Farscape Subtv:llä / (nyt TV Viidellä)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana mimarjam, 21.08.2002.

 1. tnjrp

  tnjrp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  301
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niinhän siinä sitten kävi, että kun virallinen lehdistötiedotustilaisuus kuivui kokoon, niin saman tien Rockne O'Bannon ja muut pistivät suunsa suppuun, eivätkä sanoneet mitään mainitsemisen arvoista Burbankissa. Eihän se juoruja lopettanut, tietenkään, mutta tosiasiat puhuvat puutteellaan.

  Asiaan mitenkään sinänsä liittymättä, olen nyt töllistellyt F-kaapin 4. kautta vähän yli puoleen väliin eli tarkemmin sanoen Terra Firmaan (4.13) asti. Sen tehtyäni voin nyt sanoa, että yletön nillitys kyseisen kauden abysmaalisesta huonoudesta on karkeaa liioittelua. Toki en montaakaan Terra Firmaa edeltävää jaksoa laskisi Farscapen parhaisiin kuuluviin, mutteivät ne nyt kaikki suinkaan pohjamutiakaan kynnä. Kyse on siitä tavallisesta perusskeippitauhkasta ja ne, joilta se jää huomaamatta, syyllistyvät 3. kauden loppurypistyksen aiheuttamaan perspektiiviharhaan. Tuo TF onkin sitten jo luku sinänsä, eikä ollenkaan ansioton kaikkien tähän asti näkemieni jaksojen joukossa.
   
 2. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, itse kattelin tuon neloskauden kutakuinkin silloin kun se jenkeissä esitettiin.

  Neloskausi alko vähän hitaasti, mutta siitä tuli hyvä lopulta kuitenkin. Kauden loppupuolella on kolmen jakson trilogia, jonka jaksot kuuluu parhaisiin jaksoihin sarjassa, elleivät jopa ole parhaat... kyllä harmitti sellasen tykityksen jälkeen sarjan cancellaus aika pahasti.

  Odotan luottavaisin mielin lisää uutisia liittyen tuohon minisarjaan, toivottavasti saavat sen aikaiseksi ja tekevät Farscapelle ansaitsemansa päätöksen.
   
 3. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2

  Www.watchfarscape.comin foorumeilta löytyi Tv Guidessa ollut uutinen, jonka mukaan työn alla oleva neliosainen minisarja käärisi Bad Timingin juonilangat ja veisi sarjan päätökseensä. Aika paljon on keskustelua herättänyt se, kun CNN ja muutamat muut ovat käyttäneet ilmaisua "stand-alone miniseries", että onko minisarja kokonaan itsenäinen ja neloskaudesta riippumaton pätkä - mutta todennäköisesti ei kuitenkaan, ei siinä ainakaan mitään järkeä olisi.

  Foorumeilla ihmiset tuntuvat vain valmistautuvan tappelemaan viidennen tuotantokauden puolesta... No, kukin tavallaan. Kivahan se viides tuotantokausi olisi, mutta minusta nyt on ylipäätään hyvä, että tarina saadaan vietyä päätökseen. Kunnialla, toivottavasti.
   
 4. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  SaveFarscape on nyt pistänyt keskustelualueelleen ilmoituksen sarjahuhun paikkansapitävyydestä. Ja ilmeisesti SaveFarscapen sana on näissä tapauksissa lähes 100% varma. Joka tapauksessa palstan ylläpitäjän mukaan neliosainen minisarja on niin varma kuin se ilman Hensonin vahvistusta voi olla (ei suostu paljastamaan lähdettään) ja että tuo sarjan osat on numeroitu 4.23-4.26.

  No, hyvältä näyttää, Hensonin ilmoitusta odotellessa.

  Nyt kaikki Farscapea katsomattomat: kun sarja tammikuussa jatkuu, niin antakaa sille tilaisuus. Parhaat palat alkavat vasta ja jo ensimmäinen jakso on melkoinen klassikko.
   
 5. tnjrp

  tnjrp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  301
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mahdolisesti lähde on sama kuin Tv Guidesta löytyvän höpötyksen, ellei nyt sitten juuri tämä nimenomainen insertti, jonka ystävällisesti alle olen cut&pastennut:

  SO NEAR, SO FARSCAPE: Frellin' awesome!! As reported in next week's TV Guide magazine, the Jim Henson Company is producing a four-hour Farscape miniseries that will tie up the loose ends left dangling when the cult hit was prematurely axed last year by Sci Fi Channel. "It's an epic conclusion to the series," confides a source. The project — which will reunite leads Ben Browder and Claudia Black — will start shooting in December in Australia. Since the telefilm is unlikely to air on Sci Fi, word is it may be sold into syndication. So there!
   
 6. excalibur

  excalibur VIVA LA RESOLUTION! Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.01.2001
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
  [TV maailma nro:48]

  "...Farscape palaa SubTV:n kevääseen. Sarjaa esitetään 4.1. alkaen sunnuntaisin klo 20.00." :thumbsup:
   
 7. tnjrp

  tnjrp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  301
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samaan aikaan Australiassa Farscapen paluu minisarjana lähestyy todellisuutta mielivaltaisella asymptootilla :love:

  Viimeisimmät uutiset löytyvät koottuna täältä. Tosin vieläkään ei Henson co. ole "tunnustanut", mutta sikäli kuin huhu 15.12. alkavista kuvauksista pitää kutinsa, niin ei siihenkään enää kauaa menne. Tai sitten odottavat julkaisusopimusta. Tai koko juttu on sittenkin vain huhua... No, eihän universumi ole niin julma, eihän :confused:
   
 8. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  4
  No voi... Ja subtv lakkaa näkymästä täälä analogisena 2.1.2004, kaippa tässä sitten joutuu pakostakin hankkimaan karvalakkiboxin kun muita ei ole kaapeliin saatavilla.
   
 9. Zester

  Zester Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2002
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä olet kotoisin?

  Olen itse Kajaanista ja vähän olen huhuja kuullut että SubTv siirtyisi digitaaliseksi täällä ainakin.. Koskeekohan tuo koko Suomea vai pelkästään tiettyjä paikkakuntia?
   
 10. Stormrider

  Stormrider Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.08.2002
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu täällä, eli oon Vaasasta ja täällä SuvTv siirtyy digitaaliselle puolelle 2.1.2004... paikallisessa lehdessä oli juttua että monella paikkakunnalla oli mietitty SubTv pistämisestä digipuolelle, mutta (kai) vaan Vaasassa tuo toteutetaan :grr:

  Pitää kai ostaa jonkulainen digiboxi että näkee Subin jatkossakin...
   
 11. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 247
  Saadut tykkäykset:
  326
  Samantapaista juttua oli myös Kalevassa joku viikko sitten. Oulun kaapeliverkossa on analogisen SubTV:n näkyminen katkolla vuoden vaihteessa, jos eivät saa sopimusta uusittua. Jutussa ei mainittu mitään, että analogisen SubTV:n katkaiseminen olisi jo varmaa. Paska juttu jos katkeaa, koska tuli seurattua aika ahkerasti Farscapea.
   
 12. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  4
  Juuri tuli mainos jossa sanottiin uusien jaksojen alkavan 11.1.2004, joten jospa siihen mennessä kauppoihin ilmestyisi kovalevyllisiä tai mhp-kaapeliboxeja (tuskin) niin ei tarvitsisi hankkia karvalakkimallia kun tuo kanava siirtyy digipuolelle.
   
 13. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  No niin, tänään jatkuu Farscape klo 20.00. Muistakaahan katsoa, klassikkojakso - ja melkoinen "trippi" - tulossa.
   
 14. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 603
  Saadut tykkäykset:
  60
  Eikös näitä tällaisia jaksoja ole sarjassa ollut jo ihan tarpeeksi? Taas yritti joku vakuutella kaverille, että tämä onkin Maassa... Toivoisi vähitellen jo uusia ideoita käsikirjoittajille...
   
 15. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Oli tainnut koko tekijäjoukolla olla melkoiset sienibileet tuota eilen esitettyä jaksoa tehdessään. Vaikka sekoilua mukavasti olikin, oli jakso kuitenkin heikommasta päästä.
   
 16. Kema

  Kema Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sarjan palaamista ruutuun odottaneena ei alkanut kyllä kuin *ituttamaan, kun jakso oli varmaan heikoimmasta päästä.

  Noh Ayrynin mekko pelasti edes osan:)
   
 17. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  En ymmärrä teitä! Sehän on aivan loistava jakso! Ben Browder tekee loistavan suorituksen epäluulon kalvamana miehenä ja varsinkin kohtaus kuolleen äidin kanssa on näyttelijäntyöllisesti loistava. Minua tässä jaksossa kiehtoo juuri se wtf-fiilis ja jakso on myös hyvin eri tyylinen kuin ykköskauden A Human Reaction - joka on muuten ainoa tällainen "Crichtonille uskotellaan hänen olevan maassa" -jakso tämän lisäksi, ainakin sarjaa kolmoskauden puoleen väliin nähneenä. Tärkeäähän tässä jaksossa on myös
  Harveyn
  esittely ja se, että Scorpy kertoo neuroimplantista. Lopun reset-napin (Crichton unohtaa jutun) ärsyttävyys on ymmärrettävää, mutta reset ei kauaa kestä.

  Noh, eihän tästä kaikki voi pitää...
   
 18. tnjrp

  tnjrp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  301
  Saadut tykkäykset:
  1
  Edellisiä postituksia lukiessani taisin keksiä selityksen sille, miksi Farscape on saanut Suomessa aika laimean vastaanoton. Mikäli nimittäin Won't Get Fooled Again menee tyystin "ohi" useimmilta muiltakin ihmisiltä kuin edellisiltä muutamalta postaajalta, niin kyllä se selittää aika paljon.

  WGFA:ssähän on kokolailla tasapainoisessa suhteessa, joskin ehkä hieman erikoisesti ulospantuna, kaikki ne elementit, jotka profiloivat Farscapea sarjana: scifiklisheiden parodiointi sekä uudelleenmuokkaus, kyky muuttaa tunnevirityksiä sekä kääntää katsojien odotukset päälaelleen, ja visuaalisen median nokkela käyttö. Ellei näitä elementtejä löydä WGFA:sta, niin tuskin niitä löytää koko Farscapestakaan, eikä sarjassa sitten ehkä niin paljon mitään katsomista enää olekaan. Se kun ei kerta kaikkiaan pelaa samoilla korteilla kuin joku Star Trek tai Babylon 5.

  Näin koko sarjan (pl. tulossa olevan minisarjan tietenkin) katsoneena arpisena veteraanina en toki halua kieltää, etteikö näitä "sienibilejaksoja" ole siinä kokonaisuudessaan ehkä hieman turhan monta (tosin valtaosa on vielä tulossa, mm. isolta osin ad hoc-pohjalta syntynyt todellinen "parrrty parrrty" -jakso Scratch 'n Sniff), koska hallusinaatiohommat syövät tehoa toisiltaan. Mutta kyllä WGFA silti edelleen puolustaa paikkaansa sarjassa ja jopa ilmiasuaan.
   
 19. Mag

  Mag Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2000
  Viestejä:
  2 667
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täytejaksot ovat melkein jokaisessa sarjassa riesana. En tiedä pääseekö sankari lopussa Maahan(kenenkään joka asiasta tietää EI tarvitse tätä kertoa), mutta tuollaiset jaksot jättävät sellaisen ikävän Äärirajoilla -sarjan fiiliksen. Noita "päässä tapahtuu" -jaksoja on tosiaan ollut jo ihan riittävästi yhden sarjan osalle.
   
 20. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itseenikään ei tämä uusin jakso mitenkään erityisesti iskenyt. Ei jakso mikään kaikista huonoinkaan ollut, kiitos sen omalaatuisen idean. Eniten ehkä vaivasi tuo hieman kulutettu mielenhuijauskuvio, jota on jo muutamassa sarjassa nähty. Roolisuoritukset olivat kyllä kukin aika hienoja, varsinkin D'Argo ja Crais herättivät huomiota hyvällä "huumorillaan" (jälkimmäinen lähinnä niiden kenkien ansiosta).