F1-kausi 2019

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana vps358, 01.02.2019.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 198
  Saadut tykkäykset:
  270
  Toisaalta aika tarpeetonta oli Hamiltonilta paskoa tiimikaverinsa kisa. Harmi, ettei Hamiltonin rengas puhjennut samalla.
   
 2. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  788
  Saadut tykkäykset:
  155
  Ei see tee kilvanajosta ”paskomista” että kärsijänä on suomalaiskuski. Bottas paskoi kisansa ihan itse omilla ajovirheillä eka kierroksella.
   
 3. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 235
  Saadut tykkäykset:
  79
  Hienoa ajoa Hamiltonilta. Ikävä kyllä ei osaa käyttäytyä, kun kansallislaulut soi. Gangstapäähine, vai mikä sen nimi nyt onkaan, päässään seisoo palkintokorokkeella. Todella huonoa käytöstä.

  Nyt on vaikeata Valella neuvotella uutta sopimusta.
  Ai niin: hienoa Räikköstä, vaikka oli vähän kuvissa.
   
 4. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 877
  Saadut tykkäykset:
  116
  Leclerchän sen etusiiven paskoi. Mutta itse Bottas itsensä järjesti huonoon rakoon niillä kahdella lukkojarrutuksella. Eiköhän olisi niidenkin takia joutunut stoppaamaan ennen Hamiltonia.

  Itse en näe Mersun tulevaisuutta Bottaksessa sitten, kun Hamilton lopettaa. Kolmas kausi menossa ja MM-hopeakin tuntuu olevan vaikea tehtävä. Mutta jatkavatko tasavarman kuljettajan kanssa, menettävät Oconin ja laskevat Russellin varaan vai heivaavatko Bottaksen ja ottavat jo nyt Oconin ottamaan Hamiltonilta oppia? Kesätauon jälkeen selvinnee.
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 235
  Saadut tykkäykset:
  79
  ^Olisi Bottaksella onni, jos Ocon saisi ensi kaudeksi jonkun pienemmän tallin paikan ja Vale vielä yhden kauden.
  Sitten kun 2021 tulee uudet aivan erilaiset säännöt, voisi poistua Oconin ja Russelin tieltä, jos ei taaskaan onnistu.
  George Russell näyttää kyllä hyvältä tulevaisuuden F1-kuskilta. On ollut erinomainen jo pikkuluokissa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2019
 6. RedAlert

  RedAlert Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  910
  Saadut tykkäykset:
  17
  Saattaa Vallua vituttaa ku pientä oravaa...kaks kisaa peräkkäin mennyt ns. putkeen...mersulla loppukausi siipimiehenä ja sen jälkeen ulos...
   
 7. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 797
  Saadut tykkäykset:
  149
  Valulla niin vitulliset paineet että varmaan osasyynä virheisiin....
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 235
  Saadut tykkäykset:
  79
  Suomen F1-journalistit selittävät, että suomalaiset ovat jäämiehiä ilman paineita. Aivan täyttä peetä. Kertoihan Bottas isoista paineista HS:lle aikaisemmin.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 198
  Saadut tykkäykset:
  270
  Oconin pakottaminen Mersulle on ilmeistä. Täysin eri tason näytöt ( = olemattomat ) verrattuna Bottakseen, mutta taustapolitiikka jyllää. Bottas kuitenkin kuski parhaassa iässä ja antaa Hamiltonille päihin aika-ajoissa.

  Ocon-kuviota vahvistavana ei tiimikään ole enää tuntunut seisovan Bottaksen takana. En muista, että pitkään aikaan olisi Toto Wolffilta kuullut muuta kuin sopimusspekulaatiopuhetta.

  Bottaksella on kuitenkin ollut kaikki mahdollisuudet antaa näyttönsä. Aika-ajoissa osoittanut nopeutensa, mutta kisoissa toistuvasti heikompi. Mielestänikin olisi voinut tehdä enemmän ja herätyskellojen olisi pitänyt soida jo ekan kauden jälkeen.

  Bottaksen lukkojarrut ekoissa mutkissa johtui siitä, kun piti ajaa tallikaverin tarpeettoman hyökkäyksen pakottamana epäoptimaalisella linjalla. Bottas jätti näissä tilanteissa Hamiltonille tilaa ajaa. Kiitoksena siitä Hamilton oli se, jonka kanssa oli ensimmäinen siiven rikkonut kontakti, kun välinpitämättömästi ajatti Bottasta ulos. Joskus tällaista ei olisi katsottu hyvällä tiimikavereiden kesken, mutta ilmeisesti ihan ok nykyformuloissa.

  Kovalainen-skenaariolla ensi kaudella Bottas sitten kaasuttelee Williamsilla. Itsehän vaihtaisin päittäin Russellin Mersulle. Russell on se kuski, jota Mersulla ei oikeasti ole varaa menettää.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 131
  Saadut tykkäykset:
  276
  Liiaksi ovat mielestäni ihmiset kiinnittäneet huomiota Bottaksen etusiipeen. Niin kuin täälläkin muutama on jo todennut (ja taisi Bottaskin kisan jälkeen), niin kaksi pahaa lukkojarrutusta ekoissa mutkissa olisivat pakottaneet Bottaksen jo aikaisempaan pysähdykseen ja veikkaanpa, että sijoitus ei lopulta montaa pykälää parempi olisi ollut.

  Ja vaikka jarrutuksista mitään ei olisi aiheutunutkaan ja jos Hamilton ja Leclerc eivät olisi osuneet Bottaksen etusiipeen, niin hän olisi silti ollut neljäntenä ekan kierroksen jälkeen. Lopputuloksissa hän olisi ehkä ollut kolmas. Olisiko tilanne paljoa parempi? No ei mielestäni.

  Miksi Hamilton sitten oli niin röyhkeä ekoissa mutkissa? Ensinnäkin Bottas teki huonon lähdön. Toiseksi paineet ovat jo tässä vaiheessa Bottaksella. Molempien kolaroidessa piste-ero olisi säilynyt samana. Toki Max olisi noussut pisteissä, mutta en itse usko Red Bullin kuitenkaan toimivan tarpeeksi monella loppukauden radalla niin hyvin, että hän mestaruudesta taistelisi. Kakkossijasta toki.
  Kolmanneksi siksi, että Hamilton on jo aiemmin todennut olleensa Bottakselle liian kiltti. Yksi voitto (oliko USA?) meni sen vuoksi Bottakselle.

  Mielestäni Hamilton ajoi juuri niin kuin pitää. Bottas itse hölmöili ekojen mutkien ajolinjat lukkojarrutuksillaan. Miksi Hamiltonin olisi pitänyt antaa periksi? Olisihan Bottaskin voinut päästää tallikaveri edelleen.

  Ja loppukisan aika-ajokierrokset olivat kuin vanhan ajan Schumia, joka joskus teki Häkää vastaan saman tempun.
  Jos Mersu olisi uskalias, niin he korvaisivat Bottaksen Oconilla. Bottas ei ole osoittanut kisoissa pystyvänsä Hamiltonin vauhtiin. Toinen vaihtoehto toki olisi pitää Bottas ikuisena kakkosmiehenä. Mutta kuka sitten toiseksi kuskiksi? Mersulla on luottoa Oconiin ja toista nuorta kuskia ei näköjään Mersulla näköpiirissä ole. Enkä usko, että Mersu haluaa kahta ykköskuskia tyyliin Hamilton ja Verstappen.

  Joten mielenkiintoista odotella kuskipäätöksiä. Toki uskon, että Bottas tulee jatkamaan, koska hän kuitenkin kerää tallilleen pisteitä ihan hyvin ja toimii tarvittaessa uskollisena siipimiehenä Hamiltonin viedessä voitot ja kunnian. :)

  Kimi ajoi taas mallikkaasti. Pistetilanne Kimi 31 - Giovinnazzi (tjsp) 1. Eiköhän tuossa ole yksi ylivoimaisimmista kuskeista tällä kaudella tallikaveriin verrattuna. Toinen on Max vs. Pierre.
   
  Recce tykkää tästä.
 11. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 802
  Saadut tykkäykset:
  120
  Mjoo, aika-ajot on 6-6 HAM-BOT välillä, pisteissä on kuitenkin 62 pojoa eroa, ja se on liikaa. Nyt hyvät lähtökohdat meni pieleen, uutta yritystä vaan kehiin. Toto kertonut jotain valinnoista, vaihtoehdot lienevät vain Ocon tai Bottas. Varmaan kuultaneen lisää kesätauon aikana, tai sitten ei kuulla :D
   
 12. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 797
  Saadut tykkäykset:
  149
  Aloin nauramaan aamulla bussissa kun luin Ilta-lehden F1 uutisia. "Räikkönen asetti tiukat ehdot Alfa Romeolle."

  "Kun neuvottelimme Alfan kanssa ensimmäisen kerran, sanoin heille, että jos he valittavat yhtään mistään, minua ei näy enää sen jälkeen, Räikkönen kertoi."

  :D:D:D

   
  nepa, KILLPATRICK ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 131
  Saadut tykkäykset:
  276
  Jos vähän spekuloidaan Bottaksen tilannetta.
  Jos Mersu päättää laittaa hänet pihalle, niin mitä paikkoja olisi Valtterille tarjolla?
  Red Bullilla olisi paikka Gaslyn tilalla. Red Bullia voisi kiinnostaa hyvä siipimies Maxille. Sitähän Valtteri olisi automaattisesti.
  Ferrarilla luultavasti jatkavat molemmat kuskit. Jos niin hassusti kävisi, että Vettel lähtisi, niin Valtterin tilanne olisi siellä myös olla siipimies Leclercille.

  Haasilla olisi luultavasti ensi kaudella tilaa. Mutta siinäpä ne paikat taitavat olla. Mikähän on Rellun kuskitilanne...

  Toto puhui jo ennakoivasti, että Bottakselle pitää saada pehmeä lasku, mikäli hänet pois laittavat. Mitä se sitten käytännössä voisi tarkoittaa, koska eihän Mersu ala Bottaksen puolesta hänelle muista talleista paikkoja tarjoamaan?
  Jäisikö Bottas Oconin tilalle Mersun testikuskiksi?

  Vai kävisikö sittenkin siten, että Bottas jättää koko sarjan ja siirtyy Formula E -sarjaan, johon myös Mersu osallistuu ensi kaudella? Kausi vieläpä alkaisi juuri sopivasti vuoden lopulla...

  Itse laitan villin veikkauksen, että mikäli Bottas laitetaan pihalle, niin hän siirtyy juurikin Mersun rattiin ko. sarjaan. Bottas itsekin tiedostaa realiteetit siitä, että F1-mestaruuden voittaminen voi olla hänelle liian iso ja vaikea juttu.
  Toki, jos hän Mersulla jatkaa, niin tilanne on eri. Jää nähtäväksi... :)
   
 14. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 823
  Saadut tykkäykset:
  97
  Niin, jos Mercedeksen on tarkoitus jollain tapaa vaikuttaa siihen millä Bottas ensi vuonna ajaa, on mahdollisuudet aika rajalliset. Suora vaikutusmahdollisuus on kai vain Mersun omiin tiimeihin, jotka ensi vuonna ovat tämän hetken tiedon mukaan F1 ja Formula E kun Mese poistuu DTM:stä.
  Kulissien takana epäsuorasti voi myös vaikuttaa niihin tiimeihin jotka käyttävän Mersun tekniikkaa, eli tällä kaudella ne ovat Racing Point ja Williams, joilla on Mersun moottorit. Ensi kauden moottoritoimittajia ei kai ole vielä lyöty lukkoon ainakaan kaikkien tiimien osalta. Lisäksi Renaultin kanssa Mersu tekee yhteistyötä siviilipuolella joten ehkä sitä kautta on jotain vaikutusvaltaa. Jos Renault kaipaa uutta kuljettajaa niin Bottas olisi varmasti mieluinen saalis, kukaan muista huippukuskeista ei liene vapailla markkinoilla.

  Jos nyt niin käy ettei Bottas aja ensi vuolla MB F1 autolla, niin kyllä se Formula E vaikuttaa todennäköiseltä, tai sitten Renault. Williams kyntää sen verran syvällä turpeessa tällä hetkellä ettei Bottas sinne varmaankaan halua. Racing Point on sitten jokerikortti, siinä tiimissä on vielä jotain potentiaalia ja tarvetta hyvälle kuskille. Force India -nimellähän ne pärjäsi välillä ihan hyvinkin.
   
 15. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 797
  Saadut tykkäykset:
  149
  Antonio vidduun Alfalta ja Valtsu tilalle. Aijai siinä tehtäis historiaa, 2 Finskiä samassa tallissa!
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 131
  Saadut tykkäykset:
  276
  Gasly Toro Rossolle ja Albon ylös Red Bullille.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...ly-sivuun-toro-rossolta-kuski-tilalle/7510176

  Mielenkiintoinen siirto. Monen veikkasivat Kvjatia takaisin Bullille, mutta toisaalta tässä on nyt hyvä paikka kokeilla Albonia. Jos hän ei pärjää, niin sitten Kvjat ylös.

  Maxin kaverina ja hänelle rakennetulla autolla ei ole helppo kilpailla. En ihmettelisi yhtään, jos Gasly pärjäisi Toro Rossolla mainiosti ja Albon olisi Red Bullilla samanlaisissa ongelmissa kuin Gasly. Nähtäväksi jää, mutta peukkuja Albonille. Hänellä on tosi paha paikka käsissään. Se on tulos tai ulos.
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 131
  Saadut tykkäykset:
  276
  Pahoittelen heti alkuun, että sotken MotoGP:t tähän ketjuun, mutta ajattelin, että ketjun ihmisiä asia ehkäpä kiinnostaa.
  Nimittäin KymiRing.
  Näyttää vahvasti siltä, että Suomeen saadaan MotoGP-kisat ensi vuonna. Ja pitäähän niitä lähteä sitten katsomaan.
  Radalla voisi ajaa myös Formula ykkösillä, mutta tuskin on kovin realistista odottaa kisoja ihan heti.

  Mielenkiintoista on, että heti on saatu hieman kitkaa MotoGp-kuskien ja KymiRingin rakentajien välille.
  Mika Kallio ja pari muutakin kuskia ovat nyt ajettujen testien jälkeen sanoneet, että radan yksi osuus on liian hidas MotoGp-pyörille. Osuudella on liiaksi hitaita mutkia toisensa perään, mikä ilmeisesti isoilla ja raskailla pyörillä on hankala ja epämukava ajaa, kun pyörää pitää käntää puolelta toiselle.

  Ja sen sijaan, että radan rakentajat ottaisivat kritiikin vastaan ja yhdessä miettisivät asiaa, niin lähdetään heti nyrkit ojossa: "Me suunnittelimme radan miehille, emme pojille"
  https://www.is.fi/moottoripyoraily/art-2000006210787.html
  Suomessa ei kauhean paljoa ole kansainvälisiä moottoriratoja tehty, joten luulisi kuskien mielipiteiden kiinnostavan.

  Yksi perustelu rakentajilta on se, että rataa käytetään myös paljon muuhun. Paskat. Tokihan sitä käytetään, mutta ilman MotoGp-sopimusmahdollisuutta koko rataa ei varmasti olisi edes tehty.
  Toisaalta voi miettiä, että jos moottoripyörät eivät sovellu hyvin, niin miten formulat menisivät tuossa. Olisiko se liian hidasta syheröä sitten...

  Pitäisi katsoa uudestaan sinänsä hieno video kierroksesta KymiRingillä Mika Kallion ajamana.

  Hieman offtopiccia vielä sen verran, että tuli vajaa pari viikkoa sitten katsottua vaihteeksi motogp:tä ja pikkumoottoripyöriä ja kyllähän kisat ovat formuloihin verrattuna aika hienoja. Tapahtumia on todella paljon. Toki pyörä on ajopelinä ihan erilainen kuin formula-auto eikä formuloilla ikinä voi saada samanlaista kisaa aikaiseksi. Jotka formuloista haluavat motogp:mäisiä, niin heidän pitäisi ehkä sitten katsoa motogp:tä eikä formuloita.
   
 18. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 797
  Saadut tykkäykset:
  149
  Auto Bildin saamien tietojen mukaan Bottas jatkaa ensi kaudella Mersulla ja Ocon on siirtymässä Rellulle! (Tosin ehkä huhuja)
   
 19. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 235
  Saadut tykkäykset:
  79
  Heikki Kulta kirjoittaa Turun Sanomissa, että Bottaksen jatko Mersulla on varma asia.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 198
  Saadut tykkäykset:
  270
  Ensi kaudella ennätysmäärä, 22 kisaa

  15.3. Melbourne, Australia
  22.3. Sakhir, Bahrain
  5.4. Hanoi, Vietnam
  19.4. Shanghai, Kiina
  3.5. Zandvoort, Hollanti
  10.5. Barcelona, Espanja
  24.5. Monte Carlo, Monaco
  7.6. Baku, Azerbaidzhan
  14.6. Montreal, Kanada
  28.6. Le Castellet, Ranska
  5.7. Spielberg, Itävalta
  19.7. Silverstone, Iso-Britannia
  2.8. Budapest, Unkari
  30.8. Spa-Francorchamps, Belgia
  6.9. Monza, Italia
  20.9. Marina Bay, Singapore
  27.9. Sotshi, Venäjä
  11.10. Suzuka, Japani
  25.10. Austin, Yhdysvallat
  1.11. Mexico City, Meksiko
  15.11. São Paulo, Brasilia
  29.11. Abu Dhabi, Arabiemiirikunnat

  Saksa menettää kisan ja tilalle tulee Vietnam ja Hollanti. En ymmärrä Saksan tiputtamista kalenterista, Mersun "kotikisa", Vettel ja Euroopan isoin maa. Vietnam taas yksi lisä listaan kisoja, jotka ei (itseäni) voisi vähempää kiinnostaa.