[Arkistoitu] Epäsuositelkaa kirjoja

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Johnny Fortune, 22.09.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. RidgeForrester

  RidgeForrester New Member

  Liittynyt:
  01.08.2004
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  1
  Huonoin kirja, minkä olen lukenut, ever: Leena Lehtolainen - Kun luulit unohtaneesi. :OI :OI :OI
   
 2. Termos

  Termos New Member

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  En missään nimessä halua provosoida mutta mitä vikaa on esim. Idiootissa tai Rikoksessa ja Rangaistuksessa? Alastaron Salin ymmärrän kyllä :)
   
 3. Kalza

  Kalza Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  OT: Idiootti on aika kamalaa tekstiä ainakin englanniksi, luovutin muutaman kymmenen sivun jälkeen. Itse kirja voi kyllä olla hyvä, mutta enkuksi en sitä menisi lukemaan.
   
 4. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 395
  Saadut tykkäykset:
  8
  Alastalon salissa nyt ainakin on mielestäni erinomainen kirja. Kilven käyttämä kieli on aluksi kyllä vähän koukeroisen ja raskaan tuntuista, mutta upeaa kun siihen lopulta "pääse sisälle". Kirja pitää sisällään mahtavaa huumoria ja upeita henkilökuvauksia.
   
 5. papukaija

  papukaija Active Member

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Robert Ludlumin kirjoittama Marssi Roomaan ja Omahaan ainakin oli todella pitkäveteistä luettavaa.
   
 6. KenSu

  KenSu Member

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dan Brownin kirjat. Da Vinci koodi meni ja jonkin verran jopa pidinkin, koska sen satuin ensimmäisenä lukemaan. Toisen kohdalla hiipi epäilys, joka kolmannen kirjan kohdalla varmistui: "siis, tämä on se sama saakelin tarina". Neljännen luin ihan jääräpäisyyttäni. Todellinen formulamaakari.
   
 7. potilaan epätie

  potilaan epätie New Member

  Liittynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvoja ehdokkaita nämä Dostojevsky ja Dan Brown. Brown on aina välistä suorastaan pakko laittaa syrjään pitkäveteisyytensä ja ylitsepääsemättömän tuskattuttavien juonenkehittelyjen (ja epäloogisuuksien) vuoksi. Melko syvältä on myös André Brink, jonka romaaneista välittyy yhä uudestaan sama itseään täynnä oleva ilmaisija, joka jauhaa aina samantyyppistä aihelmaa loputtomiin. :sick:
   
 8. Makis

  Makis New Member

  Liittynyt:
  20.10.2005
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama äärettömän tylsä scifi-kirja:

  Olaf Stapledon: Viimeiset ja ensimmäiset. Kirja kertoo siitä kuinka ihmiskunta rakentaa hienon yhteiskunnan. Sitten se romahtaa ja ihmiskunta kuolee melkein sukupuuttoon jonkun katastrofin takia. Ihmiskunta rakentaa uuden hienon yhteiskunnan. Joka romahtaa ja ihmiskunta kuolee melkein sukupuuttoon. Jonka jälkeen ihmiskunta rakentaa hienon yhteiskunnan, joka.. hahmottuuko tästä joku kaava? Tuota sitten toistetaan koko kirjan pituus (eikä tämä ole mikään ohut kirja) ilman, että noiden "osien" välillä olisi muuta punaista lankaa kuin se jollain ulkoplaneetalla kökkivä ihmiskunnan viimeinen elossaoleva jäsen, joka tarinaa kertoo.

  Ivan Jefremov: Andromedan tähtisumu. Maailma on kommunistinen utopia, jee! Ja kaikki on kauhean onnellisia. Juhlitaan ja tavataan kavereita. Mutta sitten pitää pistäytyä jossai kaukana avaruudessa ja siellä tavataan jotain omituista ja jotain merkittävää tapahtuu. Ehkä. Luin tämän kirjan aikoinaan loppuun, mutta en millään muista, miten se loppui.
   
 9. kakoskel

  kakoskel Member

  Liittynyt:
  13.10.2004
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dennis Potterin Blackeyes. Todella tylsä lukukokemus vaikka loppu olikin ihan OK.
   
 10. PeteP

  PeteP New Member

  Liittynyt:
  14.06.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kalle Päätalo - Koko tuotanto, ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

  Ei niitä pysty lukemaan, yritetty on pariinkin otteeseen, ei kule, ei lähe, ei toimi. Viimeksi muutama vuosi sitten Juice kehui jossain lehdessä, että: "on niin elävää tekstiä", että pitihän sitä taas kerran kokeilla, mutta ei...

  Aleksis Kivi - Seitsemän Veljestä.

  Kuka hitto senkin on jalustalle nostanut? Pari kertaa luettu läpi ja aina se tökkii. Luen ehkä joskus vielä sen kolmannen kerran ja ei silloinkaan toimi, niin olkoon.
   
 11. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pari kertaa kirjaa lukea yrittäneenä kierrän sennyt jo kaukaa.

  Klassissin esimerkki kaikista tylsimmistä kirjoista on Volter Kilven Alastalon salissa. Kaksiosainen yli tuhat sivuinen jaarittelu kattaa ajallisesti muistaakseni noin kuuden tunnin ajanjakson. :eek:
   
 12. v60

  v60 New Member

  Liittynyt:
  15.07.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jari Tervon Myyrä. Ihan omituista sekalaista sepitystä. Yksi niistä harvoista jotka jouduin jättämään kesken.
   
 13. SilverGrunter

  SilverGrunter New Member

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä tämä on ainoa kirja kaikista lukemistani kirjoista (tuhansia), jonka lukeminen jäi kesken yli puoleksi vuodeksi, kunnes lopulta päätin yrittää jatkaa lukemista. Lopulta kuitenkin kirja päätyi epäviralliselle "parhaat lukemani kirjat" listalle. Todella mainiota tekstiä ja parhaana yksityiskohtana Kekkosen vierailut Moskovassa pääministeriaikana (joista yksi paras koskaan lukemani kohtaus kirjassa).

  Oma epäsuositukseni kirjalle on Tolkienin nimissä myytävä "Keskeneräisten tarujen kirja", joka on sanalla sanoen kauheaa "tuubaa". Ei niitä Tolkienin paperinpaloille tehtyjä raapustuksia tai muita sekalaisia merkintöjä, saati aukikirjoituksia joidenkin taruhahmojen "menneisyydestä" olisi koskaan kannattanut kirjaksi asti toimittaa... "Silmarillion" oli vielä hyvä tähän verrattuna, vaikka pidän sitä äärimmäisen tylsänä teoksena.
   
 14. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 988
  Saadut tykkäykset:
  102


  Yläasteella tämä pakotettiin lukemaan, ja silloin kirja tuntui todella huonolta. Annoin teokselle kuitenkin uuden mahdollisuuden vuosien kuluttua, ja pidin todella paljon. Kieli nyt on todella vanhaa, mutta itse tarina erinomainen. Kokeile vielä kerran, mutta jos ei toimi niin ei siinä mitään. Maailmassa on paljon hyviä kirjoja!


  Juuri näin! Minäkin jätin Myyrän kesken ja palasin siihen pitkän ajan kuluttua. Puolen vuoden jälkeen kirja olikin erinomaisen hyvä... En kyllä ihan "parhaat kirjat" -listalle nostaisi, mutta toimi silti mainiosti.
   
 15. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 395
  Saadut tykkäykset:
  8
  Täällähän on ruvettu haukkumaan oikein urakalla suosikkikirjojani eli Seitsemää veljestä ja Alastalon salia. :)

  Itse olen sen verran kova "kirjafriikki", etten oikein osaa "ei-suositella" mitään kirjaa. Da Vinci -koodi oli kyllä varsin keskinkertainen.
   
 16. Melpomene

  Melpomene New Member

  Liittynyt:
  16.02.2006
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomennettu versio Carl Hiaasenin "Sick Puppy"-kirjasta on hillittömän kamala.
  Tarkoituksenani on lukaista se kerran vielä läpi ja merkata ylös kaikki käännösvirheet, kirjoitusvirheet ynnä muut, joita tuo suomenkielinen versio on TÄYNNÄ. "Koirankuria" on siis tuo käännetyn version nimi... kannattaa välttää, menee aivan mahtava lukukokemus totaalisesti pilalle surkean käännöstyön takia. Alkuperäistä versiota voikin suositella jo hulluna päätänsä nyökytellen.
   
 17. Simo81

  Simo81 New Member

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  Thomas Harrisin kirja Nuori Hannibal oli todella surkea tekele. Tässä kirjassa ei toiminut mikään. Onneksi seuraavaa Harrisin kirjaa joutuu lukemaan vasta noin 10 vuoden päästä, siis jos tarina Hannibal Lecteristä jatkuu. Jos seuraavan kirjan päähenkilö on joku muu, niin lukematta jää.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.