Epson EH-TW3200/3600

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ZED, 14.11.2010.

 1. Back In Black

  Back In Black Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  31
  Tätä itse mietein että kun kyseessä on eka laite niin onko noi asiat kunnossa, mistä puhuin. Lamppu tulee itselleni vikana mieleen. Itselläni epsonissa on nyt eco mode ja iiris säädetty neljäsosaan täydestä, mutta huone tosin on säkkipimeä musta koppi. On varaa lampulla tovi himmetä :D:D:D:D
   
 2. Jan1one

  Jan1one Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemusta tuulettimen vaihdosta tällaiseen? Onko kuinka työläs purkaminen / kasaaminen edessä?
   
 3. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 353
  Saadut tykkäykset:
  144
 4. Jan1one

  Jan1one Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos räjäytyskuvasta. Ääni ei vielä ole kovin ”sairas”, mutta kyllä siitä voi päätellä, että se vaihto edessä on, joten pitänee joku viikonloppu pyhittää asian tutkimiselle.
   
 5. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 353
  Saadut tykkäykset:
  144
  Alkoi ns. tarpeeksi ärsyttämään vähitellen ilmaantuneet punertavat alueet kuvassa. Oletus oli, että joko paneelit ovat vihdoinkin finaalissa, tai sitten pölyä on niissä aivan hillittömästi. Eli aloin tutkimaan asiaa:

  Ohifokusoimalla tuli näkyviin jonkin verran hiukkasia. Ei kuitenkaan niin paljoa, että se mielestäni olisi selittänyt punerruksen. Seuraavaksi otin lamppumoduulin irti, ja huomasin että sen rungossa oli aika monta halkeamaa, ja sen lisäksi se oli sulanut/muuttanut muotoaan hiukan yhdestä kohdasta. Pistin projektoriin tuon lamppuasetelman tilalle joskus muinoin hankkimani vilkkuvan, ja mukamas Epson-lampulla varustetun, lähes käyttämättömän tarvikemoduulin: Kaikki värjäymät poistuivat. Mutta kirkkaus kyllä heittteli hiukan.. Eli värjäytymän syy oli lampussa eikä paneeleissa.

  Seuraavaksi purin värjäytynyttä kuvaa tuottaneesta moduulista lampun irti, ja puhdistin sen hiukan pölyisen peilin mikrokuituliinalla. Sitten poistin kauan säilömästäni originaalista Epsonin moduulista serpentiiniksi muuttuneella heijastinpinnalla siunatun loppuun ajetun lampun, ja asensin tuon kiinalaisen halpapolttimon sen tilalle. Asensin tuon originaalin lamppumoduulin projektoriin, ja kas, eipä olllut enää värjäytymiä jotka olisi huomannut ilman että projisoi valkoista testikuvaa. Projektori myös piipitti aiemmin kun lamppu oli tuossa sohlossa rungossa, mutta ainakaan yhden tv-sarjan jakson katsomisen aikana tuota ei enää ilmennyt.

  Eli: Muovinen lamppumoduuli oli niin heikossa kunnossa, että se ei enää pitänyt lamppua oikeassa asennossa.

  Tällä veteraaniprojektorilla on nyt piakkoin katseltu 12 vuotta leffoja, ja näyttää siltä että katsotaan vielä jonkin aikaa tästä eteenpäinkin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2022
  KILLPATRICK, jmv28, KaKui and 2 others like this.
 6. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  718
  Saadut tykkäykset:
  28
  3200 pitäs kans huomenna vaihtaa uus lamppu. Tilasin samasta paikasta kun aiemminkin (hcinema.de) saa nähdä onko laatueroa.

  e (alkufiilikset): Ohhoh, melkonen laatuero, viimeks ei ollut noita "kuplia" tuossa polttimon takana ja se väreili ECO tilassa alusta alkaen, kun näytti staattista kuvaa.. Nyt näyttäs laadukkaammalta tuo OSRAM lamppu. Hieno homma.

  e: 3 viikon jälkeen alko tämäkin polttimo "yskiin" eli vilkkuun jopa eco-moodissa kun liikkuvaa kuvaa näkyy... Mikä piru näitä polttimoita vaivaa, kun tuntuu että kaikilla aina jotain ongelmaa vaikka maksaa pirusti.

  3200_lamppu_osram.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2022
 7. anissila

  anissila Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasitko pelkän bulbin vai koko hässäkän? Omassa tykissä taitaa myös lampun vaihto häämöttää lähitulevaisuudessa ja jostain pitäisi uusi lamppu hommata.
   
 8. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  718
  Saadut tykkäykset:
  28
  Ihan alkuperäisellä kehikolla mennään. 2 kertaa nyt tilannu siihen uuden polttimon.