Epson EH-TW3200/3600

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ZED, 14.11.2010.

 1. spedepasanen

  spedepasanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, nyt sitten tuli ongelmia eteen epsonin(3200) kanssa. Kolmisen viikkoa kerinny hyllyllä olla ja satuin huomaamaan mustassa kuvassa valkean epämääräisen pallon. pölyä prkl.

  Yritin paineilmalla puhdistella, mutta pöly on jossain linssien välissä, mitään aukkoa en ainakaan keksiny mistä sinne ois päässy käsiksi.

  Zoomailemalla ja tarkentelemalla sain pölyhiukkaset tarkennettua seinälle: ihan hirmuinen määrä pientä eriväristä höttöä, mistähän noi tonne on tullu ja milllähän ne sais puhdistettua? pitääkö lähettää epsonille huoltoon?
   
 2. mikros

  mikros Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huiui! :weep:

  Tammikuussa olisi ensimmäinen tykin hankinta tähän talouteen tulossa ja olin oikestaan jo päätynyt tuohon TW3200:een loistavien arvostelujen ja kommenttien takia mutta tuleeko pölystä noinkin nopeasti ongelma? :eek:

  Olen kuullut että LCD-tykit vaativat paljon putsausta (kerran kuussa..?) mutta samantien näkyviä pölypalloja..?

  Ei kyllä nappaisi heti alkaa lähettelemään huoltoon joten kannattaisiko meikäläisen aloittaa vaikka DLP-puolella näin aluksi?
   
 3. spedepasanen

  spedepasanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykin suodatin oli ainakin pintapuolisesti tarkasteltuna täysin puhdas, eli ilmeisesti pölyt jääneet tehtaalla paneelien väliin, pitää ottaa lomien jälkeen yhteyttä asian suhteen myyjään ja katella miten edetään.

  Ei hirveästi huvittas lähtee tota tykkiä minnekkään takuukorjaukseen viemään, kun ei tiedä kuinka pitkään siiinä menee ja millaisena sen sit saa takaisin..
   
 4. petepeluri

  petepeluri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2002
  Viestejä:
  2 560
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuuluuko kenelläkään tuulettimesta muuta kuin ilmavirran huminaa?
   
 5. PeXis

  PeXis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.12.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin huomasin ison vaalean läikän mustassa, joten säädin kuvan pieneksi ja muutin focusia jolloin kuvaan ilmestyi läjä vihertävää pölyä.
  Eli tuo tykki imee hyvin nopeasti näemmä pölyä sisään, tai sitten tuota pölyä on ollut alusta asti siellä sisällä.
  Tykin olen omistanut vasta joku 3 viikkoa.
  Ja malli siis tuo TW3200.
   
 6. aarnis

  aarnis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun tilaatte näitä tykkejä Saksasta tai mistä lie (itse tilasin Hollannista), niin onko tykin kielenä automaattisesti englanti. Löytyykö suomenkieltä Euroopasta ostetusta tykistä?

  Toinen kysymys, onko ketään käyttänyt tätä telinettä tykin kanssa? Ainakin verkkokauppa ja jotkut muut kaupat myy tätä samaa telinettä eri nimillä ja eri pituisina.

  Edit: Mitä telinettä käytätte tämän tykin kanssa?
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2010
 7. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Ei ole ihan otsakkeen tykkiä mutta Epson löytyy ja siinä on valikossa 21 kielivalintaa euroopasta ja vähän muualtakin. Uskoisinpa, ettei noita kovin monelle eri alueelle tehdä vaan luulen, että kaikissa saman numeroisissa Epsoneissa löytyy samat kielet.
   
 8. aarnis

  aarnis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, kiitos tiedosta. Toivottavasti oletuskielenä on englanti eikä hollanti ostamassani tykissä, muuuten menee vähän arvailuks että mistä kieli vaihdetaan :)


  Tuo videotykkin saan toivottavasti jo tällä viikolla, ja vielä etsiskelen telinettä. Onko ketään käyttänyt tämän kanssa tuota PRB-1 telinettä, tai jotain muuta missä on samanlaiset kiinnikkeet? Millä olette itse saaneet tykkinne hilattua kattooon?
   
 9. Hypno

  Hypno Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2004
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.vogels.com/web/Consumer/Products/Products/EPW6565-PROJ-WALL-SOLUTIONC.htm

  Tällaisella telineellä itselläni on takaseinässä kiinni. Jonkun verran löytyy säätömahdollisuutta korkeuden ja syvyyden suhteen ettei tarvitse porata uusia reikiä seinään jos optisesti mennään lens-shiftin rajamailla ja pitäisi hienosäätää jotenkin.. :)

  PS. Pitäisikö herrojen imuroida useammin jos pölyä kertyy liiallisesti koneeseen :cool:. Vitsit vitsinä, tietty jos normaali pöly aiheuttaa nopeasti näkyviä ongelmia, pitää seurata omaakin tykkiä sillä silmällä. Eipä ole vielä parissa viikossa ehtinyt pölyä näkymään..
   
 10. Dr Evil

  Dr Evil Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.01.2004
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan mukavasti meni tuo asiointi Scandinavian Photon kanssa.

  19. päivä laitoin tilauksen sisään, vaikka ei ollut varastosaldoa. Asiakaspalvelusta sanottiin suomen kielellä, että parissa viikossa pitäisi olla tykki kotona. 22. päivä tykki lähti matkalle ja 27. päivä laite oli Keravalla matkahuollon toimipisteessä noutovalmiina, nyt on jo katossa ja ihan asialliselta vaikuttaa. Säätöjä en ole vielä ehtinyt edes miettiä. Natural tila näytti mielestäni aika hyvältä sellaisenaan.
   
 11. Jii1975

  Jii1975 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei sinulla sattuisi olemaan tuosta setupista kuvaa. Itse omistan samanlaisen telineen, ja ostoslistalla on TW4400 jonka ulkomitat taitaa olla samat kuin 3200/3600:ssa. Kiinnostaisi tietää miltä tuo epson/vogels kombo näyttäisi :)
   
 12. Hypno

  Hypno Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2004
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.puuska.com/misc/_MG_0681_epson3200.jpg
  Kuvasta näkyy että olen unohtanut muoviset kosmeettiset "suojat" noista kiinnitysraudoista (metalliset) jotka on kiinni tykissä. Tuossa on takana reilusti tilaa vaikka varmuudeksi siirsin tuon niin eteenpäin kuin sain irti takaseinästä.
   
 13. Jii1975

  Jii1975 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittäin paljon kiitoksia, hyvältä näyttää. Epson vaikuttaa entistä paremmalta vaihtoehdolta :)
   
 14. Wesku79

  Wesku79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen tykkini on viimeinkin katossa ja mallia TW3200. Kangas on 92" GW-Cyber, ja teline SMS CL F250.

  Tiesin, että tykki on kooltaan "tuhti", mutta ei se kyllä kuvissa ihan tuommoiselta mikroaaltouunilta näytä niin kuin huoneen katossa :eek: Onneksi melutaso ei ole kuitenkaan mikron luokkaa. Pientä huminaa ei juurikaan erota, vaikka tykki on ihan pään yläpuolella.

  Kuva on kyllä kaikin puolin loistava heti lähtötilanteessa. Tuli tämän viestiketjun inspiroimana säädettyä asetukset heti alkuunsa pimennetylle huoneelle sopivaksi: mm. mode-Elokuva, lamppu-Eco, värilämpö-7000K, iris-normaali. Näiden perussäätöjen lisäksi en ole kokenut tarvettakaan muille lisäasetuksille. Ja niitähän tuntuukin olevan loputtomasti...

  Mustan tason sanoisin olevan ensikertalaiselle riittävä. Eniten sitä harmaannuttaa valkoisesta katosta heijastuva valo. Muuten huone onkin tunnelmallisen synkkä - lähes mustat seinät ja huonekalut...

  Kriittisillä silmillä tuli heti syynättyä kuvaa myös lähietäisyydeltä. Konvergenssivirhettä on aavistuksen verran. Vihertävää väriä leviää 1 pikselin verran alaspäin koko kuvan alalla. Magentaa puolestaan 1 pikseli ylöspäin (ihan kuvan alareunassa venyy jo toistakin pikseliä). Virhettä ei kuitenkaan silmät huomaa kuin alle 0,5 m päästä kankaasta.

  Lens-shiftiä on käytössä pystysuunnassa noin puolikas kankaan mittaa. Ei vaikuta kuvaan värivääristymänä tai epätarkkuutena missään kohtaa kangasta.

  Yhdessä vaiheessa ehdin säikähtää, että kuvassa on heti uutena epsoneiden perisyntiä, eli pinkkiä utua nurkissa. Pieni v*****s oli jo iskeä, mutta onneksi vika olikin ihan muualla. Ikkunan pimennysverhon raosta paistatteli ulkovalo suoraan kankaan alanurkkaan :D

  Tähän asti siis kaikinpuolin tyytyväinen olen uuteen hankintaan. Vaimokin tykkää :D
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2011
 15. Hypno

  Hypno Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2004
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Konvergenssia on tosiaan hieman, ei paljoakaan, Sonyn VPL-HW10 mallissakin on enemmän konvergenssia vaikka tarjoaakin vastapainona paremman mustan kuin Epson, mutta valitsisin silti Epsonin huikean hinta/laatu-suhteen takia :).
   
 16. fatrick

  fatrick Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen postaus foorumille. Seuraillut olen keskustelua jo pidemmän aikaa, mutta nyt uskalsin luoda tunnukset ja liittyä keskusteluun. Asiaan. Ostin 3200:n alkuviikosta.

  Koko viikko on säädetty ja tässä vkl aikana parit leffat kerenny katsomaan. Säädöissä jotenkin tuntuu aina vaan, että suoraan tehtaalta tulleet ovat ne parhaimmat. Gammasäätö aiheutti eniten harmaita hiuksia, eli jos siihen saisi jotain pientä selvennystä? Kuvaa en myöskään ole saannut teräväksi millään koko kuva-alalta. Kuva jää epäteräväksi joko ylhäältä tai alhaalta. Häiritsee ainostaan jos joutuu lukemaan tekstiä. Heittomatka on noin 4m ja kuvakoko on 70". Sitten vielä semmoinen, että kuvan koko oikea reuna on sinertävä. Huomasin sen tossa äsken leffan aikana, ja nyt häiritsee kyllä koko aika kun sen osaa etsiä kuvasta.

  Aikaisempi tykkini oli Sanyon Z4 enkä sillä kyllä muista tämmöistä värivirhettä, enkä off-focus ongelmaa. Kuva on muuten kyllä aikamoinen harppaus eteenpäin vanhasta tykistä.:thumbsup:
   
 17. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Noissa kysehän voi olla ainakin osittain tykin asennosta suhteessa kankaaseen. Jos kuvan siirtovara ei riitä, mainitsemasi ilmiö on väistämätön seuraus siitäkin. Sitten kolmas mahdollisuus on epätarkka optiikka, joka nyt ei ole mitenkään tavaton uutinen. Sulla on ollut siis Z4, jonka siirtovara on noin sama, ehkä korkeintaan vähän isompi kuin Epsonissa, joten olettanen oikein lensshiftiä tarvitaan? Ehdotan kuvan geometrian tarkistamista, jos yläreuna on pidempi, korjaus olisi tykin kallistaminen (näyttämään) ylemmäs ja hieman lisää lensshiftiä sekä sama muihin suuntiin.
   
 18. sam0t

  sam0t Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin pari päivää sitten Epson TW 3200 tykin ja pääsääntöisesti ollut tyytyväinen. Yksi melko triviaali ongelma tosin löytyy, valikossa Menu > Info > Lamp Hours mittari ei vaikuta toimivan. Testailun ohella mennyt varmaan 5h, mutta Lamp Hours ilmoittaa edelleenkin 0H. :confused: Aluksi meinasin, että kyseessä on joku Epsonin kieroutunut logiikka laskea tunteja lampun ollessa Eco -tilassa ja resetoin lampun tunnit, mutta sama homma vaan jatkuu.

  Kellään muulla vastaavaa ongelmaa?
   
 19. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 330
  Saadut tykkäykset:
  141
  Kyseessä on Epsonin ominaisuus, muistaakseni vasta 10h käytön jälkeen laskuri alkaa näyttää muuta kuin nollaa.
   
 20. sam0t

  sam0t Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok kiitos varmistuksesta. :thumbsup: