasta. Tuossa Viasat Drama esimerkissä näkyy hyvin että saman kanavan EPG-data voi olla erilaista riippuen mistä se luetaan.
  Nuo aiemmat kuvakaappaukset olivat siis anlysaattorista (Dektec StremXpert) joka näyttää EPG data "raakana" ja sellaisena kuin boksi sen näkee. EIT:ssä ja muissa PSI/SI tauluissa on paljon signalointi tietoa jota ei käyttäjälle näytetä, mutta boksi niitä kuitenkin käyttää ja uskoo.

  Tarkistan listaamiesi kanavien EIT datan huomenna iltapäivällä.

  Miten Topfieldin CRC-2400 käyttäytyy samassa tilanteessa? Ehditkö kokelemaan?

  - Vesa

  MAINOS:
  Nyt syvennyn Snookerin finaaliin ja ajansiirron päällä ollessa näppärästi katson parhaat lyönnit uusinta.
  Pitäsi ehkä tallentaan ja kirjanmerkkailla parhaat kohdata :)
   
 15. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  EPG tasolla 1 tein, eipä tullut mieleen kokeilla tuota tasoa kaksi, koska ensimmäisen ohjelman tallennan aina tasolla 1 kun siihen tarvetta on. Paitsi nyt en sitä tee kun ei toimi.
  En muuten nähnytkään kuvakaappauksia omalta koneelta mutta kännykästä ne sitten huomasin. Pitääpä muuttaa asetuksia koneessani.

  Topparista en pääse kokeilemaan samoja asioita helposti, koska siinä ei ole kaikki samat maksulliset kanavat, mutta ei tullut kyllä mieleenikään. Seuraavalla kerralla pitää kokeilla molemmilla eli vaihdella kaapelikorttia. Silloin kun Toppari oli ykkös boksi niin en muista että samanlaista ongelmaa olisi ollut.

  Mainoksesta;
  Tässä oli hyvä esimerkki kirjanmerkin käytöstä ja snookerissa niitä voi joutua käyttämään paljon. Monessa boksissa loppuu merkit kyllä äkkiä.
  Ronnie sen voiton sitten vei :)
   
 16. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos se uusi ohjelmisto alkaa olla kovinkin vakaa, niin ei muuta kuin jakoon vain. Päästään taas valittamaan, mikä siinä on vikana ja mitä siitä puuttuu ;)
   
 17. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anteeksi tähän väliin että tässä mennään melko syvälle tekniikkaan ja uusia termejä vilisee.
  Digilähetyksissä on paljon signalointi tietoa jota boksit seuraavat ja luottavat että se on oikeaa.
  Näistä pitäsi aloittaa kokonaan oma ketju.

  Tässä kohtaa boksi toimii kuten suunniteltu. Ongelma on tuo virheellinen running status tieto joka on EIT-datassa.
  Runnig status on signalointi priotiteetissa korkeammalla kuin ohjelman kellonaika. Idean runnig statuksessa on kertoa bokseille mikä on ko ohjelma reaaliaikainen tila. Running status signalointia käytetään myös muissa DVB PSISI tauluissa.

  Juuri noissa kuvakaappauksissa on todiste siitä että lähetteessä on virhe ja EIT p/f tieto samalle ohjelmalle (Event ID) poikkeaa EIT-actual schdule tiedosta. En vielä tarkistanut onko EIT other p/f tai schedule tiedoissa poikkeamia.

  EPG data eli EIT pid ei ole koskaan salattu joten sitä voi tarkastella ilman korttiakin.

   
 18. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallennuskansioille 1 ääni lisää täältä:thumbsup: Tällä hetkellä jos on paljon talletuksia lista aika pitkä.Kätevää kun sais jaettua kansioihin
   
 19. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  8
  Yhden illan nyt käyttänyt, ei moitittavaa. Muutaman kerran oli huomaavinani kuvan pysähtelevän live-lähetyksessä (YLE1) mutten ole varma.

  Mistäs napista kirjanmerkki tehdään? Ohjekirja ei auta, en ainakaan löytänyt.

  Kannattaako päivittää 1.0.5-versioon?

  Topfieldin hakusanatallennukseen tottuneena tuntuu ajastaminen oudolta, mutta kyllä kai senkin puutteen kanssa oppii elämään.
   
 20. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kirjanmerkit ovat vasta tulossa, Finnsatilla on nähtävästi testissä jo sellainen versio. Jos se nyt pikaisesti on tulossa ilmoille, 1.0.5 päivittäminen ei varmaankaan ole ihan tarpeellista, tosin ei varmasti haittaakaan.