Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. topatigh

  topatigh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, mulla oli täysin sama ongelma! En laiskana miehenä jaksanut laitetta irroitella, vaan otin pelkästään kaukosäätimen mukaan ja painuin liikkeeseen (anvia). Siellä ne testas kaukkaria esittelylaitteeseen ja totesi saman ongelman! Sain samantien uuden kaukkarin mukaan, mikä onkin toiminut... Eli vika kaukosäätimessä ei laitteessa!

  Eipä auttanut boksin päivityskään tuohon signaali ongelmaan! Eli jos tallennus on päällä ja yrittää käynnistää laitteen, niin ei tuu signaalia ulos (onkyo vahvistin)! Tallennuksen kun pysäyttää (onneksi se "sokkona" onnistuu melko helposti) ja uudelleen käynnistää boksin, niin signaali tulee ulos normaalisti. Hermot menee, kun kesken tallennuksen ei pysty aloittaa katsomista muuten kuin katkaisemalla tallennus ja käynnistämällä uudelleen!
   
 2. Peanut

  Peanut Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo ensimmäinen veikkaus meni ihan oikein, jälkimmäisen toki jo tiesin. ;) Vanhassa (hajonneessa) topfieldissa oli asennettuna plasmaepg, joka kykeni juuri sanahaun perusteella tallentamaan ohjelmat, jonka nimi sisälsi valitsemani sanat. Sillä sai myös rajattua pois esim. uusinnat, jos uusinnasta ohjelman kuvauksessa mainittiin. Tämän lisäksi tietty sai vielä valita päivät ja kellonajat joihin noita sovelletaan. On vaan äärettömän kätevä toiminto, kun ei tarvitse miettiä siirtyykö joku viikottainen ohjelma vaikkapa formuloiden takia. Tai että meneekö ohjelma nauhalle, kun se palaa kesätauolta. Myöskään esityspäivän vaihto ei tuota ongelmia. Se vain toimii.

  Toisaalta näkisin, ettei tuosta nykyisestä hakutoiminnosta ole kovin pitkä matka kuvailemaani automatiikkaan. Luulisi, että sitä voisi melko helposti soveltaa automaattisiin tallennuksiin. Eli ehkä moinen saattaisi tullakin jonkin päivityksen yhteydessä? :thumbsup:
   
 3. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei. En todellakaan siis ole kuullut moisesta toiminnosta. Eihän sellaisesta haittaa varmasti olisi... :)

  Toisaalta voi taas kysyä, että kuinka pitkälle tekniikan pitää meidän päitä pehmittää? ;)
  Nuorena sitä itekin muisti kaikkien puhelinnumerot, kun oli vielä lankapuhelimet. Nykyisin hyvä, jos omansa aina muistaa... Eli pieni aivojumppa ei tee pahaa sinällään... :D
   
 4. ksr

  ksr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä Humax 9200/Maximum käyttäjä silmäilee finnsatin hd boksia sillä silmällä.

  Olisin kysynyt löytyykö finnsatista ohjelmien haku ohjelmatyypin mukaan? Humaxissa tuollainen on ja sillä pystyykin hakemaan näppärästi esim. viikon lastenohjelmat listaan ja valitsemaan siihen haluamansa tallennettaviksi. Maximumissakin tuo ominaisuus, ainakin teoriassa, on.

  Toivotaan, että tuo Finnsat jaksaa panostaa noihin päivityksiin, niin tiedä vaikka siitä tulisi vanhojen humaxien veroinen työjuhta.
   
 5. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole ainakaan vielä. Tekstihaku löytyy ja se etsii myös ohjelmien kuvauksista, mutta mun tietääkseni ohjelmatyypin mukaan ei pysty etsimään. Ei muuta kuin pyyntöä ja vinkkiä Finnsatin suuntaan... ;)

  Toimiiko tuo ohjelmatyyppi-haku oikeesti? Joskus taannoin kattelin vaan niitä ohjelmatyyppejä ja olivat joka toisessa ohjelmassa ihan vääriä tai sinne päin... :)
  Toimiessaan on kyllä varmaan hyvä ominaisuus...
   
 6. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sinä ja kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet voitte tutkia Finnsat-digiboksien käyttöohjeita täällä: http://www.finnsat.tv/kayttoohjeet.html
  Niistä selvinnee vastaus moneen mieltä askarruttavaan kysymykseen.
   
 7. ksr

  ksr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta.

  Humaxissa toimii. Jos haun tekee vaikka "lapset" ohjelmatyypillä, humax listaa kanavittain aikajärjestyksessä tulevien seitsemän päivän lastenohjelmat. Tuosta listasta voit sitten suoraan laittaa haluamasi ohjelmat tallennettaviksi. Esim. noin 20-25 lastenohjelman ajastamiseen kuluu vajaat 10 minuuttia/vko.

  Maximumissa ominaisuutta en ole juurikaan käytellyt ehkä siksi, että homma ei mielestäni toimi noin hyvin. Tuo yllä oleva kuvauksesi muistuttaa mielikuvaani maximumista.
   
 8. Pennanen

  Pennanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt meni hermot lopullisesti tämän finnsatin kanssa.
  Luulin paristojen olevan lopussa kaukosäätimessä, kun boksi ei suostunut käynnistymään.
  Vaihdoin paristot -> boksi ei suostu käynnistymään edelleenkään.
  Kolmannet paristot -> ei edelleenkään.
  Boksi irti töpselistä ja takaisin seinään -> kaikki em. paristot olivat latingissa ja boksi suostui vastaanottamaan kaukosäätimen käskyjä.

  Parasta on kai viedä takaisin kauppaan ja toivoa että antavat rahat takaisin. Korjattutuun (asiallisesti toimivaan) Finnsattiin en usko.
   
 9. dvbvee

  dvbvee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pennanen,

  oletko päivittänyt finnsattisi softan uusimpaan?
  Omani on toiminut ilman suurempaa hermojen menetystä, toki vanhalla softalla en ehtinyt pitkään käyttää.
  Www.finnsat.tv sivulta löytyy tuo softa.

  Melko sitkeä olet kun paristoja vaihtelet moneen kertaan ennenkin kokeilet nykytekniikalle tyypillistä töpselin irrotusta :)
   
 10. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boksi selvisi hyvin kesäaikaan siirtymisestä ja tallensi oikein sunnuntaiaamuna Yle 1:llä esitetyn Avaran luonnon. Olin kokeilumielessä säätänyt boksin tallentamaan viikottain tämän kuusi viikkoa kestäneen luontosarjaohjelman. Hyvin toimi. :)
   
 11. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli hiukan vastaava jumitilanne taannoin, kun laitteen kovalevy oli ilmeisesti rikki. Mulla laite tosin meni päälle, mutta ei enää sen jälkeen vastannut mihinkään komentoihin (kaukosäädin tai etupaneeli). Vein omani kauppaan ja sain uuden tilalle, kun laite oli selkeästi rikki, jolloin huoltoon lähettämistä ei tarvinnut pohtia. Tilalle saamani laite on toiminut täysin moitteitta varsinkin uusimmalla ohjelmistolla.
   
 12. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kumpi EPG-ajastusasetus sulla on käytössä? Uuden softan mukanahan asetuksiin tuli valinta tuon suhteen. Ymmärtääkseni oletuksena, mulla ainakin, ollut "aika" tms. poimii EPG:stä vain ajan muistiin ja tallentaa "sokeasti" sen mukaan. Toisena vaihtoehtona oli joku teknisempi nimi, jota en muista, mutta oletin sen seuraavan EPG-signaaleja tms. eli jos kanavan ohjelma muuttuu, niin se osaisi seurata sitä... Jälkimmäinen on siis puhdas oletukseni.

  Itselläni on siis käytössä tuo ensinmainittu "aika ajastus" EPG:stä ja mulla kesäaikaan siirtyminen ei toiminut ajastusten suhteen automaagisesti, vaan boksi, tallensi ajastettuina aikoina mitä sattu ajastetuilta kanavilta tulemaan... En pidä tätä ongelmaa isona. Vikahan on älyttömässä kesäaikaan siirtymisessä... :p
   
 13. M Penttonen

  M Penttonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinulle suosittelen ehdottomasti siirtymistä johonkin toiseen tallentimeen. Meidän vähään tyytyvien ja elämän vaikeuksia sietävien televisiokatselulu muuttuuu mukavammaksi.
   
 14. M Penttonen

  M Penttonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meni jotekin väärin. Anteeksi Cee Bee ja Ghost_Glove.

  Sinulle Pennanen - ja vain sinulle- suosittelen ehdottomasti siirtymistä johonkin toiseen tallentimeen. Meidän vähään tyytyvien ja elämän vaikeuksia sietävien televisiokatselulu muuttuuu mukavammaksi.
   
 15. fboozer

  fboozer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2003
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  No hienoo jos toimii. Itte sanoisin et boksi täyttää skeidaa. HDMI-anto "hukkaa" signaalin heti jos vaihdan stygellä kuvlähteen johonkin muuhun, edes pariks sekunniks. Ei oo vika kaapeleissa eikä liitännöissä, niitä kyllä oon vekslannu eikä millään muulla laitteella mitään ongelmaa (kaikki luonnollisesti 1.4). Kuva nykii, varsinkin ylen kanavilla. Kolmasosa tallenteista jäi liian lyhyiksi vaikka olin niihin lisäaikaa reilusti laittanut. Ja kaiken muun lisäks sitten kovo kilahti noin viikko sitten, sinne meni ne onnistuneetkin tallennukset... Melko edulliselta tuntunut 349e hinta alkaa vaikuttaa nyt todella ylimitoitetulta. Tottahan se on et kaikki nää härpäkkeet on enemmän tai vähemmän hanurista mut tää on kyllä aivan selkee pohjanoteeraus! No, laitan laitteen takuuhuoltoon. Aika varmaa et siellä vaihdetaan kovo ja siihen se sitten jää... Voin lyödä vaikka mistä vetoa et HDMI-annon ja kuvan nykimisen ongelmalle ei edes yritetä tehdä mitään. Kukahan nää oikeesti muuten huoltaa..?
   
 16. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti olet saanut maanantai kappaleen mitä tuntuu Finnsatilla olevan ikävän paljon, kun valmistus on alihankittu halvimmasta mahdollisesta paikasta. Näin oli itsellänikin ekan yksilön kanssa, kuten tossa edellä jutustelin. Sinulla laittaisin tuon HDMI-lähdönkin ongelmat laatuongelmien piikkiin...

  Miksi laitat takuuhuoltoon? Jos laitteessa on vikaa ja vieläpä kovalevy hajonnut, saat sen minusta vaihdettua uuteenkin suoraan kaupassa. Tai en tiedä onko tässä kauppakohtaisia eroja kuinka paljon, mutta minä ainakin sain Prismasta uuden saman tien mukaani juuri sillä syyllä, että kovalevy oli rikki.

  Olitko päivittänyt boksisi? Oliko tallenteiden ylimääräinen aika automaattisesti asetettua vai manuaalista (vanhalla ohjelmistoversiolla, jos olis liikkeellä)?

  Ai niin, mikä hitto on "styge"?
   
 17. JopasJotain

  JopasJotain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvan nykiminen on paskamaisin ongelma tässä. Toinen mikä särähtää korvaan on audio, joka ei sinällään mitenkään häikäise (mono äänet??), mutta televisiosta saa vääntää tosissaan volumea isommalle että saa äänet kuuluviin kunnolla ja laatu on huomattavan paska vs television oma äänentoisto. 3vk vanha boksi, varsinaista vikaa ei liene olemassa, mutta paskalaatusta softaa ja rautaa, tuskin saa enää palautettua jos nyt ylipäätään mikään liike ottaa takaisin ostamisen jälkeen käyttöönotettua laitetta.
   
 18. agzuu

  agzuu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaako tätä ostaa antenniverkkoon jos takuullisena saa 170e hintaan? Vai antaako silloinkaan rahoille vastinetta?
   
 19. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  170 € hintaan ostaisin heti. Jos et tykkää, niin etköhän saa samaan hintaan myytyä eteenpäin... ;)
  Voit multa kysyä vaikka, jos eroon tarvii päästä...

  JopasJotain, jos laitteessa on vikaa, niin kyllä myyjän pitää laite vähintään huoltoon ottaa. Onhan sulla laitteella takuu.
  Kaupan purkaminen ei välttämättä onnistu. Sekin toki on myyjästä/liikkeestä kiinni.

  Aikuisten oikeestihan laitepalautukset ei pitäisi olla mikään ongelma millekään liikkeelle, kun käytännössä saavat kaikki vähänkään vialliset melko helposti palautettua maahantuojalle, josta saavat uuden tilalle. Rajoittavana tekijänä on vain ihmisten (liikkeen henkilökunnan) tietotaito ja viitseliäisyys. Näin ainakin omat kokemukseni hyvistä tietotekniikka liikkeistä kertoo.

  Jos laitteen video/audio lähtö/anto on huono, niin näkisin kyseessä olevan vika. En ole hifisti, mutta ainakin minun laitteeni kuva ja ääni on ihan normaalia LG:n telkkarin kautta laitteen mukana tulleella HDMI-piuhalla.
   
 20. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusin softaversio on ollut käytössä muutaman viikon ja täytyy sanoa, että tämä uusi versio näyttää huononnukselta alkuperäiseen verrattuna. Epäonnistuneita talletuksia tuli ennen ja jälkeen, mutta näyttäisi siltä, että epäonnistumisia on tullut tällä uudella aiempaa enemmän. Tänäänkin tuli taas 8 s tallennus. Sitten on näitä tallenteita, jotka määrällisesti vaikuttavat onnistuneilta, mutta joiden toisto ei syystä tai toisesta onnistu ollenkaan. Kanavasurfailulla olen myös saanut päivitetyn boksin tilaan, jossa kanavan näyttäminen ei onnistu ennen kuin tallennukset lopetetaan - vaikka mitään tallennuksia ei olekaan ollut käytössä eikä edes ajansiirtoa. Tallennettujen ohjelmien automaattinen nimeäminen on myös ottanut takapakkia. Minulla on koko ajan ollut päällä asetus, jonka mukaan boksi aloittaa pari minuuttia ennen ohjelman ilmoitettua alkamisaikaa. Alkuperäissoftalla ohjelmien nimet tulivat tallennelistalle kuitenkin oikein. Nykyään Täydelliset Naiset ovat Kenoa ja Matkaoppaat Valion klassikkoleipiä jne. Saa aina päivämäärän ja keston perusteella arvuutella, mikä tallenne mahtaa olla mikäkin. Sitten EPG-hakuun on tullut sellainen ominaisuus, että hakukenttään tulee automaattisesti meneillä olevan ohjelman nimi. Vastaan ei ole vielä kertaakaan tullut tilannetta, että olisin halunnut hakea ohjelmia sillä nimellä, joten aluksi joutuu aina ensin pyyhkimään ehdotetun nimen pois ja sitten vasta pääsee kirjoittamaan oikeaa hakusanaa. Ja toki viime sunnuntaina kesäaikaan siirtymisen myötä aamupäivän tallennukset menivät tunnilla pieleen. Tämä taitaa olla vakiominaisuus liki kaikissa bokseissa. Mutta ei siis vaikuta kovin lupaavalta kehitykseltä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2012