Eduskuntavaalit 2019

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana TheRealThing, 13.01.2019.

?

Äänestätkö eduskuntavaaleissa 2019?

Poll closed 13.04.2019.
 1. Äänestän

  34 ääntä
  91,9%
 2. En äänestä

  2 ääntä
  5,4%
 3. En osaa sanoa

  1 ääntä
  2,7%
 1. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  63
  Jotenkin kyllä tavattoman mielenkiintoinen näkemys tämä että julkinen velkaantuminen johtaa väistämättä hyvään lopputulokseen.

  Ehkä meillä on vähän erilainen käsitys siitä, mikä on hyvä lopputulos. Ainakin minulla on sellainen käsitys että esim mainituilla kreikkalaisilla on vielä matkaa täydellisen tasa-arvon toteutumiseen. Kreikan velkakriisin puiminen on toki tässä vaiheessa kieltämättä vähän kulunutta, mutta en malta olla jatkamatta aiheesta vielä yhden kappaleen verran.

  Kun kreikkalaiset pääsivät euromaana kansainvälisille lainamarkkinoille aiempaa edullisemmilla ehdoilla, se johti moraalin rapistumiseen ennen kaikkea julkisen rahankäytön suhteen. Muun muassa sikäläisen julkisen sektorin palkkasumma kaksinkertaistui nopealla aikataululla. Kreikkalaisten "tulevaisuusinvestoinnit" sisälsivät korkeita eläkkeitä, turhia komiteoita joihin palkattiin kymmeniä tuhansia kallispalkkaisia virkamiehiä jne. Olenko ainoa, joka näkee tässä pientä yhteneväisyyttä 2019-luvun Suomeen? Rinteen vappusatanenhan menee nimenomaan eläkkeisiin. Suomalainen julkisen sektorin palkkasumma kasvoi tammikuussa tuplavauhtia yksityiseen puoleen verrattuna, eli vielä edellisen hallituksen ollessa puikoissa. Ja nythän Rinne aloitti työnsä antamalla itselleen ja ympärillään oleville reilut palkankorotukset ja palkkaamalla aiempaan verrattuna kolminkertaisen määrän valtiosihteereitä. Koska onhan meillä varaa.

  On tässä vaiheessa vielä liiottelua sanoa, että Suomi on Kreikan tiellä, mutta demarien vaalislogania mukaillen voisi sanoa, että meillä on sama suunta.

  Seuraava velkasaneeraukseen joutuva maa Euroopassa saattaa olla Italia. En usko tasa-arvon lisääntyvän sielläkään jos/kun tilanne kriisiytyy. Kun kokoomuksesta peräänkuulutetaan budjettikuria, tavoitteena ei ole rikkaiden suosiminen köyhien kustannuksella vaan yksinkertaisesti pyrkimys säilyttää hyvinvointivaltion rahoituspohja. Jos pohja pettää, mukana menee se hyvinvointivaltiokin.

  Mitenköhän sinun tajuntaan saisi sen tosiasian, että kaikella julkisella rahankäytöllä ei automaattisesti ole "positiivisia kerroinvaikutuksia". Itse asiassa lähes koskaan ei ole, koska määritelmällisesti kaikki valtion toiminnot ovat kuluerä, jonka rahoittajana veronmaksajat toimivat. Veronmaksajien pitäisi paljon ponnekkaammin vaatia rahoilleen vastinetta sekä myöskin edellyttää, että talous on terveellä pohjalla. Eikö sinusta ole ollenkaan arveluttavaa se, että edes maailman korkeimpiin kuuluva veroaste ei riitä kattamaan valtion menoja edes nyt suhdannehuipun kohdalla?
   
  h3mb3, tootsi, latexii and 2 others like this.
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  Tänään oli Hesarissa pitkä artikkeli hallitusnevotteluista.
  Artikkelin mukaan valtiovarainministeriö varoitti, että jakovaraa ei ole.
  Toivottavasti Rinne toimii tilanteen vaatimalla tavalla hallituskaudellaan.

  "Valtiovarainministeriö on tiivistänyt sanomansa kahteen sivuun ja niissäkin kahteen virkkeeseen.

  TOISESSA lukee isoin kirjaimin näin: Ilman korvaavia toimia julkisen talouden velka uhkaa kasvaa kestämättömästi. Nopeasti kasvava velka on riski koko taloudelle.

  Toisella sivulla on pitkä lista asioista, jotka Suomessa pitäisi korjata: sosiaaliturva, työmarkkinat, yritystuet, liikennejärjestelyt, asuntomarkkinat, koulutus, verotus ja sote – noin aluksi.

  Rahaa ei ole, jos työllisyys ei nouse, eikä oikeastaan siinäkään tapauksessa. Uusi taantuma tai jopa talouskriisi on mahdollinen. Toinen iso lause kuuluu: Jos tavoitteet näyttävät vaarantuvan, tulee olla valmius lisätoimiin."
   
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 178
  Saadut tykkäykset:
  201
  Niin kustantaa suoraa tukea SDP:lle, joka nostaa miljoona osinkoja kiinteistösijoitusfirmoista. Sitten eduskunnassa voi äänestää asumistuen korottamisen puolesta ja vuokrat nousevat kohtaamaan tuon maksimituen ja rahat kilahtaa suoraan omaan pussiin.
  Ja ollaan sitten pulleana tiedotusvälineissä kuinka ollaan köyhän asialla. Hyi halvattu!
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  Iltasanomat siteeraa Forssan lehteä ja entisen kansliapäällikön Erkki Virtasen kirjoitusta:

  "EM:n entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen epäilee mielipidekirjoituksessaan Forssan Lehdessä, että Antti Rinteen (sd) hallituksen hallitusohjelman rahoitus on perustettu ontolle pohjalle. Virtasen mukaan Rinne luottaa kansantuotteen parin prosentin kasvuun, vaikka kukaan muu ei ole lähivuosien kasvusta kuullutkaan.
  Julkisen sektorin 10 miljardin euron kestävyysvajeesta vaietaan häveliäästi. Jakovaraa näyttää löytyvän, eli siis velkaa lapsiltamme ja lapsenlapsiltamme, heiltä lupaa kysymättä, Virtanen kirjoittaa.
  ....
  VIRTANEN kertoo olleensa mukana tekemässä yhteensä kahdeksan hallituksen ohjelmaa, mutta tällainen viiden puolueen sulle mulle -leikki on virkamiehen mukaan poikkeuksellista. Neuvottelujen vetäjän avokätisyys on aiheuttanut Virtasessa hämmästystä.
  .....
  VIRTANEN kommentoi kirjoituksessaan myös hallituksen ministerivalintoja.
  Ex-kansliapäällikkö muistuttaa, että perustuslain mukaan ministerien täytyy olla taitaviksi ja rehellisiksi tunnettuja ihmisiä. Virtasen mukaan taitavuutta on tuskin koskaan otettu huomioon, mutta rehellisyyskysymys tuli testiin tämän hallituksen valinnoissa.
  Rehellisyyskysymys tuli testiin, kun talousrötöksistä ehdolliseen vankeuteen tuomittu mies on oikeuskanslerin mielestä rehelliseksi tunnettu. Minusta hänet on epärehelliseksi tunnettu, suorastaan tuomittu."
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006142781.html

  Alleviivaukset minun.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 148
  Saadut tykkäykset:
  254
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  ^Miksi ihmeessä kysely? Aivan turhaa. Itse asiassa aika naiivi.
  Nyt siellä on vaihtoehto "Kannatin aiemmin, en kannata enää". Kuka voisi vastata noin juuri nyt?

  Kuka siirtää kaiken Rinne-keskustelun uuteen ketjuun? Ei täällä ole ainoatakaan modea, joka sen tekee. Tässähän on keskustelu kesken. Kaikki odottaa 71 dB:n vastauksia.
  Eikö olisi helpompi nimetä uudelleen tämä keskustelu? Sinä aloitit tämän ketjun. Etkö voisi muuttaa otsikkoa? En tunne tämän foorumin tietoturvasääntöjä.

  Jos tulee uusi keskustelu, voisiko se olla mahdollisimman yleinen nimeltään? Suomen sisäpolitiikka? En puolla tuota uutta ketjua.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
  h3mb3 tykkää tästä.
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 665
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ihan kuin olisin noin väittänyt. Velkarahat voi käyttää tyhmästi, tai järkevästi, tai jotain siltä väliltä.
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 665
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ai? Siinähän odotatte. En ole mikään vastausautomaatti. Kirjoitan tänne mitä huvittaa, milloin huvittaa, enkä ole vastaamassa kaikkien kysymyksiin. Eihän minulle tästä mitään makseta.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 148
  Saadut tykkäykset:
  254
  Kun pelkkää ulinaa on vastauksena, niin mieluiten poistaisin sekä uuden että tämän ketjun. Ikävä kyllä siihen pitää olla moderaattorin oikeudet.
   
 10. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  ^Anteeksi. Yritin antaa perusteltua negatiivista palautetta. Näköjään epäonnistuin totaalisesti.
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  Pulushakin pelaaminen ei ole toivottavaa. Jos jotakin väittää, pitää olla valmis vastaamaan.
   
 12. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 665
  Saadut tykkäykset:
  187
  Perustulo poistaisi tuloloukkuja, eli tekisi työn tekemisestä houkuttelevampaa. Minusta tuo olisi oiva tapa nostaa sitä työllisyysastetta ja sellaisena tärkeä sosiaaliturvan rakennemuutos.
   
 13. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  Osa kansanedustajista on joko patalaiskoja tai liikuntarajoitteisia.

  Iltalehti selvitti uuden eduskunnan taksin käyttöä. Aivan uskomatonta kamaa. Lyhin taksilla ajettu matka on ollut vasemmistoliittolaisella Jari Myllykoskella. Matka oli 200 metriä.
  Hallituksen mainostama eriarvoisuuden poistaminen on aika kaukana tästä:

  "Paljon taksia käyttäneiden kansanedustajien matkat ovat silmiinpistävän lyhyitä. Alle kilometrin pituisia matkoja tehtiin huhti-toukokuussa yhteensä 36. Alle kahden kilometrin pituisia matkoja tehtiin jo useampi sata.
  Alle kilometrin taksimatkoja tekivät eniten keskustan Esko Kiviranta (7) ja Mikko Kärnä (7).
  Kivirannan lyhyin taksimatka oli 700 metriä ja kesti neljä minuuttia; Kärnän lyhyin taksimatka oli 300 metriä ja kesti kaksi minuuttia. Sen lisäksi Kärnä teki yhden 400 metrin, yhden 500 metrin ja kaksi 600 metrin taksimatkaa huhti-toukokuussa. Matkat kestivät kahdesta viiteen minuuttia.
  ....
  Vasemmistoliiton Jari Myllykoski pisti vielä paremmaksi. Myllykoski hyppäsi 20.toukokuuta taksin kyytiin kello 07.58 ja astui ulos minuuttia myöhemmin kello 07.59. Matkan pituus oli 200 metriä ja hinta yhdeksän euroa."
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019
 14. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 665
  Saadut tykkäykset:
  187
  Pitäisi olla niin, että alle kilometrin taksimatkat kansanedustajat maksavat omasta pussista. Eiköhän se lisäisi harkintaa, milloin kannattaa mennä vaikka jalan. Tuo Jari Myllykosken 200 metrin taksimatka on ihan naurettava, ellei kyse ollut jonkun todella painavan esineen kuljettamisesta tms.

  Sinänsä näiden taksimatkojen kyttäily on sensaationhakuista lööppiuutisointia
   
 15. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  Pitäisi olla niin, että kaikki matkakulut maksetaan ensin itse. Sitten tehdään matkalasku. Sillä tavalla olen tehnyt koko työelämäni. Kansanedustajilla on maksetut avustajat, jotka voisivat hoitaa byrokratian.

  jos minä olisin matkustanut 200 metriä taksilla ja yrittänyt laskuttaa sitä työnantajaltani, niin en tiedä mitä olisi tapahtunut. Yksityisessä yrityksessä toimiva tietää nämä rajat ilman kirjoitettuja sääntöjä. Joillekin muille se näyttää olevan vaikea asia.

  On erittäin tärkeää, että kansanedustajien väärinkäytöksistä uutisoidaan.
   
 16. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 024
  Saadut tykkäykset:
  83
  Mulle tulee noista lyhyistä taksimatkoista kyllä mieleen, että uusille kansanedustajille ei välttämättä ole Helsinki ihan tuttu, eli että miten pitkä matka jonnekin on, ja että miten nopeasti sinne taksilla pääsee. Tosin Jari Myllykoski on ollut kansanedustaja jo vuodesta 2011.
   
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 189
  Saadut tykkäykset:
  72
  Lyhyillä taksimatkoilla kunnostautuneet Kärnä, Kiviranta ja Myllykoski eivät ole uusia kansanedustajia.
   
 18. Snäckby

  Snäckby Active Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  27
  Sen verran narkkareita ja kerjäläisiä keskustassa nykyään on että taksin käyttö on kyllä ihan ymmärrettävää.
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 178
  Saadut tykkäykset:
  201
  Tämähän on hyvin Rinnemäistä talouspolitiikkaa. Esitetään lisättyjä menoja rakennemuutoksena.
  Paskat lasten tulevaisuudesta. Tuhlataan kaikki heidän rahat. Onhan heillä sentään ilmastonmuutoksen ansiosta ainainen kesä.
   
 20. Snäckby

  Snäckby Active Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  27
  Db71 on hevosmiehen poika ja ajaa koko suvun asioita. Yritetään ymmärtää häntä.
  Lisäraha on heille tarpeeseen kun tarvitsevat mersuihin löpöä jotta pääsevät myymään muovisia nahkatakkeja.
  Hänen serkku kun vielä juuri kuoli vahinko laukaukseen Teijon ravien parkkipaikalla. Siellä kyllä hänen elämänsä kanssa alkoi eli vahinko laukauksella mersun takapenkillä ravien parkkipaikalla.