Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sain itse tämän alustamisohjeen puhelimitse Finnsatin huollosta, kun minulla oli jokin ylimääräinen tiedosto luettelossa. Sa auttoi. Alustaminen kävi kolmessa sekunnissa, koska kovalevyni oli tyhjä.
   
 2. M Penttonen

  M Penttonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0


  Laitteessasi on kaikki mahdolliset painajaiset – käyttäjälle ja valmistajalle.

  Jos sinulla on näin käyttäytyvä HD-tallennin niin kerro sen nimi ja malli, niin otan sen välittömästi kokeiltavaksi. Mutta jos sinulla ei ole sellaista, niin minkä nimen antaisit laitteelle kuvaamaan sen ominaisuuksia? HDPainajainen1000 tai HDNighmare2000?

  Toisaalta kerro vielä kymmenen lisää verenpainetta nostattavaa puutetta, jotta joku valmistaja voi ne toteuttaa tai välttää niiden ohjelmoinnin.
   
 3. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle ei ole missään kohtaa tullut yhtä enempää noita dab-tiedostoja. Ja ovat poistuneet joko itse poistamalla tai itsestään. Asiaa voi auttaa myös tehdasasetusten palautus tai uudelleen käynnistys. Syytä tiedostojen syntymiselle en tiedä.
  Itselläni boxi teki käyttöön oton jälkeen ainakin yhden dab tiedoston (muistaakseni, saatto olla jonkun muunkin niminen). Tästä päättelin, että ne ovat jotain laitteen testitiedostoja tms. Näin varsinkin, kun ne poistuvat ajan myötä itsestään...

  Saanko mielenkiinnosta kysyä, että miksi tuo tekee EPG ajastuksista työläitä? Täytyykö sun päästä roplaan jokaista ajastusta vielä manuaalisesti, ja jos niin miksi?

  Ymmärrän siis pointin tupla-recistä. Oletan toisen rec-painalluksen EPG valikossa poistavan merkityn tallennuksen. Jos näin, niin kolikon toisella puolella vahinkopainalluksen poisto vaatisi sitten kahden eri napin käytön... :)
   
 4. zamutta

  zamutta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän päivityksellä selkeästi positiivisia vaikutuksia Welhon verkkoon oli.. Siis liittyen Welhon EPG-ongelmiin, joita boksin uudella softalla yritetty vähentää mahdollisimman paljon, tämä on hieno piirre Finnsatilta (ongelma ei siis alunperinkään boksin vika, vaikka siltähän se helposti tuntuu). Ehkä Welho saa viat vielä korjattua kuntoon niin saadaan tästä boksista vielä parempi ja nopeampi. Tämä päivitys siis tiettyjen muutoksien takia hidastanut tuota EPG-listan päivitystä. Pitäisi ilmeisesti olla nyt samaa tasoa kuin Elisa/Sonera verkoissa. Normaalisti jos verkko olisi kunnossa niin Welho/DNA:lla pitäisi olla tekniikan puolesta nopein EPG-verkko (tekniikka siis eri kuin esim. Sonera tai Elisa). Ainoa kaapelioperaattori joka siis lähettää EITother tietoa.

  Boksissa on pieniä vikoja vieläkin ja niiden kanssa oppii elämään, mutta yksi todella todella raivostuttava ongelma esiintyy vieläkin..
  Eli boksi menee n. kerran illassa mustaksi ja ilmoittaa ruudulla (en muista tarkalleen tekstiä) että kanavia ei voi katsoa ilman tallenteiden lopettamista tms.. Tämä tapahtuu jopa ilman, että tallennuksia on päällä jos selaa omatekemää kanavalistaa tarpeeksi nopeasti läpi.. Kanavalistalla on siis esim. yle hd, mtv3hd,nelonen hd, canalin kanavia, suomitv hd, jim, sub yms. Kun tuo musta ruutu ja teksti tulee niin silti pystyy selaamaan kanavia läpi, mutta kuva pysyy mustana ja ilmoitus pysyy ruudussa. Huomaisin, että yhden kanavan sain näkymään tässä sekoilutilassa, en muista nyt 100% mikä se oli, mutta muistaakseni suomitv?
  Normaalisti tämä ongelma esiintyy kuitenkin silloin kun tallennuksia on päällä. Ei siis auta kuin sammuttaa boksi, välillä sekään ei auta vaan tallenukset joutuu käynnistyksen jälkeen pysäyttämään, että kuvan saa jälleen näkymään..

  Esiintyykö jollain muulla samaa ja osaako joku selittää mistä tuo johtuu?


  Tallennukset ovat myös ajan puolesta yleensä onnistuneet, mutta silti melkein jokaisessa tallenteessa on huutomerkki perässä. Tallennuksissa on lähestulkoon kaikissa 1-2 kohtaa jossa kuva pirstaloituu hetkeksi ja sitten palaa normaaliksi, johtuisiko nuo huutomerkit näistä kuvan virheistä? Ja nuo kuvan virheet taas kuvan prosessoinnista vai tallennusvirheistä? Signaali taso taitaa olla kuitenkin 100%.
   
 5. Pennanen

  Pennanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse huomasin, että kun tallennan ohjelmaa ja katson ko. ohjelmaa samaan aikaan, ja kun haluan pysäyttää katselun hetkeksi (pause), niin tallennus pysähtyy.
  Voin toki jatkaa ohjelman katsomista (ajansiirtona, play), mutta kun vahingossa vaihdan kanavaa tms. niin ajansiirto nollautuu, ja nauhoitus jää 1/x mittaiseksi (tarkoitus oli nauhoittaa koko ohjelma). Hieno laite!!!

  Valmistaja lupaa pakkauksen kyljessä 100 hyvää ja 10 kaunista:
  "Voit tallentaa kolmea kanavaa yhtäaikaisesti, ja..."
  "Vaivaton ja helppo käyttää..."
  "Vaikuttavan ajansiirtotoiminnon avulla voit..."

  JUST JOO, on niin HD ja vaivaton, että
   
 6. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajansiirtoa en käytä, mutta kaksi ensin mainittua alleviivaan kyllä omasta käytöstäni.
  Veikkaan, että Puolassa tms. alihankittu kokoonpanotyö aiheuttaa ikäviä laatuongelmia Finnsatille. Aina ei kannattaisi säästää työnlaadussa.

  En muista olenko itse pausettanut tallennuksessa olevan ohjelman katselua, mutta ainakaan en itselläni ole törmännyt mainitsemaasi tallennuksen pysähtymisongelmaan. Asiasta kannattaa ilmoittaa Finnsatille, niin voivat sen lisätä seuraaviin päivityksiin.
  Sinulla on siis jatkuva ajansiirto päällä? Voisiko ongelma liittyä siihen? Minulla nimittäin ajansiirto on pois päältä.

  Suosittelen sinun olemaan yhteydessä valmistajaan ja/tai mikäli ostosta ei ole vielä kauaa, laitteen ostopaikkaan ja vaatimaat laitteen vaihtoa. Vakuudeksi voit ottaa tämän foorumin. Jotkut yksilöt tuntuvat vain olevan huonoja. Itse palautin ensimmäisen hyllystä valitsemani kovalevy vian takia. Toinen on toiminut vallan hienosti.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2012
 7. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä ole minulla ainakaan esiintynyt tuota "kanavaa ei voi katsoa ilman tallenteiden pysäyttämistä" muutoin kuin jos yrittää kolmatta kanavanippua katsella samalla kun kahdelta muulta tallennetaan.

  Huutomerkki tallenteidesi perässä johtunee luultavasti juuri niistä pikselöityneistä kohdista. Mun mielestä boksi merkkaa tosi herkästi huutomerkin tallennusvirheen merkiksi. Hyvä toki niin, mutta monasti sitä virhettä ei itse edes huomaa.. :)

  Mulla ei oo tullut kuin ihan satunnaisesti huutomerkkejä tallennuksiin sen jälkeen kuin palautin tehdasasetukset laitteeseen. Käytössä vielä vanha softa, en lisäile manuaalisesti minuuttia tallenteisiin ja käytän automaattista yliaikaa. Ennen kuin palautin tehdasasetukset eli resetoin softan, niin huutomerkkejä tuli lähes aina, mutta tallennukset onnistuivat muuten. Nyt huutomerkkejä ei ole tullut.

  Eli zamutta, oletko kokeillut softan resetoimista? Finnsatin mukaan suuri määrä jatkuvia virheitä voi johtua "softan jumiutumisesta" eli jossain on bitti poikittain ja se ei oikene kuin tehdasasetusten palautuksella...
   
 8. zamutta

  zamutta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo täytyy kokeilla tuota resetointia. Odotin, että päivitys olisi tähän ongelmaan auttanut, mutta ei. Eilen tämä sama tapahtui taas ilman, että tallennuksia oli päällä. Nyt ei saanut mitään kanavaa näkymiin kun yhtenä päivänä jokin kanava kuitenkin toimi :) Ensimmäisenä tuli mieleen kovalevy ongelma, mutta kun ei mulla kovalevy ole päällä koko aikaa niin selvästi boksi menee jotenkin "tukkoon" noista kanavista. Joko siis nopeasta kanavien vaihtamisesta tai sitten siitä, että tallennuksia muutama samaan aikaan päällä ja vaihtaa katsottavaa kanavaa.

  Tuo 3 tallennusta samaaan aikaan ja yhden katsominen ei ainakaan omalla boksilla tule onnistumaan kun ei taida kahden tallennus ja kolmannen katsominenkaan onnistua :D

  Ja allekirjoitan myös tuon tallennuksessa olevan ohjelman katsomisen ongelmat. Jos tallennus on päällä ja alan pikkasen myöhemmin sitä alusta katsomaan niin vaikken mitään pausea käyttäisikään vaan katsoisin ohjelmaa koko ajan niin boksi tilttaa ja jumittaa vähän väliä. Tähän auttaa tuolla aikaisemmin jo jonkun mainitsemat toimenpiteet.. Eli täytyy käyttää eri konsteja, että tuota katsomista voi jatkaa eikä jumitus jatku. Välillä pitää hypätä vähän taaksepäin, välillä riittää stop ja uudelleen käynnistys yms.. No nyt olen oppinut katsomaan ohjelmat sitten vaikka seuraavana päivänä jos alkuun ei ehdi.. :)

  Muuten täytyy myöntää, että ei nuo huutomerkit haittaa tuolla sivussa ja tallennukset onnistuvat lähestulkoon kaikki. Päivityksestä nyt 4 päivää ja n. 10 tallennusta myöhemmin on kaikki onnistuneet.
   
 9. zamutta

  zamutta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millä resoluutio asetuksella olette muuten saaneet parhaan kuvan? Mulla menee siis HDMI piuhalla kuva vahvariin ja sieltä telkkariin. Vahvarissa pitäis olla hyvä skaalain ja olen sieltä asettanut 1080P skaalauksen. Musta tuntuu, että kun boksin kuvan antaa mennä alkuperäisenä vahvarin hoidettavaks niin kuva olisi ehkä parhaimmillaan, mut ongelma on nyt sitten siinä, että kun resoluutiot vaihtelee niin kanavan vaihdot kestää yllättävän kauan ja TV näyttää aina nuo resoluutiot kanavanvaihdossa.

  Jos taas boksista laittaa 1080i asetuksen niin silloin nuo vaihdot sujuvat selkeästi nopeammin, koska boksi lähettää koko ajan samaa resoluutiota eteenpäin vahvarille, mutta mielestäni kuva ei ole niin hyvä.

  Mielelläni kuulisin miten muut on kuva-asetukset säätänyt tai vinkkejä miten tuo kannattaisi tehdä. Voi olla tietysti, että olen näissä kuva-asioissa myös vähän vainoharhainen :)

  Jotenkin musta vaan tuntuu ettei tän boksin skaalainpiiri mikään erikoinen ole. Ainakin toiseen tallentavaan SD boksiin verrattuna. HD on tietysti erikseen..
   
 10. ttyppi

  ttyppi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma 5v vanha digiboksini hajosi, mutta yllätyin iloisesti että löytyi tilalle tämä monessa suhteessa parempi laite.

  Laitoin Finnsatille alla olevan palautteen, toivottavasti reagoivat näihin!
  :)
  -------------------------------------------------------
  Käytössäni on versio 1.05 (FH05HDR_v105.sdl)
  Antenniverkko, ei kortteja käytössä (eli lienen "helppo" tapaus)
  ;)
  -------------------------------------------------------
  Ongelmat/virheet:
  -------------------------------------------------------
  1. Jatkuvan ajansiirron käyttö hidastaa kanavanvaihtoa huomattavasti.
  Tarvitaan siis nopea kanavanvaihto myös, jos jatkuva ajansiirto käytössä. Nyt vaihto kestää n. 5-7 sekuntia, muutoin n 1 sekunti

  2. Jos kanavainfo on pois päältä (aikajana ei siis näy), tallenteen katselussa eteen/taaksehyppy toimii väärin, esim:
  hyppää vain 60 sekuntia eteen ja taakse (eli lyhyen hypyn verran!)
  (kun pitkä on 30sek ja lyhyt 60sek, todellakin laitoin pituudet kokeeksi noin)
  Jos kanavainfo (=aikajana siis näkyy) on päällä, toimiii oikein: esim hyppää 60 sek eteen ja 30 sek taakse

  3. Jos kanavainfo on pois päältä (aikajana ei siis näy), pitkä REW-painallus ei mene tallenteen alkuun (ei siis tee mitään).
  Jos kanavainfo on päällä (aikajana siis näkyy), toimiii oikein: REW menee tallenteen alkuun
  -------------------------------------------------------
  Parannusehdotukset:
  -------------------------------------------------------
  1. Hyppy eteen/taakse myös 90sek tai 120sek

  2. Tallenteen muokkauksessa/katselussa pikasiirtymä lähelle loppua (jos haluaa esim poistaa alun ja lopun pari minuuttia)
  tai mieluummin vaikka 10% kerrallaan eteen/taakse. Mitkähän näppäimet siihen kävisi ... vaikkapa ylös/alas?

  3. Tallennetta katseltaessa info-painikkeen tietoihin näkyviin sen hetken katselukohta/tallenteen kesto(esim 0h:28m:13s/1h:00m:14s tai 0:28:13/1:00:14)
  (en käytä aikajanaa, joten nuo tiedot ei näy mulla mistään)

  4. 1,5x kelausnopeus eteenpäin äänen (ja yle-tekstityksen) kanssa

  5. 7-päivän EPG: kun vaihtaa kanavaa, ei saisi vaihtaa päivää jota näytetään (koska siihen on oma painikkeensa)
  Siten voisi katsoa helpommin eri kanavien tietoja esim ylihuomiselta

  6. Tallenteiden kopiointi USBin tai nettikaapelin kautta ulkoiselle tallentimelle

  7. Ohjelmahaku (TTX-toiminto) erikseen pelkästä ohjelmaotsikosta tai ohjelmaotsikko+tekstiosasta. Nyt hakee ilmeisesti molemmista.

  8. Tekstiteeveessä "hyperlinkkitoiminto" ruudun tekstiosassa näkyviin sivunumeroihin
  esim siirtyy hyppynäppäimellä aina seuraavan numeron kohdalle ruudulla ja OK:lla siirtyy a.o. sivulle

  9. Jokin vielä nopeampi konsti 7-päivän oppaaseen siirtymiselle (esim voisi valita kumpi aukeaa oletuksena, kun painaa EPG)

  10. Back näppäin ei vaihtaisi edelliselle katsellulle kanavalle (koska on jo P<>P-näppäin sitä varten)

  11. Ajastuslistalla saisi olla jokin kuvake, josta toistuvat tallennukset erottuisivat muista. Samoin käynnissä olevat ajastukset.

  12. Ja ne tallennekansiot olisi hieno juttu!
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2012
 11. gooman2000

  gooman2000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on boxissa käytössä Alkuperäinen-asetus. Tällöin boxi lähettää kuvan töllölle skaalattavaksi, ja minusta kuva näyttää paremmalta. Kun vaihtaa SD-kanavalta toiselle, niin kanavan vaihdon yhteydessä kuva ei "räpsähdä", kun taas SD:ltä HD:lle vaihdettaessa kuva räpsähtää, ja kestää pari sekuntia ennen kuin töllö on vaihtanut resoluution lähetteen mukaiseksi (ja sama vaihdettaessa takaisin sd:lle). Tässä on varmasti töllö kohtaisia eroja.
   
 12. Georg Tilsa

  Georg Tilsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemmin totesin laitteen tallentavan uudella ohjelmistolla luotettavasti. Niin se tekeekin, mutta eräs ihmeellisyys laitetteessa on liittyen kovalevyn käyttöön: Laitteen komentaminen valmiustilaan ei pysäytä kovalevyä vaikka tallennuksia ole samaan aikaan käynnissä. Ajansiirto on kyllä kytketty päälle, mutta ei sen valmiustilassa tulisi olla aktiivinen. Mitä mahtaa muuten tarkoittaa laitteen etunäytössä oleva punainen neliö, jossa jonkinlaiset "viisarit"? Pitänee kokeilla resettiä jahka ehtii, jos tuo tokenisi.

  Muutamaan aikaisempaan laitteen sielunelään koskevaan kommenttiin, tuossa linkki noihin laitteen sisäkuviin: http://tekniikka.kuvat.fi/kuvat/Finnsat/
  Kovasti integroidun näköistä tekniikkkaa. Erillisiä piirejä ei juuri näy. Turkissahan tuo on kasaan lyöty. Ohjelmisto on kyllä huolellisen oloisesti suometettu. Vielä ei ole näkynyt yhtään vieraskielistä valikon osaa tai virheilmoitusta. Lieneekö ohjelmisto sitten täysin Finnsatin oma ja 100% seinäjokista tekoa? Eipä sillä, tehtiinhän Nokiankin boksit aikanaan Ruotsissa, Romaniassa ja missä lienee. Verkkokaupan Procasterit tulivat aikanaan Arionilta Etelä-Koreasta ja ohjelmistoa kehitettiin Suomi-Korea-akselilla.

  Kuvanlaatua olen itsekin pähkäillyt. Verrattuna Procasterin Pioneer-skaalaimeen, SD-kuva skaalattuna 1080i-kokoon on Finnsatilla on paljon voimakkaammin terävöitetty kuin Procasterissa. Terävöityksen myötä myös MPEG-pakkauksen rosot näkyvät varsin selvästi. Kuva on kuitenkin omalla katseluetäisyydelläni 32" ruudusta ja 0-terävöityksellä kelvollinen, mutta lähempää tarkasteltuna jälki ei ole kaunista. Ajamalla kuva 576i-koossa televisioon, lopputulos on TV:n skaalaamana huomattavasti miellyttävämpi. Toki kuva on myös pehmeämpi, mutta tämä on helppo säätää hyvälle tasolle TV:n terävöitystä säätämällä. Boksin skaalaamasta kuvasta terävöityksen säätövaraa ei ole, koska terävöityksen tulee olla silloin nollilla. HD-kuvan kanssa ongelmaa ei ole, koska kuva on vapaa MPEG-artifakteista.
   
 13. zamutta

  zamutta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo Procasterin SD-kuvaan itsekin tuota vertailen. Siinähän tuo Pieneerin skaalain on ihan huippuluokkaa ja kuvaan olen ollut täysin tyytyväinen. Procaster siirtyi mulla makkariin ja nyt tuntuu, että siellä on parempi kuvanlaatu vaikka pari vuotta vanhempi telkku kuin olkkarissa Finnsatin kanssa :D

  No onneksi suurinosa katsottavista on HD kanavina niin eipä tuo paljoa haittaa. Nyt saa vaan pähkäillä TV:n skaalaimen ja vahvistimen skaalaimen välillä..:) Mutta todennäköisesti tuo alkuperäinen resoluutio boksin päässä on paras vaihtoehto..
   
 14. MrPunkle

  MrPunkle Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on tehnyt tuota kans aika useesti ja joka kerta se on tehnyt sen sillon kun olen omalla kanavalistalla surffannut kanavia järjestyksessä Yle1 -> Yle2 -> MTV3 HD -> Nelonen HD -> FST5 ja tuohon se sitten jumittaa juuri kuvaamallasi tavalla, kun yrittää mennä FST5 kanavalle. Eli jotain siinä ilmeisesti tapahtuu kun HD kanavalta menee SD kanavalle.

  Nyt muutaman päivän olen tehnyt niin että kun menen HD kanavalla, annan sen olla kanavalla niin kauan että kuva näkyy ja vasta sitten hyppään seuraavalla. Tämän jälkeen poksi ei ole kertaakaan juminut. Eli olisiko jotain ongelmaa nuiden HD kanavien kanssa jos sieltä liian nopeesti poies lähtee??? Jokin prosessi menee kovastikkin juntturaan...?
   
 15. arkom

  arkom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on juurikin tuon takia asetus 1080i:llä. Koska kanavan vaihtojen välillä on havaittavissa tuota "räpsähtämistä" ja vaihto taitaa kestääkin hitusen kauemman aikaa. Automaatti-asetuksella taas etenkin jotkut urheilut (URHO lätkä, Canal+ futis) pätkivät hieman. Joten 1080i on ollut itselle edellä mainittujen takia toimivin ratkaisu.

  En sitten tiedä olisiko tuolla "alkuperäinen" asetuksella SD-hieman parempaa. Itse en ainakaan äkkiseltään huomannut omalla töllöläni eroa.

  Nopeasta kanavan vaihdosto täytyy antaa plussa. Ei ole enää sillä "mummo-asetuksella" kuten vanhalla Topparillani, että kun painat vaikka ykköstä, niin kerkeää kahvit juoda välissä, ennenkuin kanava on vaihtunut.
   
 16. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näillä violla näkisin, että otat yhteyttä valmistajaan ja vaadit laitteen vaihdon. Jo tuo ettei kolmea kanavaa pysty tallentamaan riittää siihen, sehän on laitteen luvattu ominaisuus.

  Eikä tallenteen katsomisenkaan pitäisi vaatia mitään kikkakonsteja!
   
 17. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se kuva etupaneelissa tarkoittaa, että ajastuksia on tehty. Sen alle tulee sitten vielä numerot 1,2,3 sen mukaan montako tallennusta on menossa. Taitaa tallennuksesta syttyä oma "rec" valokin vielä siihen...

  Ajansiirtoa en ole kokeillut joten en osaa kommentoida sen suhteen, mutta mulla on vanhalla softalla boksi huristanu kovalevyään hetken aikaa sammutuksen jälkeen ja sit se on sammunut. Voihan sulla toki olla joku häikkä ajansiirron kanssakin. Sehän selviää, kun otat ajansiirron pois päältä ja kokeilet. ;)
   
 18. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palautetta on aina hyvä lähettää valmistajalle. Ei ne tuotteet muuten parane! :)

  Miksi ihmeessä laitat lyhyen hypyn pidemmäksi kuin pitkän hypyn? Entäpä kun painat toisen kerran hyppyä samaan suuntaan, tuleeko sitten "pitkä" vai "lyhyt"?
  Mulla ainakin toimii ihan oikein oli ruudussa infot näkyvissä tai ei...

  3. Voisihan se tuossakin näkyä joo, mutta mikset paina "play" painiketta, niin näkisit haluamasi tiedon?
  Eihän info-näkymällä tee oikeastaan mitään tallennetta katsoessaan... Ellei nyt kelloa halua katsoa. Näkyykös se aikajana-näkymässäkin? Siis ihan vain kysymyksenä, että miksi et käytä aikajanaa? Ei päätäkään seinään kannata hakata, jos on olemassa toimivampi vaihtoehto... :)

  10. Tuo on totta. "Back" napin kanavan vaihto aiheuttaa vain turhia kanavan vaihtoja, silloin kun sitä vahingossa erehtyy painamaan kerran liikaa tms.
   
 19. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellänikin jäi ensimmäisessä sittemmin vaihtoon menneessä Finnsatissa jokin mikroskooppisen pieni merkkivalo päälle virran sammutuksen jälkeen joksikin ajaksi. Finnsatin huollosta sanottiin, että se oli ilmeisesti juuri mainitsemasi tyyppinen merkkivalo siitä, että kovalevy jäi vielä pyörimään vähäksi aikaa sen jälkeen, kun olin katsellut tallennettua ohjelmaa. En kuitenkaan ollut katsellut mitään tallennetta kahdeksaan tuntiin eikä ajansiirtokaan ollut päällä.

  Tiedoksi niille Welhon verkossa oleville, jotka ovat saaneet jonkin maksukanavapaketin mukana ilmaiseksi MTV3 Maxin HD-version katsottavaksi 1. maaliskuuta alkaen: jos laite herjaa, että sinulla ei ole kanavan katsomisoikeutta, irrota boksi pistorasiasta minuutiksi. Kanava näkyy, kun virta kytketään uudestaan päälle.
   
 20. ttyppi

  ttyppi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä selitin vähän epäselvästi, tässä vielä toinen esimerkki samasta asiasta, toivottavasti selkeämmin kerrottuna :)
  -----------------
  1. Asetukset: "pitkä hyppy" 60 sek ja "lyhyt hyppy" 30 sek (eli tällä kertaa "järkevät" arvot)

  2. Asetuksista "kanavatiedot"-tieto pois päältä
  (vaikuttaa siis sekä "kanavatiedot" että "aikajanan" näkyvyyteen, haluaisin tosin että voisin ottaa vain "kanavatiedot" pois!)

  3. Ongelma: Näillä asetuksilla kun painaa "hyppy eteenpäin", menee vain 30 sekuntia eteenpäin
  (ei siis 60 sek, vaikka "pitkä hyppy" on asetettu siihen).
  Sama jos hyppää eteen- tai taaksepäin tai vaihtaa hypyn suuntaa, niin hyppää aina vain 30 sekuntia.
  (Tallenne jolla testasin oli Teema-kanavalta jolla näkyy sekuntikello, jotta näin hypyn pituuden ilman "aikajanaa")

  4. Kun muuttaa 1. kohdassa "lyhyeksi hypyksi" 60 sekuntia, sitten hyppää AINA eteen ja taakse 60 sekuntia.
  Eli tämä kait todistaa että ilman "aikajanaa" hyppää aina "lyhyen hypyn", ei koskaan "pitkää hyppyä"

  5. Jos "kanavatiedot"-tieto on pois päältä, "play"-painike ei näytä mitään infoa (katsottu/kokonaisaika).

  6. Jos "kanavatiedot"-tieto on päällä, kaikki edellä mainittu toimii ihan oikein.

  Mutta kun en välittäisi aina katsoa kanavatiedota, kun muutenkin tiedän mille kanavalle vaihdoin.

  7. Toinen ongelma että "kanavatiedot" ja "aikajana" menee ikävästi juuri tekstityksen päälle (vaikka vain 3 sekunniksi minimissään).
  Tietysti läpinäkyvyyden lisääminen auttaisi jonkun verran. Jos voisi valita vaikka kuvaruutupaikan, missä "kanavatiedot"+"aikajana" näkyy.
  -----------------

  Huoh, kai se on sitten pakko laittaa tuo "kanavatiedot"+"aikajana" päälle, kunnes saavat korjattua...

  -----------------
  Muuten, onko kukaan löytänyt tätä seek-toimintoa, joka mainitaan manuaalissa, sivu 9:
  "Aikajanalla nopea siirtyminen (Seek)"

  Missä piileksii tämä piirre?

  Se on siis eri asia kuin pikakelaus tai pitkä/lyhyt hyppy.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2012