Elisa Viihde - onko käyttökokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana art72, 25.05.2009.

 1. Timo_Kemila

  Timo_Kemila Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on "aika kaukana"? Vedin asennuslistalla 10m kaapelia ja laitoin kytkimen päähän. Toimii erittäin hyvin.

  Datan voisi siirtää sähköjohtoja pitkin. Elisalla on valmis paketti putiikissa.

  Häiriötön kaapeli hakkaa mennen tullen WLanin ja datasähkön sirtonopeudessa, vaikka Lissun modeemi onkin vain 10/100-mallia ja ADSL teoriassa 24 megainen!!
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2009
 2. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elisa viihteen kautta näkee ilmeisesti yleisurheilun MM-kisat HD:na ja vieläpä ilmaiseksi. Saa nähdä tökkiikö lähetys omalla kohdalla, kun liittymän nopeus huitelee jossain 6-7 megan tienoilla...

  Kehujen jälkeen täytyy myös vähän haukkua Elisaa: En olisi uskonut, että noin suurella firmalla asiakaspalvelu voi olla näin kehnoa mitä se nyt on. Palvelunumeroihin pitää jonottaa tuntitolkulla ja Elisan into auttaa pienemmissä ongelmatilanteissa on olematonta. Parhaimmillaan olen istunut puhelimen ääressä 3 tuntia ja minua on pompoteltu 4-5 ihmisen välillä ennen kuin yksinkertainen vika on saatu korjattua. Helpdesk:in maileihin ei vastauksia näytä tulevan lainkaan...
   
 3. zekeman

  zekeman Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kokeilepa Elisaviihteen hd-testipätkällä, miten yhteys riittää. Myös hd-kanava lähettää nyt jo väripalkistoa ja -testivinkua kanavapaikalla 750. Ainakaan tämänhetkisellä palkistolla ei kyllä pysty päättelemään varsinaisesta hd-laadusta paljon mitään, vaikka siinä musta palikka, jossa on kirjaimet HD, singahteleekin. Toivottavasti lähettävät myös muita testikuvia.
   
 4. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testipätkällä nykimistä tulee paikoitellen, eli ei lupaa hyvää.
   
 5. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  7
  Eihän ajansiirto ole päällä? Mulla tuli nyt suorassa lähetyksessä mustia ruutuja ja pätkimisiä kun ajasiirto tikulle päällä. Kun otin pois niin näkyy ongelmitta.
   
 6. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 071
  Saadut tykkäykset:
  110
  En saa HD-lähetystä näkymään, vaan ilmoittaa "signaali heikko iptv-signaalia ei löydy".
  Boksi toimii muuten normaalisti ja HD-demo pyörii hyvin.
  Ei näköjään tallennuskaan toimi tuosta HD-lähetyksestä, mutta Tähtiportti tuli kyllä talteen viime yönä.

  Mitä olen unohtanut tai tehnyt väärin. Elisaan ei viitsisi taas tuntikausia jonottaa..

  Eli katson siis adsl:n kautta ja nopeus on speedtestin mukaan noin 17 megaa.

  editti: Korjataan hiukan: HD-lähetys tallentui ja sitä pystyy katsomaan normaalisti tallenteena, mutta lähetystä ei siis näe livenä.
  Olin kokeilevani nauhoituksen kanssa ja ilman, mutta ei kummallakaan tavalla näkynyt.
  Olen palauttanut tehdasasetuksiin 2 eri tavalla ja vaihtanut modeeminkin sillattuun tilaan.

  Ei vaan näy livenä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2009
 7. Maccara

  Maccara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten on kytketty boksi?

  Itsellä ei näy tällä hetkellä maksu/hd kanavat, kun oon kierrättäny konnut tietokoneen kautta. Noi maksiukanavat ja HD tullee multicast/broadcast verkosta, enkä ole vielä jaksanut säätää tuota. (tai ainakin luulisin tuosta johtuvan - tarvii hutkia jossain vaiheessa)

  (testi-hd/tallenteet jne näkyy tietty normaalisti tälläkin kokoonpanolla, kun ovat unicastia, niin en ole jaksanut paneutua tuohon kun ei maksukanavat ole olleet käytössä)

  Eli jos on jotenkin muuten boksi kytketty kuin tuohon adsl motukan lan-porttiin, kannattaa ekaks kokeilla sitä, josko alkais näkymään.
   
 8. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 071
  Saadut tykkäykset:
  110
  On valitettavasti suoraan adsl-boksissa kiinni. Lan 3:ssa tarkemmin.
   
 9. Kryptos

  Kryptos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama tilanne minullakin, kanava 750 jolta yleisurheilua pitäisi tulla HD:na, ei näy, ja boksi ilmoittaa "signaali heikko iptv-signaalia ei löydy". Luulin ensin, että ongelma johtuu wlanista (Buffalon eth-wlan purkki käytössä), mutta sama tilanne on kaapelilla. HD demo toimii hyvin, kuten kaikki muukin.

  Mitähän kokeilisi seuraavaksi? Ostin aiemmin kesällä Markantalon poistomyynnistä Sonyn 70" HD taustaprojektion (KDS-70R2000), ja olisi hauska katsoa urheilua teräväpiirtona isolta ruudulta.
   
 10. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla näkyy yleisurheilun HD-lähetys lähinnä still-kuvina... Täytyy illemmalla kokeilla ilman ajansiirtoa, jos siitä vaikka apuja olisi.

  Tuli viimein vastaus Elisalta nopeusongelmiini. Kuulemma kuparipiuhan pituus DSLAM-keskuksesta asuntooni on yli 2.5km ja sen takia nopeus jää 3-4X luvatusta. Osaako kukaan sanoa onko tosiaan niin, että tämmöisessä tapauksessa vahinko jää asiakkaan kärsimäksi eikä operaattorilla ole velvoitetta antaa esim. hinnan alennusta tai korjata ongelmaa muilla keinoilla? Liittymää tilatessa puhuttiin koko ajan vain 24 megan nopeudesta ja liittymän saatavuus asuntooni tarkastettiin ja kaikki oli mukamas ok. Eli aikamoita kusetusta jos lopulta joutuu tyytymään paljon hitaanpaan eikä kaikki palvelut ole käytettävissä.
   
 11. Kryptos

  Kryptos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole kokemusta, mutta näistä operaattorien liittymien nopeuksista ja niiden markkinoinnista on ollut paljon puhetta viime aikoina, koska todellisuudessa mainostettuihin maksiminopeuksiin päästään vain harvoin.

  Kun operaattori kerran tilannetta selvitettäessä näkee, että osoite sijaitsee liian kaukana DSLAM-keskuksesta, jotta mainostettuun maksiminopeuteen, tai edes lähelle päästäisiin, niin kyseessä on vähintäänkin harhaanjohtava mainonta. Asian olisi voinut, ja olisi pitänyt, mainita asiakkaalle jo tilausta tehtäessä, kun kerran tieto oli saatavilla.

  Minä ainakin valittaisin asiasta. Tilanne tuskin korjaantuu, mutta hiljaa ei tarvitse kärsiä.
   
 12. zekeman

  zekeman Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla väitti samaa (tarkoittanee jompaa kumpaa noista - heikko tai ei löydy), kun yritti reitittimen kautta katsoa. Suoraan modeemin perästä toimii hyvin. Jouduin tosin tänä aamuna buuttaamaan modeemin pitkästä aikaa - olisikohan jotakin säätöä asetuksissa tehty. Muuta en osaa neuvoa kuin modeemista virrat pois ja annat rauhassa hakea yhteyden, sitten sama viihdeboxille.

  Normaalin kisalähetteen ja hd-lähetteen ero on kyllä huomattava. Toki sitä mielellään isolta ruudulta katselee. Minulla yhteyden toteutuva nopeus on 11-12 megaa ja lähetys tulee jokseenkin moitteettomana aivan satunnaista lyhyttä jämähtämistä lukuunottamatta.
   
 13. Hapa_1

  Hapa_1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2008
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kellään kokemuksia verkkoyhteyden ongelmista Mac OS 10.4:n ja Elisa viihteen mukana tulleen Bewan iBox väliltä?

  Kaikki muut kodin vehkeet saavat WLAN yhteyden heittämällä (PC, PS3, iPod touch) Bewanin kanssa mutta Macin Airport valittaa aina salasanasta "Syötetty salasana ei kelpaa...". Mutta sama kyllä kelpaa muille vehkeille.
  Salauksen vaihtamisella esim WPA/WPA2 ei ole vaikutusta (olen kokeillut molemmilla vaihtamalla sen Elisan hallintaliittymän kautta).
  Airport löytää kyllä oikean verkon normaalisti, vain tämä autentikointi tuntuu mättävän.

  Ongelmia ei ollut Bewania edeltävän A-Link RoadRunnerin kanssa.

  Ja Mäkki kun piti olla aina niin helppo...:hitme:
   
 14. av99

  av99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä joutuu Wiin kanssa pudottamaan salauksen WEP-tasolle ennenkuin toimii. Olisikohan Bewan iBox:n salaus toteutettu vähän hutiloiden?

  Tuo YLE:n MM-kisojen vastaanotto toimii ainkin meillä hyvin, tosin piti napata USB-tikku pois boxin kyljestä kun ajansiirto pätki kuvaa aluksi.
   
 15. Hapa_1

  Hapa_1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2008
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä vinkki, kokeilin - mutta ei toiminut tälläkään. höh.
  Kumma kun toimii muilla vehkeillä mutta ei vaan mäcillä. En löytänyt vielä bewanin sivuiltakaan mitään vinkkejä, muuta kuin että Mac OS tuettu.
   
 16. Ismonster

  Ismonster Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  En saa millään tätä HD-kuvaa näkymään.. Ei anna mitään herjaa, ääni tulee hienosti läpi, mutta kuva ei vain näy. HD-testikuva / Nelonen HD näkyy ongelmitta ja kaista on speedtestin mukaan yli 20 megaa.

  Näkyykö muilla tällä hetkellä?
   
 17. mas700

  mas700 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  La-iltana tuli lähetys melko ongelmitta kun kokeilin, tänä aamuna herjasi huonoa laatua ja ei aluksi näkynyt lainkaan. Elisa-boxin buuttauksen ja hetken odottelun jälkeen näkyi, mutta pätkien. Meillä nopeustesti lupailee 17M eli kaistaa pitäisi olla. Pistin kokeeksi myös tallennuksen päälle ja reilut pari tuntia oli 4 h aamulähetyksestä tallentunut, sitten tallennus katkennut?? Ei hyvä... tallennuksista todettakoon ylipäätään, että turhan usien saan startata tallenteen katselun alusta - en tiedä, onko välissä oleva av-vahvari syynä, mutta kaikki muu hdmi-käyttö sen läpi toimii kyllä ongelmitta.

  Jos tuosta kisaosuudesta pitäisi maksaa extraa, niin em . syystä en maksaisi. Kuvan laatu on kyllä hyvä normaaliin verrattu, kun pelaa!

  Pitää jatkaa "kokeiluja"... ja ottaa siis talteen testi/materiaali. Toivottavasti saisi jonkin osuuden kokonaisena talteen.

  M.
   
 18. Ismonster

  Ismonster Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin nyt alkoi toimimaan ihan itsestään, taisi olla lähetyksessä häikkää.
   
 19. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 071
  Saadut tykkäykset:
  110
  No niin.
  Soitin tänään Elisalle (vain 28 min jonotusta) ja mitään ongelmaa ei löytynyt.
  Vikailmoitus (vikatiketti tjms.) tehtiin ja jonkin ajan päästä piti tulla kännykkään seurantanumero. Ei tullut, eikä ole tullut.
  Mutta nyt jostain syystä toimii.
  En tiedä tekivätkö jotain tai oliko soitollani mitään tekemistä asian korjaantumisen kanssa, mutta siis viikonloppuna ei näkynyt ja nyt näkyy.:D

  Vielä kun lähetys olisi sama kuin normaalikauttakin (ei bubia), niin nauttisi enemmän...:D
   
 20. Sairi

  Sairi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytynee soittaa (yrittää soittaa) Elisalle. Kaikki konstit kokeiltu, kolmella eri boksilla (myös mukanatulleella Kotiboksilla) ja eipä toimi.

  Lisäksi, jos aiotte hostata esim Call Of Duty -peliserveriä, niin eipä toimi tuo Kotiboksi. Porttien ohjaus on ainoastaa TCP:tä, joten tarvittava UDP -ohjaus jää tekemättä. Elisan "tekninen asiakaspalvelu" tosin väitti toista.