Fargo (2014)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Snafu68, 23.04.2014.

 1. Snafu68

  Snafu68 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  1 066
  Saadut tykkäykset:
  106
  Billy Bob Thorntonin tähdittämä ja Coenin veljesten osittain ohjaama/kirjoittama tv-sarja
  alkoi pari viikkoa sitten Hollannin Netflixillä, mutta on nyt löytänyt tiensä myös HBOnordicin
  tarjontaan. Esitysaika HBOnordic-kanavalla on sunnuntai-iltaisin:

  http://www.imdb.com/title/tt2802850/?ref_=nv_sr_1

  Enempää spoilaamatta kun olen vasta pari jaksoa katsonut, niin taattua Billy Bob
  komediaa body countilla Coenin veljesten tyyliin.


  :king:
   
 2. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  277
  Eivät ole kyllä ohjanneet tai kirjoittaneet tätä sarjaa, "executive producer" -titteli sentään löytyy.
   
 3. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffa kuuluu omien suosikkien joukkoon ja vähän mielialasta ja säästä riippuen jopa TOP 10:nen joukkoon, joten täytyypä sarja katsastaa.
   
 4. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pirun kova sarja. Tämän hetken mielenkiintoisin seurattava, jopa parempi kuin GoT mielestäni.
   
 5. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  277
  Ehdottomasti tämän vuoden yllättäjiä, jaksosta toiseen mainiota menoa. Tämä yhdeksäs jakso oli kauden parhaimpia ellei paras, hyytävä hissikohtaus näytti suunnan:

  [​IMG]

  Ensi viikolla sitten finaali, toivottavasti sitä ei ryssitä yhtä kliseiseksi lässyttelyksi kuin True Detectiven vastaavaa.

  Fargo on toiminut myös hyvänä Breaking Badin korvikkeena, raju rikosjuoni ja absurdia komiikkaa, lisäksi Lesterin hahmossa on ollut nähtävissä samanlaista suohon uppoamista ja pahoille teille kääntymistä kuin Walter Whitella aikanaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2014
 6. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Kun näin että tv-sarja alkoi, katsoin pohjaksi elokuvan Fargo. Elokuva oli hyvä, mutta sarja vielä parempi.

  Henkilöhahmot eivät ole Hollywoodista vaan midwestia, jota enää ei sellaisenaan ole olemassa. Se entinen Midwest on tuttua.
  Uudesta:
  http://www.nytimes.com/interactive/2014/us/the-way-north.html?_r=0#p/1

  Sarjassa on suosikkihahmo: Lorne Malvo. Paljon lähemmäksi absoluuttista pahuutta ei pääse.
   
 7. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle tuli ihan puun takaa tuo finaalijakson "käänne". Jotenkin luulin siis sarjan jatkuvan samalla pahiksella jne. En olekaan mitenkään sarjaan perehtynyt muuten. Oli kyllä hyvä finaali, ja koko kausi.
   
 8. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 406
  Saadut tykkäykset:
  116
  Onpas ollut mainiota katsottavaa tässä kun tuon Sankarikanavan kautta on tullut takerruttua. Hahmoissa riittää ihmeteltävää ja meno noin muutenkin riemastuttavasti vinksallaan. Pistää tosiaan jopa siitä ansiokkaasta elokuvastakin paremmaksi. Parit jaksot vielä ja sitten on herkku paketissa.
   
 9. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Katoin koko sarjan maratonina läpi näin flunssa/kuumepäivän kunniaksi. Viimeinen jaksohan tuli sopivasti eilen. Ja kyllä, oikein mainio sarja oli kyseessä. Nimekkäitä/puolinimekkäitä näyttelijöitä oli yllättävän runsaasti. Juoni kattoi koko 10 jakson ajan eikä täytettä ollut ollenkaan. Erinomaista jälkeä. Hahmokirjo oli monenkirjava ja tosiaan moni asia riemastuttavasti vinksallaan. Ei niin perinteinen jenkkitekeleeksi.
   
 10. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  Javier Bardem pesee Thorntonin mennen tullen elokuvassa Menetetty maa. Thorntonin Malvo on jopa sympaattinen kaveri Bardemin Anton Chigurgiin verrattuna.

  Hieman ihmetytti Malvon erehtyminen henkilöstä Lesterin toimistossa. Kyllä ammattilaisen pitäisi olla varma, kenet ampuu. Pitäisi myös tietää, että jahdin kohteena oleva ja siitä tietoinen Lester saattaisi yrittää hämätä.
   
 11. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 735
  Saadut tykkäykset:
  301
  Jotenki mulla ei lopu yypersanat tätä sarjaan kohtaa ollenkaan. Itse tarina on ihan uskomaton, kun ottaa huomioon, että tuo kaikki on tapahtunut. Pain & Gain on minusta samaa katekoriaa kaikessa uskomattomuudessaan. Näyttelijät oli ihan pirun hyvät rooleihin. Jotenki kaipais tälle samanlaista jatkoa. Vaikea varmaan laittaa paremmaksi. Kovasti odotellut, jos Black Friday tarjous olisi tästä jossain tarjolla, niin tilaukseen lähtee saman tien.
   
 12. P21

  P21 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jottei nyt kenellekään muulle tämä jäisi epäselväksi, niin vaikka jonkin ohjelman alussa lukee, että se perustuu tosi tapahtumiin, niin näin ei välttämättä ole, vaan tarina voi olla puhdasta fiktiota.
   
 13. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 735
  Saadut tykkäykset:
  301
  Nooouuuuu. Sä pilasit mun lemppari sarjan. Eihän meijän tälläsiä tarvii tietää. Jos alussa lukee, että se on TOSI, niin sehän on pakko oltava TOSI.
   
 14. P21

  P21 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nöyrimmät anteeksipyynnöt ;). Itse piti tämä tarkistaa aikoinaan noin sarjan puolessa välissä, koska meno tuntui niin uskomattomalta. Vikaa jaksoo lukuunottamatta priimatavaraa ko. sarja, eikä se viimeinenkään jakso nyt huono ollut.
   
 15. VisitorQ

  VisitorQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  2
  No joo, eiköhän toi alkuteksti ole niin huumorisävytteisesti kirjoitettu, että siinä ei voi lankaan mennä:)
   
 16. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 735
  Saadut tykkäykset:
  301
  Kaikki, mitä meille kerrotaan Amerikasta taikka siellä tapahtuneista asioista on totta! Varsinki Fox uutiset.
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
  No enpä ole koskaan tykännyt Bardemista, joten siinä mielessä ainakin sympatiapisteet menee väkisinkin Malvolle... Ja tosiaan, Malvohan vaikutti jopa reilulta tyypiltä, auttoi Lesteriäkin ihan pyyteettömästi. Lester oikeastaan oli minun mielestäni se pääpahis tässä, tosi paska jätkä.

  Minusta vähän tuntuu että Malvo ei siinä vaiheessa välittänyt kenet se ampuu. Kun ruumis löytyy Lesterin toimistosta, se olisi joka tapauksessa viesti Lesterille. (jaa millainen viesti? "et sinä eikä kukaan muukaan ole turvassa"?)

  Niin, mitä itse sarjaan tulee niin alunperin ajattelin että tämä olisi jotain rahastusta, hyvän leffan maineella. Mutta ei, tämähän olikin loistava sarja. Yksi parhaista ikinä. Musiikkivalinnatkin oli 100% nappiin osuneita, ja varsinkin se että mitään turhaa taustamusaa ei käytetty.

  Hero teki oikein esittäessään koko kauden näinkin nopeassa tahdissa.
   
 18. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  Katsoin eilen viimeisen jakson, ja siten on loppusanojen aika.

  10. jakso oli selvästikin sarjan heikoin. Kokonaisuudessaan taso näytti laskevan hienoisesti loppua kohden ja kerronta hidastui. Saman tarinan olisi hyvin saanut puristettua kahdeksaan jaksoon.

  Lihavan apulaisseriffin perhe-elämä oli liiaksi esillä.

  Malvon jääminen Lesterin ansaan noinkin helposti ihmetytti hieman. Myöskin Malvon majapaikka ja auton väri olivat asioita, joita salaa toimiva hitman oikeasti kaihtaisi.

  Vaikka sarja olikin alussa moraaliton, murhamiehet saivat lopussa palkkansa. Tosielämässä Malvon ampunut ex-poliisi-postimies olisi saanut murhasyytteen – ei kunniamerkkiä.
   
 19. dayman

  dayman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi mitä tällä ei ole vielä oikeen mainittu, on se, kuinka yhteiskuntakriittinen sarja loppujen lopuksi on. Poliisit pidättävät väärän miehen, poliisipäälliköllä tekee tiukkaa nähdä kuollut ruumis, yksi kulkee avoimesti ympäriinsä varastetuilla autoilla ja raskailla aseilla, esittäen pastoria, hammaslääkäriä tai milloin mitäkin, eikä kellään herää epäilystäkään (paitsi nyt tietysti Gusilla ja Mollylla), FBI:n agentit aterioivat autossa autuaan tietämättöminä että viereisessä rakennuksessa räiskitään 20 henkilöä kuoliaaksi. Ja sitten loppu, postimies pysäyttää mestaririkollisen, jota muut eivät saaneet kiinni. Ja postimies on sankari.

  Loppua voisi tietysti valitella loputtomiin, mutta eiköhän sen kehnous voida selittää vaan sillä, että lopun alustaminen oli niin hyvää että odotukset olivat korkealla, ja sillä kuinka tätä Gusin ja Mollyn Malvon kiinniottamista pohjustettiin koko sarjan ajan. Ja Lester... kirjaimellisesti heikoilla jäillä juokseminen meni aika ilmiselväksi, mutta olihan se hieno kohtaus.
   
 20. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Katselu ei jäänytkään ensimmäiseen jaksoon kuten yleensä, vaan katsoin koko sarjan. Tositapahtumiin perustuminen alkoi epäilyttää melko aikaisin. Liikaa jäi epäuskottavia kohtia ja epäilin keskittymiseni pettäneen, mutta on jäänyt näköjään muillakin. Viimeisestä jaksosta jäi hiukan pettymyksen maku.

  Hyviä roolisuorituksia oli monta. Jotenkin mua miellytti herkkä ja Lesterin suhteen hyväuskoinen reppana poliisipäällikkö. Tuollainen asenne on varmasti todellisuudessa pilannut monta rikostutkintaa. Tulee mieleen eräskin vuosia tuomioistuimissa pyörinyt tapaus.

  Tarinan moraalia voi miettiä, oliko Lesterin tarinalla vaihtoehtoa ja mistä kaikki lähti. Ettei vaan tarinan pahikset olleet Sam Hess ja Pearl Nygaard. Älykäs mies jota onni vähän potki, lopulta vielä "I let you cum inside of me" ja sankarimme itsevarmuus oli tapissa.