Elisa Viihde - onko käyttökokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana art72, 25.05.2009.

 1. klamydia

  klamydia New Member

  Liittynyt:
  14.01.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Netgem digiboksi on *****a. Päivitys kaikkeen sen toimintaan olisi tarpeen. Valikot ovat *****at. Ohjelmaopas on *****a. Tallenteiden selaus säälittävän suppea. Jatkuvien tallenteiden asettaminen ei toimi muutakuin pohelimella tai tietokoneella, miksi silloin täytyy edes olla omaa digiboksia, kun selviäisi älytv sovelluksella tms. Tallenteisiin ei voi asettaa omia sääntöjä päällekkäisyyksien estämiseksi. Tallenteista ei voi millään alustalla poistaa ohjelmia järkevästi. K merkinnät vaihtelevat kanavan mukaan infosta ohjelman perään. Infon selitykset epärationaaliset/kanavakohtaiset ja jäävät kesken vaikka olisivat helppo ajaa netin yli kokonaisina varsinkin ip tvssä. Vuokraamossa elokuvaa kelatessa hyppii mielivaltaisesti varsinkin taaksepäin kelatessa ja jää usein jumittamaan niin että kelaa mihin suuntaan tahansa heittää aina johonkin esim. 1h kohtaan kun kelauksen päättää. Kelauksessa 3x on lähinnä hidastettu ja äänetön versio oikeasta nopeudesta 10x on hidas kelaus ja 30x on netin/kuvan pätkimisen vuoksi arvaamaton. Samat kelaus ongelmat hbo viasat c more. Televisio kuvan kelaus ja pause toimivat joskus ja jos vahingossa vaihtaa kanavaa ei pääse enää samaan kohtaan missä oli. Tallenteet näkyvät vasta viiveellä ohjelman lähetyksen jälkeen mikä on todella rasittavaa jos haluaa katsoa jonkun elokuvan tai ajankohtaisohjelman alusta. Kanavia ei saa järjestettyä omien mieltymysten mukaan joka on todella ärsyttävää jos haluaa katsoa kaikista mahdollisista hd kanavia ja loput normaaleita ja lisäksi pitää lopussa harvoin katsotut kanavat. Suosikkilista toimii joskus jos haluaa niin ongelma ilmenee varsinkin silloin jos on maksukanavia mukana. Suosikkilistaus tilttaa vähintään joka toinen kerta. Yle areena, mtv katsomo, nelosen ruutu, netflix ja vapaavalintaisia ip tv kanavia ei voi määrittää esim. valvontakamerat yms. tärkeät puuttuvat valikon mahdollisuuksista. Netflixin ymmärtää kun on kilpailija mutta muut. Selatessa tallenteita ohjelmaopasta asetuksia yms ääni ja kuva katkeavat.<br><br>Tässä tärkeimmät. Onko päivitystä tulossa, luvattiin kesän lopulla syksyllä ja syksyllä talvella ja nyt ei enää luvattu mitään.?https://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Digiboksit-ja/Netgem-digiboksi-on-surkea-Ei-toimi/m-p/429151#M37503
   
 2. hinuk

  hinuk Member

  Liittynyt:
  14.01.2008
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos täällä elisa viihde kaapeli asiakkaita? Jos olette olleet ennen vuodenvaihdetta jo asiakkaina, niin kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja pyytää nopeusprofiilin päivitystä.

  Ne nimittäin nostivat nopeutta 100/5 megasesta 100/10 profiiliin, itelläni oli vielä loppuvuodesta toi ulospäin liikenne jotain 2,5-3,5 megan väliltä mutta vuodenvaihteen jälkeen se nuosi tuohon 5 megan tasolle.
  Tuo tosin taisi johtua jostain elisan päässä tapahtuneesta asetusmuutoksesta, soitin sitten asiakaspalveluun ja pyysin heiltä tuota nopeuden nostoa ja tuon muutoksen jälkeen netin lähtönopeus on ollut 10-13 megan väliltä.

  Eli kannattaa pyytää nopeuden nostoa tuolta elisalta jos satut olemaan viihteen kaapeliasiskas.
   
 3. madfinn

  madfinn New Member

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiikos muilla tallenteiden katsominen Oneplus Onella? Itselläni näkyy vaan henkselit ikonin päällä eli ko. laitteella ei toistaminen onnistu.

  Lumialla ja tietokoneella toistuvat kuten pitääkin.
   
 4. Tiger

  Tiger Member

  Liittynyt:
  10.07.2001
  Viestejä:
  573
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kyllä täällä ainakin toimii. Vaatii tosin wlan yhteyden.
   
 5. madfinn

  madfinn New Member

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  No persana, WLAN on kyllä käytössä. Voisko olla käytössä oleva custom rom ehkä... No onneksi päivitys taitaa olla likellä.
   
 6. madfinn

  madfinn New Member

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kyllä jää tämä tuttavuus yhden illan mittaiseksi. Sen verran kömpelö ja tahmainen kaiken kaikkiaan. Toivottavasti Topfield jaksaa vielä toiset 10 vuotta, jos sitten olisi jotain parempaa jo tarjolla...
   
 7. OldBeard

  OldBeard Member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  0
  Android puhelimella ja tabletilla tallenteiden katselu toimii nykyään ilman wlania.
   
 8. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 360
  Saadut tykkäykset:
  17
  Toimiikos se Pacen digiboksi nykyään?
  Kauppasivat Elisa Viihteelle jatkoa (on ollut käytössä käytännössä puhtaasti nettiliittymänä - mitä nyt hiukan tietokoneen kautta aika hiton bugisen käyttöliittymän kautta (eikö muka vi**u voi pausettaa katsottavaa ohjelmaa muka yli 30 sek pidemmäksi aikaa?) käyttänyt tvkaistan korvikkeena.). Alkuperäinen noin 4-5 v vanha digiboksi on ollut alun kokeilun jälkeen kaapin pohjalla. Lupasivat, että on tullut uusi, toimiva digiboksi. Hiukan googlasin, ja näytti että Netgem tyyppinen boksi olisi toiminut ihan ok, ja ajattelin, että otetaan sitten sellainen. Tänään tuli paketti, jossa sitten oli Pace kuitenkin sisällä. Ainakin keskustelupalstojen mukaan kyseessä on kasa haisevaa p:tä. Pitääkö tämä paikkansa, vai voiko sitä käyttää? Pistänkö samassa paketissa takaisin Elisalle? Kannattaako edes kokeilla, vai onko ihan ajanhukkaa?
   
 9. Matti77

  Matti77 Member

  Liittynyt:
  26.03.2014
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ovatko muut huomanneet, että ohjelmat tallentuvat nykyään kokonaan, vaikka sen tekisi vasta ohjelma-ajan viime hetkillä? Yhen elokuvan sain tallennettua sen jo loputtua. Ohjelman kestoksi tuli -1min, mutta on silti kokonaisuudessaan katsottavissa. Tämä se on todellista ajansiirtoa. Yleensähän ajansiirtotoiminnossa pitää olla oikea kanava päällä yms. Voihan olla, että takautuva tallennus on ollut jo pitkäänkin käytössä, mutta itse huomasin sen vasta jotain kuukausi sitten.

  tpi:lle: Mielestäni Pacen digiboksi toimii hyvin (eli aivan riittävän hyvin omasta mielestäni). Olen lukenut uudemmasta Netgemin boksista sen verran negatiivista palautetta, etten missään tapauksessa halua siihen vaihtaa. Ilmeisesti se ei tilttaile niin herkästi, mutta toisaalta ominaisuudet ovat puutteelliset ja/tai huonommat. Alkuvaiheessa muutama vuosi sitten Pacen tilttailu kävi hermoille minullakin, mutta siis nykyään se ei juurikaan häiritse. Boksia ei ole vaihdettu, mutta muutama ohjelmapäivitys siihen on tullut. Eniten mua häiritsee lähes päivittäiset virheet ohjelmalistauksissa (lähinnä ylimääräiset "ohjelmat", joissa tallennusajat ovat pielessä), mikä ei boksista johdu. Mulla ei myöskään näy boksilla Nelonen HD:n ohjelmatiedot jostain syystä juuri koskaan. Muillakin kanavilla on välillä puutteita.
   
 10. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 360
  Saadut tykkäykset:
  17
  Paikalleen laitoin ja hiukan olen kokeillut. Tahmeahko, mutta jotenkin toimii. Mainoksien ylihyppiminen puolitushakuun tottuneelle tuntuu tuskaiselta ainakin nopean kokeilun perusteella. Ei taida olla mitään hyppää minuutti eteen / 30 sek taakse pikanäppäimiä?
   
 11. Matti77

  Matti77 Member

  Liittynyt:
  26.03.2014
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tiedä, mitä puolitushaulla tarkoitat, mutta pikanäppäimiä on kyllä ihan riittävästi. Nuolinäppäimillä ylös/alas 30s eteen/taakse ja oik/vas 5min eteen/taakse. Numeronäppäimillä 1-9 pääsee 1-9min eteenpäin. Minuutit tosin menevät jostain syystä vain vähän sinne päin, mutta riittää mulle. Vuokraelokuvissa kelaus toimii tallennuksiin verrattuna surkeasti, mutta eipä niissä mainostaukojakaan ole.
   
 12. Matti77

  Matti77 Member

  Liittynyt:
  26.03.2014
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boksiin tuli muutama päivä sitten uusi ohjelmaversio. Ei mennyt tämän kauempaa ekaan jumitukseen, joka osui kyllä hauskaan kohtaan.

  [​IMG]

  Tällä kertaa kuitenkaan en tehnyt virtaresettiä, kun kameraa säätäessä ruutuun tulikin ilmoitus toiston päättymisestä ja boksi toimi jälleen normaalisti. Elokuvan toistokohta piti hakea uudestaan, mutta tallennus näkyi ongelmitta loppuun asti ja muutakin tuli katsottua. Jotenkin välillä epäilen, että näissä softapäivityksissä on Elisalle tärkeintä vaihtaa ruudussa näkyvät logot uusiin... Ärsyttää muuten sekin, että päivitys pakotetaan jokaiseen boksiin mitään kyselemättä, vaikka niistä on ollut vuosien kuluessa aika vähän näkyvää hyötyä ja vähänkin tärkeämmissä sovelluksissa vastaavan tasoinen viritys olisi beta-vaiheessa. Päivitys tapahtui heti virran kytkemisen jälkeen mitään kyselemättä ja kesti varmaan 10 min. Tosin pitäisi kai yölläkin valmiustilassa asentua.
   
 13. hinuk

  hinuk Member

  Liittynyt:
  14.01.2008
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa kuvassa tiivistyy kyllä koko elisa viihteen toiminnan taso, eritoten noiden umpisurkeiden pacen digiboksien toiminta tiivistyy tuohon kuvaan loistavasti.
   
 14. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Näkyykö muilla nämä uudet fanseat + muut urheilukanavat? Perjantaina päivällä näkyi kanavalistassa, mutta illalla olivat hävinneet eli ei tarvinnut katsella mainostettua jalkapalloa. Edelleen ovat kanavat häviksisssä. Iptv kanavista on kyse ja boxi on Netgem.
   
 15. srout

  srout Member

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  520
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ainakin sunnuntaina näkyi. Valko-venäjä, Espanja ja joku Ruotsi-ottelu. Mulla vanha Netgem 7600 ja ADSL-viihde.
   
 16. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ok. Mulla on Netgem 7700 eikä kanavat palanneet listaan edes modeemin ja boxin virtapiuhoja tuulettamalla. Ei tarvinnut katsella ko. otteluita.
   
 17. odex

  odex Member

  Liittynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on myös 7700 ja kanavat ovat kyllä listalla ja toimivat ainakin viikonloppuna. Listalla ovat edelleen, mutta en ole nyt katsonut tuleeko sieltä mitään.
   
 18. Austin_Powers

  Austin_Powers Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin Pacen Netgemiin kesäkuussa ja nyt perustoiminnot ainakin toimivat. Nykytilanne on suorastaan taivas verrattuna taisteluun sinivalkoisen boksin kanssa. Enää en valita. Pacen kanssa oli häiriöitä ja jumiutumisia jatkuvasti. Netgem on toiminut hyvin.
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Onkos Elisa Viihteen puolelta vielä tullut ilmoituksia pakkomainoksista, kuten Sonera on jo omaan palveluunsa luvannut?
   
 20. Higher

  Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  825
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuli otettua Viihdepaketti erillisenä, vaikka on jo ko. lafkasta Adsl/4G kombo paketti, maksaa enemmän kun en ottanut samassa koko helahoitoa mutta tuosta kombo Viihteestä oli 2v. sitten aika sota mutta onneksi sain sen sopimuksen peruttua kun otin sen silloinkin ns. nettiostoksena.

  Syy haluamaani purkuun oli koska kombona otettaessa pakottavat nettiyhteyden (Adsl) Interleaving asetuksen IPTV:lle sopivammaksi että IPTV toimii paremmin, sillä seurauksella että viiveaika (ping) hyppi 25-100ms välillä joka tekee pelaamisen mahdottomaksi.

  Nyt siis normi Adsl (Ei Interleavingiä) on ping kiinteä 15ms parhaimpaan Speedtestin serveriin.

  HD boxiksi tuli toi nykyään aina tuleva Netgear 7700 (tarkka versio tarrassa: N7700-T2C-4-D, valmistettu 5/2016 eli tuore on).

  Laitoin purkin 4G:hen kiinni (saan kaistaa 30-40Mbps) ja kattelin streamin määrää 4G-lootani datavirrasta ja enimmillään HD kanavat ottaa, alun (20-30s, yli 22Mbit/s) puskuroinnin jälkeen sellaiset 0-18Mbit/s kun katselee kanavaa.
  Streamihän ei ole tasaista datavirtaa, latailee 1-2s. välein, välillä ei siis lataa yhtään puskuriin.

  Tossa kuva lootani datavirrasta, YleTV2 HD:

  [​IMG]
  Kuvanlaatu on kyllä hyvä. MTV3 HD ja Eurosport HD ottivat sellaiset 0-17Mbit/s. SD kanavat 0-8.5Mbit/s.

  Kattelin vertailuksi myös Netflixin FHD eli 1080p datavirtaa (AppleTV3) ja alun puskuroinnin (20-30s, max 28Mbit/s) jälkeen kun datavirta on rauhoittunut niin kaistaa Flixi ottaa 0-22Mbit/s.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2016