Epson EH-TW3200/3600

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ZED, 14.11.2010.

 1. inflaatio

  inflaatio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2014
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaan vähän eloa tähänkin keskusteluun. Minulla on ongelma ja yritän kertoa siitä nyt lyhyesti ja ytimekkäästi.
  Laitteisto: PS3,Kannettava->Pioneer vsx918-> 10m hdmi (halpa) -> Epson tw3200. Välissä on kaksi hdmi seinärasiaa ja kaksi 1m hdmi johtoa.

  Tällä yhdistelmällä mentiin iloisesti puoli vuotta.. ei ikinä mitään ongelmia, mutta eilen.
  Tykki kertoo: HDMI1 ei signaalia.. sama myös jos käytän kumpaa tahansa hdmi liitäntää tykin perässä.
  Ääni tulee ok ja mihinkään asetuksiin ei ole koskettu ja kaikki on varmasti oikein.

  Siinä vaiheessa kun koitin kannettavaa ja ps3 suoraan tykin perään kolmella eri hdmi johdolla aloin huolestua, koska edelleen "ei signaalia".
  Nämä laitteet laitettuna suoraan LG:n telkkariin toimii ok, mutta laittaessani TV:n vahvistimen jälkeen projektorin paikalle. "ei signaalia". Koitin myös benq näyttöä "ei signaalia".

  Oma päätelmä pikaisella googletuksella löytäessäni pari vastaavaa tapausta. Laitteet jollain tapaa rikkoivat toistensa HDMI piirilevyt?

  Valitettavasti en taida löytää muita kuin HDMI kaapeleita kotoani.. että voisin testata tykin muita liittimiä.
  Tykillä katsottu 300h ja takuu on.. ja soitan sinne kohta.
   
 2. inflaatio

  inflaatio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2014
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykki tuli huollosta.. vaihdettu "OE/MAB set" ja taas pelittää. Vielä positivisena se että tykki tuli paremmin pakattuna kuin miten itse sen lähettäessä pakkasin.
  En kylläkään uskaltanut kytkeä sitä enään pioneerin hdmi ulostuloon vaan laitan kuvan suoraan ps3:n kautta tykkiin.
   
 3. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 256
  Saadut tykkäykset:
  26
  Viime viikolla meni lamppu 3200:sta, ostettu lokakuussa 2011 ja tunteja kertyi 2910 eli sopivasti meni vielä takuuseen. Muutama päivä aikaisemmin huomioin että kuva on himmentynyt ja sitten yksi ilta tykki ei enää käynnistynytkään.

  Seuraavana päivänä eli torstaina soitto epsonille, ekalla yrityksellä ~20min jonotusta ja kukaan ei vastaa, toisella yrityksellä vastasi joku englantia puhuva mies ja kun en ite niin hyvin englantia puhu niin sovittiin että yritän hetken päästä uudelleen. Kolmannella yrityksellä nainen vastaa saksaksi ja taisi hän jotenkin englantiakin puhua. Neljäs kerta sitten vastaa aika hyvin suomea puhuva nainen jonka kanssa saatiin sitten asia hoidettua, iltasilla vielä lähetin kopion ostokuitista maililla ja sain vielä samana iltana vahvistuksen että uusi lamppu tulee 5-7 päivän kuluessa.

  Maanantaina iltapäivällä tuleekin UPSilta soitto että tiistai aamuna olisi tulossa paketti, olenko kotona ja kun olen töissä niin sovittiin että soittavat ennakkoon niin tulen työpaikan parkkipaikalle pakettia vastaan. Tiistaina sitten soitto tulee ja uusi lamppu on käsissä jo ennen aamu yhdeksää.
  Iltasilla lamppu paikoilleen ja enpä muistanutkaan että kuva on joskus ollut noin kirkas, sitä lampun vähittäistä himmenemistä ei huomaa.

  Eli kaikenkaikkiaan kansainvälisestä puhelinpalvelusta huolimatta hyvin hoitui takuuasiat Epsonilla :thumbsup:
  Ja lampun kestokin oli vielä asiakkaan kannalta mitä parhain :D
   
 4. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tulipa tuossa ostettua eilen huuto.netistä tw3200, lampulla 390h ja vuosimallia 2012.

  Konvergenssia on mutta sohvalta asti sen unohtaa, muuten kuva on oikein mainio verrattuna vanhaan panasonicin ax200:een. Heijastuspintana toimii harmaaksi maalattu vaneri, vaan kaupan päälle sain kingpinin vinyyliscreenin kehyksillä, tiedä sitten ajaisiko asian paremmin.

  Tässä kuvaa konvergenssista: https://www.dropbox.com/sh/wwq189t8wl0g5c8/AACXwrrcVRZQHnE6zG072i5Ra?dl=0

  Ja vaalealla pohjalla löytää sinerrystä oikeasta alanurkasta ja vasemmalla taasen punertaa. Pölyä löytää kun focusin ja zoomin kanssa pelaa. Takuuta pitäis olla vielä vaan ei kuittia. Onko nämä feilut peruste huoltokeikkaan?
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2014
 5. sakee

  sakee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Takuuhuoltoon vaan, ja varaudu useampaan kierrokseen. Itsellä ensimmäinen kerta tuotti optiikan ja emolevyn vaihdon Infocarella, mutta kaikki ongelmat itse asiassa vaan pahenivat uusilla osilla. Sitten kun jaksoin lähettää kolme vuotta vanhan laitteen toisen kerran takuuhuoltoon lähti laite Britteihin Equinoxille, josta se tuli takaisin paneelit paremmin kohdistettuna, putsattuna ja uuden(!) lampun kanssa, vaikka tästä en edes valittanut. Huoltoraportissa luki "kuva välkkyi - lamppu vaihdettu uuteen". Ikäviä kokemuksia Epsonin huollosta lukeneena tämä viimeisin oli kyllä todella hienosti hoidettu yllätys heiltä.
   
 6. aksari

  aksari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2013
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin aloittelijana kysyn ehkä tyhmän kysymyksen joten anteeksi etukäteen siitä. Ostin käytettynä EH-TW3200 projektorin ja nyt ilmaantui seuraavanlainen ongelma. Käynnistäessä vähän ajan kuluttua Lamp ja Temp valot alkavat vilkkumaan punaista ja tuuletin hurahtaa hieman, mutta sitten ei tapahdu mitään. Manuaalissa on selityksenä ainoastaan "Internal problem" ja kehoittaa ottamaan yhteyttä huoltoon. Mitähän tämä Internal problem on yleensä tarkoittanut ja onko kyseisen vian korjaaminen kovinkin kallis eli kannattaako projektoria edes lähettää huoltoon?
   
 7. Juke85

  Juke85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  281
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuleeko kuvaa ollenkaan? Jos ei niin varmaan lamppu mennyt?
  Kannattaa kysyä huollosta.
   
 8. aksari

  aksari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2013
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksestasi. Kuvaa ei tule ollenkaan ja kun soitin Epsonin huoltoon niin pitäisi laite lähettää InfoCare Oy:lle ja sen jälkeen maksua vastaan antaisivat vasta arvion mikä olisi vialla ja paljoko korjaus maksaisi. Jos on tuo lamppu mennyt niin mitä mieltä olette eBayssa myynnissä olevista lampuista esim. tästä http://www.ebay.com/itm/EH-TW3200-R...rojector_Lamps_Components&hash=item43cb968e40
   
 9. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vähän kyllä ahdistaa mitä olen noita juttuja lukenut. Tykki kun on ainoa kuvanlähde kämpässä niin ilman ei pysty kauaa olemaan.

  Entäs tahtooko ne kuitin nähdä kun sitäkään ei ole?

  Pölyt varmaan saan itsekin putsattua ja on noita paneeleitakin joku omin voimin siirrellyt kohdalleen. 400eur tuosta maksoin mikä ei varmaan liikaa ollut, siihen nähden kuva on helvetin hyvä.
   
 10. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Epsonin lampuista en tiedä mutta vanhaan pansun ax200:een ostin 45eur lampun ja hyvin pelasi.
   
 11. aksari

  aksari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2013
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lampun vaihto ei auttanut joten laitoin tänään projektorin InfoCarelle. Katsotaan mitä he löytävät viaksi ja laitan samantien infoa myös tänne kun saan tietää mikä on vikana.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2014
 12. jo-oo-pa

  jo-oo-pa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on nyt ilmestynyt puna-lila-purppura läiskiä valkoista pohjaa vasten näkösälle.
  Onkohan nämä pölyä lcd-panelissa ja kuinka takuu käytäntö näiden suhteen?
  Onko projektori jotenkin sinetöity kun näitä on porukka itsekkin puhallellut puhtaaksi, eli onko hyvästi takuu jos kotelon avaa?
   
 13. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Nyt on viimein tässäkin torpassa siirrytty FullHD-aikaan. TW-3200 on kiinni kotiteatterissa ja kuvaa on nyt katsottu samalla ostetun Toppyn 1400 boxin kanssa noin 10 minuuttia :thumbsup: Onhan tämä 720p tykkiä ja normiboxia huomattavasti tarkempi ja sen puolesta toivottu päivitys. Paljon tästä tykistä ja tuosta boxista on kirjoitettu hyvää sekä pahaa, nähtäväksi jää miten sattui laatu näitten kappaleiden kohdalla.

  Tämän tykin kohdalla on puhuttu netissä konvergenssiongelmasta. Googlettelin tuon vanhan Sanyon Z5 tykin konvergenssin osalta ja törmäsin tähän avsforumin ketjuun http://www.avsforum.com/forum/68-di...378-sanyo-plv-z5-color-convergence-issue.html Siinähän noin lyhykäisyydessään todetaan että vian huomaa lähinnä vain datakäytössä. Voisko samalla 3 LCD tekniikalla toteutetussa Epsonissa olla kyse samasta asiasta?

  (koko ketjua en jaksanut kelata läpi ja pahoittelut jos asiasta on jo jossain mainittu)
   
 14. spessu

  spessu Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  6
  Nyt on 3. lamppu käytössä TW3200:ssa.

  Ensimmäinen simahti jossain 1700 tunnin kohdalla ja takuulamppu ~2000 tunnin kohdalla. Ostin piraattilampun osoitteesta http://www.projektorilamput.net 125 eurolla. Alkuperäinen polttimo ja tarvikemoduuli puolestaan olisi maksanut 185€. Nopeasti tuli muuten perille Ruotsista, 3. arkipäivänä tilauksesta.

  Huomasin muuten, että tuossa piraattilampussa on outo kärynhaju, mutta laitan sen vielä uuden piikkiin.


  Tykki on ollut nyt käytössä 3v 8kk ja tyytyväinen olen ollut. Jonkin verran pölypalloja kuvassa, mutta en kehtaa vielä alkaa itse puhdistelemaan. Pitäisi ehkä tosin pölyfiltteriä hieman useammin puhdistaa, ettei lamput tekisi kuolemaa liian aikaisin. Piraattilamppu nyt varmaan ei kestä lähellekään 2000 tuntia, mutta saa nyt nähdä.

  Jossain vaiheessa varmaan pitänee harkita uutta projektoria, mutta toistaiseksi samassa hintaluokassa ei oikein taida löytyä selvästi parempaa tykkiä. Ehkäpä sitten muutaman vuoden päästä 4k ja ~120fps tai vastaavaa.


  Edit: Tuohon piraattilamppuun on tullut ikävä vika (ominaisuus?). Kuvan valoisuus nimittäin välkkyy pikkaisen n. 1 sekunnin intervalleissa. Tämän huomaa pimeämpää kuvaa katsoessa. Tämä ei ole siis se TW3200:n perusvika, vaan selvästi lamppukohtainen, joka ei korjaudu "Normal"-moodin päällelaittamisella.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2015
 15. Juke85

  Juke85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  281
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onko vielä samaa vikaa? Itse pitäisi kanssa varmaan jo varalamppu hommata. Toisessa lampussa jo n.1700h..
  Ostaisitko vielä ton piraattilampun vai kalliimman? Onko tossa mitään takuuta? Eli kumpi nyt sitten kannattais tilata?

  Onko muuten muilla ollut sellasta ominaisuutta että tarkennus vähän heittää? Täytyy tarkentaa melkein aina uudestaan kun käynnistää, eli kuva on hieman epätarkka.
   
 16. feelgood

  feelgood Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.05.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  eilen illalla tykkiä päälle laittaessa, ei tapahtunut muuta kuin tuulettimen hurinaa, joka vähän ajasta koveni ja sitten laite sammui ja vilkuttaa Lamppu -valoa. Olettaisin siis että lamppu on mennyt.

  Valitettavasti mulla ei ole hajuakaan paljonko lamppua on poltettu, joten en tiedä myöskään onko takuu voimassa. Voiko ton lampun vikaantumisen jotenkin tarkistaa, tai voiko jostain nähdä paljonko lamppua on poltettu, vaihtamatta lamppua?

  Edit: Jaha, tykki ostettu 2011, joten ajan puolesta takuu ei voimassa. Siis,
  1. miten varmistan että vika lampussa
  2. mistä uusi laadukas lamppu edullisesti?

  Edit2: Alkuperäinen vai tarvikelamppu?
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2015
 17. spessu

  spessu Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kuva kyllä edelleen vilkkuu alle sekunnin intervalleissa. Ostaisin kyllä alkuperäisen lampun ehdottomasti, ja varmaankin ostan jossain vaiheessa varalle. Tuossa lampussa näyttäisi olevan 3kk takuu: http://www.projektorilamput.net/Ostoehdot.html?submenu_id=-1#.VNAmwGiUcxg

  Pitäisi varmaan laittaa heille viestiä ja kysellä, miten yleistä tuollainen vilkkuminen on piraattilampuissa.


  Tarkennus tuntuu joo itsestään muuttuvan ja tarkennusta joutuu säätämään aina muutaman viikon välein. Tosin väsymys ym. varmaan vaikuttaa tuohon, joten en mene vannomaan, onko kyse projektorin vai silmien tarkennuksesta :)


  Edelliseen viestiin liittyen:

  1. Itselläni poltin on vääntynyt alaspäin, kun lamppu on mennyt rikki. En muistanut tarkistaa koskaan uuden lampun poltinta, joten en ole varma, miltä se uutena näyttää. Yritän muistaa tarkistaa esim. tänään tai tällä viikolla, mutta en lupaa mitään.

  2. Kääntyisin vielä projektorilamput.net:n puolelle ja tilaisin alkuperäisen lampun tarvikepolttimolla. Tulee nopeasti perille. Toinen vaihtoehto on http://www.myprojectorlamps.eu/projector-lamps/Epson/EH-TW3200.html
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2015
 18. feelgood

  feelgood Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.05.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 483
  Saadut tykkäykset:
  189
  Vähän sinnepäin:
  Töissä esitysprojektorin kuva vilkkui aina kun esityskannettava oli verkkovirrassa kiinni, loppui kun kannettavalle saatiin oma saman sulakkeen taakse kytketty pistorasia. Olivat ilmeisestikin eri vaiheesta nuo pistorasiat....
  Siihen liittyen, voisi kokeilla projun pistotulpan kääntöä rasiassa....
  Tämä oli siis ihan heittona eikä vättämättä muuta mitään, mutta kannattanee ainakin kokeilla, säästäähän siinä lampun hinnan ja vaihtovaivan jos toimii.....

  T: Vesku
   
 20. feelgood

  feelgood Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.05.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0