Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, nyt asia valkeni hieman vaikka melkoinen klöntti tietoa ja eri asetuksia jutussa onkin mukana... :)

  Tuo seek-toiminto toimii, kun painat play-painiketta eli otat aikajanan ruudulle, niin voi sivunuolilla siirtyä haluamaansa kohtaan aikajanalla. Ok-napilla taitaa tosin vasta siirtyminen tapahtua...

  Enpäs tiennytkään, että kanavatiedot tai aikajana näkymän saa kokonaan pois. Olet siis ottanut ne pois vain siksi, että et jaksa katsoa ruudulla pientä laatikkoa kolmea sekuntia? No jo on ongelma kyllä... ;)
  Itse olen laittanut valikot niin pieneksi kuin mahdollista, jolloin valikot peittää tekstitystäkin vähemmän ja sen lisäksi läpinäkyvyys taitaa olla 40 %, jolloin tekstin pystyy halutessaan lukemaan valikon läpikin.

  Toki en laittaisi pahakseni, että valikon paikkaa saisi siirtää itse haluamaansa kohtaan. ;)
   
 2. dvbvee

  dvbvee Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi et paina EXITiä kelauksen alkamisen jälkeen ja info/aikajana palkit poistuu? Tämä on aiemmin täällä jo neuvottu ja tällä olen minä pärjännyt hyvin.
   
 3. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu kyllä mä sitäkin käytän, jos tarvii. Toisaalta läpinäkyvillä valikoilla sitä ei välttämättä tarvi. Ja jos esim. kurkkaa epg:tä katselun aikana, läpinäkyvyys on hyvä juttu myös...

  Kun valikot laittaa niin pieneksi kuin mahdollista, näkyy tekstityksistäkin alin rivi kokonaan... Ja ylimmästäkään ei peity kuin osa... :)
   
 4. Spiegel

  Spiegel Guest Guest

  Liittynyt:
  11.03.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anttilan katalogissa oli FH05-HDR hintaan 349e, kävin sitten lauantaina Kampin liikkeessä. Kaikki kyseiset mallit oli myyty, mutta sain mallikappaleen ostettua pienellä alennuksella. Laite kotiin, hdmi telkkariin, ethernet kaapelimodeemiin ja koaksiaali Welhon kaapeliin kiinni. Laite haki kaikki kanavat nätisti ja latasi uuden ohjelmistopäivityksen netistä. Boksi oli käyttövalmis. Plussat: parin päivän käyttökokeilun jälkeen mitään ongelmia ei ole ollut ja hyvin on tallennukset toimineet. Pieni virrankulutus ja hiljainen käyntiääni. Miinukset: tallenteita ei saa arkistoitua USB-liitännän kautta ulkoiselle kovalevylle. EPG:ssä voisi olla sivu kerrallaan selaus alas/ylöspäin, koska yksitellen listan läpikäynti naputtelemalla on hidasta. EPG:n hakutoiminto tarjoaa vain tekstipohjaista hakua, ohjelman tyypin mukaan ei ilmeisesti saa haettua esim elokuvia tai ajankohtaisohjelmia. Kaukosäätimen tärkeimmät namiskat on pieniä ja sen kirkas muovi kerää helposti sormenjälkiä. Kokonaisuutena olen kuitenkin ostokseen tyytyväinen ja vanha, hyvin palvellut Humaxin CXC-2000PVR sai toimivan seuraajan.
   
 5. ttyppi

  ttyppi Guest Guest

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan siinä, pikakelauspainike eteen/taakse=sivu alas/ylös :)
  Taitaa toimia OK-kanavalistassa ja muuallakin.
   
 6. ttyppi

  ttyppi Guest Guest

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, mut laiska kun oon, niin vähempi ois parempi ;)

  Ja oikeesti, tossahan on vikaa, kun ei toimi ilman aikajanaa... :)
   
 7. ttyppi

  ttyppi Guest Guest

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, mut mä en haluu mitään turhaa näytölle jos ilman tulee toimeen :)
  Muuten se "kanavatiedot"-näkyy/ei-näy-valinta vaikuttaa aikajanan lisäksi äänenvoimakkuuspalkkiin myös. Eli yhteensä kolmeen paikkaan!

  Vanhassa Maximumissani oli kätevästi EPG:n sisällä pieni tv-ruutu valitusta kanavasta (ja sekin vaihtoi kanavaa vain jos painoi OK). Kätevämpi kuin tämä läpinäkyvyys. :)
  Mut on tässä Finnsatissa monta asiaa paremminkin.

  Eniten harmittaa tämä pikahyppyjen toimimattomuus ja jatkuvan tallennuksen (ajansiirto) aiheuttama kanavanvaihdon hitaus. Joka muuten oli tosi nopea siinä Maximumissa, oli jatkuva tallennus päällä tai ei.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2012
 8. ttyppi

  ttyppi Guest Guest

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se kolme sekuntiakin harmittaa, kun aika usein käytän pausea tai muuta vastaavaa ja sit pitää aina painella exitiä aikajanan sulkemiseen + kelailla taaksepäin että näkis mitä teksteissä luki. Tai kuvassa oli.

  Mottoni: kaikki turha pois ruudulta ;)
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2012
 9. ttyppi

  ttyppi Guest Guest

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt ole ehkä ihan ajantasalla, mutta onko tämä joku yleinen politiikka ettei uusimmissa(kaan) laitteissa tuota arkistointipiirrettä ole. (Tosin mun vanhassa oli).

  Offtopic:
  Hankin muuten pienen kämmenen kokoisen Philips-gadgetin n 60 Eurolla (tai jotain):
  Sen voi kytkeä hdmi:llä telkkuun ja toiseen päähän USB-levyn. Sitten laitteen kaukosäätimellä katselemaan ohjelmia (tai digikuvia tai musaa), kuin digiboksista konsanaan. :)
  Vastaaviahan laitteita on langattomanakin, mutta niissä on omat epäkohtansa (ja hitusen tyyriimpiäkin ovat
  ). Tämän voi ottaa vaikka mummolaan mukaan. :)
   
 10. zamutta

  zamutta Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tein resetoinnin omaan boksiin ja samalla alustin vielä kovalevyn varmuuden vuoksi. Sen jälkeen ei ole huutomerkkejä enää ilmaantunut tallennuksiin ja tainnut kaikki tallennuksetkin onnistua 100%. Muutenkin boksi toiminut kaikin puolin hyvin paitsi tämä ongelma kun ilmoittelee, että kanavaa ei voida näyttää ilman tallennuksien lopettamista.
  Eilen tuli taas uusi tilanne kun laitoin boksin päälle ja 2 nauhoitusta oli samaan aikaan jo menossa. Ei suostunut näyttämään yhtään kanavaa eikä antanut edes käynnistää mitään vanhaa tallennetta, mussuttaa vaan että pitäisi lopettaa tallennuksia.. Aika erikoinen boksi kun ei tiedä millon voi ohjelmia katsoa ja millon ei? Kuulostaako tämä nyt sellaiselta ongelmat, jota muilla ei ole? Eli boksi kainalaan ja palauttamaan.. On sitten aika saakelin ärsyttävä ominaisuus muuten hyvässä boksissa..
   
 11. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä tuo ongelma on tuttu. Aika harvoin meikäläisellä on tarvetta tallentaa kahta kanavaa samanaikaisesti, sillä esimerkiksi National Geographicin dokumentteja uusitaan moneen kertaan, ja tallennan niitä usein aamuyöllä. Muistelen, että saman kanavanipun kanavaa olisin kyennyt kuitenkin katsomaan kahdenkin kanavan tallennuksen aikana. En ole varma, koska aikaa on kulunut niin paljon. Kolmen kanavan samanaikaista tallentamista en ole edes yrittänyt.
   
 12. Pennanen

  Pennanen Guest Guest

  Liittynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  1.05 käyttiksen myötä ongelmat tuplaantuivat.
  yksi v*tuttava ominaisuus on EPG

  EPG näyttää mitä sattuu, ja EPG2 (useampi ohjelma allekain näkymä) listaa eri ohjelmat kuin tavallinen näkymä (jossa useampi kanava allekain).

  EPG2 näyttää todellisen tilanteen useinmiten, mutta tämän kautta kanavan vaihto ei onnistu, vaan on palattava tavalliseen näkymään, jossa ohjelmatiedot on mitä sattuu, mutta sen kautta onnistuu vaihtamaan kanavaa.

  Sekavaa, mutta niin on boksikin.
   
 13. JopasJotain

  JopasJotain Guest Guest

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari viikkoa on boksi nyt ollut meillä. Pahimmat ongelmat ovat tallenteiden nykimiset, joita on monesti minuutissa useampia. Tämä harmittaa sen verran että tekisi mieli viedä boksi takaisin kauppaan. Johtuuko sitten useammasta yhtäaikaisesta tallennuksesta vai mistä, sitä en osaa sanoa. Myös kolmen kanavan yhtäaikainen tallennus ei aina ole toiminut vaikka nimenomaan sellainen luvattiin. Boksi myös ajoittain jumittelee, esim kelatessa on painanut lisää kelausnopeutta usemman kerran, mitään ei tunnu tapahtuvan, kunnes sitten yhtä-äkkiä onkin nopeus 256x. EPG "päivittyy" miten sattuu, välillä tulee vain pari ohjelmaa näkyviin, välillä näkyy normaalisti.

  Kansioita kaivattaisiin myös. Procasterissa sai näppärästi lajiteltua tallenteet kansioihin, esim lasten, musiikki jne.

  Tässä kai nämä päällimmäiset mietteet ja pulmat.
   
 14. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sulla vissiin on palautusoikeus jo mennyt, laite vanhempi kuin pari viikkoa. Joten ottaisin yhteyttä valmistajaan ensin ja ruinaisin vaihdon uuteen tms. Varmaan huoltoakin tarjoavat, mutta sehän on sit omasta väännöstä kiinni varmaan.

  Finnsatilla näitä ongelmia tuntuu olevan sen verran, että saattavat olla jonkin verran ystävällisiä laitteistovikojen kanssa ja vaihdattaa uusiinkin koneita... Kokemusta ei ole siis käytännöistä, mutta aika selväähän tuo nyt on, että virittimissä on jotain vikaa tms.

  Mulla Elisan kaapeliverkossa toimii vallan hyvin. Oli tallennuksia kaikki kolme tai vähemmän.
   
 15. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen mitä selvää sai, niin taitaa olla operaattorista johtuvia vikoja. Ota yhteys Finnsattiin ja kerro missä verkossa laitetta käytät. Joillekinhan ovat toimittaneet spesiaali päivityksiä eri operaattoreiden omituisuuksien takia...

  Mulla taas päivityksen jälkeen toimii entistä paremmin.
   
 16. Peanut

  Peanut Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis tässäkö nyt ei ole sanahakuun perustuvaa automaattista tallennusta? Tuo sanahaku kyllä epg:stä löytyy, mutta kun sitä saisi vielä hyödynnettyä tallennuksien tekemisessä...
   
 17. gooman2000

  gooman2000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ikävä kyllä ole. Toivottavasti lisäävät ominaisuuden mahdollisimman pian.
   
 18. jeesbox

  jeesbox Guest Guest

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahdollisimman moni vain toivomaan tuota ominaisuutta, niin voi joskus tullakkin. Ei ne sellaisia huvinvuokseen tee.

  Tästä osoitteesta voi lähettää toivomusta: http://www.finnsat.tv/kuluttajapalvelu.html

  Itse kyselin joskus aikoja sitten ja sanoivat että välittävät toivomuksen kehitysporukalle, mutta ei mitään takeita että sellainen toiminto tulisi.

  -------

  Mulle ilmaantui paripäivää sitten ihme ongelma boxin kanssa. Kaukosäätimen näppäimet ovat aivan sekaisin ja jotkut eivät toimi ollenkaan. Olen koittanut ottaa laitteesta virrat pois, mutta ei auttanut. Pitää kävästä hakemassa uudet paristot kaukosäätimeen, jos olis vaikka siitä kiinni. Oudosti kyllä sen näyttää jos siitä johtuu... Kun painaa 1, niin menee kanavalle 7, VOL alas ei tee mitään, mutta laitteen ledi vilkahtaa aina että jokin signaali sinne ainakin kulkee painalluksesta, CH alas tulee tallennukset listaus esiin?? jne.. Onneksi suuntanäppäimet toimii vielä ja voluumia voi siitäkin säätää, sekä kanavia vaihdella.
   
 19. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös joku muukin aiemmin ketjussa ilmoitellut samaa? Kannattanee tarkistaa ketju ja kysellä tietoja ko. hahmolta...
   
 20. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ei ymmarra. Automaattinen tallennus? Siis vai että boxille voisi kertoa, että kaikki tietyn sanan sisältävät ohjelmat tallentuisivat automaattisesti? En ole tämmöisestä ominaisuudesta koskaan kuullutkaan, siis minkään digiboxin yhteydessä. Enkä sellaista ole koskaan osannut edes ajatella... :)

  Muutenhan sanahakua PYSTYY hyödyntämään jo nyt. Teet hauan ja merkkaat haluamasi ohjelmat tallennukseen. Tämän kun tekee esim. joka maanantai, niin tulee aina viikon ajalta haluamat ohjelmat talteen. Noin ens hätään, jos ymmärsin tarpeesi oikein... :)