Elisa Viihde - onko käyttökokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana art72, 25.05.2009.

 1. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  7
  No tuon linkin keskustelusta esimerkiksi. Vähän liikkumalla löytyy linkki http://saunavisio.wippiespace.com/saunavisio/SaunaVisioDownloader/ joka ainakin minulla avaa latauspaikan...
   
 2. Timo_Kemila

  Timo_Kemila Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyttökokemuksia boksista ja adsl-modeemista
  - Boksi jumittuu vähintäin kerran viikossa.
  - tallenteen katselussa hypyt eteen/taakse ovat mitä sattuu joskus 5 minsaa joskus pari sekunttia. 30 sekunnin hypyt ovat myös jotain aiva muuta. Yhdestä sekunnista 5 minuuttiin.
  - Kuva pätkii joskus katseltaessa ajansiirtotikulta
  - Viimeisimpiä riesoja on ollut, että ääni katoaa ja sen sai pahimmassa tapauksessa vain tehdasasetuksilla takaisin!! Mulla HDMI signaali kulkee Sonyn viritinvahvistimen kautta. Molemmat eli stereoiden (optinen) ja töllön (HDMI) ääni olivat kateissa.
  - EPG on usein puutteellinen. Vain katsottava ja seuraava ohjelma näkyy. Usein riittää "virrat pois". mutta on kertoja, jolloin auttaa vain tehdasasetukset!!
  + kuva on erittäin hyvä HDMI-kaapelilla :D
  + Myös IPTV-kuva on loistava
  + Mulla on Maximum c-8000 boxi samassa verkossa zykkelin kytkimellä ja nyt ensimmäisen kerran voin siirtää filmejä (viimeksi 6 filmiä yhteen menoon) WLanin kautta läppärille ilman jumeja eli Elisan ADSL-purkki toimii erittäin hyvin.
  + Kun arvioi laajakaistan + boksin hintaa (0), niin kustannus on kohtuullinen. Purkin toimintoja voisi Elisa kyllä vaatia valmistajaa kehittämään. :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2009
 3. av99

  av99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt puolentoista kuukauden käytön jälkeen samat huomiot mitä laitoin aikaisemmin pätevät edelleen. Boxi on jumiutunut kaikkiaan nähtävästi kolme kertaa, eli useammin vanhoja boxejani on pitänyt resetoida. Palvelu on ollut myös pari kertaa nurin maksukanavien osalta. Sen suosikkilistan häviämisen valmiustilan käyttämisen jälkeen voisi myös korjata. Muuten olen ollut tähän kyllä tosi tyytyväinen. Paras ostos sitten taulutv:n... hinta voisi olla kyllä ainakin kympin halvempi per kuukausi niin siihen voisi suhtautua melkein kodin peruspalveluihin kuuluvana!

  Eniten risoo ettei noita maksukanavia voi nauhoittaa mutta se on varmaan tekijänoikeuksista kiinni eikä bugi. Tai oikeastaan, eniten niissä risoo se vanha asia joka on kaikkien maksukanavien ongelma: miksi IHMEESSÄ ei voi valita VAIN niitä kanavia mitä haluaa katsoa. Laittakaa vaikka kaksi eri pakettia: esivalitut kanavat toiseen ja toiseksi sellainen missä voi valita mitä haluaa katsoa; hinnoittelu sitten sen mukaan. Saisipa ainakin valita itse.

  Ja seuraavksi sitten niitä HD-kanavia? Ainakin mukana tulevan demon perusteella pitäisi IPTV:n vääntö riittää siihen hyvinkin. Animal Planet HD otettaisiin ainakin heti.
   
 4. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mulla oli aluksi boksi kytkimen kautta verkossa. Silloin saattoi joissakin tallenteissa kuva pysähtyä 10-20 sekunniksi jonka jälkeen nopeutettuna/mykkänä/tekstittömänä kelautui oikeaan paikkaan ja toisto jatkui normaalisti. Jos tuon katkon hetkellä painoi pausea niin kytkimen valoista näki kun vilkutus alkoi taas normaalisti niin voi vapauttaa pausen ja ohjelma jatkui taukokohdasta normaalisti. Vedin sitten oman piuhan boksille eikä näitä jumeja ole enää esiintynyt. Suorassa katsomisessa jumeja ei ole esiintynyt (ei ole maksukanavia viihteen kautta).
   
 5. Timo_Kemila

  Timo_Kemila Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on boksi liitetty ZyXEL ES-108A 8-porttisen 10/100 kytkimen "VIP"-porttiin (priorisoitu) ja tavallisessa portissa on Maximum C-8000. Kytkin on yhdistetty 10 m kaapelilla ADSL-purkkiin ja siitä WLan läppäriin. Katseltaessa tallenteita ei esiinny minkäänlaisia häiriöitä. Kokeilin myös siirtää Maximumin tallenteita (3x 1,5h) samanaikaisesti läppärille, kun katsoin tallennetta Lissun boxilla. Kummatkin toimivat loistavasti ilman pätkimistä tai Maximumin jumia. Muilla ADSL-purkeilla Maximum kaatuili latauksissa vähän väliä. Olen myös kokeillut Windowsin suurimpien päivityspakettien lataamista läppärille samanaikaisesti Lissun tallennetta katsoessa. Ei ongelmia.
   
 6. Maccara

  Maccara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse säädin vähän eritavalla "perinteiseen" kytkentään verrattuna, eli tuo Elisan boksi bridged tilassa, ja digiboksi taas serverin toiseen verkkoporttiin kytkettynä (jotta mm tversity yms jako onnistuu) ics (connection sharing) päällä ja priorisoin boksin liikennettä (l7prot=HSTREAM_C) cfosspeedillä.

  Hyvin pelittää eikä pätki tallenteet vaikka koko kaista käytössä samaan aikaan, eikä tartte ton Elisan boksin tosi syväluotaavista NAT ominaisuuksista yms välittää (bridged moodissa se on ihan kelvollinen boksi).
   
 7. Maccara

  Maccara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten ok, mutta tuon lomituksenpoisto on aika surkea. 720p (ja 576p) noista SD-lähteistä aika luokatonta sahalaitaa (vertailukohteena esim ProCaster & tietokoneen lähdöt), mutta toki parempaa kuin scartin kautta tuleva kuva.

  1080i tuntuu toimivan parhaiten tän töllön kanssa tällä boksilla (telkkarin oma lomituksenpoisto näköjään parempi, mistä aika yllättyny kun kyseessä ViewSonic 3260 ;)).

  Toki koneelta streamattu natiivi 720p kama on sitten taas loistavaa laatua (jotakuinkin samaa tasoa Radeon HD4850:n kanssa tällä töllöllä)
   
 8. Nemo67

  Nemo67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis tuleeko tv-lähetys verkkoa pitkin tähän boxiin vai miksi Elisan ohjeessa käsketään kytkemään antennijohto boxiin ja vetämään siitä antennijohto telkkariin ? Eli normaali livelähetys esim. 20.30 tv-uutiset tuleekin katolla olevan antennin välityksellä boxiin ja siitä telkkariin ja vain jos olet tallentanut 20.30 uutiset niin lähetys tulee verkosta ?
   
 9. Muikster

  Muikster FullHD 3D Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu. Boksi on ihan tavallinen DVB-T/C boksi joka lisäksi osaa näyttää tallentamiasi ohjelmia verkosta. Myös maksukanavat tulevat verkosta (IPTV).
   
 10. Maccara

  Maccara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselle kävi tämä ja tehdasasetusten palautus auttoi myös. Jälkeenpäin "kuullut", että takasinkelausnappia muutama sekunti pohjassa pitäisi myös palauttaa tuolle ekalle sivulle, jos tuohon tilaan mennyt. Ei ole toistunut vika niin en ole päässyt varmistamaan toimiiko tuo (toivottavasti toimii). Selkeä bugi kyllä.
   
 11. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan tuohon Kotitotaalin käyttäjänä jolla sopimuskautta jäljellä vajaa vuosi.

  1. Kyllä/Kyllä
  2. Siedettävästi/Siedettävästi
  3. Ehdottomasti enemmän iloa verrattuna esim. Topfield PVR5100T boksiin johon olin ennen tämän palvelun ostoa tyytyväinen (nyt käyttö hyvin satunnaista Topfieldillä), kuvanlaatu on Elisan boksissa hieman heikompi ja teksti-tv hitaampi (kumpikaan ei yllä uusien televisioiden (esim. Samsung B650/655) txt-tv:n nopeuteen ja DVB-T kuvanlaatuun).

  Elisa viihteestä puuttuu ilmainen verkkolevy ja VOIP (muuta?), mutta lisänä on tuo mahdollisuus noihin maksukanaviin. Tilanne riippuu myös vähän siitä missä asut ja tarvitsetko mieluusti nopeampaa kuin 24M/1M yhteyttä?

  Jantsa:
  Iloa, korjattu. Itsellä oli sama homma noiden hinnoitteluiden kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2009
 12. Nemo67

  Nemo67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuttavallani on tämä Elisa Viihdepaketti juuri auennut ja pikkaisen tarvitsisin neuvoa pc:n nettiyhteyden avauksen kanssa.

  Eli PC sijaitsee yläkerrassa ja Elisan modeemi alakerrassa. Verkkokaapelin veto näiden välille on vähän huono vaihtoehto mutta meillä on ADSL2 modeemi jossa WLAN kyllä käytettävissä.

  Miten tuohon tietokoneeseen yhdistetyn ADSL2 purkin saa keskustelemaan Elisan modeemin WLAN yhteyden kanssa. Molemmissa kyllä palaa Wlanin valo ja selaimeenkin laitoin A-linkin ohjeiden mukaan salausavaimen ja yhteyden nimen. Onko jommankumman modeemin siltauksia muutettava vai miten saan nuo purkit keskustelemaan keskenään.
   
 13. LukeVader

  LukeVader Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi sinulla on kaksi modeemia? Eikö alakerran modeemin wlan-verkko kuulu yläkertaan asti?

  http://www.elisa.fi/asiakastuki/index.cfm?o=1399.30&did=7902

  "Ethernet Uplink -tilassa WAN-porttina toimii laajakaistamodeemin LAN4/UPLINK -portti, eli tähän porttiin kytketään toisen ADSL-modeemin ja laajakaistamodeemin välinen Ethernet-kaapeli. Elisa ei kuitenkaan takaa kaikkien Elisa Viihteen TV-palveluiden täyttä toimivuutta, jos linjalla on muita laitteita kuin Elisa Viihde -paketin mukana tullut laajakaistamodeemi."
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2009
 14. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko joku Elisan Viihteen omistava katsoa ja kertoa tänne vaikka 10 viimeisintä uutuusleffaa siitä videovuokraamosta?

  LukeVader:
  Hieman tarkempi tieto olisi mukava, haluaisin verrata Saunalahden palvelun valikoimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2009
 15. LukeVader

  LukeVader Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika pitkälle samat kuin täällä: http://www.sf-anytime.com/
   
 16. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla on puhelinpistoke aika kaukana pöytätietokoneestani, joten yhdistän koneen modeemiin langattoman usb-lähettimen kautta. Voinko yhdistää digiboksin verkkopiuhalla koneeseen ja saada sen tätä kautta toimimaan verkossa?

  Tuollainen kikkailu onnistui Xboxin kanssa, mutta ainakaan automaattisesti tuo digiboksi ei yhteyttä löydä. Olisiko vinkkejä miten yhteyden saisi mahdollisesti toimimaan?
   
 17. ollikanerva

  ollikanerva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin viime perjantaina (7.8.) Elisan 8/1 liittymän vaihdon Elisa Viihteeksi. Eilen tuli tekstari, että arvioitu siirtopäivä Viihteeksi on 30.9.

  Pikkuisen pitkä toimitusaika.
   
 18. abmas1

  abmas1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirjoittaja Guria lainaten:

  Kotona olisi 24-meganen liittymä (noussut hyvien tarjousten mukana pikkuhiljaa), mutta Elisa Viihdettä en saa. Syynä on se, että DSLAM on kauempana kuin myyntipaketin 2 km:n rajassa! Eikä ole tiedossa DSLAM:ia lähemmäksi, vaikka täällä olisi jokunen potentiaali talous...

  Niinpä, pisti tosiaan silmään, että maksan nyt 10€/kk enemmän kuin Viihteestä maksaisin, nyt kun se on tarjouksessa, enkä saa just niitä kivoimpia jutskia.

  Täytyypä tutkailla tuota Saunalahden Turboa, niin säästyishän siinä sitten taas. Tai sitten tiputtaa nopeus "riittävälle" tasolle, eli 8-megaiseksi...
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2009
 19. kirkenbauer

  kirkenbauer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.09.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten olisi varmaan ihan kiva palvelu, mutta kun ei sitä ole saatavilla kaikille.

  Meillä on Saunalahden 100 mbit:in yhteys taloyhtiön kautta, johon oli vielä muutama kk sitten saatavilla SaunaVision. Kävin kyselemässä Elisa ShopIt:ista, jos tämän Elisa Viihteen IPTV-osion voi saada ilman hidasta ADSL-yhteyttä, mutta eiii tietenkään. Elisa Viihde on kuulemma parannettu versio SaunaVisiosta... Saatavuutta on huononnettu huomattavasti, eli minun jo monien muidenkin kannalta palvelu on olematon. Miksi Suomessa ei voi olla operaattori- ja liittymäriippumatonta IPTV-palvelua jossa olisi kunnollinen kanava-tarjonta... :grr::grr::grr:
   
 20. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vastaan omaan kysymykseeni, jos joku muu pähkäilee joskus samaa: ei onnistu. Kysyin asiaa Elisan aspasta ja kieltävä vastaus tuli.