Ensimmäinen musiikinkuuntelu setti hakusessa.

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana aamupaisti, 24.09.2011.

 1. aamupaisti

  aamupaisti Guest Guest

  Liittynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. Elikäs otsikonmukaisesti ensimmäistä järjestelmää kasaamassa lähinnä musiikinkuuntelua ajatellen, lähtökohdat ovat vallan heikot, mutta yritetään.

  Tilana siis toimii ~20m2 kerrostalon olohuone, käyttötarkoitus olisi pääpiirteittäin musiikin toisto cd soittimesta (Technics SL-PG580A) sekä vinyylisoittimesta (Technics SL-3210) toissijaisena asiana vahvistimeen olisi hyvä saada myös HTPC, PS3 ja Digiboksi kytkettyä

  Eli pääpaino noin 80/20 olisi musiikki/leffat ja aloittelijana olen ymmärtänyt et tällöin riittäisi ihan 2.1/2.0 settikin? Mitä etuuksia nuo kaksikanava vahvistimet, sitten omaavat näihin 5.1/7.1 härveleihin nähtynä? äänenlaatua? Tällä hetkellä vahvistimena pioneerin VSX-D512 jossa lähdöt ja sisääntulot riittävät, mutta ilmeisesti paremmille stereo kaiuttimille saisi hankkia sopivamman 2ch vahvistimen?

  Musiikkia tulee kuunneltua laidasta laitaan, mutta pääpaino on ehkä rock/proge tyylisessä musiikissa ja yhtenä laitteiston ominaisuutena pitäisin et kaiuttimet saisivat erotella musiikin mahdollisimman hyvin. Minkälaista kaiutintyyppiä tällöin kannattaisi lähteä hakemaan, mitkä ovat tornikaiuttimien etuuksia verrattain jalustakaiuttimiin ja toisinpäin? Pienehkön subwooferin hankkiminen tulevaisuudessa ei myöskään mikään mahdottomuus ole.

  Suositelkaa tosiaan jotain settejä, joita itse saattaisitte lähteä kyseiseen käyttötarkoitukseen hakemaan. Itse olen hahmotellut jotain seuraavanlaista:

  Vahvistimeksi: HK 3490 jossa siis plussaksi voisi laskea optiset liitännät, phono liitännät ja sub lähdön.
  Kaiuttimiksi: Dalin, Usherin tai B&W:n tornikaiuttimet (vaikkapa käytettynäkin)

  Mennäänkö tällä aloituskokoonpanolla jo täysin metsään?

  p.s jos käyttötarkoituksenmukaisia laitteita sattuu löytymään ylimääräisenä niin tarjota saapi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2011
 2. Fitzgerald

  Fitzgerald Guest Guest

  Liittynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Stereovahvistin tarjoaa varmasti keskimäärin parempaa 2.0 ääntä, mutta jos haluat käyttää HTPC, PS3 ja Digiboksin liittämisessä HDMI-liitäntää kuvan ja äänen välittämiseen, niin sitten pitää valita joku AV-vahvistin. Tai ainakaan en muista nähneeni HDMI:tä perinteisessä 2-kanavaisessa vahvistimessa, eikä subwoofer-ulostulokaan taida kovin yleinen olla.
   
 3. Fitzgerald

  Fitzgerald Guest Guest

  Liittynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Unohtui: mikäänhän ei ei kaiketi estä kokeilemasta uusia kaiuttimia nykyisen systeemin kanssa? Todennäköisesti jo niin saavutetaan korvin kuultava parannus äänenlaatuun.

  Kaiuttimien suosittelun jätän kokeneemmille. Monesti on tosin forumeilla tullut vastaan kommentteja, että Dynaudion kajarit rokkaavat aika hyvin.
   
 4. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvaripuolesta sen verran, että Kenwoodilla on stereovahvari hdmi-liitänällä, Kenwood RA-5000. Laitteesta en osaa sen enempää sanoa, mutta google varmasti löytää speksejä... Verkkiksestä näyttäisi lähtevän alle 400 euron.

  Kaiutinasioista kannattaa lukea Hifiharrastajat ry:n forumia ja tuolta löytyy paljon asiaa ja enemmän perspektiiviä verrattuna näihin Plazalla yleensä suositeltuihin merkkeihin ja malleihin: http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php. Myyntipalstakin kannattaa tsekata, sillä voit tehdä löytöjä...
   
 5. Zackett

  Zackett Guest Guest

  Liittynyt:
  25.09.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro!

  Eli itsekin olen ensimmäistä "oikeaa" äänentoistojärjestelmää lähinnä musiikkikäyttöön hankkimassa. Omat kokemukset on aikaisemmin rajoittunut halpoihin tietokonekajareihin, kaikki neuvot ovat siis kullanarvoisia.

  Tälläistä settiä suunnittelin:
  Audio Pro B1.29 Subwoofer
  Audio Pro LV2 langaton aktiivikaiutinpari
  E-MU 0404 USB2.0 Äänikortti

  Kysymyksiä näihin liittyen:

  -Onko audioesiaste siis suositeltavaa tuollaista kaiutin/sub settiä käytettäessä, ja ylipäätään vaativatko nuo vielä jotain muuta (esim. erillisiä johtoja tms.) toimiakseen tietokoneelta kuunneltaessa?
  -PS3:a tulee jonkin verran pelailtua, saanko pleikkarin äänet kätevästi noiden kautta?
  -Onko kaiuttimien teho hyvässä tasapainossa subwooferin tehoon nähden?
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Noissa langattomissa kaiuttimissa on lähetin joka käy tietokoneen usb paikkaan. Lähetin näkynee koneessa suoraan äänikorttina. Erillistä dacia ei ole mahdollista käyttää. Signaali menee langattomasti suoraan tietokoneesta kaiuttimille, mihinkään väliin ei ole mahdollista kytkeä erillistä subwooferia. Muiden äänilähteiden kuin tietokoneen käyttäminenkään ei pikaisesti katsoen näyttäisi olevan mahdollista. Linkkaamasi subi ja dac ovat siis käyttökelvottomat noiden kaiuttimien kanssa. Kalliin puoleisetkin nuo kaiuttimet ovat, audioporot ollakseen; Genelec 8020 lähtee samaan hintaan ja 8030 ei ole kaukana.

  Emun dac on muutoin kerrassaan loistava kapistus.
  -Esiaste, yleisemmin tietokonekäytössä DAC on aina ehdottoman suositeltava jos vaihtoehtona olisi tietokoneen integroidun kuulokelähdön käyttäminen.
  -Emussa on optinen ja koaksiaalinen digitaaliäänen sisäänmeno. Tuota kautta luulisi onnistuvan PS3 äänien vieminen kaiuttimille.
  -Ei ole relevantti seikka. Kaikista subeista löytyy säädöt kaiuttimien toiston yhteensovittamiseen.

  Suosittelen äänikortiksi tuota Emua. Emun kaveriksi sopivat erityisesti aktiiviset studiomonitorit. Hinta/laatusuhde on useimmiten erinomainen ja nämä soveltuvat toteutuksensa puolesta erityisen hyvin tietokonekäyttöön läheltä kuunneltuna. Erillistä kallista vahvistintahan ei aktiivimonitorien kanssa tarvita, tämäkin eduksi on laskettava. Kaapelointi voidaan emun ja aktiivimonitorien kanssa tehdä balansoituna, mikä estää häiriökohinat, rätinät ja suhinat. Tällöin subista olisi löydyttävä balansoidut sisäänmenot ja ulostulot jakosuotimen ohella. "Studiosubeista" sellaiset yleensä löytyykin. Thomanilta voisit katsella esim KRK, Behringer ja ESI merkkisiä monitoreja. Mitkä tahansa 8xx0 sarjan Genelecit sopivat toki myös loistavasti Emu dacin kaveriksi. Emustahan löytyy myös digitaalinen AES ulostulo DSP eli 82x0 sarjan genejä varten.

  Minulla on setissä Emu 0404 dac, KRK RP5 RoKit G2 monitorit ja KRK 10S subi. KRK:n subissa on balansoidut sisäänmenot ja ulostulot, sekä jakosuodin joka suodattaa äänet päämonitoreille. Kaapelit ovat cordialin balansoidut.

  Katso myös tämä, tämä ja tämä ketju.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2011
 7. Zackett

  Zackett Guest Guest

  Liittynyt:
  25.09.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos neuvoista!

  Päädyin sellaiseen ratkaisuun, että tilasin Emun, mainitsemani subwooferin ja Genen 8020BPM:t päälle :thumbsup: Kaippa tuolla setillä jonkinlaista ääntä saa aikaan.
   
 8. woffen

  woffen Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.07.2010
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon subbarin oisit jättäny pois ja säästäny vähän rahaa ja sit ostanu kunnollisen jos siltä vielä tuntuu.