Euroviisut 2023 (Liverpool) ja UMK 2023

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana bluesmood, 24.01.2023.

 1. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 311
  Saadut tykkäykset:
  598
  Menny ihan ohi että Saksalta lähtee viisuihin hieno metallibändi Lord of The Lost. Viisukappale ei tietenkään ole bändin parhaimmistoa, mutta ennustan kuitenkin menestystä…

   
 2. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 311
  Saadut tykkäykset:
  598
  Noi kaikki Ruotsin biisit vois olla viisuissa ja pärjätä :D
   
 3. RedAlert

  RedAlert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  1 294
  Saadut tykkäykset:
  90
  Kyllä ihmiset ovat euroopassa typeriä, jos tuollaiset ylituotetut/laskemoidut/länsinaapurinviisutehtaiden täsmätuotokset kuten tämä Loreen, pärjäävät. Erittäin, jo satoja kertoja ennenkin kuultu, jonninjoutava jollotus, tämä Tattoo. Ei jatkoon, mutta kuten sanottua, uppoo kuin kuuma veitsi voihin aivopestyihin eurooppalaisiin...hirveetä paskaa. Juuri vastakohta sille, mitä euroviisuilla alunperin haettiin, originellisyyttä ja omaleimaisuutta, nyt tehtaillaan euromuottiin samanlaista paskaa...
   
 4. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  31
  En ole itse muiden maiden viisuehdokkaita sinne finaaliin kuunellut säänollisesti, kuin Ruotsin ainoastaan sen jälkeen, mitä totesin Suomen UMK -ehdokkaiden kappaletason olevan matala ja mitä kuuntelin ne tarkalla korvalla ja katsoin showt sitä mukaa, mitä ne julkaistiin nuo finaalikappaleet, ja olen kommentoinutkin niitä tässä ketjussa.

  Henoa, nimimerkki "professional", että jaoit tuon Saksan viisukandin! Tuossa esityksessä selviä Lordin kaltaisen monsterirokin vaikutteita, esimrkiksi tuo tulikipinäsoihtu, joskin Lordin kitaristilla tuli siitä virityskoneiston reunaan oli asennettuna se härpäke, mistä se suihkusi silloin Ateenassa 2006. On tuo Saksan metallikappale artisti "Lord Of The Lost" esitys "Blood&Glitter" mitä kuuntelin ja katsoin shown, jos pelkän musiikin kuulisi, eikä tietäisi sen olevan euroviisuedustajaehdokas omassa maassaan, niin en heti yhdistäisi sitä euroviisuihin millään muotoa ehkä.

  Mitä kuuntelen Radio Rockia, mitä ajankohtaista raskaampaakin rockia ja no tulee sieltä välillä klassikoitakin, minkä tyyppsiä raskaamman rokin kappaleita tällä hetkellä rock-radioasemmillla soi, jos tuo kappale tulisi sieltä muiden joukossa väliltä Radio Rockista esim. niin voisin jopa kaivaa kappaleen esittäjän itselleni muistiin, ja kuunella kappalen uudestaan. Ei hassumpi! Ei toki Euroviisu-leima koko instituution kattaen alenna tuon musiikin osalta esitystä lainkaan, mtiä show puoli itselleni ole tärkeä, vaikka sitäkin on arvioitava tässä kun Euroviisuista on kyse, koska se on kiinteä osa koko tapahtuman yksittäistä aktia.

  Mielestäni oikea kappale voitti noista ehdokkaista, miä tuossa Melodifestivalenin finaalissa eilen oli Tukholman iltaan yltänyt.

  Ruotsalainen lauluntekijä, musiikkituottajan Paul Jimmy Thörnfeldt :in osakkeet ehdottomasti nousevassa trendissä Länsinaapurissamme tällä hetkellä aivan varmasti, "Joker", mitä tämä 14. maaliskuta Norrkopingissä syntynyt levytuottaja, viisutehtailija eilisesäkin finaalissa oli miehen 2 cv-portfolioon lisää ansioriviä tuli lisää, ja erityisesti vielä voittokappale lisää miehen näkyvyyttä ja melenkiintoa Euroopan suunnalla varmasti suuremmankin yleison toimesta, mitä Ruotsi on muiden maiden joukossa oman esityksensä Liverpoolin finaalissa toukokuussa sitten esittää viimeistään sitten päätapahtuman tiimilta, jos ei muutoin siten seuraa viisuviikon mediarumbaa tai näitä muiden maiden viisukandiehdokaskarsintoja, mitä joka Euroopan maassa jokaisella kansalaisella sama varmaan, että rajatusti voi ehkä seurata jonkun yhden muun, kuin kotimaansa ehokkaita, mitä en itsekään lukeudu VIisufanatikoksi, miten sen käsitän sen kultturin alailmentymän ja -genreihmiset.
   
 5. Digital Man

  Digital Man Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  4
  Melodifestivalen finaalissa oli äänet alussa pielessä ja parin minuutin kuluttua äänet normalisoituvat ja kuuluivat oikein ensimmäisen kappaleen ajan, mutta sitten joku ylellä sääti äänet päin persettä. Artistien äänet kuuluivat niin lujaa että ääni särki ja kuulosti siltä kuin tulisi tynnyristä, taustamusiikki ja laulajat sen sijaan olivat todella hiljaisella. Ruotsinkielinen ääniraita kuului normaalisti joten joku tyyppi ylellä säätää omiaan. Kappaleiden ajaksi pitikin vaihtaa aina ääniraitaa joka oli ärsyttävää jo senkin takia ettei itselläni toiminnolle löydy pikavalintaa vaan täytyy tehdä useamman valikon kautta ja halusin kuulla suomenkielisen selostajan.

  Toivottavasti samaa tyyppiä ei päästetä säätämään euroviisulähetyksen ääniä (tai minkään muunkaan läheyksen).
   
 6. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 761
  Saadut tykkäykset:
  486
  Jatkossa sitten valitukset Jurvan kuntaan!
  https://asiakaspalvelu.yle.fi/csp

  T: Vesku
   
 7. vemkki

  vemkki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 978
  Saadut tykkäykset:
  339
  Kappas, mä en huomannut mitään ongelmia, mikä johtui ilmeisesti siitä, että kuuntelin pelkästään ruotsinkielistä ääniraitaa, koska suomalainen selostaja oli niin urpo. Ei, en juurikaan ymmärrä ruotsia, mutta se ei suuremmin haitannut. :)
   
 8. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 560
  Saadut tykkäykset:
  295
  No jostain syystä on nyt tullut kuunneltua ja kateltua tuo Kääriäisen alkuperäinen video ja UMK-esitys uudestaan.
  Täytyy vain todeta että eihän tällaista ole aiemmin näissä karkeloissa nähty.
  Nokkelasti on videon tunnelma veivattu lavakuntoon tuomalla chachachaa latinotanssijat aivan väärään paikkaan.

  Jos kaikki menee ok lavalla Liverpoolissa, niin ihme täytyy olla jos ei viiden joukkoon mahdu.
  Eiköhän se typerä viisukansa äänestä taas tyhjänpäiväisen mahtipontisen Loreenin ykköseksi kuitenkin, kun eivät huumoria ymmärrä.

  Vaikka en juuri euroviisuja seuraa nykyään kuin vasemmalla korvalla yleensä, niin nyt on tarjolla tosiaan jotain muuta.
  Aivan loistavaa.
  Ja kiitos että lopettivat sen tietyille artisteille rakennetun konseptin ja päästettiin taas hullut suomalaiset yrittämään jotain järjetöntä.
  Kyllä reheellinen suomen kansa tietää..:D
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2023
 9. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  31
  Käärijän osakkeet noussut sitten viime kuuleman tässäkin ketjussa Euroopan laajuisesti.

  Mitä YLEn uutisissakin on esitetty noita pätkiä Britannian eri kaupungeista Euroviisuihin liittyvistä live-show -esityksistä, niin Käärijän kappale saanut hyvän vastaanoton sielläkin päässä, ja Liverpool -esityksessä ne kaksi liekö sitten paikallisia naisia oli YLE:n haastattelussa, ja hekin pitivät Cha Cha Cha -kappaleesta.

  Äsken tulin katsoneeksi Veikkauksen Voittajaveto -Viihdekategorian muuttuvia kertoimia, mitä huomenna pelaan viikonlopun vakiot ja kestolotot uusin, niin aiemmin mitä puhuin, että 10€ voisi käyttää viisuvetoon tänä vuonna, niin houkuttelevin kuitenkin lienee Ukraina tällä hetkellä kerroin 9,33.

  En ole tosin kuullut Ukrainan viisukappaletta vielä, voi olla että tämän illan aikana kuuntelen sen ensimmäisen kerran, mutta pääasiassa viisuvetokohdetta pelatessa en panosta henkilökohtaisen musiikkimakuni perusteella ehdokasta.

  Vaikka Suomi saattaakin olla ihan potentiaalinen ainakin kärkisijoilla, finaalissa nyt todennäköisesti joka tapauksessa, niin siinä mielessä noissa ainakin Veikkauksen kertoimissa ja mitä Vakioveikkuksessakin se pelikannatusjakauma on Suomen maaotteluissa niissä on tietty tuulipuku-Suomilisä "yliarviointi".

  Mitä nyt Käärijän voitto toisi panoksen takaisin noin 2-kertaisena, mitä tuo kohde sulkeutuu tiistaina ennen ensimmäistä semifinaalia, niin kertoimet laskee vielä noista, mitä ne nyt on ja toisin kuin Pitkävedossa esim. jos Veikkaus muuttaa kertoimia, se kerroin jää voimaan, mitä se vedon lyöntihetkellä on ollut, niin muuttuvien kertoimien Voittajavedossa vasta lopulliseksi muodostunut kerroin sitten on se voittokerroin sillä osallistujalla, mikä sitten on vedon tulos.

  Realismia vetoja tehtäessä, että 2.00 kertoimella Käärijän pitäisi voittaa 1/2 -viisufinaalista, niin ei se kuitenkaan omien arvioideni mukaan niin varma tapahtuman toteutumisväli kuitenkaan sitten ole?

  Voi olla, että olen väärässä, ja vetoni menee väärin jos nyt päädyn lyömään 10€ likoon Ukrainan voitolle, mutta oman arvioni mukaan tänä vuonna voi Ukraina saada sympatiapisteitä tuon humanitaarisen kriisin tähden, joka ravitselee koko Eurooppaa ja vaikkakin Ukrainassahan nämä tämän vuoden viisut piti järjestää alunperin, mitä voittivat viime vuonna niin nyt en tiedä tilastoja, miten usein kahtena vuonna peräkkäin on joku maa voittanut sitten tämän kilpailun. Siinä mielessä voi olla, että todennäköisyydet on Ukrainaa vastaan.

  Ei se nyt 10€ ole kiinni, vaikka veto ei osuisikaan, en tavallisesti pelaa isoilla panostuksilla, enkä pelaa yli varojeni varsinkaan, ja usein on tullut käytettyä enemmänkin kerralla rahaa reaalielämässä paljon turhempiikin asioihin.
   
 10. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  4 092
  Saadut tykkäykset:
  436
  En usko Loreenin voiton mahdollisuuteen, kilpailijoiden joukosta oli helppo löytää parempia biisejä kun äsken katselin nyt ekaa kertaa mitä muuta siellä on tarjolla kuin Loreen ja Käärijä. Armenian edustaja esimerkiksi, on selkeästi ottanut oppia Loreenista ja tehnyt sitten monipuolisemman ja siis paremman biisin. Naapurimaa Azerbaidzan on taas heitänyt kehään suorastaan hurmaavan kivan ysäri-indie biisin, ikäänkuin antiteesiksi Loreenille. Ja Tsekitkin on löytäneet edustajakseen aika mielenkiintoisen esityksen. Veikkaan kaikkia kolmea finaaliin ja kärkikahinoihin.
   
 11. vemkki

  vemkki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 978
  Saadut tykkäykset:
  339
  En usko, että Ukrainalla on nyt mahdollisuuksia. Viime vuonna tuli jonkin verran sympatiapisteitä, tosin esityskin oli hyvä.

  Jostain syystä Israel on ilmeisesti nousussa.
   
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 311
  Saadut tykkäykset:
  598
  Nyt nää on tehny oman version Käärijän biisistä :D

   
 13. vemkki

  vemkki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 978
  Saadut tykkäykset:
  339
  Tää on silleen jännä, että mun mielestä tää on biisinä jopa parempi kuin Käärijän versio tai Lord of the Lostin oma viisubiisi. :D Tosin viisubiisiksi tämä versio olisi liian raskas, ja ehkä myös vähän hevikliseinen ( = ei tule samanlaista nuijalla päähän -fiilistä kuin Käärijän versiosta).
   
 14. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  31
  Tuo LOTL:n cover - versio Käärijän Cha Cha Cha -kappaleesta on ihan tunnistettavaa saksalaisartistin tuotetta ainakin tuon laulajan suomen kielen ääntämisen osalta. Ei huono.

  Varmaan tuo Lord of The Lost -artisti on paikallisesti Saksassa aika suosittu, ainakaan täällä Suomessa ei vissiin ennen näitä euroviisuja ainakaan mitenkään laajasti fanijoukkoa, saatan olla väärässä, varmaan Suomessakin on paljonkin ollut jo pitkään faneja bändillä mitä päällisin puolin kuuntelin noita aiempien levyjen kappaleita, niin tuollaista konepoppi-vaikutteista helposti lähestyttävää goottiromantiikkaa, tai metalligenreen sekoittuvaa tuotantoa.

  Kappaleet tosin pääosin englanniksi, mitä Rammstein lienee suurin tuon saman tyylilajin tai siihen viittaavan esittäjä Saksan ulkopuolellakin, mitä Rammstein on esiintynyt Ruisrockissakin. Tosin heillä on käsittääkseni ensimmäkseen saksan kielisiä kappaleita.

  Tuostakin saa jotain mielikuvaa, kun katsoo noita Fanien muita tämän LOTL-artistia seuraavien valintoja, niin enimmäkseen saksalaisia saman genren artisteja, tosin 69 Eyes löytyy myös kotimaisista. Jotenkin olisin odottanut, että HIM olisi kanssa tämän LOTL-tyyppisen musiikin kuuntelijoiden levyhyllyssä, mitä jokseenkin samoja elementtejä tuottamispuolen osalta HIM:in levyissä on. Ainakin Ville Valon soololevyssä on enemmänkin konepop-vaikutteita, mitä ehkä HIM:in alkuperäisissä kappaleissa, mutta niitä versioita on useita julkaistu mm. noissa Uneasy Listening -levyissä, joissa on toteutettuna erilaisia perversioita kappaleen tuotantoratkaisun osalta.

  Saksassa on selkeästi markkinat ja kysyntää Euroopan alueelle tämän tyyppiselle helposti lähestyttävälle konepop/metalli -sekoitusta esittävälle artistille. Toisaalta noi kotimaiset vientimetallibändit ja Saksa muutoinkin on Suomalaistenkin artistien ensimmäisiä niitä merkittäviä markkina-alueita ollut Suomen rajojen ulkopuolella perinteisesti.

  Tuosa tuli vastaan Spotifyssä, että Käärijältä on julkaistuna tuosta viisukappaeesta YES YES -Remix, mutta se nyt niin menevä ralli ollut, ja kuuntelukertojakin oli noin 11 000 vasta.
   
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 311
  Saadut tykkäykset:
  598
  Onpas surkee taso mitä sivukorvalla kuunnellu, Käärijä on ihan 100% finaalissa. Lauantaina sit torille :D
   
 16. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 484
  Saadut tykkäykset:
  1 222
  Just ajattelin toisinpäin. Ensimmäistä kertaa kuulin Käärijän. Aivan karmeaa tuubaa. Muutama aikaisempi nainen osaisi sentään laulaa ja heillä oli oikeasti joku laulu tarttuvalla melodialla?

  PS. mahdollisesti näitä kappaleita ei ole tehty minua varten (kuten eivät ole monet muutkaan asiat nykyisin)
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2023
  nepa tykkää tästä.
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 192
  Saadut tykkäykset:
  1 329
  Joo, ei ole Rääkyjä iskenyt meikäläiseenkään.
  En nyt yleensä mitenkään kauheasti nipota ja ole jäykkis, mutta jotenkin ei tuommoinen viinanjuontilaulu ole kauhean fiksu Euroviisuissa eikä kadulla lasten suusta kuultuna ja biisinäkin vielä ihan onneton.

  Tokihan sitä aina Suomen voittoa toivoo oli laji mikä tahansa. Mutta ei tässä samanlaista menoa ole kuin Lordissa aikanaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2023
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 18. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 560
  Saadut tykkäykset:
  295
  Minä kyllä tykkään Kääriäisestä nimenomaan brändinä, joka on saatu rakennettua tyhjästä muutamassa kuukaudessa.
  Vaikka nimeltään laulukilpailut ovatkin, niin show kai on se tärkein ja eihän noissa yleensä mitään kummoisia biisejä ole ja jos on, niin ei ne ainakaan pärjää.
  Tuollahan on tarkoitus erottua 37 osallistuja maan joukosta ja Kääriäinen sen todellakin tekee.
  Oli hämmentävää katsella sitä kannattajien määrää ja hypetystä, jollaista ei kyllä Lordikaan saanut aikaiseksi.
  Ongelmanahan tuossa paketissa on se, että kyseessä on lähinnä kaljakuppiloissa esiintynyt räppärintapainen, joka yhtäkkiä paiskotaan isolle lavalle ja pitäisi vielä pystyä laulamaankin.
  Hyvin huomasi että vantaalaista taisi rennosta olemuksesta huolimatta jännittää aika lailla, koska onnistuneesta koreografian suorittamisesta huolimatta ääni oli hukassa.
  Ei alkumörinää ja laulukin kuulosti kurkkuunjääneeltä karaokelaulannalta. Voi olla että äänipuoli ei ollut kunnossa. Jos saadaan säädettyä samanlaiseksi kuin UMK:n finaalissa, niin hyvä tulee.
  Toivottavasti korjaantuu lauantaiksi.

  Ensimmäistä kertaa sitten Lordin saa jännittää pääseekö Suomen edustaja viiden joukkoon.
  Harvoin on tullut euroviisuja viime vuosina livenä katsottua, mutta nyt katson.
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 484
  Saadut tykkäykset:
  1 222
  Juu, menestystä toivon minäkin. Ja mahdollisesti on televisio päällä lauantaina. Kyllä sitä Suomalaista kannustaa oli laji mikä tahansa.
   
 20. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  4 092
  Saadut tykkäykset:
  436
  Joo-o, Käärijällä oli lauluääni aika hukassa siinä biisin loppupuolella, mahtoiko kurkkua kuivata... kannattaisiko laittaa muutama pina colada sinne lavalle sitten finaalissa niin voi tarvittaessa ottaa kostuketta? Jatkoon tosiaan kuitenkin päästiin, se lie tärkeintä tällä hetkellä.
  Vaikka en hirveästi tuosta tykkääkään niin onhan se ihan selkeä kielirajat ylittävä bilebiisi. Cha cha chaan ja pina coladan ymmärtää kaikki ja sen että siellä joku hassunnäköinen setä heiluu lavalla kuin apina.

  Croatian esitys sitten, WTF? Mummo osti traktorin, mitää... ???

  Jostain syystä edelleen kovasti hehkutetaan Loreenia vaikka sekä esitys että biisi on tosi aneeminen. Täysin ideat hukassa. Toki Loreen osaa laulaa mutta siihen se sitten jääkin.

  Itse olen päättänyt kannustaa tänä vuonna Armeniaa.
   
  jmo tykkää tästä.