Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pientä syytä purnaamiseen on minullakin ilmennyt. Runsaan puolentoista tunnin ohjelman tallennus ja katseleminenkin sujuivat hyvin, mutta jostakin omituisesta syystä ohjelmaa katsellessani play-näppäintä painamalla näyttöön tuli koko tallennuksen ajan, että tallenne oli katsottu alusta loppuun!:confused: Näytössä oli siis kaksi kertaa aika 1:35:00 painoinpa play-näppäintä missä vaiheessa tahansa ja koko palkki oli sininen.

  Lisäksi yksi National Geographic -kanavan tunnin mittainen tallennus tallentui vain 10 sekunnin mittaisena. Tarkkailen ja seurailen boksin käyttäytymistä. Anttila antaa muuten nykyisin tälle boksille vain vuoden takuun. Oman ennen joulua ostetun boksini takuu on kaksi vuotta. Kahden vuoden takuun saa yhä esimerkiksi Prismasta, mutta hintakin on 50 euroa kalliimpi kuin Anttilassa.
   
 2. Persearska

  Persearska Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin. Annetaanpa hieman palautetta tähänkin ketjuun. Kovasti jengi itkee ja kitisee. Aina, kun valitatte, niin mainitkaa myös mikä kaupunki ja mikä kapelitv-yhtiö. Näin saatamme saada ehkä jonkun yhteisen tekijän ongelmille.

  Itse ostin tämä boxin, koska luin täältä, että ongelmia on paljon welhon kanssa, mutta ei Soneran. Meidän taloyhtiöön tuli Soneran kuitu pari kuukautta sitten jossa tuli sekä tietoliikenneliittymä; että erillinen kaapeli-tv.

  Ostohetkestä lähtien boxi on toiminut ongelmitta. Tallenneltua tulee lähes joka päivä ja kaikki on onnistunut. Eilen tuli ensimmäinen kerta, kun ei lähtenyt kaukosäätimestä päälle. Virtajohto piti ottaa kolme eri kertaa hetkeksi irti ennekuin boxi tokeni. Tästä olen nähnyt keskustelua täällä.

  Ainoa muutos jonka olen tällä viikolla tehnyt niin laitoin ajansiirron ja jatkuvan toiston päälle.

  Aikaisemmat boxini ovat olleet Maximum ja WBOX ja kyllä niissäkin oli omat ongelmansa. Toistaiseksi olen ollut erittäin tyytyväinen laitteseen. Paikkakuntana siis Espoo ja Soneran kaapeli-tv.
   
 3. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntuu nykyisin, ainakin tämän boxin kanssa (olettaisin, että yhtä "hienoa" tekniikkaa ovat muutkin nykyisin), olevan todella tärkeä asia mainita tuo paikkakunta ja operaattori. Finnsattihan on kuulemma tehnyt Welhon (?) verkkoon esim. täysin oman softaversion, jonka saa Finnsatilta pyytämällä...
  Itselläni laite on Ylöjärvellä kiinni Elisan kaapeliverkossa ja toimii vallan hienosti.

  Kokeile tehdasasetusten palautusta (tämän ohjeen sain Finnsatilta, kuten olen aiemmin kertonutkin kerran tai pari). Minulla se auttoi vanhemmalla softalla. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia. Eikä softan päivitys uudempaankaan aiheuttanut mitään ongelmia. Vain parannuksia. En edes muista koska viimeksi olisi ollut ongelmaa boxin kanssa. Jotain mitä en itse minkään muun boxin kanssa ole aiemmin kokenut... :)

  Tuota "virittimien jumittamista" tms. ei ole minulla ollut koskaan. Joillakin sitä tuntuu olevan. Kannattaisi kysyä Finnsatilta asiasta. Onko kyseessä rautaongelma, kun on vain joissakin laiteyksilöissä?
  Tallenteiden nimet on mulla toiminut 99 % oikein, sekä vanhalla että uudella softalla. Minulla on EPG-ajastus asetuksena "aika". En tiedä vaikuttaa tuo asiaan, mutta uudella ohjelmistolla asetuksen saa itse valita kahdesta vaihtoehdosta. Tallennuksia meillä on kuitenkin useita päivässä, usein iltaisin täydet kolme tallennusta yhtä aikaa...

  Tuo EPG-haku on uusi "ominaisuus". Eli EGP:stä valittuna oleva ohjelma tulee testihakuun suoraan. Kätevä silloin, kun haluaa etsiä uusintaa, mutta voihan se tietty olla turhakin, jos haluaa hakea jotain ihan muuta... En tiedä olisiko tuohon joku kiertotie olemassa...

  Kesäaikaan siirtyminen tuotti ongelmia juu. En tiedä olisiko toinen tarjolla oleva EPG-ajastusasetus (ei "aika", vaan se toinen mikälie nimeltään olikaan) auttanut tässä... Minulla siis tuo "aika"-asetus käytössä ja sillä boksi ottaa vain ajan ja nimen EPG:stä ja tallentaa "sokeana" asetuksen mukaan. Operaattorit taas asettaa kellojensiirron takia EPG tiedot -1h aikaan, jolloin tässä kohtaa boksi meni vipuun. Joku vanhemmista bokseistani on osannut samaan aikaan siirtää myös tallenteita samalla +1h verran, jolloin tuo operaattorin EPG kikkailu on toiminut... Tämä boksi ei sitä tehnyt. Syksyllä pitänee muistaa tämä seikka... :D
   
 4. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  1
  Finnsatin julkaisema uusin päivitysversio sisältää saamani tiedon mukaan kaikki aikaisemmin julkaistut päivitykset. Oletusasetuksena päivityksen jälkeen EPG:n aika-asetus on päällä, ja se estää kuulemma Welhon EPG:n aiheuttamat häiriöt ajastuksissa. Itse olen jo maininnutkin olevani Helsingissä Welhon kaapeliverkossa. Ehkä virhe toiminnassa johtuikin operaattoristasi eikä boksista? Itselläni nimittäin boksi tallensi sunnuntaiaamuna kello 8:05 aivan oikean ohjelman aivan oikeaan aikaan.
   
 5. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös joku silti maininnut, että jakavat edelleen jollekin operaattorille jotain spesiaalipäivitystä...? Voi olla, että tämä on vanhentunutta tietoa jo toki... :)
  Ja Finnsatiltahan sen oikean tiedon saa, kun vaan viitsii kysyä.
   
 6. MOP

  MOP Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen aikeissa hankkia tämän boksin. Saako tuon ajansiirto toiminnon kokonaan pois päältä ettei boksi tallenna mitään kanavaa muistiin?

  Entä onko kukaan laittanut mihinkään boksiin SSD kovalevyä. Äänettömäksihän se tekee boksin, mutta onko muita vaikutuksia?
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 682
  Saadut tykkäykset:
  232
  Ei oikein nykySSD:n hinnoilla ja kapasiteeteillä lyö leiville...
  Tulee kallista äänettömyyttä....
  Mieluummin vaihtaa 3,5" kiintolevyn 2,5" tuon avulla ja siihen WD:n Blue tai Black -sarjaa oleva 2,5" kiintolevy...

  T: Vesku
   
 8. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin nyt olisi tämä boksi käsissä ja olen erittäin erittäin tyytyväinen vielä :) Sit tulis kyssäriä.

  Eli kun tuolla tallennus asetuksissa on vaihtoehdot EIT ja AIKA niin miten toi EIT tarkalleen toimii ja kumpaa te käytätte ja kumpi on varmempi ?

  Kiitos vastauksista.
   
 9. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli täälläkin hankittua tämä kun edellisillä HD bokseilla ei tehnyt mitään ja paras boksi sanoi itsensä irti eli vanhuus :)
  Ainoat ongelmat/puutteet ovat.
  1. Ääni ongelmat eli kaikki tallenteet eivät toistu äänen kanssa ja kun palaa normaali katseluun niin ääni on poissa.
  2. Onkohan tässäkään boksissa kirjanmerkkiä vai mikä se nyt on nimeltään eli haluan merkitä tietyn kohdan ohjelmasta jotta siihen pääse helposti takaisin. Tämä on tosi hyvä toiminto mutta toisessakaan boksissa ei tätä ollut. Aiemmin oli jokaisessa, siihen aikaan kun boksit olivat vielä hyviä :)
  Muuten boksi on ollut hyvä.
  + Pikakelaus HD boksien parhaimmistoa.
  + Kuvanlaatu hyvä. Ihan kuin olisi huonontunut päivityksessä, mutta hyvä edelleen.
  +- EPG hiukan omituinen mutta katsotaan kun siihen tottuu. Jotain hyvääkin.
  - Ääni hiljeni selvästi päivityksessä. Nyt pitää laittaa äänenvoimakkuutta vahvistimessa tosi kovalle jos haluaa kuulla jotain. Pitää vain muistaa hiljentää kun katsoo jotain muuta laitetta. Pieni ongelma, mutta kuitenkin.
  Vielä pitää tutustua tallenteen muokkaukseen joka oli yksi syy siihen miksi tähän boksiin päädyin.
   
 10. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ainakaan löytänyt kirjanmerkkiä. Taitaa olla ainut vaan että voi aloittaa katsomisen siitä mihin on viimeks jäänyt. Toivotaan että tulis päivityksissä noi kirjanmerkit. Itse en ole huomannut äänissä mitään häikkää. Kokeile palauttaa tehdasasetukset jos se auttas.Toi Epg oli alkuun vähän outo mut nyt siihen tottuneena/oppinut niin se on kyl paras kokeilemani. Pääsee tosi nopeesti laittaan nauhoitukset kaikilta kanavilta viikon ajaksi. Kuten se "hakusana" tallennus on kans parempi noin et pääsee viä erikseen valitseen mitkä niistä ohjelmista loppujenlopuks nauhotetaan,ettei tuu ihan kaikki uusinnatkin nauhalle.
  Oon kyllä TODELLA tyytyväinen tähän boksiin. Tuli tos kokeiltua Topfield crc-2400 ja Wbox HD2 ja molemmat palautin parin pvä jälkeen kun olivat aivan paskoja molemmat.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2012
 11. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  No niin annetaan taas kommentteja kun on ollut teho käytössä muutaman päivän.

  - On hyvä kun tallenteen muokkaus löytyy mutta toivottavasti paranee vielä paljon. Ottaisivat mallia vuosia sitten olevista digibokseista, no kyllä niitä tuoreimmistakin löytyy. Nyt pystyy ottamaan vain yhden pätkän ja muuta sitten deletoidaan.
  - Tuo mun ääni ongelma onkin vain HD kanavien kanssa. Tulee kuntoon kun sammuttaa koneen, tosin voi olla että toistuu taas jossain vaiheessa. Otan yhteyttä tukeen, katsotaan mitä sanovat.
  - Kirjanmerkkiä kaipaan todella paljon, on harmillista kelata 5 tunnin ohjelmaa edes takaisin, mutta muutakaan ei voi. Onneksi löytyy 128 kertainen kelaus vai oliko vielä nopeampi :)
  + Pikakelausta (eteenpäin) on pakko hehkuttaa. Tämä on todella hyvä. Kertaakaan ei jumittunut kuten muissa digibokseissa. Taaksepäin on pieni ongelma. Kun kelaa eteenpäin esim. x64 ja alkaakin kelaamaan taaksepäin kun ohitti haluamansa paikan niin hypähtääkin muutaman minuutin taaksepäin ja taas kelaillaan eteenpäin.
  + EPG kuten arvelinkin, muuttuu mielipide kun tottuu käyttämään. Tämä on hyvä.
  + Tämä laite on todella hiljainen.

  Viitsisiköhän (tai osaisiko) sitä vaihtaa kovalevyä, eikös tämä vie takuun. Manuaalissa on tieto että tukisi 1-2 teran levyjä.

  Laite näyttää heiveröiseltä (verrattuna WBOX HD, HD2 ja Toppari CRC2400 ja Handan 9900) mutta toiminnaltaan täysin eri planeetalta.
  Tätä boksia voin ja tulen suositelemaan muillekin. Vain Topparia voin suositella myös, en muita.
   
 12. dvbvee

  dvbvee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä ihmeestä nauhoitat 5 tunnin ohjelmia?
  Itse lastenohjelmia tallentelen joskus pitkänä putkena ja eri kohtien välillä siirryn seek:llä, elikkä kun painaa katsellessa Play ja v/o-kursorilla siirtyy sopivaan kohtaan, aika näkyy siirrellessä, ja sitten vaan OK.
  Vanhassa Humaxissa oli sama seek toiminto ja kirjanmerkit, mutta kirjanmerkkejä ei tullut juuri käytettyä.
   
 13. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläkin on useita 5 tunnin pätkiä ja muutama 10 tunnin. Kyllähän näitä pitkiä nauhotuksia tulee vähän väliä. Esim vaikka canal+ kun tulee joku sarja maratooni.
   
 14. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kyssäriä boksista.. Saako laatikkoa langattomaan verkkoon ja millä tavalla tapahtuu ulkoiselle kovalevylle ohjelmien siirto? Ilmeisesti kirjanmerkkejä ei ole ja kansioitakaan ei pysty luomaan.Onko tallennukset yhtenä jonona vai siirtyykö ne jonnekin?
  Kiitos asiallisista vastauksista
   
 15. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä mun vastaukset, jos joku tietää jotain muuta niin kertokaa miten onnistuu.
  - Ei saa langattomaan.
  - Siirto ulkoiselle kovalevylle ei onnistu ainakaan USB:n kautta.
  - En tajunnut mitä tarkoitat yhtenä jonona vai siirtyykö jonnekin ? Jos ymmärsin oikein niin kyllä kaikki tallenneet ovat yhdessä jonossa, eivät ole siirtyneet minnekään omaan kansioon.
   
 16. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 072
  Saadut tykkäykset:
  55
  Siltaavan WLAN-reitittimen kanssa pitäisi ainakin onnistua; esim. tällaisen.
   
 17. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama kysymys tästä boksista, kun on uuden boksin hankinta edessä. Jossain täällä aiemmin luin, että boksin ajansiirtotoiminto hidastaisi kanavanvaihtoa. Onko asia edelleen näin ja jos on, niin kuinka paljon se sitä kanavanvaihtoa sitten hidastaa? Meillä kun ajansiirtotoiminto tulisi olemaan koko ajan oletuksena päällä, koska on mielestäni tallentavan boksien ihan perustoimintoja ja hyvinkin näppärä. Yleensä aina aletaan katselemaan ohjelmaa noin 15min myöhemmin, että saadaan mainokset kelattua yli.

  Toinen kysymys liittyy myös ajansiirtoon/tallennukseen. Jos kesken ohjelman siirryn ajansiirrolla ohjelmassa vaikka 30min taaksepäin, niin voinko aloittaa tallennuksen siitä kohdasta johon juuri siirryin ja tämän jälkeen sitten ihan normaalisti vaihtaa kanavaa mieleni mukaan tai kelata ohjelman takaisin reaaliaikaan? Topfieldin CRC-2400 mallissa tämä ominaisuus on ainakin täysin rampautettu. Kysymyksen voisi muotoilla myös siten, että jos olen jotain ohjelmaa katsonut alusta alkaen ja kesken ohjelmaa tulee sellainen olo, että haluan sen tallentaa, niin voinko epg:stä ihan rec nappulaa painamalla tallentaa menossa olevan ohjelman alusta alkaen (kun se ajansiirtotoiminto olisi oletuksena siis myös päällä koko ajan)?

  Kovasti tätä Finnsatin boksia on täällä kehuttu myös noissa muutamissa muissa ketjuissa. Onko se sitten oikeasti näiden kehujen arvoinen? Tekeekö se SD kuvasta myös hyvää jälkeä Full Hd telkalle?
   
 18. diekuhe

  diekuhe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, myös tänne rantautui FINNSAT FH05-HDR.

  Käyttökokemuksia eli laite on todella hiljainen, lähes äänetön. Esim. entiseen sotaratsuun humaxin 9200C verrattuna ero on melkoinen.
  Boksi toimii todella vilkaasti ja kanavienvaihto pelaa todella nopeasti. Kaukosäädin on vähän heppoisen tuntuinen. Toisaalta käskyt menevät perille todella hyvin. Näppäinten sijoittelu OK, vaikka ainahan se voisi parempikin olla.
  Kuva on aika hyvä, tosin ehkä lievästi yliterävä. HDMI:n kautta tuo äänentaso on aika alhainen, mutta eipä tuo isosti haittaa.
  EPG tuntuu Humaxin jälkeen kankeammalta, mutta ei tämä missään nimessä huono ole.
  Tallennukset ovat toimineet oikein ja kelaus toimii uskomattoman hyvin jopa HD-nauhoituksissa!

  Ongelmiakin on, tosin nyt on vielä aikaista sano onko vika operaattorissa, kortissa, käyttäjässä vai itse masiinassa. Eli Oulun DNA/Welho kaapelissa MTV3 HD, FOX HD, Nelonen HD, kuukauden kanava jne eivät näy vaikka kortti on linkitetty boxin kanssa. Tulee vaan ilmoitus: "Conax-salausjärjestelmä, Ei käyttöoikeutta(1)"
  Yle HD näkyy ongelmitta koska ei vaadi korttia näkyäkseen. Onkos muilla ollut Oulun kaapelissa vastaavaa probleemaa?
   
 19. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaatii tietty jonkin verran aikaa ja viitseliäisyyttä mutta esim. Tomato tai DD-WRT firmis asennettuna johonkin halpisreittimeen huuto.net:stä (tai miksei ihan uuteenkin) hoitaa hommaan vähintään yhtä hyvin ja halvemmalla.
   
 20. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Virheilmoitus tarkoittaa että Linkitys ei ole onnistunut.
  Mahdollisia syitä:
  - Olet antanut operaattorille väärän ChipID tai operaattori on naputellut sen väärin. Oikea ID löytyy kätevästi SIGNAL näppäimen avulla
  - Käytössäsi oleva kortti on liian vanha eikä se tue linkitystä. Tämä kannattaa varmistaa operaattorilta, kortin numeron saat näkyviin myös SIGNAL näppäimellä. Vanhoja kortteja on vielä jonkin verran käytössä koska ne toimivat SD-laitteissa OK.
  - Jos ylläolevat on kunnossa niin viimeinen syy saattaa olla että et ole odottanut riittävä pitkään. Linkityskäskyn lähdettyä operaattorilta kestää 10-20min että se saavuttaa boksisi ja korttisi. Luonollisesti boksi pitää olla kytkettynä kaapeliverkkoon ja käynnissä tämän odotusajan.

  -Vesa