Elisa Viihde - onko käyttökokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana art72, 25.05.2009.

 1. art72

  art72 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko käyttökokemusta Elisan Viihde paketista?

  Viihde-paketin hankitaa puoltavat seikat ovat aika vahvoja:

  - Olen maksanut 8Mb ADSL liittymästä 40 euroa (jonka juuri irtisanoin). Nyt saan 24Mb liittymän samaan hintaan.
  - Ei oo tallentavaa digiboksia entuudestaan. Nyt saan tallentavan digiboksin tai jotain vastaavaa samaan kk-maksuun.
  - Nykyinen wlan-modeemi alkaa olemaan aikansa elänyt. Nyt saan uuden (hyvän?) samaan kk-maksuun

  vain muutama asia pohdituttaa:

  - Boksissa ei ole Conax korttipaikkaa, mikä pikkuisen ihmetyttää, sillä meikäläisellä on Elisalta hankittu kanavapaketti, joka vaatii kortin. Pitää siis käyttää vanhaa kansalaisboksia rinnalla, tai sitten hankkia taulutöllöön vihdoinkin se ca-moduuli. Ca-moduuli Sonyyn -> 50-60 euroa.
  - Puhelinpistoke on alakerrassa kun taas tv ja digiboksi yläkerrassa. En lähde vetelee piuhoja, joten tarttis hankkia sähköverkon ethernet adapteri -> 50-100 euroa
  - ja tuo 24kk..

  Mutta kertokaa nyt käyttökokemuksia, sitä kun on ehkä sitomassa itteänsä pariksi vuodeksi Elisaan + näihin laitteisiin. Toimivatko?
   
 2. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä samaan tekniikkaan perustuva Saunalahden Kotitotaali (olikohan 38€/kk) ja hyvin on toiminut nyt jo vuoden. Taitaa olla IPTV-boksi ja ADSL2+/WLAN lähes samat jos ei täsmälleen samat, tuo ADSL2+ boksi ei ole mikään huippu (vain b/g) mutta ajaa asiansa.
   
 3. tripleA

  tripleA Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2005
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseasiassa Elisa Viihde muistaakseni ei takaa joka paikkaan tuota 24 megaa, vaan 8 megaa (ja sekin lienee teoriaa), joten edullisuudesta ainakin toistaiseksi voidaan olla vielä montaa mieltä. Meillä on huushollissa (betonibunkkeri) kolme konetta kiinni siinä, ja kauimmaisen kanssa on vaikeuksia saada yhteyden nopeutta edes 0,5-0,8 megaan. Muilla yhteysnopeus vaihtelee 3-5 megan luokassa (langattomana kaikki). Täytyy vielä selvittää onko tuohon jotain konstia, joka parantaisi nopeutta (asetukset tms kunnossa). Jos jollain on vinkkiä tähän niin jeesi ois eri kiva :) *RATKAISTU* ja kiitokset Kaptah76:lle (eli 25 metrin lanka auttoi, nyt kauimmainen kone pelittää 9-10 megaisena).

  Anyway boksissa on korttipaikka, joka tukee Elisa Viihteen omia maksukanavapaketteja, ei muita. Olen samaa mieltä hkj:n kanssa, ettei kyseessä ole ihan uusinta tekniikkaa mutta toimii ja joka tapauksesssa asentaminen oli kerrankin lasten leikkiä verrattuna aikaisempiin asenteluihin.

  Meillä vaihtoehtona oli Elisan 8 megaa ja maksaa sen päälle vielä tietoturvasta ja sitten tämä. Hinta kuitenkin painoi vertailussa sen verran, että pistettiin nimet kontrahtiin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2009
 4. Kaptah76

  Kaptah76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei johdu ADSL:n nopeudesta vaan langattomasta verkosta. Kun verkon kuuluvuus heikkenee laskee myös siirtonopeus. Jos haluaa todentaa ADSL:n nopeutta (jollakin ajanhetkellä), niin piuha kiinni koneesta suoraan ADSL:n modeemiin ja joku nopeustesti käyntiin. Minusta tämä on ollut aika luotettava: http://www.speedtest.net/

  Ratkaisuja tuohon kauimpana olevaan koneeseen on vetää sinne verkko ihan langalla tai laittaa toinen tukiasema johonkin toiselle puolelle taloa / asuntoa.
   
 5. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei, mutta samaan tekniikkaan (ainakin suurimmalta osin) perustuvasta Saunalahden Totaalista kylläkin.

  Tämä riippuu puhelinkaapeloinnin kunnosta. 24 Mbit/s ei välttämättä toteudu, mutta jos tuo 8 Mbit/s on nyt mennyt "helposti", niin lisänopeutta varmaan tulee.
  Saa verkossa toimivan tallentimen ja boksin, jolla noita verkkoon tallennettuja voi katsella (voi katsella myös nettiin liitetyllä tietokoneella, joten boksia ei ole pakko käyttää).
  Tuo Wippies-modeemi/WLAN-tukari-yhdistelmä ei ole mikään huippu. Vaatii ainakin boottia silloin tällöin toimiakseen kunnolla.

  Boksiin et saa Conax-korttia kiinni, eikä se osaisi sitä tallennuksessa hyödyntääkään. Joko kortti kiinni telkkariin CA-moduulilla tai sitten tilaat maksukanavat osana viihdepakettia (salaus ilman korttia). Kummassakaan tapauksessa et pysty (ilman ulkoista tallenninta) noita maksukanavia tallentamaan.
  Ainakin meillä datasähkö toimii ihan hyvin kerrosten välillä kerrostalossa. Kayttönä Saunavisio.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2009
 6. Kaptah76

  Kaptah76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaatteko liittymän naapurin kanssa ja kustannukset puoliksi :p
   
 7. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on kaksikerroksinen kämppä. Netinjako voisi noin onnistuakin, mutta saunavision mukana tulee vain yksi boksi.
   
 8. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä taida vielä olla paljon käyttökokemuksia Elisa Viihteestä, koska se julkaistiinkin vasta eilen.

  Samassa paketissa on siis digiboksi, peruskanavien tallennus verkkoon (n. 2500h), yhtäaikainen tallennus vaikka kaikilta peruskanavilta yhtä aikaa, videovuokraamo ja nettiyhteys.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 03.09.2009
 9. Okaro

  Okaro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eihän se tuossa vaadi mitään korttia. Jos kanavaa ei ole maksettu, ei sitä yksinkertaisesti tule piuhaa pitkin. Sitä, saatko vanhan tilauksen siirrettyä tuohon Elisa Viihteeseen en tiedä. Viihteeseen saa S, M, L tai MTV3 paketin. Tämä siis ei ole mitenkään sidottu siihen, että olisi Elisan kaapeliverkossa. Vaikka olisi antenniverkossa tai vaikka Welhon kaapelissa tilattaisiin maksukanavat Elisalta.


  http://www.elisa.fi/viihde/ominaisuudet/#unlimited
   
 10. cuetec

  cuetec Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saisiko saman suomeksi, siis miksi se on huono?
   
 11. iku-tursas

  iku-tursas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lienemme pohtimassa WLAN b/g nopeuksia?
   
 12. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Esimerkiksi kovin hyvää teräväpiirtokuvaa ei voi katsella langattomasti ja tiedostojen siirto paikasta toiseen langattomasti kestää (b/g nopeus vs. n-luokan nopeus). Ethernet portit ovat "vain" 10/100Mbps kun uusissa paremmissa ne ovat 1000Mbps. Boksi menee myös jumiin aina välillä (kerran 2 viikossa or so). Ei se huono kuitenkaan ole vaan ihan toimiva peli.

  unreal:
  Laskin tuon hidastelun jumiksi kun kevyet HD-leffat ei sitten enää toimi streaminä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2009
 13. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan noin usein ei kyllä meikeläisellä tuo Saunalaatikko mene jumiin, ehkä kerran kuussa korkeintaan. Sen lisäksi se kyllä välillä alkaa hidastelemaan, jolloin buutti auttaa.
   
 14. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  7
  Nyt saatavana myös osassa Pirkanmaata.
   
 15. av99

  av99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Olen käyttänyt nyt pari viikkoa Elisa viihdettä ja tässä huomioita:

  - "Oma Elisa" palvelu josta asetuksia säädetään toimii pääsääntöisesti hyvin. Ainoa valitamisen aihe on hitaat päivitykset sivustolle: en ole vieläkään päässyt säätämään viihdepakettia josta pitäisi valita viisi valinnaista kanavaa. Perus M-paketti näkyi kyllä heti asennuksen jälkeen.
  - Asennus tuli aikanaan ja asentajan käynnin jälkeen ei huomauttamista ADSL:n toiminnasta
  - Kuvanlaatu IPTV-puolella on hyvä ja selvästi parempi kuin harava-antennilla.
  - Elisan mainoksessa ei kerrota suoraan että julkiset kanavat tulevat suorana lähetyksenä harava-antennin kautta. Tämän tosin arvasin kun luin hieman "rivien välistä". Onhan tuo varmaan helppo tapa säästää internet kaistaa.
  - Digiboxi on toiminut pääosin hyvin ja pari jumitilannetta on ehkä olleet joko lähetyksessä tai käyttäjävirheitä (yhtä en päässy todistamaan kun naisväki oli ottanut virrat pois ja takaisin päälle...)
  - Osaa säädöistä ei nähtävästi pysty tekemään kuin netin kautta? Esim. postamaan jatkuvista tallennuksista tiettyjä ohjelmia. Yleensäkin palvelua on nähtävästi tarkoitettu säädettäksi "Oma Elisan" kautta.
  - Muuten jatkuva tallennus on upea. Laitoin kokeeksi Frasierin tallentumaan päivittäin ja vaikka lähetysajat vaihtelevat päivittäin niin ajastus osaa huomioida sen! Nähtävästi ajastus tehdään ohjelman nimellä??
  - Niitä maksukanavia ei voi nauhoittaa... muuten nauhoitusaikaa on pilvin pimein.
  - Vanha maksukortti ei kelpaa. Elisalta täytyy ostaa maksukanavat erikseen.
  - Muut ihmiset täytyy ajaa pois netistä jos haluaa katsoa IPTV:n kautta tulevaa ohjelmaa koska pätkiminen on taattu. Mittaisin Nettimittarin kautta oman yhteyteni ja se näytti yli 16mb nopeutta. ADSL-modeemiin olisi hyvä saada jonkinlainen priorisoiti digiboxin liikennettä varten.
  - ADSL modeemin säädöt ovat aika rajalliset ja en saanut esim. omaa Canonin 5050n laseria toimimaan sisäänrakennetun USB-tulostinpalvelimen kautta (ainakaan vielä). Lisäksi en ole päässyt esim. palomuuriin käsiksi enkä naittamaan MAC-osoitetta ja IP:tä kiinteäksi (se verkkotulostin...:)).
  - Ohjeistus on vähän "ohutta". Elisan sivuilta kannattaa käydä lataamassa esim digiboxin ja kaken käyttöohjeet.
  - Video On Demand toimii hyvin. Tosin leffoista 80% on aika hanurista, mutta sehän on makuasia...
  - Haravan lähetyksiin verrattuna tuli mahdollisia lisäkanavia varmaan 2/3 lisää. Esim formulat näkyvät myös tuossa M-paketissa ilman maikkarin omaa pakettia (eli MAX näkyy) , mutta sen lähetys tulee myös haravan kautta eli ei tule lisää tarkkuutta lähetykseen.
  - Ajansiirto on vielä tutkimatta, mutta kun laittaa "takaisinpäin kelauksen" päälle niin se näyttää jo menneitä ohjelmia vaikka eivät ole olleet ajastuksessa (en ole löytänyt vielä tähän ohjeita). Vaikuttaa että se näyttää ehkä pari tuntia taaksepäin. Ajansiirtoon liittyy kait jotenkin USB tikkuun joka laitetaan digiboxiin kiinni.
  - mukana tuli ilmanen VOD-leffa ja mikropopparipussi. Jollakulla on ainakin ollut huumoria lanseerauksessa mukana.:)
  - mukana tulee kolmen koneen lisenssi F-Securen ohjemistoon

  Kaikkiaan, pitää sanoa että muutamista puutteista huolimatta olen ollut tyytyväinen. Eniten äimistyttää että nettiä pitkin saa toimitettua noin hyvää kuvaa.:D
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2009
 16. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuossa edellähän olikin hyvin kirjoitettu tästä. Mulla tosin kaapelissa ja kokemusta vasta muutama päivä mutta todellä tykkään tuosta webin kautta ajastamisesta.

  Ajansiirto-USBn kanssa oli jotain takkuamista, en meinannut millään saada sitä näkymään asetuksissa. Olisiko ollut kylmäbootti lopulta joka auttoi. En vieläkään tiedä toimiiko se oikein koska siellä näyttäisi olevan aiempien kanavien ohjelmia ennen tuoreinta eli se ei tyhjentyisi kanavan vaihdossa kuten Procasterini tekee. Puskurin koko riippuu USB:n koosta ja paljonko siitä antaa ajansiirron käyttöön.

  Saan tällä nyt tallennettua kaikki YLEn kanavilta haluamani ja Procasterini ainoa murhe (YLE-tallenteiden jumiutuminen) jää unholaan.

  Mulla oli vanhassa kytkimessä telkkarin vieressä vapaana yksi portti ja ajattelin kokeilla ensin sillä, hyvin toimii. Paketissa mukana tullut modemi vielä avaamattomassa laatikossaan.

  VLC:täkin kokeilin ja toimiihan se mutta en ole innostunut katselemaan TV-ohjelmia mikron ruudulta.

  Jossain peräkkäisessä tallennuksessa samalta kanavalta näytti, ettei ensimmäinen ohjelma näkynyt tallentuneissa vaikka olikin jo loppunut ja toista tallennettiin. En sitten jäänyt odottelemaan milloin alkaisi yöllä näkyä, seuraavana päivänä olivat molemmat tallennelistalla.

  Toistaiseksi hyvinkin positiivisen puolella ja vielä kympin halvemmalla kuin vanha 24M-liittymä.

  Niin ja sainhan tässä nyt sitten myös Nelonen HD:n (tosin mun 37" Philips näyttää niin hyvää SD-kuvaakin Procasterin kanssa, että täytyy tuota oikein ajan kanssa tihrustella).
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2009
 17. Johann

  Johann Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samasta Digitan lähteestä nuo tulee joten teoriassa laadun pitäisi olla identtinen. (Elisa tallentaa lähetyksen omalle palvelimelleen, ja lähettää sen sellaisenaan eteenpäin asiakkaalle). Ei Elisa kai mitenkään paranna kuvanlaatua matkalla? Tuo digiboksi pystyy kai skaalaamaan kuvan ylöspäin, joten siitä johtuen kuva voi näyttää paremmalta, mutta se on sitten digiboksin ominaisuus, ei lähetyksen.
   
 18. Muikster

  Muikster FullHD 3D Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä sama tilanne, valitin asiakaspalveluun ja sain äsken vastauksen:

  En kyllä löydä tuollaista "Tilaussopimus"-kohtaa. Ilmeisesti kanavavalinnat tehdään samasta paikasta missä ajastuksia ja tallenteita hallinnoidaan.

  Itse olen nyt reilun viikon käyttänyt tuota elisa-viihdettä ja ihan hyvin on toiminut. Toteutunut nopeus n. 13Mb. IPTV pätkii heti jos jotain imurointeja käynnissä, oletin sen johtuvan a-linkin adsl-modeemista mutta ilmeisesti eroa ei juurikaan ole vaikka ottaisin käyttöön sen paketin mukana tulleen elisan motukan. Olen kyllä jostain lukenut että tuossa elisan rakkineessa olisi jotain IPTV-priorisointia. Täytyy jossain vaiheessa kokeilla.

  Koska laite ja palvelu on entinen saunavisio niin saunalahden foorumilta löytyy paljon asiaa aiheesta. Nuo elisan ohjeet on kyllä todella ylimalkaiset.

  Käsittääkseni Elisalla ei ole oikeutta kajota lähetys-striimiin. Näinollen laatu on IPTV-puolellakin täsmälleen sama kuin haravalla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2009
 19. Muikster

  Muikster FullHD 3D Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sain nyt lisätietoa tuosta maksukanavien valinnasta:

  En kyllä pääse tuota kautta muokkaamaan sitä M-kanavapakettia lainkaan. Pystyn ainoastaan tilaamaan maikkarin kanavapaketin. Onko joku onnistunut vapaavalintaisten kanavien muokkauksessa?
   
 20. guri

  guri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi ratkaiseva probleema tässä on omasta näkökulmastani. Verkon tiedonsiirtokapasiteetti ei vielä riitä nauhoitettujen ohjelmien tai VOD-leffojen katseluun (tulevat siis verkosta), jos perheeseen kuuluu monta internetin käyttäjää. Meillä niitä on viisi ja on lähes saletti, että ainakin joku käyttää nettiä käytännössä kaiken aikaa. Meillä on kotona useimmiten kolme konetta, joista jokaisesta internet pelittää. Käytännön nettinopeus on mittauksissa minulla ollut 8-10 megan hujakoilla kun on piuhoilla kiinni. Perinteinen standardi-tasoinen WLAN-kalusto rajoittaa max. nopeuden n. 5 megan luokkaan, etäisyydet, esteet ja muut käyttäjät pudottavat max. nopeutta vielä tuostakin.

  Toivotan joko aidosti 24 mbit/s yhteydet tai jopa 100 mbit/s yhteydet tervetulleiksi kuluttajille. Langaton hyväkapasiteettinen jakelutekniikka kotona helpottaisi kotikäyttöä vielä entisestään. Operaattorit, investoikaa! Kyllä se palveluiden käyttö siitä lähtee liikkeelle.