Finnkino

Keskustelu osiossa 'Yleistä elokuvista' , aloittajana sokka, 21.03.2011.

 1. Clef

  Clef Member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  613
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin USA:ssa muistelen että ns. normi-ensi-iltakin tulisi IMAXiin, ainakin blockbuster-tyyppisistä leffoista. Nuo IMAX-formaatin pikkuleffat tai ”dokumentit” ovat usein todella hienoja, toivottavasti niitä saadaan tänne katsottavaksi.
   
 2. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  837
  Saadut tykkäykset:
  55
  Interstellarin kävin katsomassa. Valkokangas oli toki erittäin näyttävä, mutta harmikseni paikkoja oli jäljellä vain ensimmäisellä rivillä. Ei noin läheltä ollut mikään nautinto katsoa. Jatkossa tietää, että ekalta kolmelta riviltä ainakaan ei lippua kannata ostaa. Huomenna (siis tänään) illalla tuolla menisi Dunkirk ja keskiviikkona aamupäivällä Interstellar uudestaan. Molemmat näytetään ilman tekstejä.
   
  big j tykkää tästä.
 3. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuli koeajettua IMAX 7. riviltä. Oli kyllä vakuuttava, lähemmäksi ei oikein viitti mennä, nyttenkin kuva täytti koko näkökentän. Äänentoisto oli kunnossa. Penkit olivat ihan mukavat keinonahalliset, pienenä miinuksena perse vähän hikoilee. Olisivat nyt käyttäneet oikeaa nahkaa.

  Isona miinuksena sitten (ei Finnkinon vika) Itiksen parkkitilat. Sai ainakin vartin etsiä parkkipaikkaa, jengi oli varmaan jouluostoksilla.
   
  big j tykkää tästä.
 4. Moti

  Moti Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  996
  Saadut tykkäykset:
  9
 5. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  3
  Noh, LieMax tai ei, niin olihan tuo paljon massiivisempi kuin vaikka Flamingon ykkössalin kangas. Pitäisi varmaan oikeata IMAXia varten olla niin iso sali, että se vie puoli Itistä.

  Edit: tuo Itiksen kangashan on 13,3m x 25,36m, mikä on paljon isompi kuin tämän kuvan LieMax:
  [​IMG]
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 082
  Saadut tykkäykset:
  239
  Vähän hapan kirjoitus tuo TM:n. IMAX tietenkin ratsastaa vanhalla, alkuperäisen tekniikan maineella, mutta pakko on ollut elääkseen kehittää konsepti joka myykin.

  Oletan, että tuossa Itikseenkin toteutetussa IMAX-konseptissa kuitenkin IMAX:illa on tarkat speksit kuvalle, äänelle ja teatteritilalle. Siihen sitten hyvät lisenssimaksut päälle (konseptissahan lipputuloista taidetaan ottaa siivu).

  IMAX pyrkii mielestäni tekemään pitkälti samaa mitä vaikka THX, eli ensin on ollut leffoihin huipputekniikkaa, jota sittemmin tuodaan eri muodoissa kuluttajille (viittaus IMAX-sertifioidut kotilaitteet, joita on alkanut tulemaan). Lopputulos on kuitenkin meidän kaikkien etu, leffoista nautitaan koko ajan laadukkaammissa olosuhteissa sekä teattereissa että kotona.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 025
  Saadut tykkäykset:
  242
  Tuo Finnkinon IMAX on varmasti kyllä aika hieno kokemus, mutta jos on vain 4K-tykki ja kangas on noin penteleen iso, niin eihän tuossa tarkkuus/katsomisetäisyys pääse lähellekään niin hyviä lukemia kuin "oikealla" IMAXilla ja on jopa huonompi kuin monessa tavisteatterissa. Eli siis pikselit ovat ainakin teoriassa suhteellisesti isompia tuolla Finnkinon IMAXissa kuin tavisteatterissa.

  Mutta pitäisihän tuo käydä kokeilemassa, kun siellä päin tulee ensi kerran liikuttua. :)
   
 8. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  3
  Totta kyllä. Tarkkuus ei tainnut olla Fantastic Beastissa niin hyvä, kuin esim. omassa 65" 4K-töllössä Dark Knightin IMAX-kohtauksia katsoessa. Mutta kuvan koko kyllä kompensoi asian :D
   
 9. Snäckby

  Snäckby Active Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  784
  Saadut tykkäykset:
  25
 10. Moti

  Moti Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  996
  Saadut tykkäykset:
  9
  Katsoin mm. Die Hard 2 Bristolissa 70mm kopiolta 90-luvun vaihteessa ja joitakin muita 70mm kopioita 90-luvun lopussa. Nähtävästi tullut silloin nautittua parhaasta esitystekniikasta mitä tullut itsellänähtyä tähän asti....
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 082
  Saadut tykkäykset:
  239
  IMAX Itis testattu (Interstellar), enkä varmasti ollut ainoa plazalainen paikalla, oli niin leffaharrastajan näköistä keskittyneesti seuraavaa hahmoa teatterissa. :D

  Ennen leffaa Finnkinon tekniikan kaveri kävi salissa kertomassa, että äänet voi olla vähän kovalla, mutta jos niitä käännetään alemmas niin IMAXilla mikittävät tasoja ja vääntävät takaisin normitasolle. Olihan ne äänet aika kovalla, varsinkin tällaisessa leffassa missä ryminääkin oli, mutta totuttuaan ei enää vaivannut. Taso lie kuitenkin samaa kuin muissakin sertifioiduissa saleissa, en usko että eri sertifikaattien välillä on eroja. Joka tapauksessa "subbari" tärisytti salia ja alussa tuntui, että melkein housut lepatti jalassa. Äänet soi kuitenkin puhtaasti eli hyvällä tolalla kokonaisuus. Kuva myös odotettu, 4K-reso ei ainakaan itseäni haitannut vähän ylemmiltä riveiltä katsoessa, en tiedä miten eturiveissä. Jos kuvan haluaa täyttävän koko näkökentän, niin silloin kannattanee hakeutua rivien 5-6 paikkeille. Kuva näyttää isolta kauempaakin, tai lähinnä korkealta kun on tottunut 2.35:1-formaattiin The Elokuvaformaattina pitkän aikaa. Mutta kuva ei missään nimessä siis ole niin iso kuin mitä sana IMAX voisi antaa olettaa (tästä ollutkin jo). Mielestäni enemmän onkin kyse laadukkaasta elokuvateatteritoteutuksesta, jolloin tietää mitä saa. Sali itsessään on kaikin puolin hyvä, katsomo nousee jyrkemmin mitä olen Suomessa missään nähnyt eli ts. koko katsomosta näkee kuvan hyvin. Itse pidin myös tuoleista, istui kipuilutta kolme tuntia paikoillaan.

  Jos jotain pitäisi fiksata, niin kuvan vasemmassa alakulmassa on neliö, johon tulee hajavaloa kulkukäytävältä. Ilmeisesti poistumistietä osoittava Exit-kyltti on niin voimakkaasti valaistu, että aiheuttaa em. efektin.

  Olen myös nähnyt Bristolissa 70 mm kuvaa permannolta ja parvekkeen keskeltä eturivistä ja nauttinut silloisista THX-äänistä, mutta itse otan mieluummin nämä uudet teatterit. Nykyään pienemmissäkin saleissa saa erittäin laadukkaan kokemuksen ja mielestäni digitaalinen projisointi on poistanut filmiajan ongelmia (filmin kuluminen, kelanvaihdot, huojuva kuva) mukavasti. Salit ja penkit ovat myös jotain ihan muuta kuin mihin ennen vanhaan piti tyytyä.

  Ehdoton iso peukku siis tälle uutuudelle!
   
  Hippo tykkää tästä.
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 041
  Saadut tykkäykset:
  179
  Tuossahan oli suoraan se minun ehdotus, että keskellä ja parhaaseen aikaan kalliimmat hinnat ja hinnat halpenee kuin stadin vyöhykkeet reunoja kohden.
  Nopeasti sama systeemi Suomeen ja joka elokuvateatteriin.
   
 13. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 295
  Saadut tykkäykset:
  62
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 082
  Saadut tykkäykset:
  239
  Siinä on pojat rätingit, että turvallista on. Ja varaa vielä nostaakin! :cool:

  Itse kyllä meinaan ottaa korvatulpat jatkossa mukaan, omat enemmän kuin kohtuulliset annokseni korvien turhasta rasittamisesta olen aika pitkälti jo nauttinut tässä elämässä.

  Tuo mittaustuokio muuten taidettiin toteuttaa sen Interstellar-näytöksen jälkeen, jossa itsekin olin. Meni nimittäin kuvissa olleen asiantuntijan näköinen kaveri saliin sisään leffan jälkeen dB-mittarin kanssa ja ehdin jo mielessäni lämmöllä ajatella, että tuossa taisi mennä oikein kunnon asianharrastajaplazalainen mennä IMAX:ia testaamaan mittarin kanssa. :)
   
  mdk 5.1 ja Hippo tykkäävät tästä.
 15. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  3
  Älä nyt edes ehdota tuollaista. Finnkinon tuntien reuna- ja eturivin paikat ovat nykyisen hintaisia ja keskipaikat tulevat maksamaan mansikoita. Kannattaa vaan olla ajoissa siellä lippuvaraamossa.
   
  mdk 5.1 tykkää tästä.
 16. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tuo on kyllä aika käsittämätöntä että vielä tänäkin päivänä on olemassa teattereita joissa äänenvoimakkuus on välillä aivan liian alhanen/korkea. Tottuu liian hyvään kun katsoo kotona :D Tullu kyllä vähennettyä teatterissa käyntiä aika radikaalisti, kun viimesin käynti tais olla joku star wars ja sitä ennenkin varmaan vuoden tauko.
   
 17. jleinonen

  jleinonen Member

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eilen kävin katsomassa Mortal Engines uutuus leffan Itiksen IMAXissa. Aikaisemmin olen käynyt jenkeissä IMAX teatterissa katsomassa muistaakseni Star Trek: Into Darkness leffan vuonna 2013. Ensinnäkin, äänet oli liian kovalla. Ei ole pitkään aikaan Finnkinolla ollut tätä ongelmaa, käyn 15+ kertaa kuitenkin eri teattereissa vuodessa. Pitkä miinus tästä. Muita huomioita, rivi 9 on jo aika kaukana, ei täysin peitä näkökenttää. Muistaakseni katsomo oli jyrkempi tuolla jenkeissä, mutta toki muisti voi tehdä tepposet jos/kun tuo on tarkasti määritelty spekseissä. Penkkirivistö hieman heikohko; kun joku "ystävällinen kanssakatsoja" tunkee niitä jalkojaan edessä olevan rivin istuimille, koko penkkirivi tuntui heiluvan. Ei hyvä.

  EDIT: Joo, niin jonkin jo aikaisemmin mainitsema ongelma huomasin, että teksteissä oli tosiaan sinne kuulumaton varjo.

  Ja mikä tärkeintä: Leffa itsessään ei parane yhtään vaikka sitä katsookin "paremmassa"
  teatterissa. Eli siihen nähden 20 euron lipun hinta on aika kova, nythän tätä pääsi katsomaan normaali sarjalipulla.

  ps. Leffan aikana palohälytys meni päälle ja ilmeisesti siitä johtuen salissa oli valot päällä ~5minuuttia. Hyvityksenä sai uuden lipun, mikä oli yllättävä vastaantulo Finnkinolta. Pisteet siitä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2018
 18. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 221
  Saadut tykkäykset:
  19
  Tulipa käytyä Itiksessä IMAX kokemassa kun sielläpäin kävin, jopa kahdesti kun mahdollisuus oli. Ensin kävin katsomassa Spider-Man: Into the Spider-Versen ja seuraavana päivänä Aquamanin.

  Kuvanlaatu oli oikein mainio, kirkas ja tarkka, tosin lievää varjoa tekstityksessä ja hieman kuvassakin huomasi mutta ei ainakaan minua haitannut, kotona tykillä varjo on paljon pahempi. Jos kuvanlaatua vertaa esim kuopion scalaan niin siellä kuva on tuohon verrattuna tumma ja suttuinen, etenkin 3D:llä. Spider-manin katsoin 7 riviltä, siinä sai hieman ylöspäin tuijotella kuvaa, Aquamanin katsoin sitten 8 riviltä ja se oli itselleni sopivampi.

  Spider-manin alussa kävivät kertomassa että jos äänet ovat liian kovalla niin korvatulppia saa baarista. Kovalla äänet oli mutta tulivat puhtaasti ja ei ainakaan omiin korviini tuntuneet liian kovalta, tosin vertailukohtana oli edellispäivän Nightwishin Hartwall areenan keikka, liekö ollut vaikutusta :rolleyes: Ei tosin Aquamanissakaan äänet rasittaneet.

  Kyllä tuolla tulee varmaan käytyä muulloinkin kun sattuu seutuvilla olemaan ja jotain katsottavaa pyörimään samaan aikaan.
   
 19. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 444
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itiksessä IMAX ja Luxe3-sali testattu. IMAX oli kyllä vaikuttava. Äänet olivat minusta ihan OK (Aquaman 3D). Luxe-salissa kävin katsomassa Die Hardin. Paljon plussaa recliner-tuoleista ja messevästä jalkatilasta. Seuraavaksi olisi tarkoitus mennä Luxe-saliin K18 näytökseen => vinkkupudeli mukaan :)
   
 20. Apari87

  Apari87 Member

  Liittynyt:
  04.03.2017
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  3
  Minkä rivin olette kokeneet parhaimmaksi itiksen IMAX salissa?