Epson EMP-TW700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ketma, 21.08.2006.

 1. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitokset kommenteista, laita vielä lisäanalyysia.

  Nim. ostoa harkitseva.
   
 2. zakk385

  zakk385 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitatko "lamppumelulla" iriksen pitämää ääntä? Mikäs tuo XO on? En ole ennen nähnyt tuota "nimeä" :confused: :confused:
   
 3. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lamppumelu = tuulettimen melu, iiriksestä en ole ääntä kuullut, XO = Xbox360
   
 4. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, nyt on päässyt syvällisemmin tutustumaan tykkiin ja tässä hieman kommentteja:

  Ensinnäkin tuosta iiriksen melusta, se on äänekäs, välillä jopa häiritsevän, mutta taas kuvanlaadun kannalta hyvä olla käytössä, kyllä vaan kontrasti ja mustan taso saavat uutta potkua kun iiris on käytössä. Mutta, kuten sanoin, kyllä se on äänekäs.

  Jo ensimmäisessä kokemuspostauksessani mainitsin tuosta lampun tuuletusmelusta, Theatre Black tilassa käytännössä huomaamaton ja kirkkaalla Living Room moodillakaan ei mielestäni häiritsevä.

  Sitten kuvanlaadusta. Lomituksen poisto on laadukas, artifakteja ei näy ja jopa Divx:tkin ovat siedettäviä katsoa (tällä hetkellä katselupintana valkoinen seinä, kangas tulossa myöhemmin). Heittoetäisyys n. 4 metriä (en ole tarkkaan mitannut), katseluetäisyys n. 3 m ja kuvan koko tällä hetkellä n. 245x145 cm (suuntaa antavat, en ole mitannut). Kuten jo aikaisemmin mainitsin, kuva on hyvällä tavalla pehmeä, pientä terävyyttä ehkä tosiaan vielä kaipaisin, mutta nyt kun vihdoin viimein sain laiteltua tykin asetukset (jotka olivat aika kaukana täydellisestä, varsinkin värien osalta) kohdalleen, niin avot, johan terävyyskin parani huomattavasti :thumbsup:

  Tykin asetuksissa on overscan valmiina päällä, joka hieman kummallista :confused: mutta valikostahan tuon sai muutettua. Mitään häntimistä en ole havainnut niin peleillä kun leffoillakaan. Kyllä se vaan tuo Batman Forever aika messevältä viime yönä näytti kun sitä tiirailin (itselläni ensimmäinen tykki). Paluuta televisioiden pieneen maailmaan ei enää ole. Olo on todellakin kuin leffateatterissa :naminami: (itsestäänselvyyksiä, tiedän)

  Tosiaan tykin asetukset hain avsforumilta, jossa ihan ansiokkaita setuppeja, joista sitten valitsin omaan käyttötarkoitukseen parhaat (tällä hetkellä käytössä 4 eri muistipaikkaa, johon ohjelmoitu optimaalisimmat asetukset tietokoneen ja 360:n käyttöön, niin valoisassa kuin pimeässäkin huoneessa)

  Kokoonpanona siis HTPC, joka yhdistetty tykkiin DVI-HDMI letkulla sekä XBOX, joka VGA:lla kiinni tykissä. Digiboksi on vielä virittämättä tarpeeksi pitkän antennijohdon puuttumisen vuoksi, mutta kunhan sen saan hankittua, niin voin antaa palautetta myös ihan perus SD-kuvasta, itseänikin se nimittäin kiinnostaa.

  Arvon vielä itse vaihdanko 360:n sittenkin kiinni komponentilla, koska tunnetusti boksin VGA-kaapeli, jättää oikealle puolelle kuvaa n. 3-5 pikselin mustan sururaidan 1280x720 resolla(tämä varmasti tiedossa kaikilla konsolin omistajilla, joten ei myöskään itselleni tullut yllätyksenä). Eihän tuo iso häiritsevä tekijä ole, mutta kyllähän sen huomaa kun sitä osaa etsiä...toisaalta VGA:n tuottama kuvan pehmeys ja tietynlainen parempi miellyttävyys komponenttiin verratuna puoltaa tuota nykyistä ratkaisua...saa nyt nähdä kumpaan sitten lopullisesti päädyn...pitää vielä testata peli- ja leffakäytössä ihan itse että kuinka iso tuo eri piuhojen tuottama ero on, jos se on minimaalinen, niin siirryn komponenttiin, sillä katson kaikki leffat XO:n kautta, joten tuo sururaita hieman kyllä häiritsee. Jos kuitenkin komponentti osoittautuu kuvanlaadultaan huomattavasti heikommaksi, pitäydyn sitten tuossa VGA:ssa ja joudun elämään tuon sururaidan kanssa :rolleyes:

  Tässäpä tällä erää...kyselkää vielä jos kysyttävää on!

  P.S. niin, ja tosiaan niin tietokonekäytössä kuin XO:lla natiivireso 1280x720 käytössä (luonnollisesti) :)
   
 5. Kuhis

  Kuhis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro!

  Tuli sitten toissapäivänä liityttyä tykkimiehiin, kun hankin tällaisen Epsonin.
  Tuossa edeliseesä jutussa laksu1 sanoo hankineensa AVSforumilta ohjeet parempaan virittelyyn. En löytänyt kuitenkaan itse niitä, joten voisiko laksu1 tai joku muu tietävä heittää linkkiä peliin?

  Tällä hetkellä tykkiin ei ole kytkettynä muuta kuin DiVisionin VDC8800 digiboksi komponentilla, mutta yllätävän hyvältä senkin kuva näyttää näin tavalliselle puusilmälle. Huonettakaan ei tarvitse kokonaan pimentää, kun kuva on jo riittävän kirkas living room-modella.
  Thetre black on kyllä ehdoton, kun illan pimetessä ottaa oikeita teatterielämyksiä.
  (mitä nyt muija ja mukulat häiritsee:rolleyes: )

  Huminaa on jonkun verran kun living room moodi on päällä, mutta siitähän selviää kun kääntää vahvistimen potikoita enemmän kaakkoa kohti.:thumbsup:

  Tähän tykkiin päädyin, koska Panasonicin PT-AX100 oli moitittu niin moneen kertaan naapurifoorumilla. Koekatselussa Pana näytti aavistuksen kirkaamalta ja myös ehkä tarkemmalta, mutta ehdottomasti parempi takuu ratkaisi kisan Epsonin hyväksi.

  Vielä kun Oppo tulisi tilauksesta, että pääsisi HDMI:tä testaamaan:D
   
 6. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuhikselle: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=774061&highlight=tw700&page=8

  tuolta sivulta JoeFigueiredon asetukset sivun loppupuolelta käytössä, itselleni omaan käyttötarkoitukseeni todella sopivat ja olen noihin settingsseihin todella tyytyväinen. Onneksi sai nuo asetukset kuntoon, niiden kanssa rassailuun meni lähes 2 päivää ja hermo meinasi mennä, kun tuntui etten saa niitä millään sellaiksi kuin itse haluan. Nuo avsforumin asetukset kuitenkin olivat minulle täydelliset ja nyt onneksi voin nauttia tykistä täysillä, ilman että täytyy stressata siitä että asetukset ovat päin sitä itseään.

  Kävin tuolla TW680 ketjun puolellakin vetämässä vähän ajatuksiani takaisin tuosta iiriksen melusta. Eli, tosiaan olin erehtynyt luulemaan ensitesteissäni kuulemaani melua iiriksen meluksi, vaikka se olikin vaan muuta taustamelua. Nyt sitten sain testattua hiljaisessa huoneessa tuota iiriksen melua ja se on todella vaimea, vaikka mentäisiin valkoisesta kohtauksesta mustaan. Eli ei siis todellakaan häiritsevä. Olen siis todella tyytyväinen tykkivalintaani ja tuntuu tosiaan siltä että aivan nappihankinta! Onneksi tuli pari kuukautta arvottua ja mietittyä sitä mikä tykki sopisi parhaiten omiin käyttötarkoituksiini ja tuli tehtyä juuri oikea valinta!

  SD kuvaa olen testannut tänään ensi kertaa, no se oli sitä mitä tuollaisella reilun sadan tuuman kuvalla voi olettaakin...eli ei hääviä. Kuten tälläkin foorumilla on miljoonaan kertaan todettu, on se aika lailla signaalista kiinni. Mitä tuossa äsken koitin, niin tietyillä kanavilla SD kuva on ihan katseltavaa ja siedettävää, mutta taas joillain toisilla täyttä kuraa...

  Tässäpä päivitystä käyttökokemuksiin...
   
 7. zakk385

  zakk385 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia korjauksesta. Kyllä nämä Epsonit taitavat sitten olla ihan varteenotettavia kilpailijoita Pansun ax-200:lle. Ja se lampputakuu on mieletön plussa :)
   
 8. Huikka

  Huikka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2002
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku sanoa löytyykö tuosta TW700:sta tukea 24p:lle?
   
 9. Gigu

  Gigu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.04.2002
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vieläkö ihmisillä on fiilikset pysyneet hyvinä? Onko jotkut asiat alkaneet nyppiä kun pahimmasta innostuksesta on päästy yli? Lampun takuu ja edullinen hinta hieman houkuttelisi.
   
 10. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitelläänpä pitkästä aika fiiliksiä tykistä, kun pahin alkuhurmos on päässyt laskeutumaan ja on palattu arkeen. Edelleenkin samat asiat pätevät joita aikasemmissa postauksissani olen maininnut. Oikeastaan ainoa asia mikä on hiukan alkanut nyppimään on tykin XO:n kautta tuottama kuva. HD-VGA piuha käytössä, kuva muuten hyvä, mutta se on jotenkin liian "tumma" vaikka asetusten pitäisi olla kohdallaan, sekä edelleenkin jään kaipaamaan XO:lle sitä terävyyttä ja värien "elävyyttä" jota näen kaverin Z5:lla...outoa sinänsä että joudun väreistä ruikuttamaan, koska tätä epsonia on nimenomaan kehuttu erinomaisesta värimaailmasta. Mutta, tosiaan tämä koskee ainoastaan VGA:lla ja komponentilla XO käyttöä, kun taas esimerkiksi HDMI-DVI letkun kautta HTPC:tä käytettäessä näistä ongelmista ei ole tietokaan, vaan kuva on äärimmäisen hyvä...varsinaisesti pelejä XO:lla pelatessa nuo mainitsemani asiat eivät niin häiritse, mutta kun päällä on esim. XO:n dashboardin valikko, ero Z5:n tuottamaan kuvaan on värien puhtaudessa ja kuvan "kirkkaudessa" (molemmat tykit testattaessa low modella) selkeä.

  Edelleenkään en tykin valintaani kadu, tuo lampputakuu jaksaa hymyilyttää edelleenkin :thumbsup:

  Ja edellä siis myös mainitsin komponentin käytöstä, testasin siis tosiaan komponentin ja VGA:n erot käytössä ja ne olivat huomattavat. Tällä tykillä komponenttikäytössä oli huomattavissa selvää sahalaitaisuutta ja kuvanlaatu heikkeni silmämääräisesti VGA:han verrattuna, vaikkakin komponentti veti pidemmän korren värien "eloisuudessa"...VGA siis jäi sittenkin käyttöön...oli se vaan selkeästi parempi...

  Hiukan OT:nä vielä, kangaskin hankittu, Kapa-Mountti, 5mm, päällystettynä harmaalla teipillä, laminoituna. Mustan tasoa buustaa kivasti, mutta hiukan on jäänyt mietityttämään, olisiko sittenkin pitänyt ottaa mattavalkoinen, jotta tuosta XO:n "tummuudesta" olisi päässyt eroon...

  Tässäpä tällä erää, mutta tosiaan edelleenkin olen tykkivalintaani tyytyväinen, valintakriteerit eivät matkan varrella miksikään ole muuttuneet, mutta kieltämättä ajoittain tuo kaverin Z5 vetää pidemmän korren...:hitme:

  Mutta toisaalta leffat katselen 10-kertaa mielummin omalta tykiltäni kuin Z5:lta, epsonilta saa enemmän "teatterimaisen" kokemuksen...

  Toisessa parempi toisessa huonompi...elämä on kompromisseja, ja luonnollisesti koskaan ei olla tyytyväisiä kaikkeen...:D
   
 11. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäs tällasen TW700 tai TW680 sais Helsingistä ASAP ja järkihintaan? Saatavuus näyttäis olevan pienen googlaamisen perusteella nihkeää.
   
 12. Huikka

  Huikka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2002
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ihan asap, mutta esim. Beestingistä TW700 noudettuna 965,63. Löytynee siis myös muista "GNT"-putiikeista.

  Edit: niin ja tuo on kyllä Vantaalla..
   
 13. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos paljon tuollahan olikin hiukka tarkempaa infoa saatavuudesta kuin muilla saman sarjan putiikeilla!
   
 14. Kuhis

  Kuhis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykki on toiminut oikein mainiosti ja kuva on ollut puolivaloisasssakin yllättävän katselukelpoinen TheatreBlack2-moodilla:D
  Kunhan valot ei suoraan kankaalle päin sojota.
  En ole kyllä komponentin kuvassa huomannut mitään suurta häikkää.
  Minulla komponenttiin on kytketty Visionin digiboksi ja ainoastaan jalkapallo ja käsivara-uutispätkät näyttää mössöltä tykitettyinä. Taitaa olla lähetetty materiaali aika hanurista:p

  Mutta toistasataa tuntia takana ja kyllä vieläkin kelpaa:D
   
 15. Panze1

  Panze1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.10.2005
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin tänään koekatselemassa Tampereen Videotykki Oy:ssa Epsonin ja pari muutakin tykkiä ja täytyy heti ensi alkuun antaa positiivista palautetta ko liikkeen asiantuntevasta palvelusta sekä kattavista koekatselu mahdollisuuksista!! Hienoa huomata, että palvelu pelaa vielä jossakin!

  Ennenkuin päivitän nykyisen tykkini TW700 malliin niin haluaisin tiedustella mahtaako TW700:n saada kiinnitettyä Vogel’s EPC 4010 projektoritelineeseen?
   
 16. Pallain

  Pallain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse hankin epsonin tossa kesän aikana ja tulikin juuri viikonloppunua ruuvattua se kattoon. Aluksi kokeilin juuri tuota Vogel'ssin telinettä mutta se oli onnettoman pieni, epsonissa kun nuo kiinnitysreijät on aivan tykin reunoilla. Pakko oli siis vaihtaa ja nykyisellä vantage pointin Universal Projector Mountilla sitten tykki kattoon. Tuossa on tosin vain 3 kiinnikettä vaikka epsonissa on 4 ruuvinpaikkaa kaikissa kulmissa, mutta näyttäisi silti pysyvän katossa. Katsoisin tosin itse epsonin omaa telinevalikoimaa jos joutuisin uudestaan hankkimaan.
   
 17. Gigu

  Gigu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.04.2002
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tykkejä vertailit? Kerro hieman havainnoistasi.
   
 18. JuHä-65

  JuHä-65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2005
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on jo n.800 h takana TW700:lla takana .Tyytyväinen olen ollut . Asetuksia on nuo Joen asetukset (elokuville hyvät) ja lisäksi hieman kirkkaamat asetukset löytyvät Doux:in säädöistä (hyvät urheilutapahtumiin ), jolla on samantyyppinen vaalea katselutila kuten itselläni.Siellä vertaillaan myös paljon Z5:ta ja TW700:sta , oikein mielenkiintoista luettavaa .Tässä osoite: http://www.homecinema-fr.com/forum/...ays=0&postorder=asc&highlight=tw700&start=555
   
 19. Stoma

  Stoma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitkähän ne asetukset on? ei oikeen tuo ranska taivu kouluenglannilla :OI
   
 20. AnZZzi

  AnZZzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin nyt on tykki ollut katossa kiinni kuukauden ja tuntejakin on alkanut kertyä sen parissa. Tähän mennessä ei ole ollut mitään valittamista tykin suhteen vaikka se pitääkin pientä hurinaa tossa pään yllä. Kattokiinnikeen ostin Tampereelta Sähkötaso-Esitystekniikasta ja se toimii varsin mallikkaasti. Hintaa oli 100e. Screeniksi ostin 166x98cm 3mm paksuista valkoista kovalevyä (Pirkkalan bauhaussissa oli mdf-levyn toimitukset pari kuukautta myöhässä kun kävin kysymässä:confused:) jonka pistin seinään kätevästi 2 puoleisella teipillä kiinni koska levyllä oli painoa vaan 4kg, joten ylimääräiset poraamiset jäi tekemättä. Levyllä oli hintaa 20e + rulla teippiä töistä ilmaiseksi :). Katseluetäisyys on ~2.5m ja kuvan koko on 70.5". Vaikka etäisyys voi kuulostaa pieneltä niin sopii minulle ainakin hyvin.