Epson TW5500 väriongelma?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Heika, 06.12.2010.

  1. Heika

    Heika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään käynyt samallalailla?

    Eli ensin ilmestyi yläreunaan koko alalle, n. 5cm leveä siniviher reunus koko leveydelle.
    Nyt alkoi oikeasta ala reunasta punoittamaan.
    Tykillä katsottu päälle 400 tuntia, takuuta toki jäljellä, mut onko kokemuksia ja millaisesta viasta on kyse?
    Suodattimet putsattu säännöllisesti, ja tykki asennettu kattoon.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 03.03.2011
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 126
    Saadut tykkäykset:
    82
    Tuota ongelmaa lienee aika turha jäädä pohtimaan sen enempää vaan toimittaa laite viipymättä takuuhuoltoon.

    Yhä enemmän näyttää siltä että Epson EH-TWxxxx malleissa on hintaan ja versioon katsomatta tuon kaltaisia ongelmia sen verran suurella esiintymistiheydellä, että ilmiötä voidaan jo luonnehtia tyyppiviaksi.
     
  3. LOP

    LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 051
    Saadut tykkäykset:
    44
    Ei ole ainoastaan Epsonin murheita. Ainakin vanhemmilla Panasonicin PT AE xxx-sarjalaisilla on ollut samanlaisia murheita. Allekirjoittaneella ae 700 tekee ja on tehnyt alusta asti samaa, tosin vain yhdessä kuvan laidassa himmeämmässä muodossa.
     
  4. Heika

    Heika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mielenkiinnosta kysyin, onko kellään tiedossa vikaa ja mitä tehty.
    Aion kyllä sen kummemmin pohtimatta lähettää huoltoon, mut tiedä vielä viittinkö sitä sinne joululomaksi lähettää valohoitoon.
    Tuohan ei haittaa kuin 16:9 kuvalla, kun taas missä jää mustat palkit ylä- ja alareunoihin niin ei haittaa.
    Olis varattu juuri joulumaksi paljon katottavaa ja en usko että parissa viikossa takas tulee....
     
  5. Piikki

    Piikki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.05.2004
    Viestejä:
    478
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri huomasin samanlaisen vian omassa yksilössäni, paitsi että tykkinä on tw 5000. Vähän kyllä harmittaa, taitaa olla viimeinen LCD tykki joka itselle tulee. Mutta jos ei tuosta pahene, niin enpä taida viitsiä alkaa tykkiä ottamaan katosta, pakkaamaan ja odottelemaan ties kuinka kauan...
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 126
    Saadut tykkäykset:
    82
    Taidan pelata varman päälle ja säilöä wanhan Sanyo Z4:ni pahan päivän varalle... :)
     
  7. Heika

    Heika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaa kyllä siltä että pahenee...
    Mut saa olla vuodenvaihteen yli ennenkuin lähetän...eihän sitä sitten tiedä vaikka pääsiäiseksi saa sen takas huollosta.
     
  8. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös Epsonilla ole noutotakuu, eli kuriiri hakee ja palauttaa projarin?

    Ei sitä mihinkään tarvii itse lähetellä - riittää kun pakkaa, pistää vikakuvauksen mukaan yhteystietoineen.
     
  9. Heika

    Heika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä on noutotakuu....väärin tietysti ehkä sanottukin että lähetän, mut kuitenkin saa mennä vuodenvaihteen yli ennenkuin reklamoin.
     
  10. hoqane

    hoqane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on TW5500 eikä siinä ole ollut mitään väri- tai muitakaan virheitä. Tää ei tähän threadiin kuulu, mut ainoo ongelma mikä tullut vastaan on seuraava:

    PS3+Onkyo tx-sr608+Epson TW5500= PS3:n peruskuva välkkyy

    Yleensä ei välky leffan aikana. Vaan tossa peruskuvassa. Jos kytketty suoraan telkkuun, toimii. Jos kytketty pleikasta suoraan tykkiin toimii. Eli täähän on tietty vahvistin ongelma, ei tykkiongelma, mut aattelin kuitenkin laittaa, jos teillä viisaammilla olis idea tuon ratkaisemiseksi :D
     
  11. peacemaker

    peacemaker Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Mainitsemasi ongelma johtuu suurella todennäköisyydellä 1080p@60hz (versus 1080p@24hz esim BD:tä katsottaessa). Eli pleikan valikko ja striimaukset välähtelee.

    Tuohon auttaa laadukas HDMI-letku. Itsellä on samanlainen ongelma 12m hdmi johdon kanssa. Tuolla toisessa threadissa on linkattu todistetusti toimiva aktiivinen 20m 1.4 hdmi letku 1080p@60hz signaalilla.

    Täällä on viimeisillä sivuilla lisää tuosta ongelmasta ja ratkaisusta:

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=39360&page=17
     
  12. Renny

    Renny Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa TW2900 havaitsin pinkkiä sävyä oikeassa alareunassa, joka vähenee kuvan keskelle mentäessä. Käytössä ollut joulukuusta 2009 alkaen ja käyttötunteja kerääntynyt 1010h. Takuuhuoltoon menee ensi viikolla.
     
  13. _tj_

    _tj_ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. Heika

    Heika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen lähti proju huoltoon...
    Katotaan nyt saako takaisin milloin ja missä kunnossa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2011
  15. Renny

    Renny Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiistaina projektori tultiin hakemaan ja tänään perjantaina tuotiin aivan uusi tilalle. Nopeaa palvelua :thumbsup:
     
  16. paaton

    paaton Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko se oikeasti uusi? Paketti avaamaton ja lamppua ei ole vaihdettu kertaakaan, jos katsot huoltovalikosta?

    Kerrotaan nyt vielä kerran, että minä sain kaksi kertaa toisen korjatun tilalle. Viimeinen jo toimikin, mutta on vanhemmalla firmiksellä, eli rantuja näkyy kuvassa aina välillä.

    Mistähän nuo värivirheet johtuvat? Niidenhän piti loppua kokonaan, kun käytetään epäorgaanista kennoa?
     
  17. Heika

    Heika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli sähköpostia Englannista Equinoxilta että projektori lähetetty DHL:n kyydissä Suomeen.
    Ei tietoa joko se korjattiin (lähti 19.01) vai onko kyseessä uusi.

    Noh, olen ensviikon reissussa, niin selvinnee viikon kuluttua vasta...
    Nopeaa palvelua joka tapauksessa :thumbsup:
     
  18. n1ko

    n1ko Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samanlainen vika tuli omaan TW5000:een eli alareuna punoittaa. Laitoin juuri äsken mailia Epsonille,saa nähdä miten kauan menee että korjattu on katossa.

    Jännä että sama valmistusvika ilmenee näinkin laajasti ja eri malleissa. Kolmen vuoden takuu kuitenkin kaikissa eikä tunnu olevan rippuuvainen katselutunneistakaan (itsellä 2000+ h). Luulisi kuitenkin 2500-3000e hintaluokassa jo jonkinlaista laatua saavan.

    Seuraava tykki tuskin on epson mikäli ei jotain erityistä tapahdu. Ensimmäisestä oli HDMI-portit hajalla jo uutena ja nyt tämä...
     
  19. akk

    akk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman ohi, omani n. reilun vuoden katseltu, tunteja ehkä 1600+ alkoi juuri vilkuttaa punaista lampun vaihto merkkivaloa, ja kuvaakaan ei tule enää. Putsasin suodattimen varmuuden vuoksi mutta vika pysyy IVO resetistä huolimatta. Toivottavasti mennee takuuseen (ostettu Suomesta) ???
     
  20. akk

    akk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Itse itselleni vastaten; projektorissa on laajennettu 3 v lampputakuu, eli kun projektori on vajaan vuoden vanha, ei ongelmia. Uusi lamppu tulee DHL:n postissa kotiovelle.