Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  DD-WRT -firmiksen päivittäminen tuettuun laitteeseen kannattaa muutenkin. Se tarjoaa usein huomattavasti laajemman konfiguraatiovalikoiman kuin valmistajien omat firmikset. Monen (halpis)purkin saa tosiaan sen avulla asetettua bridge-moodiin, mitä toiminnallisuutta stock-firmikset eivät yleensä tue.

  Mulla on "varsinaisena" WLAN-reitittimenä D-Link DIR-615 DD-WRT-firmiksellä. Erinomaisen luotettava ja hinta-laatu-suhteeltaan mainio laite. Varsinkin DD-WRT -firmiksen kanssa todellinen huippupurkki. Käytettynä tuollaisen saanee huuto.netin kautta parilla kympillä.

  DIR-615 on siitäkin hyvä laite, että DD-WRT -firmis löytyy kaikille hw-revisioille.
   
 2. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa ei löydy:

  http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Known_incompatible_devices

  Itselläni esimerkiksi juurikin on kotona hyllyssä pölyttymässä (vanha) DIR-615 sellaisen HW-revisiolla, johon DD-WRT-firmistä ei saa ja kyseinen purkki on muutenkin kokonaisuutena täyttä roskaa, mutta luultavasti (toivottavasti) noin vanhalla HW-revisiolla olevaa laitetta ei enää kaupoista saa. Tämä kuitenkin lähinnä yleisenä huomautuksena asiaan, koska noiden versionumeroiden ja HW-revisioiden kanssa saa olla todella tarkkana erityisesti, jos aikoo jotain DD-WRT:n kaltaisia custom-firmiksiä laittaa sisään. Tuostakin reitittimestä ihan pelkästään Router Databasesta katsomalla saa tosiaan sellaisen kuvan, että DD-WRT menee kaikkiin revisioihin.

  Muutenkin pelkkä mallinimellä haku on noiden reitittimien ja verkkolaitteiden tapauksessa melko epävarmaa kamaa, koska samalla mallinumerolla olevissa laitteissa sisuskalut voivat olla lähes totaalisen erilaiset ja niiden mukana toiminta poiketa merkittävällä tavalla toisistaan. Kuten tuossa sanoin, minulla "DIR-615"-mallinimellä oleva laite on käytännössä täysin käyttökelvoton minkäänlaisena verkkolaitteena (paitsi verkonpainona), mutta luultavasti lähes kaikilla muilla HW-revisioilla olevat laitteet ovat tosiaan ihan päteviä ja hyviä.
   
 3. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  Niinpä. Tähän juuri haksahdin, eli luotin liikaa RDB:n tietoihin.
   
 4. diekuhe

  diekuhe Guest Guest

  Liittynyt:
  07.08.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep nyt pelaa myös kortin takana olevat kanavat nätisti.
  Syyhän oli siinä, että DNA oli sitten "unohtanut" linkittää kortin, vaikka puhelimella nimenomaan tästä asiasta aiemmin soittelin :D

  Kiitti avusta Vesa!
   
 5. Kolli

  Kolli Guest Guest

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vain vastanneille.Tuli myös sellasta tietoa mistä ei ole mitään hajuakaan mut ei se mitään.Vielä sellanen juttu et miten toi tallenteiden siirto ulkoiselle kovalevylle onnistuuko? Boksia sais Hämeenlinnan Ainalta 329 euroa kipale ja kyl on viittä vaille et käynkö hakeen pois.:)
   
 6. Melly

  Melly Guest Guest

  Liittynyt:
  23.09.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin boxin joskus maaliskuun alkupuolella. Sen jälkeen kun päivitin softan versioon 1.0.5 kaikki mystiset ongelmat hävisivät ja laite pelaa hyvin. Ainoa ongelma on että kun boxi käynnistyy niin monien kanavien epg tiedot tulee todella hitaasti esiin.
   
 7. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yksi paha ongelma täällä on. HD kanavien nahoituksia kun katselee ja lopetuksen jälkeen kun alan katselemaan normi kanavaa niin eipä tule ääntä vasta kun laitteen sammuttamisen jälkeen. Voi olla että ongelma on muulloinkin, mutta nyt en muista.
  Muutin asetuksia siten että Monikanava äänen tilalle laitoin stereo, katsotaan toimiiko tällä ilman äänen häviämistä. Eihän se tietenkään ole oikein että ei pääse käyttämään kaikkia laitteen ominaisuuksia.
  Mutta kaiken kaikkiaan loistava laite :) Ennen kaikkea tärkeimmät ominaisuudet minulle toimii :)
   
 8. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boksiini on ilmaantunut häiriöitä. Kerran ohjelmasta tallentui vain 10 sekuntia ja kaksi kertaa noin tunnin ohjelma on kyllä tallentunut hyvin, mutta tallenteen tiedot kertovat sen olevan vain kymmenen sekunnin mittainen. Huutomerkki tallenteen nimen perässä kertoo laitteen itsekin olevan sitä mieltä, että jotakin on pielessä.

  Boksin käynnistyminen on myös muuttunut. Merkkivalo vaihtuu ensin vihreäksi, sitten sekunnin tai parin ajaksi takaisin punaiseksi ja lopulta taas uudestaan vihreäksi. Tämä outo käynnistyminen ilmaantui muuten myös edelliseenkin boksiini, ja kun kerran irrotin verkkojohdon hetkeksi, laite lakkasi kokonaan toimimasta. Mikään kanava ei näkynyt. Laite vaihdettiin uuteen, siis nykyiseen.

  Olen ollut ulkomailla ja kovalevylle on kertynyt paljon katsottavaa, joten en uskalla irrottaa verkkojohtoa pistorasiasta!:D Kunhan aika kuluu ja kiireet vähenevät, täytyy kysyä huollosta, miten viat saadaan korjattua - vai saadaanko.
   
 9. falcontemp

  falcontemp Guest Guest

  Liittynyt:
  22.04.2012
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toppari-maailmasta hyppäsin tähän laitteeseen ja nyt muutaman illan ihmeteltyäni alkaa tuntua olevan jokseenkin sinut käyttöliittymän kanssa.

  Se vaan jäänyt ärsyttämään, ettei ole niitä bookmarkkeja! Ihmeellistä...

  Bookmark-näppäintä etsiessäni törmäsin Scart-kuvan nykimisongelmaan kun painoin 0-näppäintä toiveikkaana. Hetkeä myöhemmin luin että se on joku "Scart-vapautus". Selvisi sitten tämän ketjun vinkistä miten voi välttää sitäkin (resoluutiot).

  Samassa yhteydessä huomasin että kauko-ohjain menee lukkoon, kun painaa sitä nollaa. Kelaukset ainakaan eivät enää toimi. Kanavanvaihto toimi, ja jos toisen kerran painaa nollaa, kaikki napit alkavat taas toimia.

  Mitä kaikkea tuolla ethernet-kaapelilla oikein voi tehdä? Testasin hetken tätä ennen Topfieldiä ja siinä oli kiva mediatoistin (usbltä ainakin, kaapelia en hoksannut testata ennen kuin palautin laitteen muista syistä) ja toiveikkaana kytkin piuhan kiinni ja sain nyt ainakin firmware-päivityksen kätevästi sitä kautta hoidettua. Mutta mitähän muuta iloa siitä voisi olla? Mitä IP-kanavat oikein ovat?
   
 10. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koska tuolla jokin aikaa sitten menin sanomaan että "Hyvääkin voi parantaa"

  Käyttäjäkokemuksia kirjanmerkeistä kaipaisin:
  Miten ja minkälaisissa ohjelmissa kirjanmerkkejä käytätte?
  Mikä on tyypillinen käyttötilanne jossa on tarvetta kirjanmerkeille?
  Miten kirjanmerkit pitäsi toteuttaa, onko muiden merkkien tavassa jotain parannettavaa?

  Lähestyvän Vapun ratoksi viritin pikakyselyn kirjanmerkeistä tänne , vastaajien kesken ei arvota simaa eikä munkkeja.

  Ohjelmistoa kehitetään jatkuvasti ja uusia toimintoja otetaan mukaan mahdollisuuksien mukaan.

  - Vesa
   
 11. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Automaattinen hakusanatallennus, onko se mahdollinen tähän Finnsattiin? En omista laitetta mutta jos tuo loistava ominaisuus siihen tulisi niin osto tapahtuisi silmänräpäyksessä :)
   
 12. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvä esimerkki on konserttitallenteissa eli aina kun kappale alkaa laitetaan kirjanmerkki, myöhemmin ei tarvitse kelailla edes takaisin vaan napin painalluksella pääsee kappaleiden alkuun. Toinen esimerkki on urheilu tallenteissa eli merkki johonkin suoritukseen ja myöhemmin voidaan näyttää muille hieno esimerkki suoritus.
  Mun mielestä helpoin ja yksinkertaisin kirjanmerkki toiminto on topparissa CRC-2400 (olikohan merkki tuo). Painetaan F2:sta ja merkki tallentuu. Painetaan F3 siirrytään seuraavaan merkkiin. Vielä kun saisi jollain napilla edelliseen merkkiin. Jossain boksissa oli sellainen että avasi luettelon merkeistä ja nuolilla sitten haluttuun paikkaan ja enterillä katseluun.
  Lopuksi vielä huono toiminto eli rajattu merkkien määrä. Miksi merkkien määrä pitää olla rajattu ?? Jos rajataan niin laittaisi nyt edes vaikka 20 merkkiä.
  Tässä mun kommentteja.
   
 13. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt ääni ongelmaani ei ole tullut, mutta eipä ole monikanava ääntäkään harmillista :( Vain yksi ongelma tässä boksissa ja tämä on todella hyvä suoritus tekijältä, hyvä FINNSAT. Tosin viimeisimmän fimispäivityksen jälkeen toppari on lähes tasoissa. Kirjanmerkin ja monikanava äänen takia ykkösboksi vaihtuu todennäköisesti toppariin. Molempia on pakko käyttää.
   
 14. masteri

  masteri Guest Guest

  Liittynyt:
  29.11.2011
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sinulla HDMI kaapelilla yhdistetty boxi kotiteatterivahvistimeen?
   
 15. Joope

  Joope Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten vaikuttaa hyvältä boksilta muutaman viikon käytön jälkeen, mutta muutaman kerran on tehnyt sellaista, että kun on ollut nauhoitus illalla siten että boksi on jo sammutettu, niin nauhoitus kyllä menee boksille, mutta boksi ei sammuta itseään sen jälkeen vaan on ollut aamulla päällä. Onko vastaavaa muilla ollut? Antenniverkon boksista kyse.
   
 16. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä on. Monikanava ääni toimii kyllä hyvin. Ongelmana on se että kun kuuntelen monikanava tallennusta ja sen jälkeen aloitan katselemaan stereo ääntä niin eipä aina ääni kuulukaan. Ainoa mahdollisuus saada ääni takaisin on sammuttaa laite käynnistää uudestaan. Olen laittanut tehdasasetuksetkin laitteeseen mutta ei auta. Nyt odotan vain uutta firmistä jospa se veisi samalla tämänkin vian pois, toivotaan vain että uusi firmis tulee.
   
 17. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elix, lue privaattiviesti jonka lähetin.
   
 18. Persearska

  Persearska Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pieni käyttäjäkokemus viime torstailta:

  Ajastin klo. 21 Housen nelonen HD:ltä ja Criminal Minds FOXilta (kanava 12).
  Seuraavaksi yritin katsoa SUBia klo 21, mutta boxi ilmoitti, että se on mahdotonta johtuen ajastuksista.
  Poistin Housen ajastuksen ja ajastin MTV3 kanavalta toisen Criminal Mindsin alkaen klo 21.
  Nyt pystyin katsomaan SUBia. Mahtoiko tämä olla normaalia? Oliko kyse vain "kanavanipuista"?

  Operaattorina siis Soneran kaapeli (kuitu) Espoossa.
   
 19. menace

  menace Guest Guest

  Liittynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  823
  Saadut tykkäykset:
  3
  Toivomuslistalla kansiot tallenteita varten. Ei kovin käyttäjäystävällistä yhden listan kanssa.
   
 20. Jussivain

  Jussivain Guest Guest

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos kerran ehdotuksia voi esittää niin ohjelmien merkkaaminen suosikeiksi, värit suosikeille ja automaattinen tallennus tekee Toppyn PlasmaEPG:stä paremman kuin yhdenkään vakio-epg:n.