Epsonin syksyn 2011 2D/3D-projektorit: TW9000 (W) , TW6000 (W) , TW5900

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Halcyon, 06.09.2011.

 1. ipo

  ipo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.10.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka!!

  Mites noi lasit toimii Epsonien kanssa....XPAND 3D-lasit X-104....onko kellään kokemuksii!!!!
   
 2. rmake

  rmake Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2007
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimii, eilen sain tykin ja xpand lasit.

  Onkos kellään mitään "perus"asetuksia millä alkaisi kokeilemaan 6000 säätöjä? Tykit ovat tietenkin yksilöitä, mutta luulen että tehdasasetus on kuitenkin sama kaikissa, ja keskimäärin varmaan samaan suuntaan pielessä. Mitään kalibrointilaitetta ei siis ole käytössä. Teittisen testistä nyt ei oikein käy selville mitä on säädetty ja miten paljon, vaikka jotain sentään...
   
 3. Nenolanjones

  Nenolanjones Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  3
  Otin tuonne Epsonin tekniseen tukeen yhteyttä ja muutaman viestin sekä esimerkkikuvien jälkeen totesivat tykin olevan huollon tarpeessa ja tuovat uuden tilalle. Kuriiri kävi hakemassa tykin tiistaina aamupäivällä ja perjantaina toi uuden tilalle.

  Nyt ei ole tuota samanlaista tarkennusongelmaa ylä- ja alareunan kanssa, mutta epäselvyyttä vaikuttaisi olevan muualla. Voiko tämä johtua halvasta kankaasta vai onko tää halpa 5900-malli oikeesti näin epälaadukasta tavaraa? Ja tosiaan joku muukin kyseli jotain optimisäätöjä, olisi mukava kokeilla jotain muiden hyväksi todettuja asetuksia millä parhaan kuvan saa aikaan. Toki se on myös huoneesta kiinni mutta jotain suuntaa-antavaa?
   
 4. eijay

  eijay Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli nyt pitkällisen pohdiskelun jälkeen laitettua tilaukseen TW5900-malli. Tullut selailtua viimeaikoina paljon tätä foorumia, ulkomaalaisia foorumeja ja lisäksi vielä arvosteluja laitteesta. Aikaisemmin on ollut käytössä Sanyo PLV-Z5 -tykki, joka on pidemmän aikaa palvellut oikein mallikkaasti. Lamppu kuitenkin vetää tällä hetkellä viimeisiään, enkä kehtaa enää sitä ruveta uusimaan. Samalla himotti tuo Full-HD ja 3D tulee siihen päälle ns. bonuksena. Tästä päästäänkin varsinaiseen kysymykseeni, eli mistäs porukka on hommannut 3D-laseja näihin? Lueskelin muutaman aikaisemman sivun ja jotkut suosittelivat Panan laseja Epsonin omien lasien sijaan. Paljonkos nuo kustantaa ja mikä malli Panan laseista olisi järkevintä hankkia. Epsonin laseja näytti lähtevän vajaalla sadalla eurolla kun tässä hieman nettiä selailin.
   
 5. ipo

  ipo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.10.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka!!!
  Tykki tullut Epson tw-9000....jep, jotain säätöjä jos jollain olis, niin pääsis kokeileen alkuun niillä...
  Ja mitä laseihin tulee, niin pixmaniasta tilasin noi lasit... XPAND 3D-lasit X-104 .... todella sopivan hintaiset ja nopea toimitus.....hyvin pakattu....
  Eilen sain lasit, mut paljon en ole kerinnyt kokeileen, helppo ottaa käyttöön, akulla toimii, todella hyviltä tuntuu, toimii todella hyvin,ei pätki vaikka vähän kauvempaakin katselee, istuu hyvin päähän ja sopivan kokiset (ainakin mun päähän), saa säädettyä tietsikal/puhelimel.....suosittelen....
   
 6. Bnde

  Bnde Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Helpoin tapa saada asetukset kohdilleen ysitonnisessa: Natural-tila päälle (valkotasapainossa ei huomautettavaa, väritoisto lähes nappi. Lähde: hifimaailma 3/12)

  Seuraavaksi käytte lataamassa tämän testilevyn: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
  Linkin takaa oikeastaan löytyy kaikki neuvot. Vaatii hieman vaivaa, mutta uskoisi että parin tonnin tykin takia sen viitsisi tehdä. Levyn avulla kirkkaus, kontrasti ja terävyys kohdilleen. :thumbsup:

  Suoria säätöjä on melko turha tulla antamaan, kirkkauden ja kontrastin asetukset vaihtelevat niin paljon huoneesta ja sen hetkisestä valaistuksesta, tykkien yksilöeroista jne. Iris, liikeinterpolointi ja muut härpäkkeet ovat taas omasta mieltymyksestä kiinni.
   
 7. duuhannes

  duuhannes Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2006
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko tuo EH-TW6000 pelkästään pöytäasennuksella? Eikö sitä voi laittaa hyllylle tai kattoon ku siinä ei ole sitä linssinsiirtoa?
   
 8. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403
  Tottakai voi laittaa hyllyyn tai kattoon. Kannattaa vaan muistaa että se tykki joutuu olemaan ylösalaisin siellä hyllyssä tai katossa. Oikeinpäin ollessaan se kuva projisoituu liian ylös (ollessaan siis oikeinpäin esim hyllyssä).
   
 9. duuhannes

  duuhannes Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2006
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sillä jotain väliä että se joutuu olemaan ylösalaisin? Eikös se säädetä asetuksista mitenpäin se kuvan heijastaa?
   
 10. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403
  Ei ole väliä. Itelläkin korkeassa hyllykössä ylösalaisin. Tykin menusta vaan valikoi kattoasennustavan niin kuva kääntyy oikeinpäin :)
   
 11. MakAn

  MakAn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Hulkki

  Hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. DTS

  DTS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.05.2004
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panan ae3000 tykki pitäs päivittää uuteen. Kolme vuotta mennyt kehitys eteenpäin, kannattaako päivitys tw9000 malliin kuvanlaadullisesti? Ilmeisesti valovoimaisesti on kehittynyt viimeisinä vuosina. 3d on kiva plussa, mutta en usko niitä juurikaan katsovani.
   
 14. Bnde

  Bnde Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. aaltomar

  aaltomar Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2001
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä olisi tämän palstan lukijoiden mielestä hyväksyttävä konvergenssi / focus TW9000 mallille? Suurimmaksi osaksi konvergenssin heiton takia esim. Windows käytössä teksti näyttää hieman sumealta. Vihreä pikselin verran vasemmalle, sininen pikselin verran ylös ja punainen pikselin verran oikealle. Lopputulos on sellainen kahden pikselin levyinen sekamelska. Aika häiritsevä jopa pienellä 180cm leveällä kankaalla 3.5m päähän. Tarkoitus olisi kenties kasvattaa tuonne 106" eli 235cm levyiseksi, joten tuskin yhtään helpottaa...

  Pixel alignment taitaa olla ohjelmallisesti toteutettu ja huoltovalikon takana, joten tiedä sitten auttaako lopulta kuvanlaatuun juurikaan. Leffaa katsoessa tuo konvergenssiheitto ei mahdottomasti häiritse, mutta aina on takaraivossa fiilis, että mitä kuva voisikaan olla jos olisi kohdistettu kunnolla...

  Edit:
  Huone on tällä hetkellä tumma pl. katto ja kaksi seinää jotka ovat valkoisia, joten nykyinen mdf Harmony X073 sävyllä maalattuna lienee vielä parempi valinta kuin esim. 1.3 gainin täysvalkoinen kangas? Vaikka huone on lähes täysin pimennetty näkyy silti tuo valkokangas harmaana neliönä (iris off) nykyiselläkin. Ja jos tuota kangasta lähtee suurentamaan ei hajavalon määrä ainakaan pienene vaikka kenties valon määrä hieman vähenee kun se jakautuu suuremmalle alalle... ehkä se on vain kokeiltava.
  Tykin äänentuotto on ECO-tilassakin selkeästi kuuluva (kattoasennus), mutta onneksi ei niin äänekäs että veisi huomion jos taustalla on vähänkään äänimaailmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2012
 16. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403
  En tiedä onko tästä vastauksesta hirveästi hyötyä mutta vastaan kuitenkin. Itse suoritin tuon samaisen säädön Epson 6000-sarjalaiselle. Olihan se melkoista näpertelyä ja lopputulosta katseltiin kiikareilla kahdesta eri katselupaikasta (2 erillistä recliner mekanisminojatuolia) parin pikselin verran oli kukin väri päin pyllyä ainakin kys. katselupaikalta. Jonkinverran vaikutti kuvanlaatuun positiivisessa mielessä kun sain säädöt suoritettua. Oma kangas 1.4 gain ja 113" löytyypi kokoa.
   
 17. Sniiki

  Sniiki Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  7
  TW6000 saapui pari päivää sitten ja taitaa lähteä samoin tein takas vaihtoon. Konvergenssi on pielessä, mikä sinänsä ei tullut yllätyksenä, mutta lisäksi vasemmassa reunassa näkyy erittäin paha värivirhe (vihertää/sinertää) ja oikea reuna vastaavasti punertaa, tosin lievemmin. Melkoisen häiritsevä tuo ihan elokuvaakin katsellessa. Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa?

  E: ja kyllä, huomasin tuon 3000-sarjaa koskevan ketjun, mutta itellä tuo vika on paljon kapeammalla alueella ja näkyy selkeästi myös muilla kuin valkoisella taustoilla.

  EE: Ainiin ja onko normaalia että tosta katiskasta kuuluu kilinää ku sitä kääntelee ylösalaisin, ts. onko siä joku mekaaninen asennon tunnistin tms. vai vaeltaako mun yksilön sisuskalut vapaasti pitkin kuoria?
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 10.07.2012
 18. scf77

  scf77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  1
 19. Sniiki

  Sniiki Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kuustonninen lähti gigantin takuuhuoltoon ja sieltä pari kertaa soiteltiin että mitään vikaa ei löydy. Ensi oli sössitty koko vikaseloste ja sen oikaisun jälkeenkään ei mitään. Pyydettiin tulla Tammiston pisteeseen ite paikanpäälle katsomaan. Sinne ku pääsi ni kukaan ei taas tienny mistää mitää. Näytin valokuvan siitä värivirheestä kun ei kerta nyt tykkiä saatukaan mun silmien eteen testikäyttöön. Muminaa marinaa ja odotuttamista. Lopulta sanottiin "joo no tuota. voit joko ottaa ton nyt mukaas ku se on kerran tarkistettu tai sitte voin antaa sulle rahat takas". Täh? No kun ei kerran palveluhaluja ollu niin otin rahat ja hain toisesta liikkeestä uuden. Tässä yksilössä ei näy värivirheitä. Konvergenssi jonkinverran pielessä tässäkin, muttei niin pahasti. Auto-Iiris hieman hiljaisempi.

  Tykki on valkoisessa helvetin valoisassa olohuoneessa (toki pimennysverhot tarvittaessa) ja syy tämän ostoon olikin lähinnä tuo valoteho. Musta on vähintään yhtä surkeaa kuin ikivanhassa Pansun AE700:ssa oli. Flekti pysyy 2D Eco tilassa mukavan hiljaisena, mutta kirkkaammissa tiloissa möykkää turhan paljon. Kontrastia toki on vanhaan tykkiin verrattuna mukavasti lisää ja värit ihan kivat. Kalliimpia tykkejä en käynyt edes vertailemassa koska nykyiseen tilaan ei mitään arvokkaampaa kannata laittaa. Joku taisi täällä aiemmin mainita tuon tarkennuksen huonouden. Ite huomasin saman, eli se on tarkka joko ylä tai alalaidasta, muttei molemmista yhtäaikaa. Asetin sen sitten siihen keskivaiheille "semisotkuiseksi" joka puolelle.
  3D:tä tuli testattua kotilaitteissa ekan kerran tällä ja melkonen pettymyshän tuo on. Liekkö silmissä tai päässä muutoin jotain vikaa mutta ei tuo kyllä mitään vau-efektiä anna itselle. Lähinnä rinnastettavissa 3D Aku-Ankkojen viihdyttävyyteen ja taisi niissäkin olla enemmän syvyyttä. Testattu nyt PS3:lla GT5:llä ja Wipeput HD:lla (molemmissa ruuvailin asetuksia edestakaisin, GT:ssä jäi melkein maksimiasetukset voimaan). Lisäksi testasin HTPC:n kautta jollain Half-SBS kuralla, mutta soitto-ohjelmat eivät oikein suostuneet yhteistyöhön (MPC-HC nyki ja paukkui, Stereoscopic Playerillä testasin vain trialin antaman pätkän). Ihmetyttämään jäi miksi tykki toimii niin huonosti tuolla SBS asetuksella: Jos valitsen käsin 3D tilaksi SBS, menee työpöytä luonnollisesti sotkuiseksi, mutta se jää sotkuksi myös kun painan tällä manuaalivalinnalla 3D tilan pois päältä? Vasta kun menen takaisin vaihtamaan 3D tilaksi esim 'AUTO', vaihtaa tykki tilan takaisin normaaliksi 2D:ksi. Mitäköhän teen väärin?

  Screeninä vielä Grandview Cyber kangas, joka korvautuu lähipäivinä valkoisella MB:n kehyskankaalla.
  Telineen tykille väsäsin tuosta Deltacon ARM-500 halpiskattotelineestä , jota jatkoin motonetistä haetulla pakoputken pätkällä ja revin tuon naurettavan nivelhässäkän kokonaan välistä pois. Kiinnikerautoja piti myös jatkaa jotta ulottuivat Epsonin vammaisesti mitoitettuihin reikiin. Vähissä on tykkitelineet jotka tälle suoraan sopivat, liekkö yrittää Epson omien telineiden myyntiä pönkittää vai mikä on.
  Summa summaarum, hintansa väärti mutta eipä tuo Epsonin laatu kovin vakuuta kun oman kokemuksen lisäksi netti on niin täynnä näitä vikakertomuksia. Arpapeliä on toimivan yksilön kohdalle osuminen.

  E: Ai niin uusi tykki ei myöskään kilissyt kolissut kun sitä kattoon asensin, eli ekassa yksilössä lieni suolet irrallaan sisällä. Lampun kiinnityksen siitä silloin tarkistin, mutta muuten en luonnollisestikaan takuulaitetta jaksanut alkaa sörkkiä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2012
 20. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403

  Helvetin valoisa olohuone ja ihmettelet mustan tasoja ? Voi ristus.. Katoppa paraneeko se jos pimennät huoneen ihan täysin, säädät värit kuntoon.. Jos vieläkin on liian "huono musta" niin vedä seinät ja katto myös mustaksi. Mikään valoteho ei auta jos huone on valaistu. http://www.avintegrated.com/lighting.html Tuossa "vähän" suuntaa antava kuva mitä haen takaa.

  Itsellä sama tykki, musta on mustaa leffat näyttä hyviltä ja 3D skulaa perkeleen hyvin.