Elokuvalippujen hintakehitys

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Antti29, 19.02.2008.

 1. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  297
  Saadut tykkäykset:
  13
  Nykyisin katson suurimman osan elokuvista Tampereen Hervannan Cinolassa. Liput maksavat yleensä 9 tai 10 euroa, josta opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät saavat arkisin vielä 2 euron alennuksen. Lisäksi leimakortilla joka 7. elokuva maksaa vain 2 euroa. Vaikka Finnkinon sarjaliput ovat suunnilleen saman hintaisia, niin niiden rajallinen voimassaoloaika, sekä melko kallis pysäköinti Tampereen keskustassa puoltavat pienemmän paikallisen teatterin käyttöä.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Nyt kesällä on etenkin huomannut, miten valtava vaikutus lippuhintojen nousulla on ollut allekirjoittaneen aktiivisuuteen elokuvateatterien asiakkaana. Viitisen vuotta sitten saatoin ostaa kaksikin kertaa vuodessa 10 elokuvan sarjalipun, jolloin yhden elokuvan hinta jäi parhaimmillaan alle seitsemän euron. Kelataan tähän päivään ja yksi toisensa jälkeen olen kesäleffoja jättänyt väliin sen takia, ettei enää tee mieli arkena (saati viikonloppuna) käyttää yli yhdeksää euroa leffan kertakatsomiseen. Näköjään tämä menee aika lailla siihen pisteeseen, että käyn 1.5 kertaa vuodessa elokuvissa. Toki muiden käyminen elokuvateatterissa on varmasti eri tyyppistä, mutta tästä omasta esimerkistäni Finnkino voisi kyllä tehdä laskelmia, että mikä hintataso on kannattava ja mikä ei. Maksanko Finnkinolle 136 euroa vuodessa vai vajaa 20 euroa (jos siis ylipäänsä pääsee näin halvalla, kun Finnkino entisestäänkin näkyy rajoittavan oikeutta alelippuihin juuri tiettyinä ajankohtina) vuodessa? Ilmeisesti jälkimmäinen vaihtoehto on kannattavampi. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2016
 3. Swagman

  Swagman Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2015
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  9
  Eiköhän Finnkino tee laskelmansa myynnin perusteella. Tähän mennessä on tainnut mennä varsin hyvin.
   
 4. Collapsed

  Collapsed Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  9
  Omalla kohdalla elokuvissa käynti on lähes täysin lopahtanut näiden Finnkinon sikahintojen takia. 2D-liput tällä hetkellä viikonloppuisin ja arki-iltaisin 14 €, joka on mielestäni aivan kohtuuton hinta leffan kertakatselusta. Tuohon kun lisää muutaman euron, niin leffan saa ostettua BD:lle heti kun se julkaistaan.
   
 5. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 621
  Saadut tykkäykset:
  216
  Montako kertaa käydä leffassa sillä summalla, jolla hankkii kotiin laadukkaat kotiteatterivermeet sen BD:n katseluun?
   
 6. Collapsed

  Collapsed Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ne vermeet täytyy hankkia joka tapauksessa, jos haluaa katsella muitakin leffoja kuin niitä jotka sattuu sillä hetkellä pyörimään teatterissa. Puhumattakaan tv-sarjoista ja pelaamisesta.
   
  Vox tykkää tästä.
 7. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Kun nyt kerran otit puheeksi, niin pitipä oikein laskea melko suuntaa antavilla luvuilla.

  Projektori 1000€ + 7.1 Kaiuttimet 1000€ + Vahvistin 400€ + Aluevapaa BD-Soitin 300€ + 60kpl käytettyjä elokuvia 300€
  Eli yhteensä rahaa paloi homman aloittamiseen osapuilleen tästmälleen 3000€

  Finnkinon liput maksavat noin 13€ jos ei odota alepäiviä. Joten 3000/13= 230
  Eli teatterissa käy reilut 200kertaa laitteiden ja muutaman elokuvan hinnalla.

  Tietenkin laskuissani käyttämini 60 elokuvan katsottuaan, kotiteatterilipun kuvitteellinen hinta on vielä 50€. Jos kuitenkin mieluisaa katseltavaa löytää 5€ kappalehintaan niin 500 elokuvan jälkeen leffoille on kertynyt hintaa 2500€. Jolloin 2500€+2700€= 5200€ ja 5200€/500= 10,4€. Joten kunhan on nuo 500 elokuvaa saanut katsottua niin mielestäni kotiteatteri alkaa tekemään selvää säästöä. :D

  PS: Voi tietenkin olla että kaikki eivät koe saavansa laadukkaita laitteita noilla hinnoilla, mutta toisaalta ei minusta projektorin laadulla ole aina Finnkinossakaan merkitystä kun kankaan vieressä loimottaa vihreä uloskäynnin valo haalistaen puolet kuva-alasta. / Oman arvon tietenkin annan myös sille että kotiteatterissa elokuvat alkavat silloin kun itselle sopii ja leffaseuraksi ei päädy koskaan puhelimeen huutavia idiootteja.

  PPS: Ja nyt kun hintaa vähän laskeskelin, niin näkemykseni vain vahvistui. Minulla ei todella ole varaa käydä Finnkinon teattereissa niin usein kuin elokuvateattereissa haluaisin käydä. Oma eoluvateatterissa käyntini on lopahtanut täysin siinä vaiheessa kun lippujen hinnat nousivat yli kymmeneen euroon.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2016
 8. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Olisikin edes tuon 13€ per lippu. Mutta jos haluat katsoa 3D leffoja viikonloppuisin tai perjantaisin klo 17 jälkeen maksaa se jo 15.50€ Eli käytännössä silloin kun sinne leffaan ehtisi. Arkisin en ehtisi käymään leffateatterissa, mutta kotona sen leffan ehtii kyllä katsoa illalla kun muksu mennyt nukkumaan tms. Ja jos menee kahdestaan katsomaan niin hinta olisi jo 31e pelkkiin lippuihin. Siihen joku limu / popparit päälle niin ollaan yli 40 eurossa. Sillä ostaa helposti leffan omaksi kunhan ilmestyy blu-rayna ja jää vielä "voitollekkin".

  Puhumattakaan siitä, että menee katsomaan jonkun lastenelokuvan koko perheen voimin vkl. Toki lastenlippu on muistaakseni 3e halvempi. Mutta silti silloin pelkkiin lippuihin menisi meiltä 43.50 ja poppareineen jne pompsahtaakin sitten sinne melkein 60e (eikös popparit ja limu jotain 6-7e maksa ?) Ei siis kauheasti tarvitse miettiä tuleeko mieluummin ostettua leffan omaksi ja katsoo kotiteatterissa kotona perheen voimin. Toki välillä voi leffassa käydä, varsinkin sellaiset, jotka pakko nähdä heti. Esim seuraava tälläinen tulee joulukuussa (Rogue one)

  Meidän perheeltä on siis nykyinen hinnoittelu vähentänyt leffojen katsomista leffateatterissa aika radikaalisti.
   
 9. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 851
  Saadut tykkäykset:
  404
  Eikä noiden hintojen lisäksi tunnelmaa ja fiilistä ainakaan kohota nuo paskat istuimet (juu ei ole kaikkialla varmaan ongelma, mutta täällä on) tai se että viereen istahtaa viikko sitten suihkussa käynyt ikäneito tai menneniä lotraava mies, tai jatkuvasti kikattava tyttöporukka, tai alati leffaa kommentoiva jonnesakki... etc etc.
   
 10. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 553
  Saadut tykkäykset:
  255
  Ei maksa, kun ostat nekin ihan tavallisesta kaupasta etkä elokuvateatterin kioskista.
   
 11. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Missäs ajattelit ne popparit valmistaa? Vai ostaako joku muka niitä kylmiä valmiiksi paahdettuja poppareita pusseissa ? Ja joo toki olisi mahdollista käydä ostamassa ne limut jostain muualta, mutta silti pitäisi ne popparit hakea lämpiminä sieltä leffateatterin kiskalta. Ja jos muksun kanssa liikkeellä, niin ei sitä huvita muutaman euron säästön takia lähteä ekaksi kauppaan jonottamaan, ja sitten leffateatteriin. Mieluusti kaikki kätevästi yhdellä jonotuksella. Toki jokainen antaa arvoa eri asioille, mutta omasta mielestä tuo säätö ei ole sen arvoista.
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ostin minäkin ennen vanhaan elokuvateatterista popcornit sun muut, mutta sekin puuha on loppunut -- tosin näin kävi jo monta vuotta sitten. Osasyy oli myös minulla tuo alati kasvava kokonaishinta elokuvateatterikäynnille, mutta myös se, että Finnkinon herkkutarjonta ei vain ollut mieleen. Tätä nykyä, niinä 1.5 kertana kun vuodessa elokuvissa raaskii käydä, leffaevääksi kelpuutan SodaStreamillä tehdyn juoman sekä ruokakaupasta ostetun karkkipussin tai pienin määrän sipsejä. Popcornit syön mielummin kotisohvalla kookosöljyllä rasvatussa kattilassa valmistettuna.

  Vastustan melkein periaatteesta sellaisia paikkoja (esim. Makuuni, Finnkino), joissa korkea hinta esim. karkkihyllyllä yritetään piilottaa ilmaisemalla sataa grammaa vastaava hinta siinä missä ruokakaupoissa ilmoitetaan normaali kilohinta.
   
 13. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Kyllä minä ainakin olen mieluummin katsonut elokuvat kotona siitä lähtien kun kuulin että kotiteatteri on keksitty. Kotona saa katsoa kenen kanssa haluaa eikä ylimääräisiä ole voi vaikka alkoholi pitoista juomaakin juoda jos haluaa. Yksi juttu mikä on minusta ollut elokuva teattereissa iso miinus mutta täällä siitä ei ole ilmeisesti puhuttu. Miksi teatterissa ei ole takille lukittavaa säilytys paikkaa,On melko vittumasta käydä teatterissa vuoden aikaan jolloin ulkona on liian kylmä ollakseen pelkkä paita päällä. Vitun kiva olla teatterissa takki sylissä kun viereisessä paikassa on melkein aina joku niin sitä ei siihenkään voi laittaa.
   
  Vox tykkää tästä.
 14. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 621
  Saadut tykkäykset:
  216
  Itse en usko käyneeni elokuvissa elämäni aikana kahtasataa kertaa, mutta käytän yleensä vuoden mittaan yhden alennuslippusetin. Sarjalipuilla yhden kerran hinnaksi jää nykyhinnoilla noin 10-12 euroa lippusetistä riippuen.

  Tokihan kotona on yleensä mukavampaa katsoa leffaa, mutta pointtini olikin se, että jos kotona on valmis laittamaan laitteisiin monta tonnia, niin valitus reilun kympin lippuhinnasta on vähän outoa. Tosin tämä on vähän sama juttu kuin yksityisautoilussa: Bensa autoon on halvempaa kuin vastaava matkalippu, mutta auton hankinta se vasta kalliiksi tuleekin.
   
 15. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 440
  Saadut tykkäykset:
  72
  Tampereen Plevnasta löytyy, euron hinnalla.
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Finnkino lanseerasi Lab-asiakkuusohjelman, joka tuo siihen liittyville etuja muun muassa hinta-alennuksien muodossa. Hyödynsin Labia samantien ja menin katsomaan Superpäivänä Wonder Womanin 3D-näytöksen yhtä euroa normaalia Superpäivän hintaa alemmalla hinnalla (7.5 EUR/lippu). Hyödynsin myös liittymälahjana saadun ilmaisen L-koon popcorn-annoksen (en edes muista, kuinka monta vuotta sitten viimeksi söin elokuvateatterissa popcornia johtuen kiskurihinnoista). Etuja on myös muita ja lisää tulee varmaankin jatkossa.

  Toivottavasti tällainen meno jatkuu Finnkinossa, niin voisi taas käydä elokuvissa enemmän ja ostaa muutakin elokuvateatterista kuin vain lipun (olen jo vuosia hakenut juotavat&syötävät halvalla muualta). Paljon silti saa tapahtua, että tekisin paluun niihin aikoihin, kun kymmenen leffan sarjalippu tuli helposti käytettyä vuoden sisällä (nyttemmin käyn muutaman kerran vuodessa ja yleensä arkena päivänäytöksissä mahdollisuuksien mukaan).