Extraction (2015)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 16.10.2016.

 1. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 985
  Saadut tykkäykset:
  84
  [​IMG]

  Kahdenkymmenen ensimmäisen minuutin ajan Steven C. Millerin Extraction (2015) vaikuttaa melkeinpä laadukkaalta toiminta- ja jännityselokuvalta, alkutekstijakso näyttää ja kuulostaa komealta, mutta sitten leikkaustyyli ja juoni jotenkin lässähtävät ja muuttuvat lapsellisiksi. Elokuvassa on toistuvia pitkiä ottoja, joissa kuvaa yhtäkkiä nopeutetaan ja sitten palautetaan takaisin normaalinopeuteen. Juoni ylistää väkivaltaista kostoa ja omankädenoikeutta, ja Extraction on selvästikin suunnattu nuorille amerikkalaisille junteille.

  Päähenkilöt isä Leonard Turner (Bruce Willis) ja poika Harry Turner (Kellan Lutz) työskentelevät CIA:n palveluksessa. Terroristit sieppaavat isän, ja poika lähtee yksinään pelastusretkelle. Hän saa kuitenkin avuksi entisen heilansa, agentti Victorian (Gina Carano). Toimintaa on tarjolla kosolti, lähinnä nyrkkitappeluita.

  Loppuratkaisu vetoaa alhaisiin ja infantiileihin vaistoihin. Harry ampuu äitinsä murhaajaa päähän, teloittaa sen sijaan että järjestäisi tämän vankilaan. Hän syyllistyy törkeään virkavirheeseen. Lisäksi hän tappaa enonsa, joka oli jotenkin mukana sekavassa sieppaustarinassa.

  Amerikkalainen roskaväki varmasti riemuitsee tuollaisesta ”päättäväisyydestä” — sille porukalle ”oikeusvaltio” on heikkouden osoitus. CIA:n moraalitonta toimintaa (vieläpä Yhdysvaltain maaperällä) kuvataan ihannoiden.

  Extraction on kuvattu Alabamassa, ajoittain hiukan hämmentävästi samoilla kulmilla kuin Vice.

  1/5

  Scanboxin blu-rayssa (BD-25) on lisämateriaalina vain lyhyt dokumentti, jossa lähinnä selostetaan elokuvan juonta tyhmille katsojille. Toisaalta tässä julkaisussa on oikea kuvasuhde. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2018