Eduskuntavaalit 2019

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana TheRealThing, 13.01.2019.

?

Äänestätkö eduskuntavaaleissa 2019?

Poll closed 13.04.2019.
 1. Äänestän

  34 ääntä
  91,9%
 2. En äänestä

  2 ääntä
  5,4%
 3. En osaa sanoa

  1 ääntä
  2,7%
 1. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Taaksepäin ajassa ei pääse, mutta se mitä me jatkossa teemme määrää sen, mitä vauhtia ja kuinka paljon maapallon keskilämpötila nousee. Mitä enemmän lämpötila nousee, sitä enemmän ongelmia. Toive olisi saada lämpötilan nousu rajattua 1,5 kelviniin. En minä ole mikään vänkääjä, vaan sinä et tunnu ymmärtävän ilmastonmuutoksen perusasioita. Toin tuon historian esille siksi, että sillä on merkitystä asiassa, joten jos syytellään maita päästöistä, niin ei ole älyllisesti rehellistä tuijottaa ainoastaan tätä päivää, koska menneisyys vaikuttaa edelleen. Eli länsimaissa on tupruteltu ja nostettu elintasoa. Nyt sitten Intialle sanotaan, että sori, ette voi nostaa elintasoa edes lähelle sitä, mistä olemme täällä lännessä nauttineet, koska meitä ei kiinnosta ilmastotalkoot, sähköautot maksavat liikaa ja meitä on vain 5,5 miljoonaa. Hoidattehan päästörajoitukset meidänkin puolesta? Voi olla, että Intian vastaus on että ei vitussa mene homma näin. Käsittääkseni Intiassa on tehty asialle jotain, mutta suuri talouskasvu on ylittänyt nämä toimet. Jossain vaiheessa se talouskasvu ehkä vähän hiipuu, ja toimet alkavat vaikuttaa. Se, että Suomen kaltaiset korkean teknologian maat panostavat ilmastoystävälliseen teknologiaan autta myös kehittyviä maita, koska tarjolla on erilaisia teknisiä ratkaisuja erilaisiin olosuhteisiin. Tämä on myös taloudellinen mahdollisuus Suomen kaltaiselle maalle. Vaan miksi Suomessa kukaan panostaisi mihinkään, jos pesemme kätemme koko asiasta?
   
 2. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 919
  Saadut tykkäykset:
  87
  Kyllä taas saa hävetä. Valkoihoisia pottunokkia äänestettiin , vaikka tarjolla oli myös ns. perinteisistä suomalaisista ulkoisesti eroavia ihmisiä. Ei tämä rasistisakki vaan ymmärrä, että maailma muuttuu!
   
  Tilt-type tykkää tästä.
 3. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  560
  Saadut tykkäykset:
  91
  Niin, Suomen pitää jotain tehdä ja se on sen puhtaamman teknologian vientiä kehittyviin maihin. Noilla lihaveroilla ja vastaavilla idioottimaisuuksilla ei ole yhtään mitään merkitystä mihinkään. Paitsi se kuvitteellinen sädekehä siinä pään päällä kun kuvittelee tekevänsä jotain hyvää ja merkityksellistä.
   
 4. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  560
  Saadut tykkäykset:
  91
  Persut lihottaa muuten 4 vuotta kannatustaan oppositiossa näköjään. Suurin puolue sitten 2023. 10000 matua, 5 miljardia uutta velkaa ja joku 100000 työtöntä lisää palauttaa demarit sinne 15% pintaan.
   
 5. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  500
  Saadut tykkäykset:
  39
  5 miljardia on erittäin optimistinen arvio. Sipilän hallitus -- joka siis vallitsevan narratiivin mukaan leikkasi lähes kaikilta -- teki noin 5 miljardia uutta velkaa. Ja tämä siis edullisen taloussyklin aikana ennen eläkepommin laukeamista. Alkaneen vuoden 2019 talousarvioesitys on "vain" noin puolitoista miljardia alijäämäinen. Eli jos tällä vauhdilla jatketaan sen 4 vuotta niin päädytään siltikin isompaan lukuun. Mutta eiköhän Rinne kumppaneineen pidä huolen, että verottajan käsi on paljon syvemmällä tulevien sukupolvien taskulla.
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  1 956
  Saadut tykkäykset:
  163
  Niin siis juuri tätä ei taida 90% ymmärtää. Sipilä leikkasi käytännössä kaikkea ja silti ottettiin lainaa lisää.

  Suomi ei voi toimia näin. Jankutukset eriarvoisuudesta pitäisi unohtaa. Kaikkia tukia pitäisi leikata voimakkaasti. Ja tuo vanhusten huolto laittaa johonkin Matrix tyyliin. Ja minä itse olen kohta tuossa tilassa, joten katson olevani oikeutettu tuohon kommenttiin.
  Tietysti itse päätettävä piikki olisi paras. Kukaan, joka ei ole siinä iässä, ei voi tietää, miltä se siitä ihmisestä tuntuu.
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 040
  Saadut tykkäykset:
  231
  Hyvin mielenkiintoinen tulos siltä osin, että päähallitusvastuullisista kepu otti todella rajun, "veret seisauttavan" vaalitappion ja kokoomus torjuntavoiton.
   
 8. Snäckby

  Snäckby Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  23
  Hedman Partnersilla on varmaan aamukahvilla pitkät viinerit. Muromamma Dame Edna sai 31 ääntä ja Janne Paalijärvi 156 eli heillä on syytä juhlia.
   
 9. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 221
  Saadut tykkäykset:
  31
  Saako Game of Thronesin ladata nyt netistä kun sosialistit voittivat ja kaikki on yhteistä?

  nimim. epätietoinen
   
  Snäckby tykkää tästä.
 10. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  119
  Haavisto iloitsi, että vihreiden valituista 17/20 on naisia. Mitä ilmoitsemista tuossa on? Minusta noin suuri ero sukupuolten jakautumisessa on lähinnä epätoivottava tilanne. Kaikissa puolueissa, molempiin suuntiin.

  Edes Pouko ei tullut valituksi. Aikamoista.
   
 11. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  2 969
  Saadut tykkäykset:
  69
  Hallitushan teki melko kokoomuslaista politiikkaa. Ilman näitä viime hetken yksityisen vanhustenhoidon skandaaleja kokoomuksen äänisaalis olisi varmaan voinut olla isompikin.
   
 12. Snäckby

  Snäckby Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  23
  Olet oikeassa. Olisi pitänyt sakottaa Attendoa ja muita kunnolla. Tuossa Kokoomus mokasi.
  Li on saanut muutaman tosi kommarijäärän ryhmäänsä eli tuo ei pysy kasassa.
  Vihreiden ryhmässä taas kaikki ei ole ihan niitä penalin terävimpiä kyniä, niille jotain paska hommia jotta tuntevat itsensä tärkeäksi.
  Pääasia on kuitenkin etteivät sotke tämän maan asioita.
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  1 956
  Saadut tykkäykset:
  163
  Tulisipa yhtä paljon viestejä Blu-ray ja UHD-ketjuihin kuin tähän.
   
 14. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  119
  Kommentti: Vaalikausi oli teurastus – Juha Sipilän vallankumous söi kaikki johtajansa

  Hyvin sanottu. Sillä tarkennuksella tosin, että Halla-ahon perussuomalaiset eivät edes olisi tyytyneet siihen politiikkaan, johon siniset tyytyivät, joten he olisivat kyllä voineet hakea hyvän vaalituloksen muutakin kautta. Mutta sitähän ei tunnetuista syistä päästy nyt näkemään. On täysin selvää, että ilman persujen hajoamista joko hallitus olisi kaatunut tai sitten kokoomus ja kepu olisivat alkaneet ottaa persujen toiveet enemmän huomioon maahanmuuttokysymyksissä. Kaatumisvaihtoehdossa äänestystulos olisi ollut varmaankin melko samanlainen kuin nyt. Terho, Niinistö, Elo, Lindström olisivat persuina päässeet kaikki heittämällä läpi. Toista vaihtoehtoa on tietenkin hyvin vaikea arvioida, mutta luultavaa on, että silloin kannatus olisi jäänyt alle 17,5 %:n, kenties johonkin 11-12 % tasolle.

  No joka tapauksessa on totta, että persut ovat olleet kesäkuusta 2017 alkaen aito oppositiopuolue, jonka syytteleminen perussuomalaisten hallituksessa tekemistä päätöksistä aikavälillä 2015 -> 6/2017 on epä-älyllistä. Käytännössä persujen silloinen johto oli niiden henkilöiden miehittämä, joista kesällä 2017 tuli sinisiä. Tuo heidän linja sai nyt täydellisen tyrmäyksen. Se ei kiinnostanut persujen puoluekokouksessa 2017 eikä se kiinnostanut nyt. Heilaavat natsit eivät nostaneet Halla-ahoa puheenjohtajaksi. Halla-aho nousi puheenjohtajaksi juuri niillä ansioilla, jotka jokainen vaalitenttejä seurannut nytkin näki. Häntä äänestivät aivan normaalit ihmiset, joiden mielestä hän on huomattavasti Sampo Terhoa uskottavampi henkilö johtamaan puoluetta. Sinisten kannatus oli gallupeissa vielä pari kuukautta sitten jossain 1,5-2 % tasolla, mutta se puolittui, kun Sampo Terho pääsi esiintymään vaalitenteissä. Vain Sampo Terhon kyvyttömyys olla uskottava puoluejohtaja vei heiltä muuten ehkä todennäköisenkin paikan Uudellamaalla. Hjallis pystyi siihen omalla viritelmällään, joten sinistenkin olisi pitänyt.

  Ja eilisistä vaaleista... Loppupelissä oli persuille onni, että demarit nappasivat yhden paikan enemmän. Toki mielellään persut olisivat ottaneet prosenttimäärässä ykköspaikan, ei siitä mitään haittakaan olisi ollut, mutta eipä tuo 0,2 prosenttiyksikön tappiokaan mikään katastrofi ole. Joka tapauksessa kylmän rationaalisesti ajatellen on persuille paras, että Halla-aho ei joudu likaamaan itseään hallitustunnustelijana. Ei siitä varmaankaan olisi tullut mitään, kun muut olisivat halunneet nolata Jussin. Epäonnistujan tahra olisi vain jäänyt kilpeen. Nyt voi pystypäin marssia oppositioon selvänä vaalivoittajana ja alkaa määrätietoisella ja johdonmukaisella politiikalla nostaa persuja kohti 30 % kannatusta vuoden 2023 vaalit mielessä. Sitten kunnon valtakirjalla pääministeriksi ja viimein poliittiset tavoitteet kunnolla läpi. Tuolloinkin on kulunut vasta alle 15 vuotta siitä, kun Halla-aho oli ehdolla ensimmäisissä vaaleissaan. Varmaankin jossain tässä välissä vetäytyy kyllä vain taustalla olevaksi neuvonantajaksi ja antaa jonkun muun ottaa itselleen tuon Halla-ahon luonteella varustetulla ihmiselle henkisesti hyvin kuluttavan pestin. Pääasia, että asialinja pysyy, eikä se Soinin minä-minä-minä-politiikka enää koskaan palaa.
   
 15. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  2 969
  Saadut tykkäykset:
  69
  Jokohan Väyrysen poliittinen ura muualla kuin korkeintaan kunnanvaltuustossa olisi ohi. Pyrkimystä erinäisiin paikkoihin kyllä riittänee jatkossakin, mutta ei taida kannatusta löytyä. Protestiäänet menevät jatkossa persuille.
   
 16. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 723
  Saadut tykkäykset:
  75
  Nyt sitten odotellaan mielenkiinnolla millainen uusi hallitus sieltä meille saadaan. Ilmeisesti SDP:n johdolla sitä nyt yritetään kasata. Ei taida olla kovin helppo projekti, sen verran eri linjoilla kaikki suurimmat puolueet on... Mutta tietysti, äkkiäkös vaalilupaukset on unohdettu ja sanat syöty kun ministerin salkku odottaa. Onneksi sentään siniset ei ole enää mukana siinä takinkääntöleikissä.

  Omassa kristallipallossani vilahtelee jotain tämän suuntaista: sdp. kok, virh, vas, rkp ja kd?
   
 17. IlkkaP

  IlkkaP Member

  Liittynyt:
  04.01.2002
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  6
  Joko esittämäsi tai Kokoomuksen tilalle Keskusta ovat oikeastaan ainoat vaihtoehdot. Hieman vaikea nähdä kyllä Vasemmistoliittoa ja Kokoomusta samassa hallituksessa, mutta kyllähän tässä maassa tuokin on onnistunut.
   
 18. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  2 969
  Saadut tykkäykset:
  69
  Tuo olisi vuoden 2011 hallituksen toisinto, ja siitä kokoonpanosta lienee kohtalaiset traumat. Silloin tosin kokoomus oli pääministeripuolue.
   
 19. Snäckby

  Snäckby Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  23
  Vuonna 2015 Westendistä Skp sai kaksi ääntä mutta nyt vain yhden.
  Se toinen kommunisti äänesti nyt Ktp eli vieläkin vasemmalle.
  Kokoomus jäi vaatimattomaan 57,1%.
   
 20. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  2 969
  Saadut tykkäykset:
  69
  Tuo SKP:n ääni tuli numerolle 98, joka oli Halla-ahon numero Helsingissä, eli varmaan äänestysmoka.