Epson EMP-TW700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ketma, 21.08.2006.

 1. laputa

  laputa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kellään tehnyt tämä Epson 700:nen sellaista että kun laittaa koneen kaukolla päälle, niin se rupeaa huudattamaan tuuletinta, lämpömerkkivalo palaa ja hetken päästä kone saammuu itsellään. Tekee joskus vaikka kone olisi täysin "kylmä". Kun käytän kokonaan virrat pois, kone käynnistyy ihan normaalisti eikä huuda tuuletinkaan enään lujaa.

  Olen aina sammuttanut kaukolla niin että tuuletin on jäänyt päälle ja kone on suhtviileässä tilassa sohvan takana noin 1,8 metrin korkeudella. Edellinen Epson (TW-20) joka oli katossa, ei tällaista tehnyt.

  Tuo 700:nen on ihan uusi joten eipä voi olla suodatinkaan tukkoonen.

  Kommentoikaa jos herää ajatuksia. :hitme:
   
 2. imaginary

  imaginary Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.05.2001
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Osaakohan kukaan kertoa että paljonko TW700 tiputtaa kuvaa linssin keskipisteeseen nähden?

  Oma laitokseni odottaa liikkeessä noutoaan, mutta telinettä varten tarvitsisi tietää että kuinka paljon tykki tulisi irti katosta. Minulla kun screeni on jo edellisen tykin jäljiltä "kiinteästi" asennettu seinälle ja vieläpä kohtuullisen alas.

  En ole onnistunut näistä keskusteluista tuota tietoa bongaamaan enkä myöskään netistä siihen törmännyt.

  Nopealle vastaajalle ylimääräinen papukaija merkki.
   
 3. Aziz

  Aziz Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomenkielinen käyttöohje löytyy Epsonin sivuilta www.epson.fi. Siellä on selitetty myös lens shift.
   
 4. Marqush

  Marqush Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykki tuli ja ei ole käytetty vaan täysin uusi. Että näin. Hinnasta sanotaan sen verran, että ei ihan kahta lavaa kaljaa saa sillä hinnalla mitä maksoin. Siis sisältäen postikulut. Kuten sanoin, halavalla :cool:

  Nyt tosiaan tullut tämän kolmisen viikon aikana tykiteltyä vajaat 150 tuntia. :naminami:
  Netistä tullut etsiskeltyä 720p demoja ja on kyllä tullut kova hinku saada PS3 ja kasa blue-ray leffoja. On sen verran kaunista katseltavaa tietokoneelta dvi-hdmi piuhalla natiivi resoluutiossa.

  Olen ollut kyllä täysin tyytyväinen tykkiin. Ei häpeä yhtään kaverin Sanyoa. Huomioitavaa käytössä kuitenkin, että kirkkaammalla lamppu moodilla tuulettin kyllä kuuluu (henk koht ei haittaa kun kuuntelu volyymit on yleensä sellaiset että ei enään erotu :rolleyes: Ja toisaalta, viiden minuutin katselun jälkeen ei siihen muutenkaan kiinnitä huomiota.)
  Enemmän häiritsee auto iris tummemmassa moodissa, joka tosiaan kuullostaa kuin tietokoneen kovalevy hakisi jotain tietoa jatkuvasti. Se onkin itsellä pois iltaisin pimeässä huoneessa katsottaessa.
  Tykissä on mielestäni näppärät säädöt sävyn sekä kontrastin säätöön ja ihon värin säätöön vielä omansa. Mutta eipä niihin ole paljon tarvinnut koskea. Hieman hain tummien ja kirkkaiden alueiden kontrasteja paremmin kohdilleen päivä ja ilta asetuksille. Hyvältä näyttää omaan silmään. Tosin eipä mulla muita kalibrointivälineitä olekkaan kuin tuo oma silmä.

  Yllättävän hyvin on muuten tuo anttilan valkoinen pimennysrullaverhokin toiminut kankaana. Pientä aaltoilua jonka tosin sai suurimmilta osin korjattua kun hain lattaraudan verhon alaosaan painoksi. Ei huono 30€ investointi.

  Sitten pariin kysymykseen vastaus.

  1. laputa
  Tuo minukin tw700 teki muutamalla ekalla käynnistyksellä saman, eli jäi kuva tulematta, valo vilkkui ja tuuletin huusi leipää. Ja tosiaan lähti rokkaamaan kun tuulettimen sammuttua käytti virrat katkaisijasta pois. Teki sen kolme kertaa. Sen jälkeen ei ole tehnyt. Laitoin alkukankeuden piikkiin.

  2. imaginary
  Ilman lens siftiä kuvan keskipiste tulee suoraan tykin linssin kohdalle. Itsekin tuota tietoa yritin etsiä netistä ja manuaaleista, mutta kun ohjekirjan kuvakin antaisi eri käsityksen kuin taas mitä netistä löysin. Hieman sekavaa. Ohjekirjassa tosiaan näyttäisi, että kuva tulisi tykin yläpuolelle. Näin ei kuitenkaan ole. Onneksi testasin tykkiä ennen seinälle kiinnitystä...
  Ja lens siftillä kuvaa saa nostettua tai laskettua kuvan koon verran. Sivusuunnassa puolet kuvakoosta. Molempia käytettäessä ei pääse ihan niin pitkälle.
  Eli jos kuva on metrin korkea, sitä voi nostaa/laskea sen metrin. Leveys esim 100cm niin siirto 50cm sivulle.

  T. Markus
  P.S. kohta töistä kotiin kytkemään uusi dvd soitin komponentillä denoniin ja siitä epsoniin ja ihmettelemään paraneeko kuva. :D Menee nimittäin tuosta vanhasta komposiitillä denoniin ja siitä komponentillä epsoniin.
   
 5. laputa

  laputa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole tehnyt minullakaan enää tuota. Ilmeisesti alkukankeutta :) Käytin toki kaikki johdot irti kertaalleen ja tarkistin että ovat kunnolla kiinni nyt, en tiedä auttoiko se vai mikä...
   
 6. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ne on nää Epsonit vähä sellaisia... :D Ei muuta kuin :naminami:
   
 7. laputa

  laputa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, sanyo-mies... :OI

  :naminami: :thumbsup:
   
 8. Tommi Helminen

  Tommi Helminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ne ketkä katselevat Epsonilla tietokoneen kautta elokuvia, niin käytättekö siinä 50 Hz taajuutta? Monissa lähteissä (mm. uusin Mikrobitti 4/2008) sanotaan, että dvd-elokuvia katsellessa 50 Hz olisi parempi kuin 60 Hz.

  Kuitenkin, en itse saa tietokonekäytössä vaihdettua 50 Hz:n tilaan, koska sitä vaihtoehtoa ei ole. XBOX 360:stä valitessa 50 Hz:n tilan, tykki näyttää edelleen "PAL60" yläreunassa?? Eli, eikö tykki suostu näyttämään 50 Hz:llä mitään?
   
 9. Marqush

  Marqush Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on se pläystäsöön kolmonenkin olohuoneessa :cool:
  Paranihan se dvd kuvakin ku saa hdmi:llä tykille. Ilmeisen hyvät skaalaimet tossa pleikkarissa on. Blue-raytä en ole vielä päässyt testaamaan... duuni kaveri lupasi kyllä heittää kingdom of heavenin lainaan... kunhan se nyt muistais sen vaan joskus.

  sori, vähän OT..
   
 10. Aziz

  Aziz Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antakaapas vinkkejä mistä löytyy hyviä säätöasetuksia tälle tykille.
   
 11. Hypnoosi

  Hypnoosi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Hypnoosi

  Hypnoosi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut TW700 muutaman kuukauden. Tykkiä käytetään ainoastaan leffojen katseluun ja tunteja on kertynyt vasta hieman alle 50.

  Viikonloppuna katsoin Fargon ja huomasin, että kuvan oikeaan ylänurkkaan on ilmaantunut punainen läiskä. Kangas on 69" ja läiskä on noin kämmenen kokoinen. Läiskä ei näy vaaleassa kuvassa ollenkaan, mutta tummassa (etenkin mustassa) se on selvästi havaittavissa. Läiskä ei ole täysin punainen, vaan leffan omaa kuvaa kyllä näkyy myös, mutta sen päällä on ikään kuin punainen "vesileima". Vähän samalla lailla jos kuva näkyisi muuten normaalisti, mutta joku osoittaisi kankaaseen puolitehoisella punaisella taskulampulla.

  Linssiä ulkopuolelta katsottaessa ei mitään nukkaa tai muuta näy linssin pinnassa. Jos siellä jossain jotain roskaa olisi, niin eikö tuo läiskä näkyisi myös vaaleissa kuvissa?

  Täytyy soittaa liikkeeseenkin mistä tykin ostin, mutta ajattelin kysäistä ensin josko täällä olisi kenelläkään kokemusta/akateemista veikkausta moisesta ilmiöstä.

  Kiitollinen kaikista vastauksista.
   
 13. naappa

  naappa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni kyseessä on pölypallo, haulla löytynee muiden kokemuksia, voi varmistaa onko oireet samat.
   
 14. Aziz

  Aziz Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia, hyvä linkki. Tykki on jo matkalla Saksasta tänne ja viikonloppuna alkaa virittely.
   
 15. janijoeli

  janijoeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt olen minäkin 99,99% varmuudella päätynyt TW700:een aikani pähkäiltyäni tykin valinnan kanssa...

  Alunperin tarkoitus oli hankkia joku halpa 480p-tykki, mutta mistään mallista ei tahtonut löytyä kolmea tärkeintä ominaisuutta eli valovoimaa yhdistettynä riittävään lens shiftiin sekä zoomiin. Epsonin TW20 taitaisi olla lähinnä vaatimuksia lukuunottamatta valovoimaa, halvimmillaan olen nähnyt sen olevan tarjolla 400 eurolla mikä ei todellakaan ole enää paha hinta.
  Muuutta aikani vertailuja lueskeltuani (ja kuten Miksu toisessa threadissa ehdottelikin) tulin siihen tulokseen, että jos sijoittaa muutaman satkun enemmän saa huomattavasti pätevämmän tykin jolla pärjää vielä pitkälle tulevaisuuteen.

  Panasonicin AX200 vaikutti jo aivan täydelliseltä, mutta luettuani lukuisista ongelmista joita käyttäjillä on ollut, "pitkälle tulevaisuuteen" ei vaikuttanut kovin todennäköiseltä. :) Sitten löytyi TW700 (Pro Cinema 810 rapakon takana). Melkein yhtä kirkas kuin Pana, vielä parempi zoom ja lens shift, laatukontrolli vaikuttaisi olevan käyttäjäkokemusten perusteella kohdallaan, sekä takuukin on parempi kuin hyvä. :thumbsup:


  Muutama asia kuitenkin vielä askarruttaa, ennenkuin uskallan laittaa tilauksen vetämään:

  1) Onko tykki mahdollista sijoittaa 2m - 2,5m päähän kankaasta ja kuvan saa vielä tarkennettua? Valitettavasti sijoitusmahdollisuudet ovat todella rajalliset ja tuo etäisyys on ainut mahdollinen (eli tykki tulisi sohvapöydälle). Toisissa projektiolaskureissa skaala loppuu noin 2,7 metriin mikä pisti epäilemään että mahtaako focuksen säätövara riittää.

  2) Riittääkö tykin valovoima jonkunlaiseen katseluun päivänvalossa pimentämättömässä huoneessa (ei kuitenkaan suoraa auringonpaistetta huoneeseen), tai vaihtoehtoisesti täysin valaistussa huoneessa? En tietenkään oleta leffojen katselun olevan mahdollista, mutta jos nettisurffailu luonnistuisi tykin ollessa kirkkaimmassa säädössään se olisi hieno juttu, tykki kun tulisi myös ainoaksi näytöksi. Toisin kysyen, olisiko tykissä tarpeeksi valovoimaa että sitä voisi käyttää esim. valaistussa neukkarihuoneessa? Jos olisi niin valovoima riittäisi varmasti itsellenikin.
  Tykki tulisi tosiaan max 2,5m päähän kankaasta eli kuvakin jäisi vain noin 65-80" kokoiseksi, joten se auttanee hiukan tuon kirkkauden suhteen.

  3) TW700 vs. TW680. Foorumeita pläräiltyäni on jäänyt sellainen vaikutelma, että TW680 on uudempi versio TW700:sta halvemmalla optiikalla sekä uudemmilla (ei välttämättä paremmilla) LCD-kennoilla. Molempia malleja saa kuitenkin samaan hintaan, eli onko TW680:ssa kyse vain paremmista katteista Epsonille, vai olenko täysin väärässä? Onko TW680:ssa jotain parempaa kuin TW700:ssa?

  4) Karvan päälle 800 euroa on halvin hinta 700:sta mitä olen löytänyt (www.redcoon.de). Tuo taitaa olla jo pohjahinta, tai tietääkö kukaan mistä saisi vielä halvemmalla? Asun Hollannissa, joten Saksasta tilaaminen taitaa olla ihan hyvä vaihtoehto, lähetyskulutkaan eivät päätä huimaa.

  5) Jotkut ovat maininneet tykin pitävän jonkun verran puhinaa kirkkaammassa moodissa. Onko puhina tosiaan puhinaa, eli matalaa ja ei häiritsevää, vai onko mukana jotain vinkunaa/sirinää tms? Mihin äänenvoimakkuutta voisi verrata: hiljainen pc, normi pc, äänekäs pc, mikroaaltouuni, pölynimuri, suihkumoottori? :D

  Pahoittelut kysymystulvasta, ajattelin kuitenkin että annetaan palaa kerralla niin tuleepahan muillekin tykistä kiinnostuneille ja mahdollisesti samoja asioita pohtivalle tiedoksi.Sekä tuhannet kiitokset etukäteen vastauksista! :naminami:
   
 16. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  680:n pystysuuntainen linssinsiirto on aika paljon vähäisempi kuin TW700-mallin.
   
 17. Aziz

  Aziz Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  2. Riittää jonkinlaiseen katseluun. Suomen kesäpäivänä sälekaihtimet kiinni katson itse dynamic modella telkkarikuvaa. Valoa tulee muualtakin kuin kaihtimien läpi.

  4. Kysy tarjous www.pipro.de. Oliver siellä sattaa tehdä sinullekin hyvän diilin.

  5. Puhinaa joo, oikeastaan tuuletin vain pyörii kovempaa. Ei häiritse ainakaan minua enkä enää edes kiinnitä siihen mitään huomiota. Ei vinkunaa eikä sirinää, pelkkää ilmavirran suhinaa. Joku on valitellut iiriksen pitävän meteliä. Ei pidä ainakaan minun tykissäni. Kun vaihtaa katselumoodista toiseen niin silloin kuuluu jotain mutta muuten ei mitään.
   
 18. naappa

  naappa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos katselee ohjelmaa jossa äänenlaadulla on jotain merkitystä (esim euroviisut :)), niin kirkkaamman moodin puhina on häiritsevää, mieluummin katson huonompaa kuvaa kuin kuuntelen puhinaa. Lätkää katsoessa ei juurikaan häirinnyt. Low-tilassa ei tunnu enää lainkaan häiritsevältä, vaikka kyllähän sen siinäkin kuulee jos kuuntelee. Tykki sijaitsee pään yläpuolella.

  Dynaaminen iiris pitää sellaista rahinaa etten pidä sitä päällä missään moodissa.

  Veikkaan että eniten häiritsevyyteen vaikuttaa se kuinka kovalla äänet pitää, itse en pidä kovin suuresta tasosta.
   
 19. Aziz

  Aziz Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika erikoista, ehkäpä näissäkin on jotain tuotekehitystä sitten tehty. Oma tykkini on ostettu pari viikkoa sitten ja se oli vielä uutta lähetystä mikä saapui juuri myyjälle. Iiris ei pidä minkäänlaista ääntä, ja kyllä, on se päällä eikä off asennossa. Näyttää myös toimivan sillä eron kyllä huomaa on ja off asentojen välillä.

  Subjektiivisia asioita tietysti nuo suhinat, minua ei tuollainen kohina häiritse yhtään. Tosin tykkikään ei ole pään yläpuolella vaan noin metrin katselupaikan takana. Euroviisuja katsellessa meillä volumea on yleensä sen verran että pitää olla aika fakiiri jos sieltä alta jonkun tuulettimen suhinan erottaa. Sitten jos vielä on ilmalämpöpumppu päällä niin ei tarvitse keskittyä projektorin suhinaan yhtään...
   
 20. janijoeli

  janijoeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on euroviisuja katsellessa yleensä äänet pois päältä, joten silloin saattaa pienetkin puhinat häiritä... :rolleyes:

  Eilen lähti maksu firmaan www.screenmaxx.com, saa nähdä koska tulee DHL:n kuski ovelle koputtelemaan. 2-3 päivää lupasivat toimitusajaksi siitä kun maksu on saapunut, eli tykkiä voisi ainakin teoriassa odottaa saapuvaksi ensi viikolla. Laskivat lauantaina hinnan tuohon samaan 799 euroon mikä PiProllakin (kiitos linkkivinkistä aziz!), kärsimättömänä miehenä laitoin tilauksen vetämään saman tien.

  Odotukset tykin suhteen ovat kyllä korkealla. Toivottavasti iiris on sitä hiljaista mallia, suhinoiden kanssa luulisin kyllä pärjääväni kommenttien perusteella. Ja toivotaan myös että focuksen säätövara riittää... :) Pitää laittaa tänne sitten käyttäjäkommenttia kun saa tykin tuohon sohvapöydälle puhisemaan.