Epson EH-TW9300-projektori

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Mauno, 05.09.2016.

 1. Mauno

  Mauno Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
 2. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Kiinnostava projektori, mutta 3400€:n listahinta on mielestäni ylärajalla, kun about samantasoisista vanhemmista malleista kärsii tonnin vähemmän.
   
 3. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  462
  Tuokin on aika jännä että Kanadassa tuo tykki maksaa enempi mitä JVC X5000
   
 4. scf77

  scf77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  1
 5. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  462
  Paitsi että yhtään ei ole tuohon hintaan myyty..
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 116
  Saadut tykkäykset:
  832
  TW9300 on ihan mielenkiintoinen tapaus. Testien mukaan kyse on ihan uudesta laitteesta eikä vain päivitetystä versiosta. Kuitenkin tuo mallinimi hämää hieman. Jos kerran laite on uusi, niin olisivat kerralla nostaneet nimen vaikka TW9500:ksi tai TW9900:ksi tai jne.
  Nimi antaa ymmärtää, että kyse olisi vain päivityksestä.

  Projektori on kuitenkin huomattavasti suurempi kuin edeltäjänsä, mikä myös vihjaa, että sisuskaluja on laitettu kovasti uusiksi. Iso koko on yleensä myös hyvä merkki hiljaisuuden kannalta.

  Se, mikä itselleni on tullut yhdeksi isoksi tekijäksi siinä, että en JVC:n (muuten ehkäpä markkinoiden parhaita) tykkejä osta, on niiden todella alhainen päivitystaajuus 3d-katselussa eli 96 Hz. Epsonin TW9200-mallissa se oli 120 Hz, joten tältä uudelta voidaan odottaa vähintään sitä samaa. Spekseissä asiaa ei täysin kerrota, mutta hieman pähkäilemällä voisin veikata, että se on edelleen tuo sama 120 Hz. Ei vieläkään parhaiden tasoa, mutta selkeästi parempi kuin JVC:ssä ja Sonyssä. Muutenkin jo TW9200-mallin 3D:tä on kehuttu todella hyväksi, joten siltä osin hyvää voi odottaa myös nyt.

  Saksankielisiä testejä Epsonista on jo olemassa ja niissä laitetta on kehuttu hyväksi. Itse haluaisin nähdä Epson nv. JVC -testin. Ei liene epäselvää se kumpi 2D-kuvanlaadussa voittaa, mutta miten iso ero lie sitten on...Eihän tuo TW9200:kaan mikään huono laite ollut ja jos tämä uusi vielä vähän kaikilla osa-alueilla parantaa, niin kuulostaa ihan hyvältä.
   
 7. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  462
  Ei kuitenkaan kannata yleistää. JVC:n 3D (kalibroituna) on ollut parasta (tykkejä ollut mm. Benq 1070, Sony HW50 / 55, Epson TW8100) mitä omat silmät on nähny. Itse en ainakaan kärsinyt / nähnyt mitään flickeröintiä vaikka on "vaan 96hz" taajuus.

  Jos tuo olisi iso ongelma, sellainen että suuri massa kärsisi niin eiköhän siitä olisi pikkuisen enemmän kirjoiteltu forumeille mitä nyt esim. hakutulokset antaa ilmi.

  Siks toisekseen laseissakin on eroja (jopa aika paljonkin)
  The Mits/Xpand glasses use vertical polarization, as do virtually all non-JVC glasses. The JVC 3D glasses will make the 3D image appear brighter IF your screen retains the polarization of the light coming from the projector. The more it retains the dimmer the result when using non-JVC glasses. To find out just wear your Mits glasses and tilt you head 90 degrees to the side while viewing a 3D video. If it gets much brighter then you might want to invest in the JVC glasses.

  Omaan pieneen päähän ei mahdu miksi tykkejä edes testataan muiden valmistajien laseilla kuten tehtiin tässä projectiondreamin arvostelussa. Kerran laseissa huomataan eroja.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2016
  nepa tykkää tästä.
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 116
  Saadut tykkäykset:
  832
  Totta on, että tuo on yksilöllistä. Laittaisin samaan kategoriaan sateenkaarien kanssa. Osa kokee ongelmana ja osa ei.

  Eikä sinänsä tarkoitus ole sanoa, että JVC:n kolmedee varsinaisesti huonoa olisi. Toki testeissä (hieman testaajasta riippuen, pitäisi saada pteittisen testi :) ) on hieman crosstalkia esiintynyt, mutta ei liikaa. Ja jos 96 Hz on riittävä, niin hieno juttu.

  Mutta.

  Kun hinta on yli 4000e, niin pitäisi pystyä parempaan. Normaali nykyään on tuo 120 Hz ja joissakin mennään jopa 144 Hz:iin. En ole itse siis livenä X5000:aa nähnyt, mutta olen muita 96 Hz tykkejä sekä huomaan pientä välkyntää joskus jopa 120 hertsillä.

  Mielestäni tuo vaan on sellainen asia, mikä pitäisi noin kalliissa - ja muuten niin loistavassa - tykissä hoitaa paremmin. Ja noista foorumikirjoituksista puheen ollen, niin niitä on olemassa. Ei toki paljoa, mutta olemassa kuitenkin. Tuntuu siltä, että porukka on hankkinut tykkiä pääsääntöisesti 2d-käyttöön, koska 3d tarvitsee erillisen lähettimen. Testeissäkin 3d:n testaaminen on jäänyt aika vähiin eikä sitä kaikissa ole mainittu ollenkaan. Veikkaan syyksi juuri tuota lähetintä. Jos sitä ei testissä ole, niin mites testaat.
  Kuitenkin aiheesta löytyy sekä keskusteluja että se on myös ainakin yhdessä testissä tuotu selkeästi esille, että JVC:n kuvassa on välkyntää. Joten ihan keksimällä keksitty juttu se ei ole.
   
 9. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  462
  Paremmuus on aina suhteellista. Kannattaa testien sijaan käydä itse tuota jossain tihrustamassa. Osta 2 tykkiä niin ei tule ongelmia.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 116
  Saadut tykkäykset:
  832
  Jos lasit kuitenkin tahdistuvat oikeaan virkistystaajuuteen, niin tuolla polarisaatiolla ei pitäisi olla väliä välkkymisen suhteen. Tokihan laseissa voi jotain muuta häikkää olla ja olet kyllä oikeassa, että parempi olisi käyttää valmistajan omia laseja, jos niitä on saatavilla.

  Ehdottomasti pitää jollakin etelä-suomen työkeikalla käydä jossain tykkiä katsomassa, jos sitä jossain on nähtävillä. Koekatselukaan ei aina aukoton ole, testit kuitenkin monesti kertovat asioita, joita ei oikein voi aina itse todeta koekatselussa, mutta jotka kuitenkin kotona saattavat häiritä.

  Minulle kerran BenQ:n joku päällikkö (myynti tai huolto, ei muista enää) sanoi, että hän ei ole ainakaan viiteen vuoteen nähnyt sateenkaaria, koska väripyörät ovat jo niin nopeita, että niitä on mahdotonta nähdä. Ihmetteli kovasti, kun minä niitä näen silloin tällöin. Sama on toistaiseksi pätenyt myös tuon 96 Hz virkistystaajuuden suhteen. Voisi samoin sanoa, että jos BenQ:n uudessa 4K dlp:ssä olisikin yhtäkkiä astetta hitaanpi väripyörä, niin ihan varmasti väittäisin, että näen sillä sateenkaaria vaikka muut eivät näkisikään. Liekö se hinta sitten kadottaa ne sateenkaaretkin. :)

  Tämä nyt meni offtopiciksi ja olisi ehkä paremmin sopinut tuohon toiseen tykkiketjuun.

  Jos tuo taajuus olisi vaikka 120 Hz, niin mitään epäselvyyttä oston suhteen ei olisi. 96 Hz kuitenkin jättää hieman kysymysmerkkejä ilmaan. Senpä vuoksi tuo Epson on myös kiinnostava laite. Jos se muilta ominaisuuksiltaan pääsisi tarpeeksi lähelle, niin se voisi olla _minulle_ parempi ostos. Mutta voihan toki käydä siten, että siinä on jotain vielä ikävämpää, jolloin ei liene paljon muita vaihtoehtoja kuin JVC. Tai sitten odotella taas. Mutta seuraava tykkisukupolvi lienee taas 2-4 vuoden päässä.

  edit: mutta lisätään nyt vielä sen verran, että jos nyt niin ikävästi käy, että joku tuolla jvc:llä välkkymistä näkee ja vielä jvc:n laseilla, niin ei siitä oikein eroon pääse millään konstilla.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 116
  Saadut tykkäykset:
  832
  Laitetaanpas pari testiä, jotka löysin
  http://www.projectorreviews.com/eps...-cinema-6040ub-home-theater-projector-review/
  Tuossa on testattu vielä esiversiota tykistä ja testiä päivitetään kunhan tuotantoversion saavat testiin. Toivottavasti pian. Tykkiä kuitenkin kehutaan tällä hetkellä selkeästi toiseksi parhaimmaksi laitteeksi, joka markkinoilla on. JVC menee edelle, mutta maksaakin sitten huomattavasti enemmän.

  Pieni ennakkoversiotesti, päivittävät lisää kunhan tuotantoversion saavat hekin http://www.projectorcentral.com/epson-6040ub-home-theater-projector-review.htm

  Ja vielä yksi http://www.soundandvision.com/conte...p-projector-review-page-2#QpOzHcZGhUu2wQ8g.97

  Se, mikä noissa testeissä on tullut ilmi on mahdollinen tuulettimen ääni lampun kirkkaammissa tiloissa. Miten iso se sitten oikeasti on, jää nähtäväksi. Mutta se toki mietityttää, koska sekä 3d että hdr vaativat lienee kirkkaamman lampun tilan.
   
 12. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Tekisi melkein mieleni pistää Marekille noottia valheellisesta markkinoinnista. Sylettää tuollainen, kun kyseessä ei nyt edelleenkään ole 4K-projektori.
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 116
  Saadut tykkäykset:
  832
  Hieman harhaanjohtava koko "4K-projektorit" -kategoria tuolla kyllä. Projektorin tiedoissa toki lukee, että skaalaava, mutta eipä se välttämättä tavalliselle tallaajalle mitään kerro. Sama on myös JVC:n kohdalla, jossa itseasiassa on vieläkin huonommin. Projektorin tiedoissa ei mainita kuin e-shift, muuten puhutaan 4K:sta.
   
 14. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  ^ Ja muutenkin, eikö noita esittelytekstejä oikolueta ollenkaan? Eihän tosta kuvauksesta ota mitään tolkkua, kun se on varmaankin vedetty jostain kiinalaisesta lehdistötiedotteesta parin eri automaattikäännöksen kautta "suomeksi"..
   
 15. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  462
  At this point, unfortunately, is waiting for us a bucket of cold water - HDMI 1, although it works in a standard 2.0a supports HDCP 2.2, it is limited to 340MHz. This means that it can accept the resolution 4Kp60 / 4Kp50 format only 8-bit 4: 2: 0. It does not provide 18Gbps capacity.

  ^ jos tuo oikeasti pitää paikkansa Epsonin kohdalla niin itse en koskaan tulisi edes vilkaisemaan tuon laitteen suuntaan.

  mm. avforums keskustelua: (joka on käyty tänään)

  "I’d like to ask a technical clarification from someone who had time to think about this.
  In a recent demo/review (Google Traduttore), it came out that the HDMI input seems to have the following limitation:
  If you scroll down (roughly at two thirds of the page), in the “Operation in the absence of Ultra HD HDMI 18Gbps”, it points out that the PJ only supports the 4:4:4 12 bit colour gamut at 1080 resolution.

  When you go up to 4K, it supports the full colour range only at 24 Hz refresh rate but not at 50 and 60 Hz (Netflix, gaming and US material), as if the HDMI port had been limited (4:2:0 8 bit).

  Is this normal or am I missing something ?"


  It can do 1080p@60hz also it can accept the resolution 4Kp60 / 4Kp50 format but only 8-bit 4:2:0 colour.
   
 16. scf77

  scf77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  1
 17. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  22
  Nämä tykit kiinnostivat, mutta varsinkin TW7300:n huono kontrasti ja HDMI:n kaistan riittämättömyys veivät innostuksen.
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 116
  Saadut tykkäykset:
  832
  Olen itse avsforumia lueskellut koko viikonlopun. Lähinnä JVC.n ja Epsonin ketjuja. Vielä on sivuja jäljellä muutamasta ketjusta, mutta näin se vain näyttää nyt siltä, että takki pitää kääntää. Enemmän ja enemmän tulee vastaan ikäviä asioita Epsonista. Tosin silti pitää pitää järki kädessä: eivät ne Epsonin asiat oikeasti niin huonoja ole, huonompia vain kuin JVC:ssä, johon sitä kovasti verrataan.

  Laitteena Epson on kyllä varmasti hyvä ja hintaero JVC:n X5000:aan on varmasti se ratkaiseva tekijä monelle, että kumman ostaa.

  Vähän näyttää siltä, että Epson ei lens shiftin puolesta sovi nykyiseen huoneeseen. Ei mielestäni kyllä JVC:kään, mikäli osaan manuaalia lukea, mutta toisin väitetään avsforumilla.

  Tuo Epsonin lens shift pitäisi kyllä saada vielä varmistettua. Tähän asti Epson on vielä ollut vaihtoehtona, mutta voi olla, että tuo tiputtaa sen kokonaan pois.
   
 19. Mahonki

  Mahonki Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ymmärsinkö oikein että 9300 mallista löytyy manuaalinen iiris? 7300 mallista ei?
   
 20. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 414
  Saadut tykkäykset:
  76
  Epson 9300 kuva on SURKEA, ei kannata ostaa, ei, ei ei.