Epson EH-TW4400 kokemuksia ja vinkkejä

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jupe, 23.02.2010.

 1. purkkafin

  purkkafin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  pitää mennä tutkailemaan miten sopii omalle silmälle. onko terävyys konvegrenssi tarpeeksi hyvä. ainakin jos projectorreviews.com kuvaruutu kaappauksia katsoo terävyys ei todellakaan ole hyvä. uusissa 2010 epsoneissa tätä on paranneltu. tw3200 pesee terävyydessä tw4400 jos sieltä katsoo. tämän threadin alussa ainakin kokemuksia isoista yksilö eroista. eli onko arpapeliä kuinka hyvän saa .eli jotenkin ei hyvältä kuulosta tietty että mitä paskaa/huonoa muussa merkeissä sitten pinnan alla on
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2010
 2. purkkafin

  purkkafin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  ns. bottom line ei tw4400 mikään hyvä ole terävyydessä. siinä menettää yksityiskohdissa jonkin verran. infocus in83 se olisi jotain. sitä ei vaan saa enää mistään. no suomessahan kelpaa keskivertokin. ei tarvi olla edes hyvä
   
 3. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  Huomaa, että terävyys ei aseteta tehtaalla mihinkään tiettyyn epäterävyysmuottiin vaan kyse on oikeasta sattumasta. Jos sanot "tw3200 pesee" tms, se voi pitää paikkansa sattumalta mutta ihan yhtä hyvin voi olla toisinpäin. Se siis ei ole sääntö koska kyse on analogisesta säätämisestä tuotannossa. Sehän on ikävänkin totta, että kyllä näistä tykeistä on havaittu onnettoman huonojakin konvergenssejä, eli en ainakaan minä kehtaa suositella näkemättä tai ilman palautusoikeutta. Suosittelen, että hankkiudut liikkeeseen, jossa voit verrata mainitsemiasi tykkejä rinnan. Siitä se selviää.
   
 4. purkkafin

  purkkafin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuli hommattua tuo TW4400. koekatselin av-rajalassa. tw2900 oli vierekkäin ja tw4400 selvästi mustempi, kontrastikkaampi joten lähti mukaan. hinta oli 1790€ ja satkun siitähän saa vielä takaisin. sopivasta kankaasta olisi kyssäri. lamppu eco tilassa. dynamic asetus. yhen illan heitin viti valkoiseen "rupu pintaiseen" tapettiin. vaaleat kohtaukset jotenkin yli vaaleat ja huonekin silloin valaistuu kuin "kuin kaiki valot olisi päällä" tummat kohtaukset kyllä herkullisia ja erittäin mustia/tummia kyllä näinkin jo. olisko joku tummempi hc kangas gain0.8 ehkä parhain tuolle tykille. että saisi maksimit irti kontrastista ja mustasta. kun täysin pimessä kumminkin tarkoitus tykitellä pääosin
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2010
 5. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  Sun asetukset on kyllä melko raskaasti pielessä. Ota ihmeessä se dynamic pois ja käytä joko Pimeä teatteri 1 tai muita teatteri tiloja - ainakin leffojen katseluun. Vaikken ole nähnyt yksilöä, sen nyt voi sanoa ilman mitään tietoa, että dynaaminen tila on varmasti perseestä, ellei kyse ole jostain erikoissäädetystä yksilöstä, jossa on tehty jotain poikkeuksellista po. tilalle.

  Luulisin, että ajattelemasi kangas toimii mutta se nyt on niin katsojastakin kiinni mistä tykkää ja kuvakoosta. Mielestäni voit käyttää ihan hyvin muita ihan valkeita kankaita.
   
 6. Jii1975

  Jii1975 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan kenelläkään 4400:n omistajalla tykki kiinni Vogelsin 6565 seinätelineessä.
  Ajattelin ko. tykin ostoa, mutta toimiikohan se tuon telineen kanssa miten mallikkaasti, esim. kiinnityksien osalta.
   
 7. hllbll

  hllbll Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2010
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itsellä on kattokiinnikkeenä prb-1 ( http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=8418 ), jossa samankaltaiset kiinnityskorvakkeet kuin tuossa Vogelsissakin.

  Tuon pohjalta mutuna heitän, että voi olla aika metka viriteltävä. Tuo Vogels kun näyttää vielä "vähemmän säädettävältä" kuin tuo prb-1. Mulla jäi tykki aika ikävästi nokkapainoiseksi, joskin tuo teline sen kyllä on toistaiseksi hanskannut hyvin, ei ole lähtenyt valumaan mihinkään suuntaan. Meinaan sitä vaan, että koska telineessä on kolme jalkaa, niin en minä ainakaan löytänyt Epsonista sopivia reikiä, että varsinaisen kiinnitysosan olis saanu vekslattua painopisteen kohdalle. Nyt tykki on aavistuksen telineen etupuolella.

  En minä tuota prb-1:täkään kellekään kehtais suositella tuota tykkiä varten, mutta ei tuota onneks oo tarvinnu ruuvata edes takas ku kerran.
   
 8. Timosetae

  Timosetae Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2003
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tänne saapui tänään tw4400 ja ei voi olla muuta kuin tyytyväinen näin panan ae900:n jälkeen.
  Kontrasti on jotain käsittämätöntä, samoin väritoisto ja mustapääkin. Ei tuota malta olla katsomatta :)
  Kaikenlisäksi vielä pirun hiljanen vekotin.
  Eikä onneksi ole konvergenssivirhettä yhtään
   
 9. karuselli

  karuselli Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällä mallilla alkaa olla jo ikää, mutta edelleen kommenttien perusteella tuntuu hyvältä vaihtoehdolta hieman alle 2ke hintaluokkaan. TW3200 on kova kilpailija tälle etenkin hinnan ja uutuudenkin puolesta, TW4400 ilmeisesti pesee paremmalla skaalaimella ja liiketoistolla?

  Mihin hintaan tykki on nyt lähiaikoina ostaneille irronnut? Tuossa katselin, että cashbackin kanssa tämän voisi saada hieman alle 1700 euroon.
   
 10. scf77

  scf77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kontrastissa/mustatasossa on 4400 aika reilusti edellä. Itse ottaisin ehdottomasti 4400:en. Eikös 3200 ja 4400 malleissa ole sama Pixelworksin skaalain?
   
 11. DDTHXDTS

  DDTHXDTS Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.02.2003
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  1
  Epson 4400 dynaaminen iiris!
  Kiinostaisi tietää aiheuttaako dynaamisen iiriksen käyttö kuvan kontrastin pumppaamista?

  Itse ole ottannut huolto-asetuksista molemista telkuista pois tuon dynaamisen kontrastin kuvan pumppauksen takia.

  TW4400 omistajat käytättekö dynaamista iiristä?

  Mikähän mahtaa olla TW4400 natiivi kontrasti? ja tämä jo selvis 5000:1

  Odottelen pikaisia vastauksia:)
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2011
 12. goose

  goose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2002
  Viestejä:
  153
  Saadut tykkäykset:
  0
  4v. uskollisesti palvellut PLV-Z5:n vaihtoi omistajaa ja samalla ovenavauksella Marek kiikutti ystävällisesti pikana (2h soitosta!) Epsonin hönkimen tilalle.

  Ensivaikutelma on varsin vakuuttava ja Z5:en verrattuna musta on todellakin mustaa! :eek:

  Hiukan kyllä tuo värien ylenpalttinen kylläisyys pistää jonkin asteen puristin silmään, joten kalibrointia riittää...

  Edelliselle kirjoittajalle tiedoksi. Iiris on dynaaminen, muttei todellakaan reaaliaikainen. Täydelliseen sulkemiseen kuluu melkein sekuntti. Riippuu varmaan omasta toleranssista miten paljon se "pumppaa". Luulen kuitenkin että itsellä jää käyttämättä, ainakin niin kauan kun kankaan koko pysyy tuossa 65":ssa. Seuraavassa osoitteessa toivottavasti on joku 2,5m leveä 2.35:1 heijastuspinta ja sitten arvioidaan tilannetta uusiksi.

  Postaan varmasti tänne lisää kokemuksia, jahka laite alkaa olla tutumpi.

  Ikävä kyllä konvergenssia näyttäis tässäkin laitteessa olevan sen pikselin verran punaisessa panelissa... :(
  Mutta en nyt vielä ainakaan jaksa ottaa siitä stressiä...


  -g
   
 13. goose

  goose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2002
  Viestejä:
  153
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...tämähän se on tykkimiehen elämän suola - tällä viikolla siihen on saatu uhrattua 25h. Ohessa tietty katsottua useampi leffa ja tyytyväisiä ollaan hankintaan (enimmäkseen).
  Hauskaa, että tämän ketjun ekassa viestissä Jupen toimesta on kiteytetty asia melkein sanasta sanaa omien mietteiden kanssa.
  Suurin osa leffoista on vielä mennyt silmä kovana kuvan eri osa-alueiden tarkasteluun ja pikkusäätöjen testailuun. :cool:

  Konvergenssista lähti kuvat Epsonin ylempään tekniseen tukeen syyniin ja tarkasteltavaksi meneekö tuo yhden panelin 1px heitto toleranssien ulkopuolelle. Epäilen kyllä ettei mene...kysehän on jotain 0,0075mm heitosta. Pitää varmaan olla tyytyväinen että vain yksi paneli on vinossa ja vain yhteen suuntaan. :hitme:

  Asiaa tutkiessa selvisi toinenkin asia, joka saattaa olla muillekin Epson-miehille tuttu. Lens-shift ääriasennossa heittää linssistä kauimpana olevan kuvanalueen fokuksen aika pahasti pieleen...
  Itsellä tykki on asennettu kirjahyllyyn hiukan alle metrin päähän istumapaikan taakse. Aluksi oli sen verran korkealla, että pystysuuntainen lens-shift oli melkein tapissa eli kone about 30cm. kankaan yläreunan yläpuolella.
  Kuvan ylälaita oli täysin terävä, mutta alalaidassa terävyys olikin jo reippaasti sumuisten siltojen tuolla puolen.
  Ne eipä auttanut muuta kun kipaista Puuhyllyt.fi:n noutopisteestä hakemaan lisää Lundiaa ja siirtämään tykkitasoa alemmas n. 25cm - kankaan yläreunan korkeudelle. Tilanne parani huomattavasti, joskaan ei täysin. Melkein tekisi vielä mieli laskea sitä lisää, mutta sen ohi/läheltä kuljetaan jatkuvasti, joten turvallisempaa jättää se nyt toistaiseksi tuohon. Ja harvemmin sitä viimeisintä terävyyttä hakee ihan kuvan alalaidasta. Luulen että 2.35:1 leffalla varsinaisen kuvan alareunassa fokus on jo ihan kelvollinen.
  Mutta kattoasennusta harkitsevan kannattaa kyllä miettiä sijoitusta vielä kertaalleen uusiksi.

  Hyvänä plussana tarkkuuden parantuessa reippaast väheni närästys tuosta konvergenssiongelmasta, kun sitä enimmäkseen ehdin tuskastella pikselin ohuilla testiviivoilla juuri kankaan alalaidasta. :rolleyes:

  Kuvalähteenä toimii tällä hetkellä ainoastaan iMac ja mediasoittimena 95% PLEX. Lähtökohtana kalibroinnissa käytin aluksi x.v.Color-modea, jotta sain valittua parhaan väriprofiilin ulkoiselle näytölle. Muuten hyvä, mutta tykin lukittujen säätöjen vuoksi kaipasin kuvaan hieman lisää väriloistoa.
  Seuraavaksi Theater Black 1:stä muokaamalla asetukset mieluisaksi ja lopuksi vielä Mac:stä gamma-asetusten hienosäädöllä kaivoin viimeisetkin tumman pään yksityiskohdat esiin. Ketjussa on varsin monta muuttujaa, koska myös PLEX-tarjoaa mahdollisuuden Brightness & Contrast säädöille.

  All in All...kyllä toistaiseksi kultasilmä lepää tuota katsellessa ja pikkuhiljaa olisi aika alkaa nauttia leffoista enemmän ja jättää säätö vähemmälle.

  Ei muuta kun toivotaan laitteelle & lampulle pitkää ikää ja että upgreidaus-syyhy hellittäis nyt toistaiseksi. :king:
   
 14. purkkafin

  purkkafin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  jaa millä testikuvalla katsoit konvergenssi ongelmaa että löysit pikselin heiton
   
 15. goose

  goose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2002
  Viestejä:
  153
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. purkkafin

  purkkafin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  omassa tykissä kanssa vihreä on yhden tai jopa 2 pikseliä vasemmalla. vaikea kattoa mutta ainakin yhen pikselin heittää miten teillä muilla. vertailukuvat kehiiin . pistän fotoa heti kun pääsen kotia ja testaamaan
   
 17. ///Samuli

  ///Samuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemuksia 4400 ja 3200 mallien eroista?

  Eli siis kannattaako 700 - 800€ hintaero maksaa?
   
 18. scf77

  scf77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sehän riippuu siitä mikälaisessa huoneessa sitä katsoo.

  Jos sulla on kunnon mustaksi maalattu batcave, jossa ikkunat on tilkitty umpeen, tarjoaa 4400 varmasti selvästikin parempaa mustan tasoa.

  Vaaleaseinäiseen olohuoneeseen, jossa aurinko paistaa verhojenraosta riittää varmasti 3200.
   
 19. ///Samuli

  ///Samuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä kaupunki?

  Kaikissa av-rajaloissa esillä?

   
 20. hifipinko

  hifipinko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kenties tyhmä kysymys mutta eikö juuri haastavassa = normaalissa vaaleassa hieman valoisassa olohuoneessa tarvittaisi 4400 parempia ominaisuuksia:confused: Vai onko tuo niin että jos tilaa ei saa pimennettyä, 4400:n paremmista ominaisuuksista ei saa samalla tavalla hyötyä:confused: