Finnkino

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 21.03.2011.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 455
  Saadut tykkäykset:
  633
  On se aika selvä juttu, ettei noille saleille helposti uutta käyttöä löydy. Varsinkaan noin isoille tuon kokoisella paikkakunnalla. Sikäli siis ihan ymmärrettävää ja tuskin ostajallekaan on ollut epäselvää mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

  Eli bisnesnälökulmasta perusteltua, mutta leffateatterien ystävän näkökulmasta surullista. Itse asiassa vanhan kunnioittamattomuus on aika suomalainen ilmiö länsimaisessa kontekstissa. Monessa muussa maassa sali olisi säästynyt ja kerroksellisuus olisi säilynyt. Olen selittänyt ilmiön sillä, että Suomen ja suomalaisten historiakäsitys sekä kaupungistumisen aika on hyvin lyhyt verrattuna muuhun maailmaan.
   
 2. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005289911.html

  Uusin käänne Lappeenrannassa tyrmistystä herättäneessä tapahtumaketjussa tulee Etelä-Karjalan Osuuspankista, joka vuokrasi Finnkinolle lakkautettujen Kino-Aulan ja Nuijamiehen kiinteistöjä.

  ETELÄ-KARJALAN Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns sanoo Finnkinon ilmoittaneen pankille ennen juhannusta selkeän syyn sille, miksi yhtiö tulisi poistamaan pikkukinojen arvoirtaimiston:

  ”Jotta vuokranantajalle ei tule houkutusta vuokrata tiloja kilpailevaan toimintaan. Sanamuoto oli juuri näin. Se kerrottiin meille puhelimessa”, Krohns sanoo.
   
 3. Swagman

  Swagman Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2015
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  9
  No se ei enää ole Finnkinosta kiinni. Etenkään Kino-Aulan talo ei minusta ole mikään koristus muutenkaan.
   
 4. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  13
  Elokuvateatteritoimintaa harjoittava yrityshän aina yleensä omistaa irtaimiston, joten ei kai se mikään ihme ole, että ne viedään pois kun vuokrasopimus lakkaa.
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 753
  Saadut tykkäykset:
  708
  Yhdessa paikassa neljä salia ja yksi henkilökunta vastaan kaksi salia eri osoitteissa ja kahdet henkilökunnat.
  Oliko tässä yhtälössä jotain mitä joku ei ymmärtänyt?
  Olisivat tyytyväisiä, että on vielä paikka missä katsoa elokuvia. Ja kohta "kohu" on laantunut ja kukaan ei muista.
   
 6. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  https://yle.fi/uutiset/3-9726802

  Yhteensä Suomessa on yli 300 elokuvasalia. Finnkinolla on tällä hetkellä käytössä 102, ja Bio Rexillä on 30. Cinamon lisää salien määrää ensi vuonna vielä viidellä.

  Mitäs nuo loput sitten on? Onko yksittäisiä ketjuihin kuulumattomia muka noin paljon vai lasketaanko tähän nyt jotkut auditoriotkin?

  [​IMG]
   
 7. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Kyllä siinä on varmasti laskettu mukaan kaikki auditoriot joista filmiprojektori löytyy ja varmaan myös ne paikat joissa kiertävät teatteriyrittäjät käyvät leffoja näyttämässä.

  "Näinä muuttuvina aikoina tuskin kukaan tervettä liiketoimintaa pyörittävä yritys pystyy toimimaan niin, että lepää laakereillaan." Finnkinon myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Peltola

  Tähän laakereilla lepäämättömyyteen on ainakin Jyväskylän Fantasia osalta vaikea yhtyä kun tänään tuli siellä käytyä. Sateisena alepäivänä lippukassalle oli vaivainen 20metrin jono kun kaksi työntekijää yritti asiakkaita palvella. Jotenkin vielä muistan ajan kun tuollakin oli ainakin valmius myyjä lippuja neljältä luukulta.

  Jonon takia päädyin sitten lippuautomaatille asioimaan. Eihän siinä muuten mitään, mutta tykkään jemmata finnkinon leffaliput myöhempää muisteloa varten. Joten nyt en sitten koneesta saanut kuin 20cm pitkän kuitin tai itseasiassa neljä kuittia jotka kone tulosteli ja yksi kerrallaan tiputteli LATTIALLE. Kyllä siinä semmoinen kaukalo oli mutta yksikään siihen ei osunut. Ei siis mikään ihme ettei automaatille jonoa ollut. Kovin nöyryyttävä kokemus.

  Näin asiakkaan näkökulmasta tämä Finnkinon aktiivisuus näkyy lähinnä kustannusten karsimisena. Työntekijöitä on vain vähennetty ja mainosmyynnin myötä leffassa käynti kestää aina vartin pidempään kuin leffan pituudesta voisi päätellä. Lipun hinnoista nyt turha paljon purnata, mutta luulisi niidenkin olevan juuri sopivalla kipukynnyksellä kun lähes aina on salissa vähintään puolet penkeistä tyhjinä.
   
 8. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 285
  Saadut tykkäykset:
  32
  Onhan näitä pienempiä ketjuja ainakin Savon Kinot. Varmaan muitakin löytyy?
   
  Caporegime tykkää tästä.
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Ketjuista en tiedä mutta yksittäisiä leffateattereita on ainakin Kino Engel Helsingissä ja Bio Grand Tikkurilassa. Ritz Vaasassa.
  Niin ja Kino Andorra hesassa jossa tosin ei pyöri mitään normaaliohjelmistoa vaan festareita ja yksityistilaisuuksia.
   
 10. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 865
  Saadut tykkäykset:
  7
  Yksittäisiä ketjuihin kuulumattomia leffateattereita löytyy yllättävän pieniltäkin paikkakunnilta, esimerkiksi Suonenjoella on toiminut pitkään Kino Rio. Saa plussaa mukavista penkeistä, ja siitä että leffojen alussa näytetään vain leffatrailereita.
   
  Caporegime tykkää tästä.
 11. Swagman

  Swagman Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2015
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ketjuihin kuulumattomia on todellakin paljon. Käytännössä jokaisella yhtään isommalla (tarkoittaen vähintään tuhansia asukkaita) paikkakunnalla on jonkinlainen elokuvateatteri ja kuten kartasta näkyy, ketjut eivät kata paikkakunnista kuin pienen osan. Esimerkkeinä vaikkapa Kouvolan Kino 123 ja Studio 123 (kolme salia molemmissa), Rauman Iso-Hannu (kolme salia) ja Sodankylän Lapinsuu sekä tietenkin Helsingissä esim. Kino Engel, Korjaamo ja Riviera.
  Vaikka Finnkinoa kuinka monopoliksi julistetaan ja lippujen määrässä se on selvästi markkinoiden isoin, niin maantieteellisesti Finnkino toimii varsin suppealla alueella. Muita teattereita on siis paljon vaikka se olisi muutamassa isommassa monopolikaupungissa asuvien helppo unohtaa.
   
  Caporegime tykkää tästä.
 12. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oulussa on Star ja ohjelmisto on valtavirtaa. Mitä googletin niin osa mainituista ei näytä valtavirtaensi-iltoja, joten siinä mielessä eivät juuri kilpaile Finnkinon kanssa vaikka paikkakunnalla olisikin.
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 872
  Saadut tykkäykset:
  745
  Kajaanin Biorex on huhujen mukaan tehnyt tappiota koko sen ajan, kun uusittu teatteri on ollut olemassa. En tiedä onko se totta, mutta en ihmettelisi, koska en muista yhtään ensi-iltaa, joka olisi ollut lähellekään loppuunmyyty. Pahimmillaan ensi-illoissakin on ollut vain parikymmentä katsojaa. Viikko pari ensi-illasta, jos leffa vielä pyörii, saatat saada parhaimmalle paikalle lipun vielä melkein viime hetkellä. 10-20 katsojaa tuntuu olevan aika normaali määrä jonkin aikaa pyörineessä leffassa.

  Muuten teatterin ykkössalia pitää kehua. Näin pieneen kaupunkiin se on oikein hyvä. Hobituksetkin esitettiin aikanaan 3D:nä 48 Hz:llä ja Monty Pythonin viimeinen livekeikkakin näytettiin satelliitin välityksellä. Kuva on iso ja hyvä.
  Muut salit ovatkin sitten sellaisia pienen kaupungin saleja, joiden kuvassa saattaa nähdä välillä pikseliverkkoa tai muita häröjä.
   
 14. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  Kyllä tuo Finnkinon juttu Lappeenrannassa on ollut melkoista sotkua, ainakin mitä lehtien välityksellä saanut lukea asian tiimoilta.
  Todella harmittavaa että Nuijamies ja Kino-Aula loppuivat, oikein puistattaa ja tulee tippa linssiin. Siellä tuli käytyä 80-luvulta saakka.
  Olis kyllä ansainnut paremman lopun mutta olihan tuo jo tulossa kun kuitenkin Finnkino paikkakunnalle tuli joten isompi tuhosi kilpailijan.
   
 15. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Kesäpäivän lippumenekkiä on vaikea ennustaa, vaikka olisikin Superpäivä niin hyvä sää vie äkkiä asiakkaat mennessään, etenkin kun kesä on Suomessa muutenkin huonoa leffa-aikaa. Ei kannata hirveän montaa myyjää istuttaa tyhjänpanttina tai lähettää kotiin, kun ei ollutkaan tarvetta. Lippujen hankinnan voi ajoittaa siten, että hakee kun ei ole ruuhkaa, tänään menen illalla leffaan, mutta hankin liput jo aamupäivällä, kun ei ollut jonoa. Ei tietenkään työssäkäyvälle ole aina mahdollista, mutta voi hankkia jo pari päivää ennen jos tietää milloin on menossa leffaan.

  En tiedä oletko huomannut, mutta Finnkinon sivuilla näytösten yhteydessä näkee arvioidun loppumisajan ja niissä on otettu mainokset huomioon, ja ainakin oman kokemuksen mukaan ovat pitäneet paikkansa.
   
 16. Swagman

  Swagman Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2015
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ja tietenkään nykypäivänä ei ole mikään pakko mennä ostamaan lippuja kassalta. Vaikka Finnkinon nettipalveluiden käytettävyydessä olisi parantamisen varaa, niin ne hoitavat kuitenkin olennaisen homman mainiosti.
   
 17. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Eipä tosiaan tule käytettyä kassapalvelua juurikaan. Finnkinon nettipalvelun kautta hoituu nopeasti varaukset maksuineen. Itse naputtelen yleensä puhelinnumeronkin, johon lähettävät sitten tekstiviestillä sen piletin latauslinkin.
   
 18. xtn

  xtn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  331
  Saadut tykkäykset:
  27
  Oletteko testanneet Ison Omenan Lounge salia? Oma huomio osui salin äänentoistoon. Aivan kuin kankaan takana ei olisi ollut lainkaan kaiuttimia, katon rajassa näkyi kovaääniset ja siltä se myös kuulosti.
   
 19. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  59
  Loungessa on Genelecit. Taitavat olla vanhoja esittelymalleja. Subbanen ja keskari on ainakin sellaisia joita ei enää tehdä.
   
 20. xtn

  xtn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  331
  Saadut tykkäykset:
  27
  ^Juu niin oli Genelecit. Henkilökunta tuli erikseen niitä esittelemään ennen leffan alkua. Tosiaan tuo sijoitus hieman oudoksutti, jopa omassa kotiteatterissa äänikenttä yhtenäisempi mitä Loungessa. Vaikka kaukana optimista ollaan omassakin tapauksessa. Kuva oli kyllä mun makuun varsin hyvä. Ei valittamista. Ja Loungen konsepti muutenkin. Mukava nojatuoli sähkösäädöin. Riittävästi tilaa eikä pelkoa, että vieruskaveri tönii kyynärpäällä.