El Orfanato/The Orphanage(2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Kubrick82, 23.08.2007.

 1. Villepoh

  Villepoh Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2001
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä leffa, tosin täytyy myöntää etten ymmärtänyt oikein loppua.

  ****
   
 2. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Ihan kohtuullinen ja paikoin varsin tehokkaastikin jännitystä/kauhua luova elokuva, mutta ei kyllä ole millään tavalla ainutlaatuinen tai muutenkaan erityisen muistettava. Tarina oli ehkä turhankin tavanomainen niille, jotka tämänkaltaisia elokuvia ovat enemmän katsoneet. Näyttelijäsuorituksissa tai ohjauksessa ei juuri moitittavaa ollut. 3/5
   
 3. anttih

  anttih Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän tyyppiset, enemmän psykologiset kuin verta joka kohtauksessa roiskuttavat kauhut/trillerit on ihan meikäläisen suosikkielokuvia, harmi vaan kun maailmassa tehdään niin vähän hyviä kauhuleffoja (tyyliin The Others ja Hohto).

  Orpokoti on ehkä vuoden paras leffa lajityypissään. 4/5
   
 4. Walker_78

  Walker_78 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2008
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ihan hyvä elokuva. Mielestäni parempi kuin Devil's backbone, joka on hieman samantyyppinen kuin tämä Orpokoti. Espanjalaiset taitaa tämän "haamu"-teeman.

  Kannattaa katsoa myös elokuvat Los sin nombre (Nimetön) ja Frágiles.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2008
 5. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
  Viimeistään lopussa kun meinasi poru päästä ja silmäkulmat kostu, niin oli selvää, että oli tullut taas katsottua yksi mestariteos.

  *****
   
 6. Sleep0

  Sleep0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vuoden parasta "kauhua". Loistava tunnelma, osin piinaava ja inhottava sekä upea loppuratkaisu.

  Hiukanko piinasi se, että se adoptioäiti oli jättänyt ne kolinat omiin (haamu)kuvitelmiinsa ja sulkenut vahingossa sen oven missä lapsi kolkutti viimeisillä voimillaan..

  Espanjalaiset elokuvat ovat kyllä lositavia!

  3½/5
   
 7. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  -
  "Kauhuosuuksia" en osaa taaskaan kunnolla arvioida. Tai siis kyllähän tässä säikähtää, mutta ne kylmät väreet, jotka juoksevat muutamaa Lynchin kohtausta tai The Othersia katsellessa, eivät niin erityisesti olleet läsnä. Itselle tuli semmoinenkin olo, että tämähän on vain The Others
  käännettynä toisin päin,
  mutta toisaalta tämä kummittelevat talot -teema on jo aika lailla koluttu läpi muutenkin. Omaperäisyydellään tämä ei siis erityisesti riemastuttanut...

  +
  ...mutta ei myöskään ärsyttänyt. Jossain vaiheessa olin jo tuomitsemassa tätä kolmen tähden tusinakauhuksi, mutta loppua kohden homma muuttui aivan ällistyttävän hienoksi elokuvakerronnaksi. Mielestäni pelkkä hieno loppukohtaus :weep: nosti tämän monen viimeaikaisen kauhutekeleen yläpuolelle. Myös loistava musiikki, äänimiksaus (vaikkakin se kaikkien esineiden narisuttelu meni välillä jo yli) ja kuvaus ihastuttivat.

  ----

  Nipin napin neljään pojoon mentiin...

  4 / 5
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2008
 8. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lievä pettymys, mutta ei suinkaan mikään huono. Oli kyllä tämä hieman kliseinen ja ennalta-arvattava. Näyttelijät kyllä osasivat hommansa ja tunnelmapuoleen panostettu viimeisen päälle. 3,5/5
   
 9. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä miksi näin kauan pihtasin tätä elokuvaa hyllyssä:hitme:
  5/5 ei ole muita vaihtoehtoja, loppu kosketti niin monella tapaa ettei missään hollywood sonnassa tule ikinä oltua näin tunteella mukana, remake toivottavasti jää tekemättä.
  Bravo!!! Loppu oli yksi parhaista mitä muistaan mistään elokuvasta ikinä:)
   
 10. equilibrer

  equilibrer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  945
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä miksi, mutta minulle paistaa melkein läpi leffan melkoinen teennäisyys läpi. Kuvaus ja maisemat yms. on hienoa ja äiti tekee hyvän roolin. Lopussa leffa on jopa hetken aikaa jännittävä (siis vähän ennen loppuratkaisua) kunnes loppuratkaisu lässähdyttää leffan totaalisesti. Mutta kyllähän tämä sen 2.5-3 tähteä saa, joten ei aivan kehno. Sinänsä tällä elokuvalla ei ole mielestäni oikeastaan juuri mitään tekemistä kauhun kanssa, psykologinen jännäri enemmänkin.
   
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä odotti avaamattomana ja viimein nähty. Espanjalainen kauhu on ollut ihan piristävää nähtävää.

  On tosin jo kyseenalaista, onko tämä edes kauhuleffa, mutta eiköhän se genreen vielä mene. Enemmänkin tämän näki psykologisena draamana jossa oli toki kauhuelementtejä.

  Ei tämäkään erikoisesti rasittanut muttei myöskään innostanut. Ikäväkseni täytyy todeta, että kovin vahvasti oli kliseisiä käänteitä ja ideoita tähän kirjoitettu. Periaatteessa kaikki oli jo nähty ennestäänkin..
  Pirullisesti käyttäytyvä lapsi, meedionainen, sivurooliin jäävä tervejärkinen mies, pelottava vanha nainen, historiallinen synkkä rikos...
  No, ihan kivasti toteutettu näitä ja se majakka oli kiva sekä tässä leffassa oli usein pimeää, josta tykkäsin. Tietty Belen Rueda hoiti roolinsa kelvollisesti. Ja olihan tässä se yksi
  kohtaus, joka pelotti aivan aidosti ja hymyilytti kun olisi pitänyt nähdä jo avauskohtauksesta sen tulevan: se koputusleikki pimeässä :) Ja se sormet oven väliin ja nurin ammeeseen oli myös kiva hetki.

  Jäi kuitenkin hieman sekavakin fiilis ja loppu ei oikein edes uponnut. Pituushan tällä oli kyllä oikea.

  2,5 / 5
   
 12. 5trummer

  5trummer Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elokuva tulee Subilta lauantaina kello 21.00.
   
 13. varatuomari

  varatuomari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.04.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahtavaa. Sen verran huppelissa tuli viimeksi katsottua että uudelleenlämmitys on ajankohtainen. Sen muistan että tunnelma oli huipussaan koko elokuvan ajan mutta mitään selkeitä muistikuvia yksittäisistä kohtauksista ei ole, jäänyt harmittamaan se juuri. Kiitos tiedosta!
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 192
  Saadut tykkäykset:
  866
  Vähän oli kaksijakoinen elokuva. Meediokohtaus oli hieman tylsä ja jotenkin irrallinen. Ilman sitä leffa olisi ollut lyhempi ja jännitys tiiviimpää.

  The Others tuli mieleen kuten myös "i see village people" eli Kuudes aisti. Kliseitä leffassa riitti, mutta loppu oli kuitenkin mukava ylläri.

  Leffa ei kauheasti kestä uusintakatselua eikä halua siihen olekaan. Kolme ja plus voisi antaa tähtösiä.

  Ajattelin ensin, että kuolleet lapset vievät pojan pois. Sitten ajattelin, että ei kai ne kaikki lapset tule takaisin ja sitten vasta hokasin, että nainenhan otti yliannostuksen jotain ja kuoli ja näin ollen pääsi lasten luokse.

  Nainen tappoi itsensä ja pääsi lasten luokse.

  Sleep0,

  Itse ymmärsin siten, että poika oli heti tippunut kaiteen yli ja kuollut eikä näin ollen kitunut kuoliaaksi. Ruumis olisi kyllä oikeasti molemmissa tapauksissa aika mädäntynyt ja haiseva, olihan kuolemasta jo puoli vuotta. Siinä mielessä meni vähän vipuun tuo leffa, mutta eiköhän tuo liene sallita. :)
   
 15. 5trummer

  5trummer Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistaakseni kiinnostuin leffasta joskus kun mainittiin että sen voi tulkita monella tavalla, esim. että onko yliluonnollista ollenkaan jne. Tosin katsomisesta aikaa, väittäisin että siinä oli sellaisia pakollisesti yliluonnollisia hetkiä.
   
 16. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hieno elokuva, jossa tunnelmaa enemmän kuin tusinassa vastaavia hollywood-pätkiä. Hieman huolestutti Poltergeist-tyylisen meediokohtauksen aikana, että mennäänkö tässä sittenkin tylsälle efektisäikyttelyn puolelle, mutta onneksi elokuva pysyi tiukasti linjassaan psykologisen kutittelun tiellä. Jotenkin niin piristävää katsoa elokuvaa, joka ei pääty Grande Finale taisteluun päämörköä vastaan aseet savuten ja vaatteet riekaleina.
   
 17. Jarzki

  Jarzki Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  809
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä on tulossa sitten muuten Hollywood remake...
   
 18. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 971
  Saadut tykkäykset:
  118
  Piti aloittaa leffa kolme kertaa ennen kuin sen sain katsottua. Eli vaati oikean mielentilan, mutta osottautuikin sitten erinomaiseksi kauhutteluksi. Vähän typeriähän nämä fantasia-kauhu-outoilut ovat, mutta siitä huolimatta voin suositella. Arvosana... no olisko 3½/5 mitään?