El Topo/The Holy Mountain

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Toni H, 03.08.2004.

 1. Toni H

  Toni H Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  596
  Saadut tykkäykset:
  4
  Löytyykö näitä Alejandro Jodorowskyn teoksia mistään kohtuu hintaisina ja laadukkaina julkaisuina?

  Niille jotka eivät tiedä mistä ihmeen elokuvista tässä edes puhutaan. Voit aloittaa tutustumisen vaikka täältä.
  El Topo
  The Holy Mountain
   
 2. Sundance

  Sundance Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2003
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä saako mistään halvemmalla, mutta Luminousilta löytyy italialaiset versiot molemmista elokuvista kappalehintaan $29.95

  Holy Mountain

  El Topo


  Xploited Cinema (http://www.xploitedcinema.com/) näyttää myyvän samoja italialaisia levyjä samaan hintaan.

  Xploitedilta löytyy myös remasteroitu double pack näistä leffoista, sivujen mukaan ainakin El Topossa olisi huomattavasti parempi kuvanlaatu ja että näitä levyjä ei voi erikseen ostaa.

  Myös japani versiot löytyy. Sukupuolielimet on japsilevyissä sensuroitu, kuvanlaatu voi olla parempi tai sitten ei kun ei ole mulla tietoa, hinta melkein kaksinkertainen. Nämä saa ostettua erikseen tai sitten double packissa.
  Tai sitten löytyy myös Alejandro Jodorowsky 5 DVD BOX SET (limited edition) joka sisältää mm. nämä kaksi elokuvaa. Hintaa $279.95

  http://www.xploitedcinema.com/dvds/search.asp?search=Alejandro+Jodorowsky


  DVD Basenin http://www.dvd-basen.dk kautta löytyy noista Holy Mountainin ja El Topon italialevyistä muutamat arvostelut mistä varmaan selviää ihan tarpeeksi kuinka hyvästä laadusta on kyse. Ainakin sen ekan El Topo julkaisun kuva on muistaakseni aika roskainen ja siinä on ties mitä ihme vahinkoa kuvassa, ihan ok kuitenkin... jos nyt en aivan väärin muista.
   
 3. Jumbu

  Jumbu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  2
  Filmifriikissä on tämmöinen. "Jodorowsky Box Set (2DVD) - ilmestyy 16.8. 59.90 EUR"
   
 4. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Jep, Friikissä taas hinta "kohdallaan" :thumbsup:
   
 5. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kuinkas sattui. Tilasin molemmat mainiot teokset juuri pari päivää sitten. Eivät ole vielä saapuneet, joten julkaisujen laadusta ei ole omakohtaista kokemusta.

  Paras saatavilla oleva versio on kuulemma italialaisen Raro Videon julkaisu. He myyvät molempia leffoja erikseenkin. Vain box set, jossa on molemmat elokuvat on remasteroitu ja restauroitu. Kuva on El Topossa selvästi parempi kuin erillään myytävässä. Holy Mountainissa ei ole selvästi huomattavaa eroa.

  Raro tarjosi heinäkuussa 50€:n ohjehinnasta 20%:n alennuksen, joten se oli selvästi halvin paikka jonka löysin. Hintaa tuli postikuluineen yhteensä 45€. Kannattaa käydä nettisivuilla katsomassa päivän hinta (Raro Video). Alennus ja postikulut lasketaan vasta kun klikkailee ostoskärrystä eteenpäin. Toimitusajaksi lupasivat tavallisessa postissa 10-15 päivää. Kiireiset voivat tilata omansa myös UPS:lla (ja maksaa kallistii). Asiakaspalvelua saa tarvittaessa italian lisäksi myös englanniksi.

  Ohjaaja on saanut kuulemma sovitettua kiistansa USA:n julkaisuoikeuksien haltijan kanssa, joten jenkkijulkaisu lienee odotettavissa joskus vuonna 2005.
   
 6. Toni H

  Toni H Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  596
  Saadut tykkäykset:
  4
  No eipä noita näyttänyt paljonkaan halvemmalla muualtakaan saavan. Täytyy vissiin ruveta vyötä kiristämään, kun on elokuvamaku ruvennut suuntautumaan vähän liian tyyriiden levyjen suuntaan.
   
 7. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on molemmat leffat katsottu. Kuvan laatu ei ollut mitään referenssitasoa, mutta kuitenkin tykilläkin oikein katsottavaa. Elokuvilla on jo jonkin verran ikää ja ne on aikanaan tehty pienellä budjetilla. Parempi laatuista julkaisua tuskin on tulevaisuudessakaan odotettavissa. Aikaisemmat julkaisut ovat huonompia, enkä voisi niitä suositella. Boksi on oikein edustava ja se sisältää myös kirjan. Elokuvien ja niiden tekijöiden taustat valoituvat sen avulla hyvin.

  Elokuvat olivat omaperäisiä ja ehdottomasti katsomisen arvoisia. Myös vaimo viihtyi elokuvien parissa hyvin ja itseasiassa tykkäsi niistä vielä minuakin enemmän.

  El Topo eittämättä ansaitsee paikkansa yhtenä hienoimmista lännenelokuvista. Se vain on vähemmän tunnettu kuin italialaiset ja amerikkalaiset tuotokset. Italowestern henkinen ilmapiiri on ladattu täyteen symboliikkaa. Elokuvassa voi seurata pelkkää toimintatasoa tai myös vaivata päätään runsaalla älyllisemmällä aineksella. Arvioni 5/5.

  Holy Mountain oli hiukan epätasainen. Upeimpia kohtauksia oli oikeiden liskojen ja sammakkojen esittämä espanjalaisten verinen Amerikan valloitus. Hetkittäin elokuva sortui jaaritteluun. Pidän elokuvaa kuitenkin oikein hyvänä surrealistisen suunnan edustaja. Arvioini 4/5
   
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 995
  Saadut tykkäykset:
  432
 9. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
 10. CFK

  CFK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2005
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm. Mystistä. Ovathan nuo kansien perusteella aivan eri julkaisut, mutta tuon Holy Mountain / El topo -boxin tiedoissa on ilmoitettu levyjen lukumääräksi viisi. Joten enpä tiedä. Tuo halvempi taitaa joka tapauksessa olla se parempi valinta. Jos kansikuvat ovat oikeat, sisältää julkaisuista vanhempi siis vain Holy Mountainin sekä El topon. Uudempi julkaisu tarjoaa näiden lisäksi myös Fando y Lis -leffan, yhden Jodorowskin varhaislyhärin, kaksi soundtrack-cd:tä (Holy Mountain & El topo) ja kaikenlaista lisämatskua. Kuva sekä ääni ovat myös tässä uudemmassa ymmärtääkseni paremmalla mallilla. Sitä voin suositella, jos kyseisistä leffoista pitää.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2008
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 995
  Saadut tykkäykset:
  432