F1-kausi 2019

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana vps358, 01.02.2019.

 1. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 135
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ok. Elämme jännityksessä.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 331
  Saadut tykkäykset:
  316
  Olipas hauska kisa. Kerrankin siten.

  Ja yllättäen Kimi toi eniten jännitystä näin suomalaisittain.

  Kisa-analyysiä en nyt sen enempää ala tekemään. Sen enempää kuin, että Brasilian on hyvä rata ja Max on hyvä Brasiliassa.

  Selostajien toimintaa tosin voisin sen verran arvostella samasta aiheesta, mistä taisin jo aiemminkin joskus.

  Eli, kun aiempina kausina he kritisoivat sitä, että tuomaristo puuttui jokaiseen pieneen kilvanajoon eikä kuljettajat saaneet ajaa kilpaa. Niin nyt selostajat taas itse sortuivat samaan. Vettelin ja Leclercin kolari oli ihan täysin kilvanajoa. Niin pieni kosketus, että yhdeksän kertaa kymmenestä mitään ei tapahdu. Nyt sitten tapahtui ja heti oltiin syyllistä etsimässä.
  Sama oli kisan alussa Rellun ja Haasin kolari. Tuomaristo tosin puuttui siihen, mutta antoi selostajien mielestä väärälle henkilölle rankkua.
  Eikö vain voitaisi nauttia nyt siitä kisaamisesta, jota kerrankin saatiin ihan kunnolla, eikä heti oltaisi tuomitsemassa jokaista kolaria.

  p.s. Sen verran vielä Kimin sijoituksesta, että neljäs sija oli ihan loistava. Samoin toisen Alfan viides sija. Toki kolmas sija olisi ollut hyvä saada, mutta jos ei toisesta ohi pääse, niin sitten vaan ei ja pitää tyytyä siihen mitä saa. Ja siinä vaiheessa, kun Kimi yritti ohitusta, niin kisattiin jostain viidennestä sijasta. Joten oliko mitään järkeä Kimin lähteä tekemään hazardiohituksia siinä vaiheessa? Ei. Maikkarin jälkiviisaat selostajat käänsivät tuon sitten siten, että paska, kun oli neljäs, miksi ei ohittanut Sainzia, niin olisi kolmas?
   
 3. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 962
  Saadut tykkäykset:
  127
  Näkisin, että Kimi ajoi tolla autolla juuri niin kuin pitääkin eli hyvät pisteet varmistaen. Nyt tallilla on hyvä sauma vielä nousta tallien mm:ssä sijalle 7., kun uhkarohkealla ohitusyrityksellä olisi saattanut mennä se kymmenen pinnaa ohi suun (10, koska Gio olisi noussut 5. -> 4.).
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 331
  Saadut tykkäykset:
  316
  Olipas normaali viimeinen kisa.
  Jos saisin päättää, niin DRS:n voisi poistaa kokonaan. Oli mukava seurata, kun kerrankin kuskit joutuvat jopa ajamalla ohittamaan eikä vain DRS-napilla siirrytä toisen ohi.

  Mielestäni ohitusten määrä ei ole se tärkein juttu, vaan se että kärkeen saataisiin vaihtelua. DRS antaa nopeille kärkiautoille aina edun päästä kisan keulapaikoille, vaikka välillä taakse olisi tiputtukin.
  Nytkin Rellu taisteli hyvin Bottasta vastaan, kunnes DRS tuli taas käyttöön. Sitten ei ollut enää mitään jakoja.

  Jos kautta vähän summaisi, niin Hamiltonin kausihan se taas kerran oli. Bottas 2.0 ei vielä riittänyt. Jospa 3.0 tai 4.0 tai jotain sitten ensi kaudella olisi vielä nopeampi.

  Muuten kaudesta jäi mieleen Max ja Charles. Mukava odotella heidän kamppailujaan tulevaisuudessa. Muuten iso plussa myös monille uusille kuskeille. Melkein jokainen onnistui.

  Vettel alkaa olemaan jo hieman lyöty mies. Isot kysymysmerkit on miehen ympärillä. Jaksaako enää seuraavan kauden jälkeen jatkaa? Ja avaisiko se paikan Hamiltonille Ferrarin ratissa.

  Kimillä oli positiivinen kausi. Mies tuntuu nauttivan ja toivottavasti ei jätä hommaa vielä ensi kauden jälkeen.

  Ensi kausi voi olla hieman väliinputoaja, kun seuraavalle kaudelle säännöt tulevat muuttumaan. Toki kovat taistelut varmasti/toivottavasti nähdään myös ensi vuonna, mutta koska autot muuttuvat merkittävästi seuraavalle vuodelle, niin tallien on pakko aloittaa resurssien sijoittaminen seuraavien kausien autoon. Mikä taas voi tehdä sen, että ensi vuonna ei välttämättä ihan niin täysillä haeta voittoja, jos se tarkoittaisi sitä, että uuden auton kehitys kärsii. Parempi ottaa hieman huonompi kausi nyt ja voittaa seuraavat kaudet kuin toisinpäin.

  Ja jos vielä sen DRS:n saisivat pois niin olisi hyvä. Jos autot ovat aerodynaamisesti parempia, niin miksi käyttää noita huijauskeinoja.
   
 5. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 962
  Saadut tykkäykset:
  127
  Mielummin tiukkaa vääntöä kuin enemmän ohituksia. Ei tarvitse ainuttakaan ohitusta, jos nähdään rengas rengasta vasten pitkin kisaa. Ei siinä ole mitään järkeä, että ohituksista tehdään DRS:n avulla sen näköisiä kuin kärkiauto ohittaisi hitaampia kierroksella.
   
  nepa tykkää tästä.
 6. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 086
  Saadut tykkäykset:
  85
  Harmillisesti Hamilton sai tasoitettua paalupaikkojen määrän Bottaksen kanssa tälle kaudelle.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 331
  Saadut tykkäykset:
  316