ffdshow kikkailua.

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Chefram, 27.04.2004.

 1. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  Useat ffdshow:n virittelyohjeet toimii hyvin filmipohjaisella (Hollywood-elokuvat) DVD-materiaalilla, mutta en ole vielä nähnyt ohjeita miten lomitetun videopohjaisen (konserttitaltioinnit ja TV-sarjat) materiaalin kanssa pitäisi asetuksia rukata. Sonicin decoderin kanssa FORCEPROGRESSIVE=0 rekisteriasetus toimii lomitetulla materiaalilla, mutta lomituksen poiston voisi ilmeisesti tehdä myös ffdshow:n deinterlacing-asetuksilla? Siinä olisi ainaki se etu, että deinterlacingin voisi kytkeä lennosta päälle ja pois ctrl+alt+d näppäinyhdistelmällä. Yritin kerran käyttää dscalerin dll-tiedostoja ffdshow:n deinterlacing-asetuksissa, mutta kuva muuttui silloin täysin vihreäksi. Kertokaapas ffdshow-gurut, miten asetukset kannattaisi rukata videopohjaiselle materiaalille?
   
 2. medic

  medic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on ikävä ongelma, enkä ole keksinyt missä vika. Kun katson joitain elokuvia monitoriltani (17" TFT) CPU käyttö on n. 50-75 % (lancoz, resize 1280x720, blur, denoise 3d). Kuva pyörii moitteetta. Kun laitan kuvan Panasonic ae500 ja laitan zoomplayeristä fullscreen, niin cpu käyttö loikkaa lähes 100% eikä elokuvan katsomisesta tule mitään. Missä vika. Kun monitorilta katson elokuvaa fullscreen, niin vastaavaa ei tapahdu. Vääntöäkin koneesta pitäisi löytyä (3500+ @ 2,6GHz, 6800 GT, 1GT ram)... Olen huomannut, että jos katson elokuvan kiintolevyltä, ei ko ongelmaa ole, mutta cpu käyttö on silti lähes 90%. Olen kokeillut vanhoja ffdshow, mutta niistä ei oile ollut apua. :confused:
   
 3. javir

  javir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  1 009
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen 100% samaa mieltä. Muutaman päivän olen etsinyt eri foorumeilta mutta kaikki näyttävät keskittyvän vain tuohon DVD-kuvan viemiseen HTPC:ltä tykille. Kaikki ohjeetkin näyttävät alkavan siitä että poistetaan käytöstä kaikki muut codecit paitsi raw video.

  Nykyään on käytössä HTPC + TV enkä ole tehnyt mitään ffdshow-säätöjä. Kuitenkin tykki ja parimetrinen kuva on varmasti hiukan erillainen ja jotain on hyvä säätää. Luulisi että joku muukin olisi törmännyt asiaan ja kirjoitellut kokemuksiaan.
   
 4. Willo

  Willo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2001
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  1
  Htpc:hen tehty rautapäivityksiä ja samassa yhteydessä myös uusasennus puhtaalta pöydältä (winxp sp2). Ilman ongelmia tämä ei luonnollisestikaan mennyt, ilmeisesti Atin näytönohjainajuri (uusimmat Catalystit) tunnisti tykin resoluution (1280*720) väärin (wintoosasta säätö jälkikäteen ei pelastanut), mikä sotki pahanpäiväisesti kuvasuhdesäätöjen (ZP 4.03 wmv) toiminnan aina jos käytössä oli ffdshown resize, ilman tuota ffdshown resizea toimi hyvin. Kokeilin sekä no aspect ratio correctionia että sourcea, ei voittoa. Homma vaikuttaisi tulleen kuntoon, kun sain ensin wintoosan ymmärtämään jo buuttivaiheesa paneelin reson olevan 1280*720, ei 960*720. Pitkään kesti tapella tuon kansaa, ongelman alkulähteille pääsin vasta kun tajusin katsella kuvaa technotrendin dvb-kortin softalla, joka käyttää eri filttereitä (windvd). Kun sekin oli pielessä, tajusin, että vika ei voi olla ZP:n tai ffdshown säädöissä.

  Toinen ongelma on kuitenkin jäljellä, eli kun Sonic+ffdshow yhdistelmällä katselee ensin dvd:tä, ei tuon jälkeen avit suostu pyörimään, aina tulee herja "x" has generated errors" jne, ohjelman nimeä lukuun ottamatta sama herja riippumatta siitä, mitä toistosoftaa käytän. Olen yrittänyt jäljittää ongelmaa vaihtelemalla käytyössä olevaa avi-kodeekkia (testattu xvidiä, divx:ää, ffdshow:ta ja 3ivx:ää, aina sama lopputulos). Ffdshowstakin olen yrittänyt karsia toimenpiteitä pois yksi kerrallaan, siten, että loppupeleissä ffdshow:ssa on jäänyt päälle ainoastaan kohinanpoisto (Blur & NR), näillä ei kuitenkaan ole ollut mitään vaikutusta. Ongelma poistuu kuitenkin heti, kun poistan ffdshown asennuksen eikä palaa, vaikka tämän jälkeen asennan saman ffdshow-version uudestaan ja laitan sen tekemään täsmälleen samat temput. Ongelma palaa kuitenkin heti, kun katselen dvd:tä ja yritän sen jälkeen katsella aveja. Aloin epäilemään tuon johtuvan virheellisestä ffdshowsta (käytössä uusin versio sse2 optimoituna), joten kokeilin varmuuden vuoksi myös uusimmalla ei optimoidulla ffdshow:lla sekä parilla edellisellä versiolla, toiminta oli samanlaista. Alkaa olla itsellä ideat kortilla, jos joku keksii mistä tuo voisi johtua, kertokaa ihmeessä.

  Sanomattakin lienee selvää, että samat asetukset toimivat ilman vikinöitä pöytäkoneessani ja toinmivat hienosti ennen rautapäivitystä;-( Hieman alkaa epäilyttää nuo Catalystit, jollei kukaan keksi parempaa selitystä, pitänää uninstalloida ne ja asentaa pykälää vanhemmat.
   
 5. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilepa vaihtaa tuo projektori ensisijaseksi (primary) näytöksi. Monissa näyttökorteissa hardware overlay toimii vain primaryssa ja voipi olla että sulla käy niin, että joudutaan cpu:lla tekemään enemmän hommia kun kuva pyörii secondaryssa. Esim. ainakaan kokeilemillani dvb-ohjelmilla ei saa kuvaa lainkaan secondary-monitorissa. Ärsyttävää sinänsä, kun joutuu sitten vaihtelemaan noita jatkuvasti ja kaikki popupit ja softat aukeilee väärään ruutuun.
   
 6. muno

  muno Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisään omankin kysymyksen tänne.

  Onko ffdshowlla mahollista siirtää kuvaa? htpc:n resoluutio on 800x480, aspect ratio mitä ikinä tosta tuleekin. avit on 4:3, 1.75:1->2.35:1.

  Ruudun yla- ja alalaitaan jää siis mustat lootat. Jos käyttää ffdshown resizee menee aspect ratio huonoksi ja ukkelit venyy.

  Ohessa on kuva jolla yritän tätä selventää, vasen ylälaita on normaali ilman mitään ffdshown juttuja, oikea ylälaita on resizen kanssa ja alhaalla vasemmalla on kuten sen haluisin. Mustaan alalaitaan mahtus siis kivasti tekstitys.

  Kiitän vastauksista :)
   

  Liitetyt tiedostot:

 7. SaLe_X

  SaLe_X Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2002
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm, en ffdshowsta kuvan siirtämiseen löytänyt mitään hyvää työkalua, jolla se onnistuisi automaattisesti, mutta zoomplayerissä tuo sujuu defaulttina nuolinäppäimistä...
  Jos resize vääristää kuvasuhteen, niin kannattaa varmaankin testailla, josko 'keep original aspect ratio' auttais :eek:
   
 8. muno

  muno Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve.
  Niinnäkyi onnistuvan zplayerissä. Mutta näkyy olevan että jos subtitlet siirtää alemmaksi että ne ois siellä mustassa niin eivät toimikkaan, menevät jonkun näkymättömän (video filen resoluution yli kai) muurin taakse.

  Huokaus.
   
 9. tahvaja

  tahvaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,
  olen yrittänyt säätää HTPC:täni kuntoon noudattaen http://htpcnews.com/main.php?id=ffdshowdvd_1 linkin ohjeita. Kaikki on tehty tarkkaan ohjeiden mukaan, mutta törmään kokoajan tällaiseen ongelmaan:

  ***
  An ERROR has occured!
  ------------------------
  Filter Connection Error:

  [Sonic Cinemaster DS Video Decoder].Video Out --> [FFDShow Video Processor].In

  Not all filters can connect properly. If the filter listed above is an "Additional Filter", try unchecking it in the Options Dialog.

  Additional Information:
  80040207: Näiden nastojen välillä ei ole yhteistä tietovälinetyyppiä.
  ***

  Käytössä on Zoomplayer pro v4.03, FFDShow v 12.10.2004 ja cineplayer DVD decoderpack v. 1.25. Virheilmoituksesta päätellen ongelma on cinemaster kodekin ja ffdshown kommunikaatiossa? Onko muilla ollut tällaista ongelmaa? Mikä neuvoksi?

  Jama
   
 10. Tata-san

  Tata-san Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  382
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni oli saman ongelma, pääsin siitä eroon tekemällä muutaman rekisteri muutoksen Cinemasteriin.

  Elikkä, menet rekisterieditoriin (run -> regedit) -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Sonic -> Cinemaster DS DVD -> 2.5 -> VideoDecoder. Tänne teet uuden DWORD arvon nimeltä "AllowAllRenderers" ja pistät sen arvoksi 1 (Value data). Sitten etsit samasta paikasta "HardCodeForPal" DWORDin ja pistä senkin arvoksi 1 (itselläni on sellainen rekisteri "systeemi" jolla saan kätevästi vaihdettua Ntsc ja PAL:n välillä).

  Toivottavasti auttoi.
   
 11. tahvaja

  tahvaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  0
  En löytänyt sieltä sellaista HardCodeForPal DWORDIa, teenkö siis sellaisen sinne itse?

  J

  ***
  Muokkaus:
  lisäsin sen ja rupesihan se pyörimään! Kiitos
   
 12. tahvaja

  tahvaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 13. Fenkku

  Fenkku Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Auttakaa nyt tyhmää! Minulla on nyt tuo ffdshow mutta eipä ole sonicin ajureita tai Intervideotakaan. PowerDVD kyllä löytyy mutta kuva on ihan :sick: Parempi kun ei tee mitään.
  Kysysinkin että ovatko nämä sonicin ajurit "kaupallisia" vai ihan vapaasti jaossa (en ole löytänyt) vai pitääkö ostaa jonkun ohjelman mukana (Theatertek?).

  Kiitoksia jo etukäteen. Olisi asiiaa selventävä tieto. :)
   
 14. Sweeper

  Sweeper Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Apuuva.

  Mitä teen väärin kun zoom playerin näyttö on vihreä kun hobittilan kukkulat.
  Kaikki rekisterijutskat tehty mutta ei auta.
  Käytössä ffdshow 20040801a-preview ja sonicin filtterit sekä zoom p pro.
  Ennen tuli virhesanoma joka sanoi että wm.exe. error ja sen jälkeen sulki ohjelman.
  Sen jälkeen laitoin pal rekisterin zoom player kansioon ja nyt ei tule enää virhesanomaa mutta näyttö on vihreä. Jotain juttua löysin netistä mutta tuntuu siltä että ongelma ei ole niin tavallinen.

  Jos joku vois jeesata niin olisin hyvin kiitollinen.
   
 15. Pikseli

  Pikseli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2003
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  2
  On kaupallinen http://www.cineplayer.com

  Theatertek ohjelma myös käyttää Sonicia eli siinä se tulee mukana. Joka tapauksessa joudut niistä maksamaan, jos haluat saada laillisesti.
   
 16. Fenkku

  Fenkku Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sitten ei auta muuta kuin ostaa joskus tuo ohjelma.
  Kiitos kumminkin tiedosta . :)
   
 17. eltojo

  eltojo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelmaa myös täällä:

  Zoom Player Professional on versio 4.03
  Sonic Cineplayer DVD Pack 2.2.0
  FFDShow 20041012
  DirectX 9.0C

  Olen tehnyt seuraavat korjaukset ja lisäykset rekisteriin:

  AllowAllRenderers --> 1
  ForceProgressive --> 1
  HardCodeToPal --> 1
  DXVAForceWeave --> 1

  Ja muuten tehnyt HTPC:n ohjeitten mukaan. Silti tulee ZoomPlayeriin ilmoitus:


  "Filter Connection Error!"

  [Sonic CineMaster DS Video Decoder].CC Out --> [Line21 Decoder].In

  Not all filters can connect properly. If the filter listed above is an "Additional Filter", try unchecking it in the Options Dialog.
  For more Information, press the "Verify Selected Setup" button within the "Options-->DVD Setup dialog.

  Additional Information:
  Unable to find source pin "CC Out".


  ja kun sen ikkunan suljen, tulee teksti:

  "An ERROR has occurred!

  Unable to initialize DVD interface, filters required for DVD playback may not be cinfigured properly, or your version of DirectX is too old (v8 or newer required)"


  Tämä teksti tulee riippumatta siitä onko FFDShow valittu vai ei.

  Jos valitsen PowerDVD:n Sonic CineMasterin sijaan, tulee sama ilmoitus kuin tahvajalla:

  An ERROR has occured!

  Filter Connection Error:

  [Sonic Cinemaster DS Video Decoder].Video Out --> [FFDShow Video Processor].In
  Not all filters can connect properly. If the filter listed above is an "Additional Filter", try unchecking it in the Options Dialog.

  Additional Information:
  80040207: Näiden nastojen välillä ei ole yhteistä tietovälinetyyppiä.


  sekä tuo sama:

  "An ERROR has occurred!

  Unable to initialize DVD interface, filters required for DVD playback may not be cinfigured properly, or your version of DirectX is too old (v8 or newer required)"


  mikäs nyt neuvoksi? :eek:


  <WinDVD näyttää toimivan ZoomPlayerin kanssa ilman FFDShowta. Jos valitsen FFDShown + ZP + WinDVD, tulee sama virheilmoitus kuin PowerDVD:n kanssa. (80040207 There is no common media type between these pins)
   
 18. ppp

  ppp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2005
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. eltojo

  eltojo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  0
  voi könkkö... kiitos oikein paljon vinkistä, mutta virheteksti vain muuttui tuohon

  [Sonic Cinemaster DS Video Decoder].Video Out --> [FFDShow Video Processor].In
  Not all filters can connect properly. If the filter listed above is an "Additional Filter", try unchecking it in the Options Dialog.

  (80040207 There is no common media type between these pins)

  :OI

  ei-voi-olla-näin-vaikeaa

  :weep:


  ...ei ollutkaan...nyt toimii :thumbsup:
   
 20. DTSMan

  DTSMan Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mitä asetuksia kannattaa tehdä ffdshow ohjelmaan kun on lcd näyttö DVI:llä (1280x1024) ja VGA:lla Panasonic AE700 tykki (1280x720)? Ei mitään pikkukikkoja jolla kuvanlaatu ei parane oleellisesti vaan vain ne tärkeimmät asetukset jolla saa kuvanlaatua parannettua. Tehoa koneessa kyllä on (2500mhz XP-M, 1GB KHX, 9800XT). Itse en ymmärrä mitään noista asetuksista. Saisi olla vähän selkeämmät valikot. Niin ja XviD/DivX sarjat: millä kannattaa katsoa? Joku mukavan näköinen ohjelma jossa kuvanlaatu ja käytettävyys on kohdillaan. DVD soittoon taidan ostaa tuon Theatertekin.