Ensi-illassa: Hanna (2011) (Joe Wright / Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett) ... tapahtumat sijoittuvat osittain Suomeen

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 23.12.2010.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Tämän Euroopassa kuvatun jännärin pääosassa on Hanna-niminen (Saoirse Ronan Oscar-ehdokas roolistaan Atonement-elokuvassa) tyttö. Hänellä on voimaa, kestävyyttä ja älyä kuin sotilaalla. Nämä ominaisuudet hän on oppinut isältään Erik Helleriltä (Eric Bana), joka on Suomen erämailla majaileva entinen CIA:n agentti.

  Hänen elämänsä on aivan toisenlaista kuin muiden samanikäisten nuorten, sillä hänen kasvatuksellaan ja koulutuksellaan on ollut vain yksi tavoite - tulla täydelliseksi palkkatappajaksi. Hannan nuoren elämän käännekohta on kun hänen isänsä lähettää hänet maailmalle suorittamaan tehtävää. Hän matkaa läpi Euroopan piileskellen ja väistellen agentteja, jotka on lähettänyt Hannan perään eräs häikäileämätön tiedustelujärjestön operatiivinen henkilö (Oscar-voittaja Cate Blanchett).

  Lähetyessään lopullista tavoitettaan, Hanna kohtaa yllättäviä paljastuksia taustastaan ja esiin nousee odottamattomia kysymyksiä hänen ihmisyydestään.


  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 08.04.2011)
   
 2. Sengir

  Sengir Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  6
 3. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää kyllä trailerin perusteella hienolta elokuvalta. Ja hyvät näyttelijätkin vielä mukana. Ei sentään taida olla ihan Léon meets Kick-Ass, kuten ensimmäistä kertaa tästä kuulessani ajattelin.
   
 4. Hak

  Hak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2001
  Viestejä:
  1 176
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. rezika

  rezika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2010
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Chemical Brothers:it tekee kuulemma scoren tähän leffaan.
   
 6. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ensin Daft Punk Tronissa ja nyt Chemical Brothers Hannassa. Ysäritekno on tullut keski-ikäiseksi ja samalla "salonkikelpoiseksi". Nyt odotetaan, milloin Prodigy tekee leffaan koko soundtrackin.
   
 7. hanz0

  hanz0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. -Tinke-

  -Tinke- Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipahan mukava yllätys tämä Hanna.

  Nopeaa toimintaa ja kylmiä ihmisiä siellä täällä, ammattitappajan arkea lapsen näkökulmasta tai jotain.. :rolleyes: En ihmettele että hannaa on verrattu Kill Billin morsiammeen, samaa henkisyyttä löytyy kyllä molemmista. Ohjaus ja kuvaus toteutettu hyvin, hauskoja kuvakikkoja, vaihtelevaa leikkausnopeutta, paljon yksityiskohtia jne. Paikoittain tuli mieleen Tarantiinon tyyli tehdä elokuvaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tehokas ja juonekas tehotoiminta, joka ei ota itseään liian vakavasti. :naminami:


  Täytynee ostaa uusintakatseluun, kunhan saapunee blu-raylle.
  8/10
   
 9. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  En oikein saanut elokuvasta mitään irti, leffa oli sekova sekoitus draamaa, toimintaa ja komediaa olematta kuitenkaan edes kelvollisesti mitään niistä. Banan ja Blanchettin varaan laskin paljon, mutta Banan suoritus oli aika mitään sanomaton. Blanchett teki melko hyvän roolin ja oli ehdottomasti tämän turauksen valopilkku.

  2/5
  Viheltelevä tennisasuinen fasistimulkku ja hänen kaksi nahkatukka liimanhaistelija-apuriaan jotka seurasivat Hannaa marokosta saksaan oli kyllä niin paska idea alunalkaenkin että huh huh, samoin "ihq daa whatever" teinityttö sai minut raivonpartaalle :OI
   
 10. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Tämähän oli toimiva kiva pätkä. Toiminta oli hienoa, musiikki mahtavaa ja leffa ei ollut liian pitkä ja eteni nopeasti. Juoni ja hahmot eivät olleet kovinkaan ihmeellisiä ja näyttelijät ottivat niistä irti sen mitä saivat. Blanchettille toivoisin lisää pahisrooleja, kun tuntuu tuon homman osaavan. Ronanista tykkäsin Atonementissa sekä The Way Backissä. Hannassa hän ei näytellyt mitenkään mullistavan hyvin, mutta toivon näkeväni häntä useammin jatkossa.

  3/5
   
 11. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Täsmälleen samoilla linjoilla. Alku lupasi hyvää, mutta lässähti kasaan sitten hyvin nopeasti. Elokuvalla oli mittaa puolisen tuntia liikaa, tiivistämällä ja karsimalla olisi päästy parempaan.
  Musiikkia on paljon kehuttu, mutta mun mielestä sekin oli lähinnä ärsyttävää ja typerissä paikoissa käytettyä.
  Maanalaiseen sijoittuva tappelukohtaus oli hieno, kohtaus oli pitkä ja kai yhdellä otolla kuvattu. Extroissa Bana kertookin, kuinka ohjaaja vihaa lyhyitä leikkauksia taistelukohtauksissa ja se kieltämättä näkyy elokuvassa, joten siitä plussaa.

  Ei tälle kahta pistettä enempää voi kuitenkaan millään antaa.
  **/*****
   
 12. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Kertakatsottavaa toimintajännäriä, jossa onnistumiset musiikkipuolella (CB me like) sekä toiminta oli varsin hyvin tehtyä. Ensimmäinen puolituntinen oli hyvää survival-menoa, keskivaihella junnattiin liian pitkään asuntovaunussa/turhissa sivujuonissa ja lopussa pistettiin homma pakettiin melko yllätyksettömästi.

  2/5
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Toimintaleffaa hieman taiteellisemmalla otteella. Tykkäsin. Mukavan erillainen ja silleen. Saoirse Ronan pääosissa oli oikein vakuuttava. Plussaa vielä CB:n musiikeista.

  ****
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihanaisen Saoirse Ronanin tähdittämästä leffasta tahdoin pitää. Oli tämä ainakin jotenkin erilainen alusta lähtien. Ikävä kyllä action ei aivan toiminut eikä juonikaan ollut hirveän uskottava, sellainen puolihuolimaton fiilis vaivasi. Yksittäiset hetket nostivat välillä tasoa mutta tämä jäi nyt kuriositeetiksi.

  **½
   
 15. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Sopivasti actionia, sopivasti normaalista poikkeava juoni enkä ainkaan minä arvannut mitä seuraavaksi tapahtuu, pääosanesittäjä sopivan epäuskottava, musat sopivat ja loivat sopivan tunnelman. Oli oikein sopiva leffa kaikin puolin. Sopivaa katsottavaa niille, joille actionpläjäykset eivät yleensä uppoa. Oon kiltti ja annan 4/5.
   
 16. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Katsoihan tuon juuri ja juuri läpi. Kuvaus ei ollut hääppöistä musiikitkin oli paikoin aika huonoja kohtauksiin. Olihan tuossa lopussa sentään jotain yllätyksiä. :):)
   
 17. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Hannassa miellytti erityisesti se, kun normaalin toimintarymistelyn sijaan oli haettu hieman (Grimmin) sadunomaista tunnelmaa. Tyylikikkailu toimi, karrikoidut hahmotkin sopivat tällaiseen sekoitukseen.

  :):):)½