Elisa Viihde - onko käyttökokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana art72, 25.05.2009.

 1. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Miten minusta nyt tuntuu ettet oikein huolella ja ajatuksella lukenut mun kommenttejani. Ja sanoitkin että "nopeasti lukemalla"...ei saisi niin hätäisesti ja nopeasti lukea, vaan huolellisuutta!! En tarkoittanut että verkkotallennusajastus olisi hankalaa vaan se että ajastaa laitteen niin että tallennus meneekin dvd-tallentimelle tai htpc:lle!

  Lisäksi, mitä tulee htpc:hen, jos sellaisen rakentaa niin toki kannattaa samantien laittaa siihen jokin videokaappari, joko sisäinen kortti tai sitten usb-palikka. Vähän kalliimmissa korteissa on jopa komponenttisisääntulo (Y/Pr/Pb) jolla saa sitten laadukkaamman kuvan. Itse en kasaisi ainakaan mitään puolivalmista laitetta vaan kyllä se htpc sitten pitää varustaa kunnolla niin että sillä voi tehdä kaiken mahdollisen av-puolella, eli toimii niin "videonauhurina" ulkoisista videolähteistä, toimii tallentavana digiboksina, toimii dvd-/blueray-tallentimena, toimii radiovastaanottimena jne.
   
 2. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pätkiikös kellään muulla kuva ja ääni tuossa viihteen digiboksissa. Mulla on ainakin tuota ongelmaa varsinkin aina sen jälkeen jos on pitänyt virtajohto irroittaa seinästä esim. ukkosen takia.
   
 3. topiv

  topiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä pätkii, mutta se näyttäisi liittyvän siihen, että Elisan verkon kaista ei illansuussa riitä. Tuolloin oletan naapurustossa useita netinkäyttäjiä. Olen pätkimisen jälkeen tehnyt läppärilläni http://www.speedtest.net/ -nopeustestin ja on käynyt ilmi, etä full rate ADSL -yhteyteni toimii vain 1 Mb-nopeudella tms.

  Virtajohdon tuulettamisen en ole huomannut vaikuttavan asiaan.
   
 4. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maximum alkaa antautumaan ja mietinnässä on Viihde kannattaako hommata antennitalouteen? HD boksi toinen mutta kun ei noista mikään tunnut toimivat.
  Kele
   
 5. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, Sampan BD-D8000-sarjan boksit pelaa uusimmalla firmiksellä ilman mitään sekoiluja. Kaupanpäällisinä tulee valitettavasti muutama merkittävä rajoitus, joita jotkut pitävät omaan käyttöönsä mahdottomina hyväksyä.
  Minulle kyllä kelpaa, ainakin niin kauan kuin vanha Topparini on rinnalla "backup-laitteena".
   
 6. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Elisa Viihdettä mäkin harkitsin ja olis mm. kanavatarjonnaltaan kilpailukykyinen mutta niiden digiboksit..... Voi jestas että ne jaksaa sellasia Pace-romuja tuoda. Päätin sitten hommata Maxivisionin Elisan sijasta.
   
 7. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viihde lähti tilaukseen, 29,90e eka vuosi, tokavuosi 39,90e tai jotain, 2v sopparilla.
  Maximumin EPG reistaa ja nauhottelee ihme nimillä mistä sattuu mitäkin ohjelmia.
  Menee tallennukset ketuille. Säilyy sopu perheessä kun ohjelmat tallentuu.
  Laitan kommentteja kun päästy kokeileen.
   
 8. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kommenttejahan löytyy roppakaupalla täältä.
   
 9. trent67

  trent67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2003
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos meinaat, että sovun pitää säilyä niin kannattaa varmaan hommata joku vanhempi Topfieldi sitten rinnalle. Mikään ei ole niin niin epävarma kuin Elisa viihde. Ikinä et voi olla varma tallentuiko ohjelmasi ollenkaan, loppuiko tallenne kesken, pystyykö tallennetta edes katsomaan silloin kun haluaisi tai montako kertaa boxi kaatuu kesken katselun jne. Palvelu on täysin riippuvainen Epg datasta joka varsin usein on poissa tai korruptoitunut ja jonka valvominen ei kuulu enää Elisalle mitenkään muuten kuin yleisenä voivotteluna. Viihteen kehittyminen taas tarkoittaa ominaisuuksien poistamista, keskeneräisiä palveluja tai lisämaksullista tuubaa. Meillä rouva ei suostu siihen koskemaan enää pitkällä tikullakaan.
   
 10. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Minä taas voin todeta, että mikään ei ole yhtä luotettava kuin Elisa Viihde. Meillä on ollut Elisa Viihde helmikuusta 2010 ja tänä aikana yksi nauhoitus on epäonnistunut. Tuolloin nauhoitteen sai korjattua Elisan päästä, kun valitin asiasta Viihteen keskustelupalstalla.

  Yhtään kertaa ei ole jäänyt ohjelma nauhoittumatta tai loppunut kesken. EPG:n mahdollisia ongelmia en ole huomannnut. Itse teen nauhoitukset netin kautta eikä siellä ainakaan ole ollut mitään ongelmia. Alkuun oli ongelmia nauhoitteiden toistossa primetimen aikaan, mutta tuo ongelma tuntuisi olevan historiaa.

  Asiakkuuteni aikana Viihteestä on poistunut kaikkien kanavien automaattinen nauhoitus. Itse en ole sitä kaivannut. Lisämaksullista tuubaa ei ole pakko ostaa.

  Elisa Viihteessä täytyy olla suuria paikallisia eroja (itse asun Tampereen seudulla), muuten en edellisen kirjoittajan purkausta voi ymmärtää. Tai sitten kirjoittajalle tuleva kaista ei riitä, mikä on varmaan riittävä syy perua tilaus.
   
 11. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei oikeastaan ollenkaan noin huonoja kokemuksia ole minulla. Yhtään tallennusta ei ole missannut. Myöskin kaikki tallenteet ovat näkyneet pätkimättä. Katson joko tv-ruudulta tai tai PC:ltä. Käytössä ADLS yhteys, jossa nopeus n. 12 megaa.

  Käyttöliittymä ei ole niin mukava käyttää kuin esim. pääkäytössä oleva Humax 9200 C:ssä. Tällä perusteella "oikean tallentavan digiboksin käyttö Elisan rinnalla voi olla perusteltua.
   
 12. trent67

  trent67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2003
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan on eroja kuten ihmisissäkin. Joitain vain naurattaa vaikka p***aa sataa niskaan ja joillekin on ihan ok, että palvelu toimii vähän sinnepäin. Sullako ihan oikeasti toimi vaikka tänään Viihde klo 11? Tai sullako toimi MTV3 kanavien EPG tiedot oikein talviaikaan siirron jälkeen? Ja se on ihan sama vaikka kaistaa olisi kuinka jos Elisan päässä homma tökkii. Viime vuoden aikana kapasiteetti loppui todella monta kertaa klo 19-23 arkisin. Ja silloin ei katsota tallenteita Viihteestä. Ja sultako ei sitten poistettu vaikka SFAnytimen vuokraamoa ja näkyikö sulla Formulat koko kauden vielä ilmaiseksi jos nyt näkyivät yleensä ollenkaan? Viimeksi eilen boksi buuttasi itsensä tallennetta katsottaessa. Ja sullako toimii vaikka Oman Elisan Viihde sivu juuri nyt? Luultavasti et ole tutustunut hienoon sinivalkoiseen Pacen boxiin ja sen keskeneräiseen softaan. Eli jos laitevaihdossa onnistut sen saamaan, niin sinne meni viihdekeskus tai tuki yleiskaukosäätimille. Kaksi vuotta tätä olen kohta ihmetellyt suurimman osan kaapelissa. Netti on katkeillut Viihteen aikana enemmän varmaan kuin elämäni aikana aikaisemmin yhteensä. Viime aikoina tosin edes se on toiminut selvästi paremmin. No hyvä, että edes joku on tyytyväinen. En halua irtisanoa viihdettä vaan toimivan sellaisen. Esimerkiksi lisä- ja maksukanavien tallennuksen puutetta en ymmärrä. Jos se Soneralla onnistuu kovalevylle, niin Elisaa ei vain kiinnosta.
   
 13. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Meillä palvelu ei toimi vähän sinne päin vaan juuri niinkuin oletan sen toimivan.

  Kyllä meillä juniori mielestäni katseli Viihteeltä Simpsoneita aamupäivällä.

  Kuten sanoin, en juuri koskaan käytä boxin EPG:tä, joten en osaa sanoa. Ainakaan yhtään MTV3:n tallennusta ei mennyt missiin talviajan takia.

  Alkuun meilläkin oli ongelmia tuon kanssa, nykyään en ole enää kiinnittänyt asiaan huomiota, joten se lienee korjaantunut.

  Varmaan on poistettu, jos niin sanot. En ole kaivannut niin en ole kiinnittänyt asiaan huomiota.

  Ei ole näkynyt, eikä näin ole luvattukaan. En ymmärrä miksi oletat, että Viihteessä näkyisivät formulat aina ilmaiseksi, jos tällainen etu on jollekin kaudelle annettu. Minä olin ainakin tyytyväinen, että näkyi edes viime kauden. Lokakuun alustahan formulat on taas saanut halutessaan näkymään ilmaiseksi.

  Kyllä meilläkin joskus on täytynyt virtajohtoa tuulettaa, ehkä kerran kuussa. Useammin kuitenkin olen tapellut meidän Maximumin kanssa

  Toimii, jos tarkoitat tuota sivua, missä tallennuksia voi hallinnoida.

  En ole tutustunut, meillä on tuollainen harmaa boxi.

  Meillä on antenniversio, kaapelista en sano mitään.

  Tuo lisä- ja maksukanavien tallennuksen puute oli minulla tiedossa Viihdettä tilatessani, joten siitäkään en voi narista. Olisihan se mukavaa, jos se joskus mahdollistuisi.
   
 14. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuinka teet ajastukset, jos et käytä EPG:tä?
   
 15. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Netin kautta, sieltä kun ne saa valmiiksi haluamiinsa kansioihin. Ja läppäri on usein sylissä. Joskus harvoin iPodilla.
   
 16. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Siellä netissähän on ihan samat tiedot kuin EPG:ssä. Ne netin tiedot tulevat ko. kanavan EPG:stä... Esim. normaaliaikaan siirryttäessä MTV3:n ohjelmatiedot olivat Elisa Viihteen netissä(kin) ihan sekaisin.
   
 17. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Uskon, jos niin sanot. Ehkä meillä ei sattunut olemaan mitään nauhoittumassa silloin. Tai sitten Elisa on korjannut mahdolliset virheet nauhoituksissa jälkeenpäin.

  Suurin osa ohjelmista on jatkuvina nauhoituksina enkä ole (vielä) törmännyt mihinkään puutteisiin.

  Onko sinulla tietoa mitä kautta ne tiedot sinne EPG:hen (ja nähtävästi samalla nettiin) tulevat? Suoraan MTV3:lta? Silloinhan tiedot olisivat olleet sekaisin kaikissa boxeissa. Oliko näin vai koskiko ongelma vain Elisa Viihdettä?
   
 18. nzip

  nzip Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2005
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei täälläkään ole ollut merkittäviä ongelmia elisaviihteen nauhoitusten kanssa useamman vuoden aikana. kaikki mitä nauhoitettavaksi tilattu (oli sitten boksista tai netistä) on myös tallentunut. mtv3:n epg oli sekaisin nyt kesäajan vaihtumisen myötä, nauhoitukset kuitenkin onnistuivat - osa ohjelmista tallentui kahteen kertaan joista toinen tunnin pielessä.

  Boksi (vanha) kaatuu ehkä kerran viikkoon, mikä on valitettavaa, mutta tuntuvat muutkin vastaan tulleet digiboksit kaatuilevan...

  Vuokrausta, kanavapaketteja tai muita lisäpalveluita ei ole käytetty, ainoastaan tallennuksia ja iptv-kanavien katsomista (lähinnä eurosport HD).
   
 19. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  7
  Pääsääntöisesti tyyväinen minäkin tähän olen ollut, ADSL ja kaapelitv. Kellonvaihtoaikana tuli muutama tallennus tuplaten mutta mikään ei jäänyt puuttumaan, eikä muutenkaan ole jäänyt tallentumatta kun oppi lisäämään sen tähden jatkuvien sääntöjen loppuun.
  Muutenkin tykkään tuosta jatkuvasta tallennuksesta, säännön voi jättää odottamaan kun joku sarja jää tauolle ja sitten kun se taas jatkuu niin ei jää tallentumatta. Toki joissain boxeissakin tämä toimii mutta voi olla rajoitettu ajastusten määrää.
  Kaiken kaikkiaan en ole katunut hetkeäkään kun kaksi ja puoli vuotta sitten vaihdoin normaalin ADSL:n tähän.
   
 20. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulin, että Elisa viihteen tallenteita voi katsoa vasta muutama (20?) minuuttia sen jälkeen kun tallenne on jo päättynyt. Pitääkö tieto paikkansa? Eikö Elisa viihteellä voi katsoa tallentuvia ohjelmia esim. 5 minuuttia viivästetysti?

  Entäs montako hakusanaa Elisa viihde tarjoaa tällä hetkellä automaattisia tallennuksia varten? Toimiiko niissä wildcardit?