Epson EH-TW3200/3600

Keskustelu osiossa 'DLP / LCD -videoprojektorit' , aloittajana ZED, 14.11.2010.

 1. muumiveikko

  muumiveikko New Member

  Liittynyt:
  07.07.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, kiva kun löytyi tämä keskusteluketju!

  Oma Epson näyttää tuntien olevan 1800 joten vain ajan kysymys kun lamppu tai tykki pitää vaihtaa.
  Koska tässä tykissä on linssinsiirto niin päädyin etsisekelemään tarvikelamppua uuden 4k tykin sijaan, yllätys että
  lompakkoa vähemmän rasittava vaihtoehto voitti :D

  Asiaan, tässä Ebayssä olevan myyjä jolla hyvä palaute ja lupaa lampulle 6kk takuun, hintaakin vain rapia 50e.

  https://www.ebay.com/itm/codalux-Mo...-a-EH-TW2800-EH-TW3000-EH-TW5000/272449306120

  Onko myyjästä kellään mitään kokemuksia tai tuosta kopiolampusta?
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 631
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tuon hintaiselta kiinalaiselta tarvikelampulta ei kannata ihmeitä odottaa, todennäköisesti ei ainakaan eco-tilassa toimi vilkkumatta. Jos haluaa kunnollisen mutta hiukan originaalia Epson -lamppua huokeamman lamppuasetelman, niin kannattaa etsiä tarvikerunkoon asennettua Osram -polttimoa.
   
 3. muumiveikko

  muumiveikko New Member

  Liittynyt:
  07.07.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos nopeasta vastauksesta.

  Ajattelin samaa ja oli jo ostamassa alkuperäislamppua kun itselle riittävä tykki ja linssinsiirto MUTTA...
  Epson tarjoaa alkuperäislampulle takuuta vain 3kk, tällä oikein ajetaan kuluttaja kopiolamppujen luokse.

  Päädyin sitten ratkaisuun jossa ostan uuden budjettitykin Epson EH-TW610 + KATTOTELINEEN ja pistän sen vanhan viereen :)
  Ompahan tuo vanha sitten varalla jos takuukorjauksia uudelle tulee.
  Vaakakupissa painaa 3v ja 3000h takuu, sillä katsoo jo muutaman Valioliiga ottelun!

  Kopiolampusta vielä että senkin olisin ehkä ostanut projektorilamput.fi:sstä mutta ainoastaan 3kk takuuta tarjosivat tällekkin.
  Jos lamppu on hyvä niin 150e:n hintaan olisin toivonut 1v takuuta/500h, nyt hinta uuden tykin kanssa jää liian pieneksi.

  Näillä mennään, montakohtan tykkiä kattoon saa ennenkuin rupee lisätä kantavia palkkeja :D
   
 4. muumiveikko

  muumiveikko New Member

  Liittynyt:
  07.07.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Budjetti tykki siis hankntaan mutta kysytään nyt onko suosituksia Epson-TW610 ja TW5400 välisessä taistelussa.
  Ei hirveitä eroja noissa ja kumpaankin saa halvan varalampun (99)
   
 5. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  21
  102,64 euroa makso toimituskuluineen alkuperänen Osram lamppu 5kk:n takuulla hcinema.de. Pitää vielä kokeilla avata tykki ja käyttää paineilmaa niin toivon mukaan saa noi pölypallerot pois kuvasta.Lamppu tuli jo vaihdettua, eikä yhtään liian myöhään. Alkuperäinen lamppu oli jo aika heikossa hapessa (kuva alla). 2000h~ ajettu epson eh-tw3200.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2018
 6. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  21
  Ei oo todellista! Sain ne pölypallerot pois kuvasta, kun avasin projektorin akkuporakoneella ja laitoin paineilmaa näiden ohjeiden mukaan: https://www.avforums.com/threads/epson-tw3200-3600-owners-thread-part-3.1549172/page-9 Koko hommassa meni ehkä 15min ja voi luoja että näyttää hyvältä kuva taas! Miksen oo tehnyt tätä aikasemmin, joutunut kärsiin huonosta kuvanlaadusta aivan älyttömän kauan.

  e: tuosta ostetusta osram lampusta vielä sen verran, että en usko sen olevan yhtä hyvä kuin alkuperäinen kun siitä puuttuu noi "kuplat"? (lampun takaosa) mitä alkuperäisessä oli, mutta katsotaan nyt..
   
  muumiveikko tykkää tästä.
 7. muumiveikko

  muumiveikko New Member

  Liittynyt:
  07.07.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  e: tuosta ostetusta osram lampusta vielä sen verran, että en usko sen olevan yhtä hyvä kuin alkuperäinen kun siitä puuttuu noi "kuplat"? (lampun takaosa) mitä alkuperäisessä oli, mutta katsotaan nyt..[/QUOTE]

  Blaqua, miltä lamppu on tuntunut käytössä, jotenkin vaan olen skeptinen aitoon Osramiin tuohon hintaan.
  Näkee varmaan vasta 500+ tuntien jälkeen koko totuuden mutta onko yhtään päivitystä antaa?
   
 8. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tuota noin. Joudun varmaan vielä avaan tuon lampun ja laittaan tuon langan mikä menee polttimoon (joka yllä olevassa kuvassa näkyy) tuollain V-kulmaan, kun vedin sen suoraan. Eco-modessa kun ajaa staattista kuvaa (esim työpöytää) niin kuva väreilee jota ei näy olohuonemoodissa.

  Pitää laittaa sitten uutta postausta sen jälkeen kun avaan ja käännän tuota lankaa että auttoko.
   
 9. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 631
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tämä vuonna 2010 hankkkimani projektori käy ja kukkuu yhä normaalisti eikä tarvikerunkoisessa vaihtolampussakaan ole vikaa. Pölyä on kuitenkin kertynyt siinä määrin että jotakin täytyisi tehdä.. Varmaankin yritän jossakin välissä puhallella paineilmasprayllä (kannattanee varmuuden vuoksi käyttäää "invertible" -merkinnällä varustettua pulloa) paneeleja puhtaaksi, mutta pahoin pelkään että tilanne on sama kuin joskus muinoin putsaamani Sanyon kanssa: Siinä pöly oli tarttunut melko lujasti prismaan eikä se lähtenyt ilman laitteen purkamista ja mekaanista puhdistusta.. Johtui varmaankin siitä että keittiö on liian lähellä projektoria.

  Saattaa siis olla niin että tuon puhdistaminen on sen verran työlästä että ei onnistu riittävässä määrin ja vahinkojakin voi sattua, ammattilaisellehan tuota ei enää kannata huoltoon viedä. Näin ollen yritin suorittaa suppean Epson-merkkisten projujen markkinakatsauksen varmuuden vuoksi. Mallit jotka saattaisivat sopia tuon seuraajaksi ominaisuuksiensa sekä sijoittelun ja budjetin puolesta:

  EH-TW5650
  EH-TW6700

  Tuon halvemman, pienemmän ja kevyemmän laitteen speksien mukaan se olisi meluisampi kuin nykyinen TW3200, johtuukohan se juuri pienemmästä kotelosta kenties? Siinä pitäisi olla linssin siirto pystysuunnassa mutta tarkempia tietoja en sitä koskien löytänyt.Voi olla että myöskin horisontaalinen siirto tarvittaisiin. Tuo suurempi 6700 olisi muutaman satasen kalliimpi ja kenties loogisempi seuraaja TW3200:lle säätöjensä osalta ainakin.

  Onko joku vaihtanut TW3200-projunsa jompaan kumpaan? Kehitystä lienee tapahtunut sen verran että tuskin noista kumpikaan on heikennys nykytilanteeseen, mutta eivät nuo ilmoitetut speksit varmaankaan ihan koko totuutta kerro. Eli löytyykö kokemuksia TW5650 tai TW6700 -projektoreista..?
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2019
 10. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 631
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kuten pelkäsinkin niin vuoristoilman suhauttelu paneeleihin ei kuvaa kauheasti putsaillut: Ohitarkennuksessa näkyy pieniä vaaleanpunaisia pisteitä jotka aiheutuvat todennäköisesti prismaan kiinni tarttuneista pölyhiukkasista. Saisihan sen prisman varmaankin puhdistettua mekaanisesti eli esim. mikrokuituliinalla, mutta se vaatisi hiukkasen enemmän purkutöitä ja kasausvaiheessa olisi melko suuri riski sille että kohdistukset eivät osuisi ihan kohdilleen.. Taidanpa nyt kärsiä vielä jonkin aikaa tuosta tykistä koskapa kuva ei ole lähellekään katselukelvotonta. Lienee syytä kuitenkin alkaa tosissaan suunnitella projektorin vaihtoa.
   
 11. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  19
  Kaverilla taitaa olla tuosta edellinen TW5350 malli jos nyt oikein muistan, tuossa ei tainnut olla linssinsiirtoa laisinkaan mutta takaseinällä oli sopivasti hyllykkö minne tykin sai sopivaan kohden asennettua. Kyllähän tuuletin tuossa ainakin oli selvästi meluisampi kuin TW3200 (pieni tuuletin joka pyörii kovilla kierroksilla), eco-asennolla siedettävä, tosin kaveria itseään melu ei haitannut tuulettimen täysillä pyöriessäkään.
  Kuvanlaatu on ihan hyvä ja valotehoa selvästi enemmän kuin TW3200.