Ei se välttämättä pidä olla rakettitiedettä menestyvään pop-tuotteeseenkaan

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana bluesmood, 12.04.2022.

 1. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  16
  Mitä mulla ollut koko ikäni kulttuuriharrastukset, ja mitä mulle tappoi jo ala-asteella liikuntamaikat sen urheiluharrastus edes aikeet, kun koskaan en tullut valituksi mihinkään joukkueeseen, niin on selvää, että lähdin verkostoitumaan musiikillsen heräämisen aikaan muiden kitaraharrasjien kanssa verkostoitumaan huaanisti, mitä tajuan se sidosryhmät edelleen, niin ei sen menestyvän pop-tuotteen tarvitse, että tuottaja breikkaa valtavirrassa tarvitse olla rakettitiedettä sen sisällön, koska tässä toimii samat markkinatalouden pelisäännöt yhä raaemmin nykypäivänä, siellä joku bisnes-evoluutiomediajuristi/ekonomi laskee dollareita kattolasihuoneistossa, mistä netotaan eniten, bisnes oli jo elokuvatuotanto ja musiikkiteollisuudessa sama 1960-luvulla Beatles tämän meidän nuorisokulttuuri-bisneksen alkulähde lopulta on, mutta se on raaistounut oka toimialalla myös bisneksen ulkopuolella yhä enemmän, myös humaanissa ihmisen elämän pariutumisriitissä elämänkumppania etsien yhä voimakkaammin. Enkä pidä tästä kehityksestä.

  Mitä kuuntelen helvetisti eri alan musiikkia, niin lopulta se päätyy siihen, että sama mikä se myyntiartikkeli on, vaikka se olisi musiikkialan aineeton pääoma, kun silläkin jotkut laskee niitä dollarituottoja, niin lopulta nykyään sillä tuotteen laadulla ja sisällöllä ole mitään merkitystä, että loppupeleissä ratkaisee vain se, miten hoitanut lähipiiriinsä ne puolustusjuristit ja rahoitus pitää hoitaa sen yritystoiminnan jatkuvuuden kannalta itselleen edulliseksi. Ja sitten täytyy olla sanavalmis, ja ulostulo suullisen viestinnän kautta sellainen, että puhuu suoraan mieheltä miehelle samaa kieltä omien sidosryhmäläisten kanssa kuin mies miehelle, ja ostaa puolustusjuristilleen ja tilintarkastalle single-malt -viskilpullon muistaa joulun alla tervehdyksellä.

  Andy McCoy on tituleerannut itseään Suomen tunnetuimmaksi kitaristiksi, hän on sopivan hyvä, ei yrittäjän täydellinen tuote ole tae mikään menestykselle, Andykään olisi mitään, jollei Seppo Vesterinen olisi ollut tarpeeksi "hullu", että olisi mitä se oli Sepon vienti ja rahoitusyhtiö se Hanoi Rocks, mitä pidän Seppoa isona menestyksenä Suomen rock-sccenelle, vaikka se vientipuoli ammatimaisutunut lähinnä Seppo oli luomassa sitä vienti-rick sceneä, mutta se on ammattimaista liiketoimintaa nykään, mitä Hanoi Rocksilla oli omat yhtiöt myös Briteissä, ja Suomessa myös, Rock Tops Seppo tajusi pääomasijoituksena kotimaisen Vienti-rock -yhtyeen.

  Mitä katselen välillä samaa tyylilajia edustavia Gun's Rosesia ja Motley Crueta, vitun hyvän näköisiä naisia stadionit täydet, ko ne on vetänyt vitut mistään julkisuudesta ja bisnekstä maksimit irti: Sama se on AC/DC: Brian Scott oli ehkä paras lauluvokalisti koko bändin historian laulajien osalta, mutta juuri oli artikkeli Wall Street Journalissa, että yksi niistä parista monikansallisesta levy-yhtiöistä oli tehnyt monen sadan miljoonan sijoituksen AC/DC -aineettoman omaisuuden hankinktaan, kun uskovat, että se poikii parhaiten tuottoa myös jatkossa.

  Musiikkillsesti ei edes tarvitse kuunella AC/DC vaihtoehtovirta -yhtyettä minkään laulusolisin eturintamalla, kun kaikki kappaleet perustuvat 12:n tahdin kolmen soinnun blues-kiertoon. Mutta silti sillä on hama ihmisen historia näköjään tehty sajoten miljoonien omaisuuksia javarallisuuskia se on miljardeja lopulta. Jotenkin tuntuu käsittämättömältä.

  Seriffi McCoy -kirjassa Andy kirjoittaa vuosistaan, kun fiksasi kun koko bändi oli heroiinikoukussa, Antti Hulkko fiksasi kirjoitustesa, tai senelemansa mukaan Los Angelesin kotiresidesidenssisään vessassa, ja muutoin hoiti Sebastiania, ja näki ikkunasta, kun Gun's Rosesin lakimiehet tuli laulusolisin tykö kahdella pitkällä limusiinilla vetämään eronkirjoitus-bändistä papereihin allekirjoituksen, mitä Andy pelasti suuhengitysmenetelmällä, mikä ensiavussa on tekohengiys juuritasolla, niin ihmisen elämän. Tämä kuvasi myös, että Los Angeles on jonkinlainen kokaiinin hikinen perläpihelvetti.

  Vaikka kokaiinista on roots-hitin alkuperäinen tekijä J.J.Cale, Eric Clapton teki siitä todellisen hitin, vaikka sekin menee E - duurista, mutta Clapton teki siitä koko globaalin hitin vasta alkuperäisen laulunkirjoittajan jälkeen, kun soitti nimellään jo julkisuudessa E-dooriselta asteikolta soolon omaan tyyliinsä. Kokaanista tulee niin helvvetin omahyväinen fiilis, että kaikki sun lähipiirin frenditkin pitää sua hetken aikaa täytenä kusipäänä, jos sulla vähän luoneenomaista Leijona-horoskooppia syntjään johtajan ainesta on diktatisoida lähipiiriä. Mun kokemuksen mukaan ei kokaaini sovi kenellekkään, mitä mitkään huumeet ole meille köyhille tarkoitettu: Mun mielestä ei pitäisi kokeiluasteelta mennä pidemmälle mitään huumeita alkaa käyttämään miesnäkökulmasta katsoen ainakaan, jollei ole varallisuutta alunperinkään rahoittaa sitä jatkuvaa käyttöä. Naisillahan on Darwinin evoluutio-opissakin se on tekstinä siellä mustaa valkoisella, että saadda olla eri selviytymismekanismint tästä yhä komplesiepaan suuntaan muuttavasta maailmasta.

  Miksi tämä kaikki vuofatus, joka kuulostaa siltä, että multa olisi lähipäivinä lääkkeet jäänyt ottamati, ja olisin täysi narkomaani, vaikka kaikkihan me olemme oman elämämme Bukowskeja, emmekä saavuta ilman mitään julkisuuden aiempaa nimitaustaa miltään suuremmalta kustantajalta välttämättä lojaalia kirjailijasopimusta, vaikka kuinka toivoisimme, koska niitä tulee niitä käsikirjoituksia niihin parhaisiin kustantamoihin niin paljon, ja kustantamon tavoite on myydä julkaisemaansa teosta mahdollismmian pitkään ja paljon. Tajuan bisneksen, ja sopimusten nokkimisjärjestyksen, ja mikä on työntekijä-sopimuksen kaltaisen sopimuksen kaltaista järkevin tapa saattaisi olla lyödä itsenä binsekseen sisään, mutta se on kovin vaikeaa.

  Mitä mietteitä, mitä tossa ylä-asteaikanani Britti-pop oli todella löi läpi myös Suomessa, mitä kuuntelen ja pidän Heikki Helan CD-levyistä ja Heikki Silvennoin mielestäni tehnyt hyvälä tavaa kotimaisen roots-blues-kitara-bisneksen kun ei ota huomioon siinä kitarointimuusikkopuolella sitä huumoriteleviso-ohjelma historiaa, tai televisioesiintyjähistoriaa, niin sielähän oli Fastballin The Way -hitti jonkinmoinen hitti keskiverto hitti Suomessakin tossa 1998, mitä Fastball esitti britannian nuorisolle suunatussa Top Of The Pops ohelmassa 1998 livenä sen ensiesityksenä omalle kotiyleisölleen, ja mitä Pauli Hanniemen seurassa Heikki Hela Heikki Silvennoinen siellä taustabändissä teki siitä vasta paljon myöhemmin 2010-luvun loppupuolella muistaakseni erittäin mitenkään hitiksi päätyneen vähän kuunellun erittäin hyvän kotimaisen version "Hillitön Hopeinen Kuu", "Reitilään he luottivat silkkaan säkään", kappaleessa tietty Pauli Hanhiniemi mitä siinä on yhteistyövokali"Tästä asti aikaa" -kappaleeseen, jos koko tekstiä kotimaamme kielelllä analysoi mielessään.

  Mitä mä korvakuulolta parikymmentä minuuttia tapailin tuota ja sovitin oman bassomelodia kuvison katsottuani Fastball The Way -sointukierron, niin parinkymmenen minuutin tapailun jälkeen molemmat yhdessä klassisella kitaralla alkoi jo meneään sujuvasti, ja tulin siihen johtopäätökseen, että ei se yksinkertainen pop-kappale tarvitse brittibändillekään olla mitään rakettitiedettä, että sen lisäksi, että kotimaassa breikkaa listaykkösenä, niin euroopan rajojen sisäpuolella siitä saisi hyvän markkinoitnisopimuksen kanssa tehtyä myös kotimaan ulkopuolella pienimuotoisen hitin, vaikkakin olen kantasuomalainen, mutta suomi on EU-jäsen, ja sama se täältä käsin teoriassa on, mitä tajuan abstaktilla tasolal nämä asiat, eikä minulla mitään maalaisjärkeä olekaan, vaikka bisneksen kanssa ei leikitä, ja se pitää tehdä järki tallella ja maassa taloudelliset maksimihyödyt ottaen irti.

  Mitä mieltä muut olette, jos täällä musikkiharrastjia on, kun kaikki me kuuntelemme ja kuuleme eri tavalla eri jutut, niin eikö pidä paikkansa, että yksinkertainen jopa Euroopan laajuisesti menestyvä pop-kappale tarvitse olla mitään rakettitiedettä perusteitaan pois lukien se, että oikeastaan kaikki variaatiot on jo moneen kertaan käytetty moderneissa pop-levytyksissä mitä tulee sointukierron ja melodian yhteen soittamiseen?
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 710
  Saadut tykkäykset:
  302
  Piti pariin kertaan lukea että hahmotin mitä bluesmood tuossa oikein höpisee... enkä vieläkään ole ihan varma. :)
  Mutta pari asiaa tuli mieleen. Ensinnäkin Fastball on kotoisin Texasista eikä siis brittien Top of the Popsissa soittanut kotiyleisölleen... Toiseksi The Way ammentaa vaikutteita tekijöidensä kotimaan musiikin historiasta sen verran reilusti että se - ja muukin bändin silloinen tuotanto - kuulosti retrolta jo vuonna 1998, kun bändin livenä näin Tavastialla. Keikka oli kyllä hieno ja mieleenpainuva, siinä ikäänkuin teleporttasi jonnekin menneelle vuosikymmenelle ja yleisö diggasi amerikan meiningistä ja bändi diggasi kun yleisö diggasi ja kaikilla oli mukavaa.

  Mielenkiintoista että noinkin vanha biisi piti kaivaa esimerkiksi menestyvästä poppibiisistä. Siitä kuitenkin olen samaa mieltä että maailmassa on rajallinen määrä tapoja laittaa nuotit peräkkäin siten, että niistä muodostuu musiikkia. Ja näin ollen vanhoja melodioita on suorastaan pakko kierrättää. Hittibiisin tekeminen ei kuitenkaan rajoitu musiikin sälveltämiseen vaan tarvitaan myös lyriikat ja esiintyjä jotka kelpaavat suurelle yleisölle. Huonokin musiikki voi nousta hitiksi jos sanoitus iskee sopivaan saumaan siinä hetkessä ja maailman tilanteessa tai jos yleisö vain rakastaa esiintyjää tarpeeksi ja kuuntelee vaikka puhelinluettelon lukemista nenähuilulla säestettynä...

  Tyypillisesti hittibiisit ovat toki aika yksinkertaisia, se helpottaa niiden mieleentarttuvuutta ja useinmiten ne on myös tanssittavia. Joka edelleen helpottaa mieleentarttuvuutta.
   
 3. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  16
  On se aika poikkeuksellisen pitkä aikaväli, yleensä käännoskappaleet tulee lyhyemmällä aikasyklillä. Tuskin Heikki Hela ja hänen ympärillään tuo levyraidan tuotantoporukka ihan hiljattain loytäneet tuota kappaletta, ja tuskin nyt alkuperäisten oikeudenomistajilta oikeuksien hankkiminenkaan noin pitkään kestänyt.

  On totta, että joissain tapauksissa käännoslevyissä pitää kokonaisuudessaan se cover-käännos hyväksyttää alkuperäisillä oikeudenomistajilla, ja heillä on sanavalta hyväksyvätko he sen vai eivät. En tiedä tuosta nimenomaisen kappaleen kohdalta syitä, mikä siinä noin kauan kesti.

  Ehkä he keksivät levyttää sen vasta tuolloin suomeksi.

  Tuo kirjoittamani teksti ei ole sieltä selvimmästä päästä, ja yleensä en kirjoita päälle kahden promillen humalassa nettiyhteys päällä, saati julkaise ainakaan mitään, mutta ei tuossa nyt sillä tavalla mitään sellaista asiaa ole, että turha sitä poistaakaan, kun kerta kerran sen jo julkaissut olen, poimisit hienosti tuon Fastballin ja Heikki Helan käännoksen tuolta, ja tuon, että lopulta onko kaikki musiikin teorian osalta musiikki olemassa jo muodossa tai toisessa tässä maailmassa. Se kai se ydin viesti/sanoma siinä oli.
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 677
  Saadut tykkäykset:
  402
  Vaikeaa tähän on mitään sanoa. Kotikaupunkisi hieno kirjankustantamo Sammakko on julkaissut Charles Bukowskia. Tämäkö on se yhteys?
   
 5. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  16
  No Sammakko-kustannus oli yksi niistä parista isommasta kustantamosta, joihin viimeisintä käsikirjoitusta pistin menemään, sieltä todettiin että mielenkiintoista tekstiä, mutta eivät kuitenkaan voi ottaa riskiä ottaa kustannusohjelmaan asti. Liekö sitten, että yleisö on kovin marginaalisen pieni, tiedän, että teksteilläni on yleisö.

  Bukowski -viittaus meni siinä määrin oikein, että kaikkihan me pöytälaatikkokirjailijat, jotka tajuamme tekstin ja tekstiemme sisällön merkityksien runsaan määrän elämän aikana juodun viinan juonnin seurauksesta sumentuneen aivojen yhdistettynä lukuisiin reseptilääkkeisiin vääristynyt merkityksien taju niin kaikkihan me olemme oman elämämme Bukowskeja, eikö totta?
   
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 677
  Saadut tykkäykset:
  402
  ^Minä en ainakaan tunne ketään, joka haluaisi maksaa tuollaisesta tekstistä jolla olet alustanut tämän keskustelun.
  Lääkkeet kannattaa ottaa, jos lääkäri niitä määrää.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2022
  Burkitsville tykkää tästä.
 7. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 042
  Saadut tykkäykset:
  598
  Sama vika Rahikaisella. Tarkemmin erittelemättä henkilökohtaista ymmärtämättömyyttäni ketjun aloittajan kirjoituksia kohtaan foorumilla, menee tämä(kin) topic sekavimpien mappiin heittämällä. En ole edes pahoillani tämän todetessa.
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 138
  Saadut tykkäykset:
  327
  Hei Matti, ooks ikinä ollu sillee?
  Kyl mää kerran Turuus.
  Kyl määki Turuus...

  T: Vesku
   
 9. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kyllä harkitusti julkaisen tekstiä, en vastaavaa, mitä aloituspostauksessani.

  Varmaan monikin on katsonut käänteisellä kuvahaulla avatarillani, että täällä päässä kirjoittaa Jere Sumell, ja varmaan olette lukenee, jos olette esim. Nextstoryn kuukausitilaajia, niin ensimmäinen omakustanne Kootut Teokset osa 1 2014-2017 on e-aineistona siellä, ja Elisa E-kirjanakin saa ostettua, tai tilattua ihan fyysisen kopion hyvin varustetuista kirjakaupoista, päätynyt muutaman Suomen kirjaston e-aineistoon ja parin yliopiston tutkijalainoihin, ja sitten kotisivuillani, josta tule mitään uutta informaatiota minusta minua seuraaville, niin julkaisin tuon "Yksin ja vapaa", joka oli se käsikirjoitus -osa siitä, jonka lähetin muutamalle kustantamolle.

  Yksi tekstikokoelmani niistä kahdesta on kaupallisesti saatavilla, ja myos ilmaiseksi luettavissa mutkien takaa, mutta tuo on vapaasti julkaistu ja luettavissa tuo toinen tekstikokoelmani.

  Ei siinä mitään outoa ole, voin hyvin ilmoittaa etu ja sukunmieni, kun olen Facebook-profiilissanikin linkannut tänne tekstejäni, ja kotisivuillani kerron, mitä nimimerkkiä täällä DVDplazassa käytän. Ja tosiaan käänteisellä Google kuva-haulla saa Google-hakutuloksissa koko nimeni.
   
 10. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 677
  Saadut tykkäykset:
  402
  Sekoitatko vitsejä? Tarkoitatko tätä:
  Matti ja Teppo joutuivat rahapulaan ja päättivät myydä lampaan helsinkiläisille. Helsinkiläinen ostaja väitti, että lammas on vaikutaa kipeältä ja on epäilyttävän hiljainen. Matti ja Teppo puolustautuivat: "Kyl määki Turuus!"
  https://twitter.com/ErkkaRailo/status/1370076674843414535
   
 11. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 042
  Saadut tykkäykset:
  598
  Moneskohan kerta on, kun larppaat julkisesti tuolla tyrkyllä? Ei ketään kiinnosta naalinpaskaa sen enempää sinun kuin muidenkaan oikea nimi foorumipieruja unohtaessa. Kristus...