Finnkino

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 21.03.2011.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  338
  Niin, siksi kun se lähin Finnkinon aukioleva teatteri on siellä Porissa ja mulla on Finnkinon sarjalippuja mitä kovasti tekisi mieli käyttää... Muuten toki esim Porvoota voisi harkita, mukava pikku kaupunki muutenkin vierailla, ainakin kesällä.
   
 2. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  17
  Finnkino kielsi asiakkailta omat karkkipussit ja muut eväät - Vain teatterista ostetut tuotteet sallittu jatkossa - Muropaketti.com

  Toivottavasti ei ole pysyvä vaikka niin taitaa valitettavasti olla . Vaikka en ole enää nykyään ollut ( ennen koronaakin) iso elokuvissa kävijä niin kyllä sielläkin välillä tykkäsi käydä. Ei niin välttämättä syöminen mutta kyllä aina oli jokin juoma mukana, oli sitten kaupasta ostettu juoma tai kodista tuotu vesipullo ( varsinkin pitkät elokuvat) niin nyt ei tuo innosta itseäni ainakaan elokuviin meneminen. Sen verran kallista elokuvateatterien tarjoilu on, että tarkan rahan henkilönä ( vähätuloinen myös) niin laittaa vielä enemmän miettimään mitä elokuvan katosominen sitten tulee kokonaisuudessaan maksaman.
   
  nepa tykkää tästä.
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 634
  Saadut tykkäykset:
  294
  Ja mitenhän tuotakin aiotaan valvoa? Reput ja taskut tutkitaan ennen saliin astumista? Teatterin työntekijä sohii taskulampulla yleisöön kesken elokuvan ja etsii luvattomia karkkeja? Mistä ne erottavat, onko syötävä karkki ostettu teatterista vai lähikaupasta? Täytyykö esittää kuitti? Potkitaanko ulos salista, jos syö jotain kiellettyä? Entä jos kieltäytyy? Soittaako ne poliisit? Mitä poliisi sanoo tähän?

  Pitääkö tähän olla lääkärintodistus, vai riittääkö kun vain sanoo, että terveydellisistä syistä minä vain tätä karkkia...

  On kyllä melko älytön haista paska -sääntö.
   
  Vox ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  338
  Eilen illalla kun leffassa kävin niin ei siellä ketään tarkastettu, eväiden varalta, tietenkään. Itseasiassa siellä oli kaikin puolin itsepalvelu - leffalippu piti scannata itse eteisaulassa että pääsi eteenpäin ja sitten myymäläosastolla oli itsepalvelukassat myös. Toki siellä oli pari henkilökuntaan kuuluvaa vahtimassa että porukka tosiaan scannaa liput ja maksaa hyllystä poimimansa eväät. Salien ovilla ei ollut enää lipuntarkastusta tms.
   
 5. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  421
  Vox tykkää tästä.
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Jännä nähdä, miten tulevat valvomaan tätä. Tulevatko tutkimaan kassit/reput ja voiko jäädä kiinni enää sen jälkeen, kun valot pimentyvät salissa? Ennen tuli osteltua sarjalippuja olan takaa ja joitakin leffoja käytyä katsomassa jopa pari kertaa. Hintojen noustessa leffakäynnit jäivät max pariin kertaan vuodessa. Jos omia eväitäkään ei saa enää tuoda, niin tulen kyllä jättämään Finnkinon täysin väliin ellei sitten seura pakota sinne menemään. Kyllä sieltä kotisohvaltakin kivasti pystyy katsomaan uusia leffoja, joten eipä jää siitä kiinni. :)

  Joskus sitä miettii näiden yritysten logiikkaa, että onko todella hintojen nosto ja oheisostoksiin pakottaminen taloudellisesti kannattavaa. Sehän on selvä, että ihmiset ovat lampaita ja harva tänä päivänä äänestää jaloillaan, mutta luulisi silti, että on kannattavampaa pitää hinnat ja etuudet sillä tasolla, että mahd. harva jättää menemättä hintatason korkeuden takia.
   
 7. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  338
  Kuinka moni täällä oikeasti menee leffaan omien eväiden kanssa? Popparit kotona valmiiksi ja reppuun? Tai mäkkäristä purilaisateria mukaan ja leffaan? Hä? :eek:
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ehkä "leffaeväät" edustavat suurimmalle osalle kuitenkin esim. karkkia, sipsiä ja virvoitusjuomia.
   
  htavilap tykkää tästä.
 9. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Pihit suomalaiset.

  Esim. Itiksen Finnkinossa on hieno konsepti. Leffaherkkua, omaa baaria ja teatterissa voi ottaa rauhassa kuppia. Jopa leffan aikana voi käydä ostamassa lisää juotavaa / syötävää. Jos kerran käy leffassa niin saisi sitten panostaa siihen kokemukseen eikä mitään lähi Alepaa :/
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ei se ongelma välttämättä ole piheys, vaan yksinkertaisesti se, että nyky-yhteiskunnassamme on niin paljon kulutusärsykkeitä, että harvalla on mahdotonta olla niiden kaikkien kohdalla tuhlaavainen. Jos elämässä ei ole muuta kuin leffassa käyminen, eikä ko. illanviettoon kuulu baaria, ravintolaa, taksia jne., niin mikäs siinä, mutta henk. koht. oon mielummin sopivissa paikoissa säästäväinen ja pääsen sitä kautta nauttimaan laaja-alaisemmin eri asioista kuin syydän rahaa ympäriinsä ja joudun sen takia jättämään väliin tiettyjä asioita. Oma lukunsa onkin sitten vähävaraiset, jotka sopivasti myös unohdetaan.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 346
  Saadut tykkäykset:
  922
  Itse yleensä leffassa otan popparit-limu -kombon, mutta aina en.

  Silloin saatan lähikaupasta hakea pienen pullon limua ja jotain karkkia. En oikein ymmärrä, että miksei niin voisi tehdä, kun karkit ja limut ovat vielä kaupassa tyyliin puolet halvempia kuin teatterissa. Kun kerran ihan samoista tuotteista on kyse, niin leffakokemukseenkaan ne eivät vaikuta eri tavoin.

  Tietenkin, jos jotain munkkeja ja pitsaa teatteriin hakee, niin ehkä se ei ole niin hyvä homma. Joskus olen jollain nähnyt Hesen noutoruokaa teatterissa ja semmoiset voisi kyllä kieltää.

  Jos tuollainen esto teatterissa tulisi, että omia karkkeja ei saisi viedä, niin menisi kyllä teatteri boikottiin, jos vain muita teattereita olisi.
  Ja saattaisipa kyllä mennä boikottiin, vaikka muita ei olisikaan.
   
 12. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  421
  (Pika)Ruoan syömistä näytöksissä en kyllä ymmärrä olkoonkin se sitten vain pitsaa tai jossain soosissa uitettuja juttuja. Tällaiset orgianäytökset yritän kiertää kaukaa. Oulussa taitaa olla ainoastaan Plazan Luxe salin näytökset näitä näytöksiä, ja sen salin lippuhinta ylittääkin oman sietokyvyn, joten asia on sillä taputeltu. Itsellä napostelut ovat yleensä irkkareita tai ei mitään. Poppareita en juurikaan harrasta, mutta ne toki olen aina ostanut paikan päältä silloin harvoin, kun niihin olen päätynyt.
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 628
  Saadut tykkäykset:
  914
  Tämä kielto on vähän kuin liikennevalot jalankulkijoille. Itse katson lähinnä liikennettä ja valoista korkeintaan, mitä risteyksessä tällä hetkellä tapahtuu, jos autoa ei ole tulossa päälle, niin menen kadun yli ja missään tapauksessa en luota vihreänvalon tai suojatien voimaan. Yksi henki se minulla vaan on.
   
 14. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  17
  Juuri tuo yksi isoimmista ongelmista on hintojen korkeus. Koska kaikissa muissakin tuotteissa ja tavaroissa yleensä teen hintavertailua ja en halua maksaa ylihintaa niin olen ottanut omat vähäiset eväät mukaan kotoa.Nuo finnkinon hinnat ovat todella kalliita verrattuna muihin vaihtoehtoihin.Ja kun yleensä se on vaan juoma enkä pahemmin popcornia syö niin kotoa tuominen on vaan helpointa.

  Jos tykkää popcornista niin silloin on helpointa vain ostaa paikanpäältä. Nuo ovat muuten hankala tuote tuoda kotoonta tuoreeena elokuviin mukaan.

  Jos elokuviin joskus sitten satun menemään pitää katsoa mitä tekee,yleensä on olkalaukku mukana( vain jos on pelkkä elokuvissa käynti tai samalla kaupoissa,ei illan vieton aikana) niin tarkastaako tuon sitten. Pitää kyös muisttuttaa sitten siellä henkilökuntaa, että heillä ei ole oikeutta tutkia asiakkaan laukkuja vain vartija saa tehdä näin. Joten joutuvat poistamaan henkilön ja tähän ei varmaan perusteet riitä tai kutsua aina vartija paikalle katsomaan ihmisten laukut.

  Joten veikkaan joutuvat menemään kunnia koodin mukaan tai poistamaan käytännön. Tietenkin on ihmisä ketkä ei tunne sääntöjä ja antavat kenen tahansa mennä kasseja katsomaan.
   
  Vox ja Vole tykkäävät tästä.
 15. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 634
  Saadut tykkäykset:
  294
  Itse asiassa vartijoillakaan ei ole oikeutta tutkia laukkuja/taskuja, saavat sitten kyllä soittaa poliisin tutkimaan. Epäilys; sillä on omat eväät :D Siinä vaiheessa voidaan sitten miettiä, että onko järkevää tuhlata resursseja ja onko ylipäänsä kyseessä mikään rikosepäily/henkilöntarkastukseen perusteltu syy. Jos vartijalla on syytä olettaa laittomien/vaarallisten aineiden/esineiden tms. hallussapito, joista syntyisi välitön vaara, niin voidaan tehdä henkilöntarkastus. Omat eväät tuskin menee tähän kategoriaan. Että eiköhän tämäkin sääntö ole vain sanahelinää loppujenlopuksi, eri asia jos jotkut oman elämän Pasi Viherahot lähtevät ihan tahallaan haastamaan ja änkyröimään teattereihin.
   
  Vole tykkää tästä.
 16. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ok,noinhan se meni. Itse joskus ollut järjestyksenvalvoja ja sen kortin hankin silloin. Sekoitin hiukan tuohon ja näissäkin vuosien saatossa tehty hiukan viilauksia. Joo tulee ongelmia tuossa. Hyvin finnkino mainostaa,että heidän eväät ovat tehty elokuvateatteri varten yhtenä argumenttina. Olisi kiva tietää mikä ero on kauppojen juomilla ja karkkipusseilla verrattuna heille elokuvia varten tehty eväillä. Jos kerran tehdää muutos voisi tuollaiset tyhmät sanomiset jättää pois japuhua puhtaasti rahasta mistä he myös mainitsevat.
   
  Vole tykkää tästä.
 17. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  313
  No mutta kaikkihan lähtee teatterin kannattavuudesta. Ehkä on helpompaa kieltää omat eväät, kuin nostaa lippujen hintaa. Jos joku ei sitä noudatakaan, niin kokonaisvaikutus voi olla kuitenkin riittävä jos edes jokunen enemmän ostaa eväät teatterista.
   
 18. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Eiköhän tällä tarkoitettu ihan vain toisesta liikkeestä ostettua karkkipussia.

  Finnkino taisi tehdä tässä itselleen vaan imagohaittaa kuin oikeasti järkevää liiketoiminnallista liikettä. Niin kuin tässä ketjussa on osoitettu, ei tuota voida järkevästi tai välttämättä ollenkaan valvoa. Eihän ne voi jokaisen laukkuja tutkia vai tuleeko joku työntekijä taskulampun kanssa saliin katsomaan, että mitä katsojat syövät? Pitääkö olla lääkärin lausunto mukana, että ei voi syödä Finnkinon tuotteita? Entä jos vaan haluaa syödä terveellisemmin jotain merilevälastuja eikä sokerillisia karkkeja? Sehän on ihan terveydellinen peruste olla ostamatta namuja.

  Elokuvissa käydessäni en ole yleensä ostanut Finnkinon teatterilta karkkeja, koska ne ovat kalliimpia ja tarjonnasta ei myöskään aina löydy sitä mitä haluan. Irtokarkkienkin osalta jossain karkkikaupoissa on parempi tarjonta. Sama juttu alkoholittomien juomien kanssa eli normaalia kalliimpaa ja valikoima on rajattu. Nykyään yleensä otan kotoa hanavettä mukaan ja monesti se on ollut myös ainoa leffaeväs. En ala ostamaan teatterista ylikalliita karkkeja, jotka eivät ole mieleeni. Se on varma. Jotain alkoholia nyt voi ostaa anniskelunäytöksissä, mutta nekin kerrat ovat aika harvassa.

  Onnea vaan Finnkinolle, mutta en usko että tätä sääntöä voi järkevästi valvoa.
   
 19. MarikaR

  MarikaR Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2005
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  2
  Huono ajankohta kyllä tällaista kokeilla, kun ihmiset pitäisi saada teattereihin palaamaan niin voi olla viimeinen silaus panostaa kotiteatteriin sen sijaan. Sympatiatkin tuskin yleisöllä Finnkinon puolelle samalla tavalla kuin pienien kulttuurintuottajien. Popcornia tai muuta sotkevaa syötävää en ole kiinnostunut ostamaan mutta teatterin omasta myymälästä tuskin jatkossakaan voisi ostaa esim. kirsikkatomaatteja tai viinirypäleitä tai edes kuivattuja hedelmiä tai muuta vähän terveellisempää mitä välillä mukanani tuon tai jos voisi niin hinnat olisi tapissa. Onneksi sentään vesipullot jatkossakin ok Keskisuomalaisen uutisen mukaan.
   
  Vox ja htavilap tykkäävät tästä.
 20. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  - kirsikkatomaatteja
  - viinirypäleitä
  - kuivattuja hedelmiä

  ... ja sitten kirkkain silmin väität ettei hyvä italialainen punaviini maistu? "Sotkevaa syötävää", huh huijaa taas tätä touhua.
   
  jussi28 tykkää tästä.