Elokuvalippujen hintakehitys

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Antti29, 19.02.2008.

 1. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tapanani ei ole pyöriä toisissa kaupungeissa ja varsinkaan niiden slummialueilla. :rolleyes:
   
 2. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 565
  Saadut tykkäykset:
  96
  Biorexissa on käytössä Leffakerhoon kuuluville etuuksia. Itse tulee käytettyä santsilippu-etua, mikä tarkoittaa sitä, että kahden viikon sisällä täysihintaisesta lipusta saa seuraavan normaalin lipun 6 eurolla ja 3d-leffoihin 7 eurolla. Melko usein tullut tuota etua käytettyä.

  http://www.biorex.fi/info/bio_rex_leffakerho/santsilippu/
   
 3. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Minusta hinnat eivät ole mitenkään mahdottoman korkeat, vaikka hinnat ovat mututuntumalla nousseet parin viime vuoden aikana ainakin Pääkaupunkiseudulla kohtalaiset nopeasti. Sitä ennenhän leffojen hinnat nousivat pitkään inflaatiota hitaammin. Säännöllisesti leffassa käyvät ostavat luonnollisesti sarjalippuja, joiden hinnat ovat vielä aivan kohtuulliset. Ja Finnkinon pamppu on siinä ihan oikeassa, että elokuviin virtaa ihmisiä hinnoista huolimatta. Monillahan on kovat puheet elokuvissakäynnin lopettamisesta, mutta käytännössä mikään ei muutu.
   
 4. Pvt Joker

  Pvt Joker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luultavasti Finnkinon pamppu on tarkoitti sitä, että hintojen pudottaminen ei merkittävästi lisää elokuvissa käyntiä, koska tästä Finnkinolla on jopa oikeaa tietoa käytettävissään mutun asemesta. 1990-luvulla jossain vaiheessa lipun hintaa pudotettiin 5 mk kautta linjan. En muista tarkempaa ajankohtaa, mutta vuosikymmenen puoliväiin jälkeen se oli. Epäilisin pomon puhuneen tuon kokeiluin tuloksiin perustuen, eli ilmeisesti lipun hinnan laskeminen ei merkittävästi nostanut kävijälukuja.

  Voidaanko sitten tehdä se päätelmä, että lipun hinta ei vaikuta laisinkaan elokuvissakäyntiin? itse asiassa ei voida, koska jos korkea hinta johtaa kotikatselun lisääntymiseen, niin kyseiset henkilöt ovat luultavasti suurelta osin "lopullisesti" menetettyjä eli he eivät palaa elokuvateattereihin, vaikka hintaa laskettaisiinkin. Muutenkin toki teatterit ovat yhä enemmän joutununeet kamppailemaan sen tosiseikan kanssa, että yli 25-vuotiaita on yhä hankalempi houkutella teattereihin asti, koska työelämän ja lasten ohella kotikatselu on niin paljon käytännöllisempää.

  Aikuisten pako teattereista näkyy valitettavasti myös ohjelmistossa, joka viimeisen 15 vuoden aikana on siirtynyt yhä enemmän alle 20-vuotiaalle väestönosalle suunnatuksi. Parhaiten se ilmenee siitä, että USA:ssa on nykyisin hyvin vaikeaa saada rahoitusta ison budjetin R-luokitellulle elokuvalle.
   
 5. Kylooni

  Kylooni Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2006
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan tuo kipuraja ylittynyt jo kauan sitten itselläni. Viimeiseen viiteen vuoteen ainoa leffa, josta on tullut maksettua kokonaishinta taisi olla tuo Avatar. Kaikki muut on tullut katsottua, kun on ollut sarjalippuja tai jotain ilmaislippuja mitä on saanut töistä/kilpailuista tms. Nykyään ei vaan hotsita mennä vaimon kanssa elokuvateatteriin, kun pari kuukautta myöhemmin voi maksaa saman hinnan Suomessa myytävästä blu-raystä (tai ostaa se 15 euroon ulkomailta kotiin toimitettuna). Näillä näkymin seuraava elokuva, jonka menen täysihintaisena katsomaan on Petteri Jaskan Hobitti. Ikävää kyllä, että sekin mennään pilaamaan 3D-scheissella, mutta kai siitä se 2D versiokin saapuu kankaille.
   
 6. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sehän onkin hyvä ettei kallio ole slummia nähnytkään.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 650
  Saadut tykkäykset:
  173
  Itsekään en ole moneen vuoteen maksanut täyttä hintaa. Mielummin jätän elokuvan katsomatta kuin sitten alan yli 10 euroa elokuvalipusta maksamaan. Hullujen Päivien sarjalipuilla on menty jo pitkän tovin. Aiemmin ostelin noita suoraan Finnkinoltakin, mutta niidenkin hinta on mennyt sen verran ylöspäin, etteivät nekään enää niin innosta. Anttilasta kävin neljän sarjalipun paketin ostamassa 5.50 euron kappalehintaan, joskin valitettavasti siinä kävi ne perinteiset "en lukenut tuoteselostetta kunnolla" -temput: nuo toimivat vain maanantain ja torstain välisenä aikana.
   
 8. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Netistä ostettuna 10 E-sarjalippua 8,5 € kappale. Voimassa 10 kk ja kelpaa kaikkina aikoina, myös 3dimensioon.
   
 9. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  3D-versioiden korkeampaa hintaa pahempana pidän sitä, ettei vaihtoehtoa eli 2D-versiota tarjota kaikissa teattereissa lainkaan. Itse asiassa voisin jopa maksaa 2D-digiesityksestä enemmän, yhtään 3D-silmämunanvääntönenänlitistyshimmeäsotkuversiota en aio elokuvateatterissa enää katsoa.
   
 10. Phinor

  Phinor Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuo 2D-versioiden poistuminen on kyllä pelottava uhkakuva. Jyväskylässä ei enää aina ole 2D-versiota tarjolla tai jos on, niin se häipyy teattereista viikossa tai kahdessa. Tietty onhan tuo ongelmallista, kun jostain Toy Storysta pitäisi tarjota 2D, 2D dubattu, 3D ja 3D-dubattu versio.

  Eipä sillä, vaikka elokuvia tulee katseltua nykyään noin sata vuodessa, ei näistä tule nähtyä teatterissa kuin noin 5 per vuosi nykyisten lippuhintojen vuoksi. Sarjaliput olivat aikoinaan hieno idea, mutta niiden hintaa kohotettiin koko ajan lähemmäksi normaalilipun hintaa. Nyt uusimman hinnanmuutoksen jälkeen sarjaliput voi unohtaa ihan suosiolla, sillä 10 sentin säästö ei ole vaivan arvoista (varsinkin kun Superpäivinä tulisi takkiin ja reilusti). Eli se 1-2 spektaakkelia vuodessa ja pari muuta elokuvaa Superpäivinä on nykylinja. Viime lauantain erikoispäivä oli kyllä sinänsä hieno ajatus ja tulikin käytyä katsomassa 3 elokuvaa.

  Stockmannin hullujen päivien sarjaliput ovat myös ajatuksena hyvä, mutta eivät palvele Jyväskylässä asuvaa. Suomalaisesta kirjakaupasta on jonkun kerran tullut haettua satsi lippuja, mutta näitäkään ei kovin usein tule enää vastaan ja hinnatkin ovat varmaan tuplaantuneet 3D-elokuvien vuoksi.

  Olisipahan vaan loistavaa, kun tulisi joku vuosikortti myyntiin. Vaikka 150-200e ja rajattomasti elokuvakäyntejä tai vielä parempana vaihtoehtona joku vuosikortti-lite edition, jolla saisi käydä rajattomasti elokuvissa ma-to välisenä aikana ja hinta vaikka 100e tuntumassa. Tällaisella meikäläinenkin siirtyisi Blu-Raysta takaisin elokuvateatteriin ja saattaisinpa joku kerta vaikka ostaa limun ja popparitkin tiskiltä, kun lippu olisi maksettuna vuosikortin avulla. Nykyhinnoilla kun saa käytännössä sen Blu-Rayn (julkaisupäivänä) yhden henkilön elokuvareissun hinnalla.
   
 11. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Jos käy (Jyväskylässä) leffassa viikonloppuisin tai ostaa isomman sarjalippupaketin, niin onhan säästö jo eri luokkaa.

  Varmaan tuossa suurin ongelma on miten kortin käyttö rajataan vain yhdelle henkilölle. Toinen ongelma on sen saaminen sellaiseksi, että vuosikortti kiinnostaa muitakin kuin leffafriikkejä ja toisaalta, että hinnat sopivat sekä Finnkinolle että asiakkaille.
   
 12. Pvt Joker

  Pvt Joker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korttiin tulostetaan nimi ja sitä käytettäessä pitää esittää henkkarit? Joka tapauksessahan tuo pitäisi olla sellainen, että se muutettaisiin oikeaksi lipuksi vasta kassalla, koska Finnkinolla on käytössä paikkaliput. Henkkarin esittäminen siinä samalla tuskin olisi isokaan juttu sen paremmin asiakkaan kuin lipunmyyjän kannalta. Se tietysti estäisi nettiostamisen ja lippujen tulostamisen netistä, mutta tuskinpa ne lipunmyyjät kovin pian ovat mihinkään teattereista katoamassa, joten en pitäisi tuota isona haittana. Tai kuka tietää, ehkä FK kohta korvaa lipunmyyjät automaateilla. Teknisestihän se tietysti olisi täysin mahdollista jo nyt.
   
 13. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Aika monille nuoremmille asiakkaille netissä maksaminen on nykymallissa melkeinpä tärkein ominaisuus. Minultakin on jäänyt muutaman kerran Hullujen päivien liput ostamatta ihan sen takia, ettei niillä voi maksaa netissä. Henkkareiden esittäminen saa sen muutenkin kuulostamaan minun korvaani jokseenkin kömpelöltä.
   
 14. Pvt Joker

  Pvt Joker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta se ei ole mitenkään kauhean kätevää, koska lippu pitää kuitenkin tulostaa paperille tai vaihtoehtoisesti hakea lipunmyynnistä. Esim. mobiilikäytössä tulostaminen ei tietysti onnistu ja myynnistä hakeminen taas ei ole kuin marginaalisesti nopeampaa kuin ostaa lippu siinä samalla.

  Toki jos haluttaisiin niin voisihan tuohon kehittää jonkun muunkin varmennussysteemin kuten pankkitunnukset, joita tosin ei alaikäisillä aina ole. Viime kädessähän väärinkäyttöä ei voisi täysin estää, ellei henkkaria sitten kysyttäisi myös salin ovella, koska kuka estäisi antamasta lipun kaverille? Siinä mielessä on tietysti totta, että kausikortti on hankala toteuttaa paikkalippusysteemissä. Yksi mahdollisuus olisi kuvallinen kausikortti, joka tosin sitten maksaisi enemmän, mutta voisihan kulut lisätä kortin hintaan... Tuskin FK:lla kuitenkaan on kiinnostusta lähteä mihinkään niin hienostuneeseen ratkaisuun. Tällaista spekulaatiotahan tämä nyt on muutenkin, koska todellisuudessa mitään kausikorttia tuskin on tulossa. IKINÄ. :p
   
 15. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Nettilipun olennaisin etu on se, että haluamaansa näytökseen, haluamalleen paikalle voi ostaa lipun etukäteen eikä sitä tarvitse noutaa tuntia ennen näytöstä. Esimerkiksi töiden jälkeen on helppo mennä ostetun lipun kanssa leffaan sen sijaan että lähtisi kokeilemaan onneaan sattuuko näytökseen olemaan vapaita paikkoja.
  Mobiiliostamiselle on ollut tähän mennessä tarvetta tasan kerran, joten tulostaminen ei toistaiseksi ole ollut ongelma. Ja toisaalta Tennari on ainoa teatteri jossa yleensä on minkäänlaisia jonoja ja sieltä löytyy automaatti josta ostetut liput voi lunastaa.

  Tuo tuskin on suuri ongelma. Jos kortin haltijan täytyy itse henkilökohtaisesti käydä hakemassa lippu, ei tunnu kovin todennäköiseltä, että hän jaksaisi jatkuvasti käydä noutamassa lippuja kavereilleen.

  Tuskin onkaan ja uskoakseni suurin syy on, että kortin edut ja käyttäjät olisivat niin vähäisiä, ettei se kannata. Itse en ymmärrä miksi kaikki eivät vaan osta halvinta sarjalippupakettia. Jos kaikkia ei saa kulutettua, voi ne helposti jakaa kavereiden kanssa.
   
 16. Phinor

  Phinor Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  5
  Koska 8,5€ (10 lippua 85€ on halvin sarjalippupaketti) per näytös on edelleen aivan törkeän kallista siihen nähden, että Suomen ulkopuolella on olemassa kuukausi- ja vuosikortteja. Tai siihen nähden, että Finnkino pystyy tarjoamaan myös 5,50€ päiviä ja ennen 17:00 alkavia edullisempia näytöksiä (jälkimmäinen eduista ei toimi juurikaan pienemmissä kaupungeissa, sillä ensimmäiset näytökset ovat aina 17:00 jälkeen pois lukien muutamat erikoispäivät vuodessa). Jos käy katsomassa vaikka 4 elokuvaa kuukaudessa, tarkoittaa se vuositasolla yli 400€ panostusta sarjalippuihin. Finnkino ei tarjoa suurkuluttajille mitään etuja, mitä yleensä tarjotaan.
   
 17. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  En tiedä mitä Suomen ulkopuolella on tai kuinka yleisesti, mutta muistan kuulleeni, että esimerkiksi Ruotsissa hintataso on samaa luokkaa.

  Ei kai kenellekään tule yllätyksenä, että Finnkinon tavoitteena ei ole tarjota mahdollisimman edullisia lippuja vaan tehdä rahaa?
   
 18. Kvarkki

  Kvarkki Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi lapsukaiset, tulee mieleen 80-luvulta hardcore kävijöille leimojen keräys: jos keräsi kuudessa kuukaudessa 25 leffakäyntiä niin sai henk. koht. kortin jolla sai seuraavat 6kk leffat puoleen hintaan ja jos kykeni :)eek:) seuraavaan kuuteen kuukauteen käymään taas 25 kertaa (siis puoleen hintaan) sai puolen vuoden leffat ilmaiseksi! Hopea ja Kultakortit olivat omalla valokuvalla varustetut ja parasta mitä leffafriikki on koskaan tässä maassa kokenut. Tuli ihan käsittämättömät kotimaisetkin elokuvat katsottua.

  Myöhemmin tuli aina sarjalippu lunastettua kunnes sen alennus putosi niin mitättömäksi ettei ole pahemmin innostanut. Ja oma kotiteatterikin on tietysti vähentänyt julkisissa käyntiä, mutta ehkä 5-6 krt tänä vuonna (bioRex&finkino).
   
 19. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nostetaans vanhaa threadia ylös :)

  Järkytyin kun alta vuodessa on firmalippujen hinta noussut 8.5€ -> 9.95€. Nyt on normaali 12kk sarjalippu halvempi 9,75€ja tietysti joululiput 9,25€. Tosin nuo joululiput eivät ole voimassa ennen jouluaattoa :OI
   
 20. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Aika tukeva kertakorotus kyllä. Yleensä on nostettu hintaa vähemmän kerralla.