Erilainen HTPC

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana JuhaN, 22.07.2004.

 1. RautaWaara

  RautaWaara Member

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaksaakos tämä perus-mini pyörittää hdtv pätkiä?
   
 2. tas-c

  tas-c Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi, siirryin tässä muutama kuukausi sitten Mac-käyttäjäksi. Koneena on 12" iBook G4 ja giga rammia. Onnistuukohan EyeTV:n käyttö miten sujuvasti? Kovalevyn nopeus taitaa tallennushommissa olla tärkeä seikka ja se taitaa olla vain 4200 rpm.

  Harkitsen kaapelimallin (EyeTV 610 for Digital Cable TV) hommaamista. Käyttävätkö kaikki erilaiset mallit (T, C, S) samaa EyeTV-ohjelmistoa? Onko tuo ohjelma korvattavissa jollain toisella katselusoftalla, kuten VLC:llä? Mistäköhän tuollaisen sitten löytäisi järkevään hintaan? Ainakin Suomessa taitaa hinnat olla vähän turhan korkealla. AppleStore ainoa järkevä vaihtoehto? On muuten ärsyttävää noissa digi-TV-laitteissa yleensäkin, että sama boxi ei osaa sekä T- ja C-lähetyksiä (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta).

  Löysin pari kätevää(?) apuohjelmaa EyeTV-tallennusta varten:
  Ohjelmaopas X ja EyeTV-ajastin
   
 3. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  En näe mitään ongelmaa koneesi tehojen suhteen... Pyörittelen omaan kotiteatteriani tällä hetkellä 1,42GHz:n Mac Minillä, jossa on myös 4200rpm levy sisällä. Itsellä on tosin muistia vain puoli gigaa. Omalla ostoslistalla on kyllä ulkoinen firewirelevy ja giga rammia, mutta kyllä tuolla ainakin alkuun pääsee.

  EyeTV 610 on loistava kapistus omien kokemusten perusteella! Kokemusia ei tästä 610:stä ole vasta kuin viikon, mutta käyttö ei eroa mitenkään EyeTV 400:sta, joka on ollut käytössäni jo yli vuoden. Hommasin tähän uuteen EyeTV 610:n Conax-adapterin ja kaapelikortin kaveriksi, ja kaikki on toiminut alusta lähtien kuin rasvattu!! Kaikki Elgaton EyeTV:t käyttävät samaa EyeTV-softaa. Miksi muuten haluaisit käyttää jotain muuta katseluohjelmaa?! VLC:kin suostuu toistamaan EyeTV:n tallentamia TransportStreameja, mutta MIKSI?? ...niin kuningas softa EyeTV nykyään on... :king:

  AppleStore on hyvä paikka EyeTV:n ostoon. Tein pientä hintatarkistelua kotomaassakin, mutta kun 610:n hinnaksi olisi tullut 350e+postit, niin tilaus lähti AppleStoreen. Kävi vielä varsin hyvä flaksi toimituksen suhteen kun uusi EyeTV oli kädessä 26 tuntia tilauksesta!! :thumbsup:

  Molemmat mainitsemasi ajastusohjelmat ovat kokeilemisen arvoisia. Käytän itse nykyään tuota EyeTV-ajastinta, mutta molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa... Kokeile!!

  =)juha

  "Rautawaara": Mini ei oikein jaksa HDTV:tä. Jos tarvitset HDTV:n NYT, joudut kääntymään esim. PowerMaccien suuntaan. Jos haluat kasvunvaraa tulevaisuuteen, uudet Intel-Macit tulevat ensi vuonna ja voihan aina ostaa uuden koneen...
   
 4. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pientä päivitystä HTMac-rintamalla...

  Elgato on julkaissut uuden version EyeTV-sovelluksesta (v1.8.4). Uusi versio hallitsee vihdosta viimein YLEn käyttämät DVB-tekstit.

  Lisäherkkuina mukaan tuli useamman kanavan katsominen/tallennus samasta digi-tv-muxista yhdellä EyeTV:llä sekä suora 1-click-exporttaus iPodin ymmärtämään muotoon... :love:

  =)juha
   
 5. DFender

  DFender New Member

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heippa kaikille,

  Liityn uutena ketjuun ja HTPC/MAC tyyppinen ratkaisu on alkanut kiinnostamaan aika lailla. Kotona on tällä hetkellä yksi Shuttlen MiniPC, mutta se on työhuoneessa kodin ykköskoneena ja sinne saa jäädäkin työ/surffailu koneeksi. Tehoja siinä olis riittävästi HTPC käyttöön, mutta on jostain syystä aika meluisa, joten hiljaisempi ratkaisu pitäisi löytää. Tämän hetkinen kotiteatteri koostuu Optoma H27 videotykistä, Sonyn STR-DB790 A/V viritinvahvistimesta, Sonyn DVP-NS930 DVD-soitin joka komponentilla kiinni tykissä. Sekä 5.1 kaiutinjärjestelmä.

  HTPC tulisi pääasiassa musiikin kuunteluun, jossa olis koko levykokoelma MP3sina (loppuis levyjen pläräys olkkarissa :love: ) ja sen lisäksi sillä katsottais jonkun verran leffoja avi tms muodossa ja digikuvia. Tällä hetkellä on neljä vaihtoehtoa ja nää Macit on alkanu kiinnostaa aikalailla. Ovat vielä pirun tyylikkäitäkin. Vähän kyllä epäilyttää kun on koko ikänsä ollu PC maailmassa eikä Maciin ole koskenukaan, mutta väittävät helppokäyttöisiksi :p

  Telkkaria ei tällä hetkellä ole, joten joku näyttö pitäis HTPC/MACia varten hommata, kun ei viittis aina esim. musaa varten tykkiä käynnistää.
  Sit pitäis ostaa vissiin vielä langaton hiiri ja näppis.

  No tässä olis vaihtoehdot, jotka ovat mielessä pyörineet

  1. Apple Imac G5 (17")
  + Näyttö samassa
  + suht kompakti paketti
  + front row ohjelma mukana
  + oma Applen kaukosäädin (kait lisävaruste?)
  + Apple
  + Optinen ääniliitin mukana
  - hinta ylärajoilla (n 1500-1600€)
  ? Melutaso

  2. Apple Mini (se paras versio)
  + Pieni
  + Hiljainen
  + Apple
  + hinta kohtuullinen
  + ulkonäkö
  - pitää ostaa erillinen näyttö
  - erillinen äänikortti (jos tää nyt kauhean iso miinus on)
  ? front row -tyyppinen ohjelma ja kaukosäädin

  3. Kannettava PC (Microsoft XP media centerillä)
  + Näyttö samassa
  + Näppis samassa
  + Hinta pysyy tod.näk. kurissa
  + Helppo ottaa mukaan myös muualle
  + Ennestään tuttu käyttöympäristö
  - Microsoft
  - Ulkoinen äänikortti
  ? kaukosäädin
  ? riittääkö tehot?
  ? ovatko uudet kannettavat äänekkäitä?

  Myös muita ehdotuksia kodin jukeboksiksi/mediakeskukseksi otetaan ilolla vastaan. Kuulostavatko edellä olevat vaihtoehdot yhtään järkeviltä ko. käyttöön? Ja mikäköhän ois fiksuin valinta??? :hitme:
   
 6. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervetuloa joukkoon iloiseen!!

  Tuosta PC-vaihtoehdosta en osaa enää nykyään kommentoida mitään... Meiltä kun kotosalta lähti viimeinen PuuCee pari vuotta sitten, ensimmäisen omenan kotiuduttua.

  Omenoista voisin sen sijaan kommentoida:
  Aloitetaan Ministä, sillä sellainen mulla on itsellä olohuoneessa ( https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=611861&postcount=947 ). Mini on tosiaan tyylikäs, pieni ja hiljainen. Hiljaisuuden rikkovat ainoastaan ne hetket kun prosessoria ajetaan täydellä kuormalla. Silloin Mini muistuttaa lähinnä pölynimuria. Normaali DVD:n tai digitv:n katselu, saati sitten musiikin kuuntelu pitää Minin hiljaisena. Ulkoisen äänikortin joutuisit tosiaan digiäänille hommaamaan. Mulla on itsellä M-Audio Sonica Theater.

  Miniä harkitessa kannattaa pitää mielessä Applen tuleva vaihdos Intel-prosessoreihin. Minin G4 alkaa olla nykyisenä HDTV:n aikana jo menneen talven lumia ja Applen huhutaan julkaisevan uuden kotiteatteri-Minin jo tammikuun Macworld Expossa ( http://www.thinksecret.com/news/0511macmini2.html ). Toistaiseksi kaikki on huhua, sillä Apple on luvannut aloittaa siirtymisen vasta kesällä 2006, eivätkä kaikki tuotteet silloinkaan siirry kerta rytinällä Inteliin.

  FrontRow:ta ei tällä hetkellä voi pitää juuri plussana tai miinuksena. Se on toiminnoiltaan aika rajoittunut, eikä sisällä esim digi-tv:tä missään muodossa. Kilpailevia projekteja varhaisessa kehitysvaiheessa ovat mm. CenterStage, MediaCentral ja iTheater... Erillinen kaukosäädin kannattaa mielestäni ostaa. iMac G5:n mukana tulee Applen 6 näppäimen kauko...
  :hitme:

  iMac G5 on suorituskyvyltään eri luokkaa Minin kanssa. Äänitasosta en osaa valitettavasti sanoa mitään. Tätä harkitessa kannattaa miettiä, kuinka paljon tätä tulisi käytettyä tykin kanssa. Ainakaan G4 iMacin näyttöä ei saa mitenkään pois päältä, vaikka kuva menisi ulkoiseen näyttöön (tykkiin). Koneen oma näyttö pitäisi siis saada jotenkin piiloon tai tummennettua. Minin erillisen näytön saa aina pois päältä...

  Suosittelisin vierailemaan parilla keskustelufoorumilla ( http://www.hopeinenomena.net ja http://www.omenamehu.org ), niin saat paljon lisätietoa omenoista... Tervetuloa joukkoon kuitekin!!

  =)juha
   
 7. DFender

  DFender New Member

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  HTPC Hankinta menee joka tapauksessa vuoden vaihteen yli, niin kannattais sitten ehkä odottaa noitten messujenkin yli samantien. Jos ministä on tosiaan tulossa HomeTheater -versio, niin luulis että ovat huomioineet samalla noi Digitaaliset ääniliitännät.

  Tästä prosessorikeskustelusta sen verran, että mihin voisi verrata G4:sta PC puolella? Ja minkälaisissa käyttötilanteissa Minin prossatehot on niin kovilla, että tulee "pölynimuri efekti"?
   
 8. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahas... Nyt tuli paha. Mulla on minin lisäksi jokapäiväisessä käytössä 1,25GHz G4 iMac (1GB RAM, 7200rpm levyllä), joka hoitaa kaikki normaalit päivärutiinit vitkastelematta. DVD:n muunto suoraan levystä iPodin ymmärtämään mpeg4-muotoon onnistuu hieman reaaliaikaa hitaammin, 2-passilla tietysti tupla-ajassa. Eihän tuo tietenkään enää nykypäivän teho-pc:tä vastaa, mutta PowerPC vs Intel megaherzit eivät ole ihan suoraan verrannollisia. Osaisikohan joku muu tai Google kommentoida näistä tehoeroista...

  Minin saa huutamaan video/audiokonversioissa. Esim. kun iTunes rippaa CD-levyä 8-10 kertaisella nopeudella 192kbps AAC:ksi, niin se kyllä syö Minin tehoja. Samoin videomuunnokset (DVD->iPod, mpeg4) nostavat tuuletinkierroksia.

  =)juha
   
 9. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oisko kukaan koskaan missään huomannu, et joku ois kokeillu toimiiko FireDTV mäkeissä EyeTV-softalla?
  FireDTV näyttää ulkoisesti samalta kuin ElGatot, mutta olis halvempi ja toimis myös wintoosa-pc:ssä kunnes apple saa paremmin htpc:ksi sopivia koneita ulos.
  Mulle digitaalinen dualhead (dvi-d/hdmi) on minimivaatimus htpc:lle (surffiruutu+leffaruutu) ja powermac on hiukka liian iso ja kallis stereoräkkiin. Oisko powermäkin kotelo maailman suurin, johon mahtuu vain kaksi kovoa sisään?
   
 10. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elgatohan myy EyeTV-softaa myös erillisenä, jolloin sen saa toimimaan ainakin Terratecin, Miglian ja Plextorin murikoiden kanssa. Luulisi, että tuon saisi myös toimimaan FireDTV:n kanssa... Laitahan mailia Elgaton supporttiin!! Olen itse saanut aina vastauksen 24h sisällä kun olen tyhmiä ja välillä viisaitakin kysellyt.

  =)juha
   
 11. kebek

  kebek Active Member

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tuolla on taulukko asian tiimoilta:

  http://www.systemshootouts.org/processors.html

  Vertailu on ilmeisesti tehty mittaamalla teoreettista nopeutta/tehoa, joten käytännön sovelluksissa on eroja. Kuitenkin jos ja kun vuoden alussa julkaistaan Intel-mini, on se selvästi parempi HTPC:n pohja kuin tuo nykyinen "nuhapumpulla" toimiva mini. Intelin prossut muutenkin tuntuvat voittavat AMD:n vastaavat mallit kun siirrytään äänen ja liikkuvan kuvan editointiin joten siinäkin mielessä odotus kannattaa (kunhan eivät väkerrä ministä jotain hurisevaa kiuasta).
   
 12. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  On ruvennut itseä kiinnostamaan intel MacMini+Elgaton DVB-C systeemi. Osaisiko joku vastata kahteen kysymykseen:

  1. Mitenkäs maksu-tv? Eli onko tuossa conax-korttipaikka? Ei oikein hahmottunut elgaton sivuilta. Mikä on CAM (conditional access module)?

  2. Onnistuuko "uutisten katselu" yhdellä kaukosäätimellä helposti? Ts. onko eroa tavalliseen telkkariin = painetaan kanavanumeroa ja ohjelmaa alkaa näkyä. Vai pitääkö ensin herätellä mäkki yhdellä kakella, avata ohjelma ymsyms...

  Kiitos
   
 13. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensinnäkin kannattaa ehkä odotella vielä hetkinen, koska EyeTV ei ole vielä saatavana "universal binary"-ohjelmana vaan sitä ajetaan Intel-koneissa Rosetta-emuloinnin kautta. Jos löydät netistä kokemuksia juuri EyeTV:n käytöstä emuloituna, niin niistä saat toki parhaan tiedon emuloinnin tehokkuudesta juuri videokuvan purkamisessa... Elgato on lupaillut universaalia EyeTV:tä lähiaikoina.

  Sitten itse asiaan:
  1. CA-moduulipaikka on fyysisesti kannettavien PCMCIA-korttipaikan näköinen ja siihen pitää erikseen hankkia Conax-moduuli+kortti. Mulla on kyseinen moduuli + kaapelikortti käytössä EyeTV 610:n kaverina ja hyvin toimii. Conax-moduuli maksaa alle satasen.
  2. Juu ja ei. Järkevintä lienee ensinnäkin pitää EyeTV aina auki taustalla, jolloin ohjelma on helposti kutsuttavissa käyttöön ja ajastukset pelittävät kunnolla. EyeTV:n oma kauko komentaa vain ja ainoastaan EyeTV-ohjelmaa, mutta kaukosäätimen "virtanäppäin" avaa TV-ikkunan päälimmäiseksi ja katselu voi alkaa. Jos koneesi on pois päältä tai nukkumassa, sitä EyeTV:n kauko ei avaa, mutta Macin herättäminen uniltahan onnistuu näppäimen/hiiren painalluksella.

  =)juha
   
 14. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitenkäs tuo mäkin frontend ja eyetv toimii yhteen? Eikös se frontend ole jonkinlainen valikko, josta saa kaukosäätimellä valittua itunes/iphoto/idvd tms. Saako siitä valittua eyetv:n myös?

  Entäpäs kuinka pitkälle tuolla systeemillä pärjää pelkillä kaukosäätimillä, ilman näppäimistöä ja hiirtä? Pystyykö eyetv:n, iphoton, itunesin ja idvd:n hanskaamaan pelkillä kaukosäätimillä?
   
 15. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  FrontRow on Applen oma HTPC-Frontend, joka ei sisällä mitään integraatiota EyeTV:hen. Kilpailevia projekteja on toki tarjolla googlettamalla vaikkapa hakusanoilla CenterStage, MediaCentral tai iTheater. Kaikki ovat tosin enemmän tai vähemmän keskeneräisiä. Nykyisellään parhaiten pärjää erillisillä ohjelmilla ja kunnon kaukosäätimellä. Apple pitää huomenna media eventin aamusella Cupertinon aikaan. Huhujen mukaan tulossa on uusi Intel-Mini, joka on suunnattu entistä vahvemmin olohuoneisiin... Odotellaan!!

  En osaa sanoa Applen 6 näppäimen kaukon toiminnasta. Itselläni on käytössä ATIn Remote Wonder II, johon saa opetettua kaikki mahdolliset toiminnot. EyeTV, OhjelmaopasX, iTunes, DVD ja monet muut toimivat näppärästi myös näppäinkomennoilla!

  =)juha
   
 16. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuullostaa mielenkiintoiselta. Olisikin ehkä parempi vaihtoehto, kun ruudullinen iMac.
   
 17. eebo

  eebo New Member

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aijai, nyt kyllä tuli Applelta sellanen masiina, että on vaikea hillitä Visan vingautusta...

  http://www.apple.com/macmini/

  Edit: Noniin.. se siitä innostuksesta, näytönohjain on integroitu Intel jaetulla muistilla. :sick:
   
 18. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mites tuo integroitu intel näytönohjain vaikutti noin paljon?

  Mua rupesi eritoten kiinnostamaan tämä olohuonekoneena telkkariin kytkettynä ja siitä tulikin pari kysymystä mieleen. Osaisikohan joku vastata.

  Jos liitän tuon DVI-SVIDEO adapterilla widescreen kuvaputkitöllöön, niin mitenkäs resoluution kanssa toimitaan? Mikä on macminin ulostulo resoluutio niin, että näen esim. DVD:t niinkuin millä hyvänsä DVD-soittimella. Entä miten EyeTV:n kanssa digi-tv kuvasuhteet? Miten yleensäkin kaikki kuvasuhteilu ja automatiikka pelittää tämän kanssa?

  Toivonko turhia, jos odotan MacMinin ja EyeTV:n korvaavan tän hetkisen digiboksin ja dvd-soittimen. Vielä niin, että kuvasuhteet yms on aina kondiksessa myös tyttöystävän käyttäessä?
   
 19. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Integroitu näyttis ei varmastikaan ole oikea ratkaisu peleihin, mutta olohuonekoneeseen tuo piirisarja tuntuisi istuvan: http://www.intel.com/products/chipsets/gma950/

  Lainaus:
  "-High Definition Hardware Motion Compensation to support high definition hi-bitrate MPEG2 media playback
  -Up and Down Scaling of Video Content
  -High Definition Content Decode - up to two stream support
  -5x3 Overlay Filtering."

  Lisäksi suora tuki HD-resoille mukaan OSX:ään ja jos oikein ymmärsin mukana on myös säädettävä overscan!! Jälkimmäisestä en ole kuitenkaan varma, koska fiilis perustuu Applen sivujen antamaan rajalliseen informaatioon. Odotellaan ensimmäisiä käyttökokemuksia HD-videolla...

  Kuvaputkitöllöön tuo antaa (erikseen ostettavalla adapterilla) vain tyydyttävän kuvan, johtuen S-Videon/komposiitin rajoitteista. EyeTV sen sijaan on aivan loistava AITO digi-tv, koska siinä on aina kuvasuhde kohdallaan!! Asennettaessa Minille annetaan TV:lle soveltuva resoluutio käytettävän television kuvasuhteessa. 4:3-suhteiselle töllölle vaikkapa 720x576 ja 16:9-suhteiselle 1024x576. Telkkarista määritellään työpöytä kattamaan koko näyttöala ja avot homma on siinä. Jatkossa ei kuvasuhteita tarvitse miettiä. VGA/DVI/HDMI-liitäntäisillä telkkareilla on suotavaa käyttää paneelin natiivia resoluutiota.

  Meillä kotosalla parempi puolisko osaa käyttää EyeTV:tä ja iTunesia sujuvasti. Olen ajatellut siirtyä käyttämään tulevaisuudessa jotain kilpailevista frontendeistä kunhan EyeTV-tuki toimii kunnolla. Sitä meillä katsellaan kuitenkin eniten.

  =)juha
   
 20. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kelle istuu kelle ei. Mulla on ollu jo niin monta vuotta htpc:ssä kaksi näyttöä; pikkanen surffailuun/muuhun puuhasteluun ja tv/tuleva hd-littu sitten ohjelmille.
  Ei sitten tullut dual-headiä miniin, ei kiitos...:OI